icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

dankabetka
25. mar 2024

ahoj, precitala som to cele... a nevidim dovod sa rucat. Ak som spravne pochopila mas 2 zdrave deti, vlazne manzelstvo, blizko rodinu a teda ten dom na konci sveta.... no ...ked sa na to pozriem ako chcem... stale nevidim dovod na paniku- mas toho dost ( v dobrom)

Takze najprv by som sa posnazila zachranit si manzelstvo..

Dalsi moj krok by bol vodicak- ok, pises, ze nan nemas...tak teda by som asi v tejto situacii, poprosila rodicov... citam, ze pomohli ako mohli a pomohli vela a tak teda by som vysvetlila situaciu a dohodla sa napriklad na vrateni penazi po castiach ( ked sa zamestnas)- ak byvas teda naozaj tak " na konci sveta, ze sa dlho cestuje" ten vodicak budes potrebovat ako sol - deti pojdu do skoly, kruzky, neskor kamosi.... na dedine auto potrebujes, cim skor ho budes mat tym lepsie sa budes hybat.

Dalsi krok by bola praca-- hociaka... len nech je to praca ( ak rodicia pomozu s detmi tak to je take obrovske plus- to si ani nevies predstavit co by za to ine zeny dali)

Ked budes zarabat sporila by som na jazdene auto a vratila peniaze za vodicak.

Ono sa to cele postupne rozbehne, len na vsetko treba trosku casu a trpezlivosti
ked budes mat 40 budes mat deti odrastene, dom, predpokladam, ze uz aj stabilnu pracu ak budes mat zaujem aj tu skolu urobis a cestovat mozes aj na kraj sveta...

katka700
25. mar 2024

Autorka píšeš ze naokolo býva veľa starých ľudí. Majú tí ľudia deti pri sebe? Alebo ich deti žijú ďaleko či v zahraničí? Skontaktuj sa s nimi, možno radi zaplatia niekomu spolahlivemu kto ich rodičom občas uprace, pokosi trávnik, zájde po väčší nákup alebo ich odprevadi k lekárovi.

autor
25. mar 2024

V tej vyrobe sa robia nocne a celkovo je to fyz narocna praca ktoru viem ze by som nezvladla proste ani tie nocne by som nezvladala, ja som to uz skusala brigadne ze len 2 dni v tyzdni ale proste to fakt nie je pre mna.

autor
25. mar 2024

Mesto je 25 minut autom autobusom je to dlhsie, bus navyse chodi len 4x tam 4x spat za den co nie je bohvieco

lakebabe
25. mar 2024

Inak moja kolegyňa ked som robila v meste vo veľkej firme, dochadzala fakt z osady v horách do mesta. Kde bolo len par domov nič iné. Vzala bicykel , dve malé deti s bicyklami a vyhodila ich ráno v dedine pri nich v škôlke a ona každé ráno išla busom na vlakovú stanicu a do mesta vlakom. Celý rok aj v zime a nikdy sa neztazovala povedala ze si vybrali životný štýl na samote tak sa treba prispôsobiť. Pokiaľ máte v dedine školu tak mála dedina nie ste. Skus napísať približnú lokalitu

autor
25. mar 2024

A si lahko predstavujete ze dam mame 2 deti strazit ale to neviem ci by zvaldala cely tyzden keby som ja robila

lakebabe
25. mar 2024

25 minút autobusom je ďaleko???? 4x krát denne spoj ti na začiatok stačí do roboty a z roboty. Z prvých výplat si môžeš nasporit a urobiť vodicak a kúpiť lacné auto

veverickav
25. mar 2024

vsetko co ti sem pisu zeny, tak negujes, neda sa, neda sa toto a neda sa tamto. tak co vlastne od nas chces? Predajte dom, chodte do mesta do bytu, urovnaju sa vztahy s rodicmi a vy budete spolu travit viac casu. vybavene, dovidenia.

darinkaninka
25. mar 2024

Autorka, prečo by si mala dať máme strážiť dve deti? Snáď budú v škole, škôlke, družine. Mama buď ráno odvedie a ty môžeš skôr začať v práci, alebo poobede vyzdvihne. Veď hovoríme o čase, keď ti skončí rodičovský. Či ty plánuješ už ostať navždy doma bez príjmu?

ivik4
25. mar 2024

Komentara necitame ale bohuzial, chcela si ist byvat do jamy levovej, to vtedy Ta nenapadlo ako s pracou a duplom este deti? Po dalsie ak ste boli na tom fakt skromne, druhe dieta ste nemuseli mat vobec alebo s nim pockat par rokov kym si najdes ozaj nejaku pracu. Tebe neostava zial nic ine len zatat zuby a do roboty dochadzat, pripadne si neskor spravit vodicak a kupit male vlastne auto.Je xy ludi ktory velmi daleko denne cestuju za pracou a maju aj deti rovnako ako ty

krasolienka1
25. mar 2024

Každý chce vlastniť dom
Preco je pre všetkých také hrozne bývať v byte to nikdy nepochopim

lily246
25. mar 2024

Ty si vôbec dopredu nemyslela na to, ako tam budeš zarábať a žiť? Prestaň fňukať a makaj, keď si doteraz vzdelaniu a práci moc nedala.

ivik4
25. mar 2024

@krasolienka1 presne , dnes sa kazdy druhy chvali velkym domom, skoda ze mnoho z nich je v prdeli sveta kde pol dna musis dochadzat. Mna by do domu dalej od mesta nedostali ani keby dieta nemam, nie to este s nim na krku

doriiis
25. mar 2024

@krasolienka1 .....ja som mala v byte depky.Rozhodnutie kúpiť dom,bolo najlepšie rozhodnutie nášho zivota

autor
25. mar 2024

@veverickav lebo tu sa fakt nic proste neda len stale dookola to iste okolo domu a deti. Ani kamaratky nemam ani nic lebo vsetci odisli, len mama tu ma kamaratky starsie zeny ktore riesia ine veci, tam len sedim a pozeram do blba ked pridu (a chodi tu na zharadu kazdy den skoro niekto tak tu ani klud nie je). Ano najradsej by som ten dom predala a odisla ale to nepripada do uvahy momentalne.

autor
25. mar 2024

@lily246 no s muzom sme boli dohodnuty ze sa postara o mna aj o deti no a potom si nieco najdem ale to rposte nestaci co on zarobi na normalny zivot.

lakebabe
25. mar 2024

@ivik4 ona to ma 25 minút busom do mesta, len sa jej nechce tam cestovať. Keď som robila v Bratislave tak každé ráno som chodila len v rámci mesta trištvrte hodinu do prace MHD. Tu je skôr problém lenivosť

ivik4
25. mar 2024

@lakebabe ozaj, aj ma pri citani napadlo ze ja som sice presmradena ale vidim ze niesom na tom najhorsie

sweetlife001
25. mar 2024

Není to pre teba taká práca ? A čo pre teba je ?
Čo by si si akože ty za prácu predstavovala ? To by ma fakt zaujímalo.
Ty si jedno ufňukané, nezodpovedné veľké decko.

lakebabe
25. mar 2024

@ivik4 tu je problém ze rodičia všetko vybavili ,dali ,zaplatili , pomohli a teraz to očakáva od muža.
Len ten zarába malo . Aby raz netresol dverami v tom dome a ostane tam sama s detmi

ivik4
25. mar 2024

Inak dieta nedavas ani len do skolky lebo ju tam nemas ako dat ( to este ani nerobis takze no problem) A do predskolskej ked budes musiet ju tam das ako?

solange7
25. mar 2024

Mas uplne obmedzene myslenie. Ludia su v horsich situaciach nez ty. Mas 27 tak sa spamataj fakt. Mlada baba a do okresneho mesta z dediny ti je daleko. Hanba.

jaskolka
25. mar 2024

Autorka, si nastavená spôsobom - nič nejde, nedarí sa, nemôžem, nechcem, nepôjdem, neurobím, nekúpi.
Aké rady teda chceš? Alebo sa len vyrozprávať? No ok, vyrozprávala si sa a čo ďalej?
Mimochodom, tetsz píšeš ze dieťa nemáš v škôlke, lebo ho nemáš ako vodiť. A keď nastúpi do školy? Tam už ho budeš môcť vodiť? Ci ako? Lebo trochu treba premýšľať aj dopredu, vy ste už pri tom urobili prvú blbosť, ze ste šli z mesta z bytu kdesi na dedinu, kde dajú líšky dobrú noc. Navyše ty bez vodičaku.
Neviem, co chceš fakt počuť?

autor
25. mar 2024

Tak mna by bavilo na poste robit to by aspon nebolo tak daleko kedze je blizsie, alebo dokladat tovar v obchode, v nejaom s oblecenim by mi tiez nevadilo, ale tych tu je malo a tam staci ze majitelky si robia. Alebo zas ta administrativa ale to je problem najst

katkajaromer
25. mar 2024

Já dojíždím denně hodinu vlakem do práce a hodinu zase zpět, dělám uklízečku a i když nevydělávám nějak moc, je to hodně znát na rodinném rozpočtu. Každá koruna / euro se hodí.

autor
25. mar 2024

@jaskolka tak do skoly bude chodit same to je ine ako skolka

darinkaninka
25. mar 2024

Autorka, na takú dohodu sa nespoliehaj, že vás bude muž živiť. Dohoda je nerealizovateľna. Veď vidíš, že vám to nevychádza ani s rodičovským. A čo potom, keď už rodičovský nebude...Už teraz vás rodičia dotujú. Ešte začni tlačiť na muža, že má viac zarábať a aby si náhodou neostala s deťmi sama, ak mu tvoje výčitky začnú liezť krkom. Vtedy ti ešte len nastanú krušné časy. Do práce pôjdeš potom už naozaj kdekoľvek.

matkahelka
25. mar 2024

25 minut od mesta je panu bohu za chrbtom? vsak ludia tolko uplne normalne cestuju aj vramci mesta, dokonca aj viac. opytaj sa zien, ktore ziju v BA a ziju na jednom konci a pracuju na inom, kolko cestuju. ty co si myslis, ze kazdy ma pracu 5krokov od domu? sorry, ale ty si jedno nesamostatne ufnukane decko, ktore ma na vsetko vyhovorky! nic sa neda! ty si si vzdy doteraz zivot zariadila tak, aby si pre to nic nemusela urobit- rodicia sa postarali, muz sa postaral... ty si sa nemusela starat o nic. co by si robila, keby si rodicov nemala a muz by chodil na turnusy do zahranicia? zblaznila by si sa asi. najdi detom skolku, skolu v meste, ty si najdi pracu a rano pojdete vsetci traja busom, poobede sa vratite vsetci traja busom. nasetris na vodicak, urobis vodicak, kupis starsie auto a budete cestovat autom. vzchop sa trochu, nehladaj za vsetkym len NEDA SA, mlada zdrava zena a fnukas ako 3rocne decko. a ber pracu, aka sa ti naskytne. nemas ziadne extra vzdelanie, ziadnu extra prax, tak neohrnaj nosom, lebo toto a hento robit nebudes. mna by hanba fackovala, kebyze sedim doma na zadku a musela by som si kazdy mesiac poziciavat, lebo nevychadzam s peniazmi.uz si mala byt davno v praci.

sonia1712
25. mar 2024

@oliolijanka tento komentár je super, páči sa mi presne takýto prístup k životu!

miaka2
25. mar 2024

Ake zle zivotne rozhodnutia?
Mat v dnesnej dobe v tak mladom veku je fajn a nie cakat do neviem kedy a potom mat deti po 40 a dieta bude mat 20 rokov a vy 60.
Mat v dnesnej dobe v tak mladom veku vlastnu nehnutelnost hoc len na hypoteku je tiez super, nakolko vela ludi prezije cely zivot len v podnajmoch.
Skor mi to pripada, ze vy nie ste s nicim spokojna. Penazi mate malo, ale do prace cestovat 2 hodiny denne sa vam zda vela a dat 60€ na cestu to dat nechcete, takze somozrejme vam vychadza, ze je lepsie sediet radsej zadarmo doma.. treba zmenit postoj a zacat hoc v horsej praci, ale nevyciciavat rodicov a pomaly si odkladat na vodicak, kedze vo vasom pripade by to mala byt jedna z priorit nakolko mate vsetko daleko.
Byt vam bol maly, nepacil sa vam (zas nespokojnost) a rozmyslat nad benefitmi, ze ste v meste a mate vsetko blizko asi nebolo potrebne. Tak ako premyslat nad tym, ze ked si postavite domcek budete mat vsetko daleko a co dalej? To ze sa do vsetkeho starala mama je snad pochopitelne, rozhodli ste sa u nich zit a este ste im aj dovolili, aby vas financne podporovali/podporuju tak ked vidi, ze si to neviete riadit sama asi ma do toho co povedat. Dalsia vec budem si musiet hladat pracu, este ani neviete aku pracu kde ale uz teraz viete ze sa tam nemate ako dostat. Zienky vam pisali nieco chovat, pestovat, ale ani ste sa nezamysleli ani to sa vam neda. dalsie plus pre vas okrem toho,ze zijete vo svojom je, ze pisete ze deti by mohli byt u mami, niektori ludia nemaju ani takuto pomoc. Aj ked som z prispevku nepochopila preco nie je v skolke, lebo nemate ho ako vozit (skolka nie je v obci?), tak autobusy ranne vam snad chodia. Ku kamaratke sa vyjadrim tolko, ze zavidite zbytocne..ona ma deti, ma vlastne byvanie?
Neviem ake reakcie ste cakali na tento prispevok, ale mam pocit ze asi nieco v zmysle: a co sa ma mama do vas starat, Nemate peniaze vodicak auto tak nech muz zarobi viac, K tomu by vam mama mohla aj deti strazit a mate cely den pre seba😅
Nechcem byt zla, ale presne takto rozmyslaju nasi spoluobcania (cest vynimkam a je ich dost), ze radsej sediet doma na davkach nadavat na cely svet ako obetovat par € na cestu, ale to sa neoplati.✌🏻 a to ze muz taha celu domacnost sam, s vasimi rodicmi tak sa mu velmi nedivim, mozno sa nevladze ani rozpravat a nie ze nechce. Hladate skor vyhovorky a ospravedlnenia preco nchcete pracovat ako by ste hladali sposoby ako to spravit.