icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

luccija
26. mar 2024

@mircalla ja by som nechcela byť jej súrodenec, ktorý sa so ženou obracia ako vie, keď nejakých má nečítala som všetko.V podstate má oveľa viac ako ostatní v jej veku deti, dom, muža, rodičov po ruke a aj tak nie je dobre.Niekto v tom veku začína v podnájme s frajerkou

zmrzlinka2021
26. mar 2024

@luccija nemusia čakať, ale nech potom ženu nezenu do práce, ked nie sú schopní si deliť domácnosť a deti.
@zuzana76 ak je chlap tak vyťažený, má zarobiť tak, aby žena nemusela riešiť aj prácu, aj rodinu. Ženy nikto v práci nešetrí, rovnako makajú. Tiež si môžu povedať, že sú unavené a nejdú riešiť domácnosť. Keď niekto obetuje práci tak veľa času, nech zarobi

letfenixa
26. mar 2024

@zmrzlinka2021 chápem, čo píšeš, ale @autorka nerobí nič okrem lutovania sa. Jej deti poznajú dom a les. Zas až tak sa pri ich výchove nepretrhne.

zmrzlinka2021
26. mar 2024

@letfenixa určite na jej mieste by som si spravila vodičák a kúpila ojazdené auto.

owecka
26. mar 2024

Odpalilo ma na mesiac... 25 km do mesta je vela...boze, co by som za to dala...ja idem hodinu do BA, hodinu po BA a hodinu z BA naspat🤣🤣🤣

mk22
26. mar 2024

@zmrzlinka2021 vodicak si urobí keď bude muž už v zahraničí a ona, v meste v podnájme.. Až vtedy, len ešte nevie kde dá deti.. Kedze tam bude sama.. A terigat sa busom mame sa jej nebude chcieť.. Asi muž bude odbiehať zo Švajčiarska..

lakebabe
26. mar 2024

@owecka mne už čo je do 100 km príde kúsok mamu mam vyše sto kilakov a chodím k nej na kávu aj 2x tyzdenne😄 ja neviem ci niektorí ľudia chcú mať všetko za domom

kukuk29
26. mar 2024

Ty si neuveriteľná a normálne asi aj neskutočná 😉🙊🙊lebo z celej diskusie čo máš ty spraviť si vymyslela, že muž ma íst robiť do zahraničia 🙏🙊😆 Ty by si mohla deťom za peniaze písať výhovorky prečo sa čo nedá,prečo nemá úlohy,prečo nebol v škole,prečo sa nenaučil na tom by si zarobila majland lebo ty si MAJSTERKA vyhovoriek 🙏👏👏👏💪

kvietok1992
26. mar 2024

@misicka31 odrazilo mi dekel :D :D :D čítam toto tu jak telenovelu ale toto ma dobilo :D :D

zuzana76
26. mar 2024

@zmrzlinka2021 no neviem, zda sa mi, ze pisala, ze muz robi okolo domu, ta stavba sa tiez neurobila sama, zatial co autorka dava vyhovorku za vyhovorkou, ved ten chlap chodil s nou aj s detmi k lekarom, kedze autorka nejazdi a vsade tam kopec a zakruta a busy nejazdia.

misicka31
26. mar 2024

@kvietok1992 ďakujem😄som rada,že ste sa pobavili...aspoň niečo na odľahčenie situácie👉 🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🚀

zuzana76
26. mar 2024

@zmrzlinka2021 vies, mne sa zda zase nespravodlive, ze manzela chce autorka odpratat do zahranicia, aby mala konecne pokoj. Mozno zarobi o trochu viac, ona sa bude moct valat doma dalsie roky, bude mat este lepsiu vyhovorku, ze nemoze do prace, lebo teraz bude realne sama na deti a chudak chlap v cudzine. Nech sa potom necuduje uz vobec, ze sa odcudzia a manzelstvu bude koniec, lebo chlap si uvedomi, ze posielat jej alimenty bude ovela vyhodnejsie, ako zivit lenivu osobu. Navyse ona ho bude musiet vyplatit z domu, lebo je to na pozemku jej rodicov.

zmrzlinka2021
26. mar 2024

@zuzana76 chápem ťa, žiaľ ona ho neľúbi, preto jej ani nebude chýbať.

mircalla
26. mar 2024

@zmrzlinka2021 Ty v kazdej teme opakujes v podstate to iste, uz som si to neraz vsimla - zena ma byt doma a starat o deti a muz ma dostatocne zarobit, aby sa mala dobre....mozno to nepovies tak priamo, ale je to hlavna myslienka...

limoncino
26. mar 2024

Akože, ja ani neviem čo napísať....
Píšeš, že si ťažko nájdeš dobrú prácu, lebo máš len SŠ. Tiež mám len SŠ a vlastnými silami a šikovnosťou, znalosťou jazykov som sa dostala na dobre platenu pozíciu, kde mám HO a raz týždenne chodím do mesta vzdialeného 100 km a tých 60 eur na diesel dám tak na dvakrát cca, podľa toho v ako veľkej kolóne stojím, lebo dostat sa rano cez BA kam potrebujem je čisté peklo a poobede to isté.
Prvé dieťa som mala veľmi mladá o pár rokov druhé a vieš kto nám s nimi pomáhal? NIKTO, väčšinou som bola s nimi sama, pretože manžel bol v práci. Vodičák som si robila krátko pred tridsiatkou, pretože sme sa sťahovali na dedinu, 10 km od okresného mesta s výbornou dostupnosťou, ale aj tak som nechcela byť závislá na spojoch. A apropo, aj do tej kancelárie som raz týždenne viac ako rok jazdila vlakom, dve hodiny tam, dve späť, plus polhodina peso Z a na stanicu a to nerátam dojazd na miestnu železnicu.
Po Tebe by mali pomenovať nejakú diagnózu, lebo toľkoto výhovoriek a tupost som dlho nevidela, sorry, ale fakt sa nič iné napísať nedá

zmrzlinka2021
26. mar 2024

@mircalla tak potom necitas pozorne moje príspevky

diewcatqoo
Autor odpoveď zmazal
autor
26. mar 2024

Moja dohoda s muzom bola taka ze on pokryje financne nas zivot aj dom, to ze je vsetko drahsie a zaraba menej jenieco s cim sme neratali no abohuzial bude s tym treba nieco robit, ako som pisala tak to zahranicie bude najlepsia moznost. Neviem co tu vsetky riesite stale moju pracu ked som pisala ze TU SKORO ZIADNA NIE JE, v tej vyrobe nemozem robit a na ine pozicie tu je tazko sa dostat. Alebo treba vodicak z toho mam respekt ani ho nemam kedy a z coho a kde robit ani auto nemame druhe. Stale tu riesite ze nepestujem nechovam ale co ma par mrkvie vytiahne z biedy ked mi to slimaky obzeru. Mama sa s tym trapy ked ju to bavi a vidim ze ake vysledky to ma, par kuskov. Muz sice spravi co treba okolo domu ale co z toho ked nas vztah je onicom a len tu okolo seba chodime. Keby tu nebol by som si to ani nevsimla taka je pravda.

limoncino
26. mar 2024

Tak seď doma a nariekaj, čo Ti poradiť. A mmch zdravé pečivo si vieš upiecť aj doma za zlomok ceny, ale asi sa Ti nedá kŕmiť kvások, chápem

lakebabe
26. mar 2024

@limoncino nedá múku majú v obchode a ta je za kopcami💁‍♀️

mircalla
26. mar 2024

@autor A ved bodaj by vztah nebol o nicom, ked je vsetko na nom, musi byt unaveny a frustrovany a ma doma manzelku, co len fnuka , stazuje sa a nic nerobi, aby ste sa mali lepsie....Nebudem sa ta ani pytat, o kolko prac si sa vobec uchadzala - odpoved poznam
Ani sa nebudem pytat, ako si sa snazila dovzdela, zvysit si kvalifikaciu.
Bud natrcis paprcu rodicom alebo posles manzela do zahranicia....lebo vy ste boli dohodnuti, ze ty nemusis robit nic resp. si to tak vysvetlila a podla toho aj zijes.

mircalla
26. mar 2024

@limoncino Meno tohto "Middle of nowhere" sa nedozvieme, nahodou by sme zistili, ze tam je aj obchod. Ja teda nepoznam dediny, kde nie je ani obchod (najblizsi 10 min autom podla zakladatelky) a tom som uz bola v inych skvostoch ako napriklad Pustatina Levar pri Tornali, bolo tam asi 15 domov, ale aj tam bol obchod

autor
26. mar 2024

Ako si mam zvysit kvalifikaciu? Jedine skolou vysokou na ktoru nemam peniaze a to ani neviem kde najblizsia je. Nejake kurzy ok to sa informujem este ale proste naco sa budem ucit doma anglicky alebo co ked skoncim ako predavacka alebo na tej poste napriklad, lebo tu ani ine pozicie nie su. Mozno ucitelka sestricka ale to bez vysokej nemozem robit

autor
26. mar 2024

No nie obchod tu blizsie naozaj nie je, kedysi bol aj blizsie ale skrachoval lebo coraz menej ludi a kto chce uz radsej ide dalej do vacsieho

mircalla
26. mar 2024

@autor Ale to je cely tvoj problem...naco budem daco robit? Tak nerob nic a nefnukaj. Nezabudni, ze nemozes ani na tej poste robit ani predavacku dokonca, lebo to by si musela chodit 10 min autom...takze zacarovany kruh. Okrem toho aj tak nie su ziadne pracovne miesta ako pises. Dozvieme sa tu dedinu, ci to je tajne?

zuzanazu85
26. mar 2024

Ty sestričku určite nerob,aj keby si mala školu! A na tej pošte to tiež pochybujem s tvojím prístupom k zodpovednosti.

kasssiopea
26. mar 2024

Ja by som sa nechcela vyjadrovat k teme, lebo tu uz boli spomenute vsetky moznosti a aj tak na 22hej strane sa autorka nicim neinspirovala - pre nu je jedina moznost ze manzel pojde do zahranicia. Tak to je, tak to v sebe ma a mozeme tu napisat cokolvek, autorka riesenie nasla a hladat ine sem neprisla. Len sa postazovat.
ALE ☝️
Precitala som naozaj kazdy jeden prispevok (na ukor zehlenia 😁🙈) a chcem povedat jedno - klobuk dole pred vami zeny. Precitat si, co vsetko ste zvladli, ako ste sa dokazali zmobilizovat a fungovat a mnohe stale fungujete, tak to ma naplna nesmiernou hrdostou na nas zeny ako take. Neskutocne, co je zena schopna dokazat a klaniam sa pred kazdou jednou z vas 🩷

limoncino
26. mar 2024

@lakebabe a ešte aj úzka cesta, hm, tak nič no...

lienka.7
26. mar 2024

Recept pre autorku je proste vyhnať muža do zahraničia, aby tam zarobil toľko, aby im to teda stačilo. Lebo vsak jej to sľúbil, že on bude robiť jak sroub a ona sedieť doma! To, ze sa situácia môže zmeniť a bude treba, aby aj ona konečne priložila ruku k dielu ju ani vo sne nenapadlo. No stalo sa, a ona ma ist do prace, to však odmieta, lebo však taká nebola dohoda. 👎👎👎

mircalla
26. mar 2024

@limoncino @lienka.7 Ale sla by rada na vylety ako kamoska, len ten manzel darebny malo zarobi....v zahranici to hadam bude lepsie, ved si ani nevsimne, ze tam neni, ako pise. Dolezite je, ze zarobi, aby mohli ist inam....
Este ma pobavilo, ze aj svadbu im rodicia zacvakali.