icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

katika85
27. mar 2024

toto je starat sa o deti? toto su prazdniny u babky na zahrade. vsak to je veget.. uz si niekedy pustila pracku o 21:00 bo nestihas lebo si pracovala do 19:30? alebo cakala na susicku o 23:00 kedy skonci? uz si niekedy varila obed.. tukala do pc milion cisel a popri tom kontrolovala malu nasobilku?bezny vikend ( pre pracujucich cas oddychu) je ze varim obed, odkladam veci, riesim bordel v detskej izbe, dieta nahanam k uloham … odpovedam na x otazok.. periem 4 varky a 3 susicky a medzi tym triedim gate..
moja ty mas veget jak vysity.

missviolet
27. mar 2024

vraj naco ti je jazyk sa ucit? boha, sak aby si robila z domu!!! ale ked si toto nepochopila z milion sprav, tak naco sa pokusit pretlacit ti to do hlavy. ty nie si typ na home office. ale my, co sme sa jazyky naucili, mozeme aj z tych lazov odlahlych robit - lebo mi staci sediet doma a makat na PC

autor
27. mar 2024

Uz vidim kto mi da serioznu pracuz domu bez toho aby som musela niekde chodit. Este ani nemam taky dobe internet a volat urcite nechcem lebo to by sa nedalo pri detoch robit.

nelka93
27. mar 2024

Nechcem ta sklamať, ale ty robíš hovno. Všetky z nás tu stihnu ďaleko viac ako ty. Pozrieš na nete co je nove a si tam pol dna co?

mima1608
27. mar 2024

Jaj tak pracovať z domu sa ti nedá, lebo tam máte aj zlý internet? No tak toto už je totálny strop 🤣🤣🤣 ty proste robiť nebudeš aj keby čo bolo, lebo však druhí sa postarajú. Lenže raz sa tvoji rodičia pominú, tvoj muž snáď dostane rozum a utečie od teba kade ľahšie, tvoje deti ťa trpieť nebudú s touto povahou a skončíš sama jak kôl v plote, bez rodiny, peňazí, proste ufrflaná vyvrhelka, čo len nadáva aký je život na ňu zlý a ľutuje sa.

nelka93
27. mar 2024

A zasa nedá sa. Krista boha však deti budu v škôlke tak môžeš robiť. Ty si fakt jebnuta ci sa len tvaris

andrea1809
27. mar 2024

Takze tvoj celodenny program je urobit obed (aj to nie kazdy den) a ranajky. Obcas upraces, Tak to ti vyplni 2-3 hod denne, co zvysok dna? Deti su cele dni na jednom mieste? Ziadne akvivity?

taksomtu
27. mar 2024

@petronelag mne to nemusíš vysvetľovať , ja to viem a tých 25 minút jedna cesta je ešte pohodička, v podstate pre takmer celú populáciu, len pre autorku (navyše bývajúcu v západakove) nie 🙂

autor
27. mar 2024

Ale to nie je 25 min a hotovo, to je kilometer ku zastavke po otrasnej ceste, kludne aj vyse 40 min kedze to je autobusom a NIE autom, tych 25 to trva autom. A potom vystupim v meste a zas peso kym sa dostanem do prace mozno aj 15 minut. Hodina zabita a to som este ani neni v robote, skoncim o 4 a o 5 mi ide bus aby som o 6 pomaly bola doma vsak to nie je zivot.

aurora33
27. mar 2024

Takže život je sedieť doma a biadkat?

autor
27. mar 2024

No nie je to dobry zivot ale niekto sa o tie deti starat musi takze mam aspon dobry pocit ze sa staram o ne.

doriiis
27. mar 2024

Ale si im dosť zlý príklad do života autorka..

lenkasarka
27. mar 2024

😂😂 si ako moje dieťa keď malo 14,15 r.
Nie🙄nechcem,🙄nedá sa🙄 nechce sa mi🙄teraz nemám čas 🙄to je ďaleko🙄 boooože peši mám ísť,načo mame auto? 🙄tie oči tu nedávam náhodou. Ona ich takto oprekrucala a som presvedcena že keď čítaš všetky tie komenty robíš to tiež. Mami potrebujem 20e, mami ešte 10 e keď budem pracovať vrátim ti.( ty tiež keď príde výplata vrátiš) mami ty to správ (ty: muz to spraví,alebo mama) tu končím ty si beznádejný prípad. Ty máš asi v dusi čiernu dieru,ktorá pohlcuje všetku pozitívnu energiu. Ak by si si predsa našla prácu tak ťa ozaj po tomto všetkom čo som prečítala aj pochválim, ale to skôr peklo zamrzne.
Tu končím✌️

luccija
27. mar 2024

Ty bývaš niekde mimo obce na samote?koľko je tam domov?ako si fungovala, keď si pracovala v tej administratíve, alebo chodila do školy ako teenegerka?

autor
27. mar 2024

Asi je to aj samota, je tu par domov ale to vseto stary ludia co im deti poodchadzali minimum mladsich ludi skoro ziadne deti. V admin som robila ked sme zili v meste v tom prenajme tak to sa dalo to bolo kusok. Do skoly som bud autom s rodicmi alebo busom len to je ine ked tie busy su nastavene aby to pasovalo do skol a zo skol deckam a niektorym dospelym ale tak to nie kazdemu.

mima1608
27. mar 2024

O 18 prídeš domov z práce, do 22h stihneš dom upratať, navariť, oprať a ešte sa aj deťom povenovať... Aspoň teda každá normálna žena by to stihla.
Ale to pre teba život nie je. A toto je? Že máš o chvíľu 30 a nechávaš sa živiť rodičmi? Že sedíš na riti a vyžieraš sa? Že tvoje deti sú asociáli bez kamarátov? Bože, toto už ani smiešne nie je, to je úbohé a na zaplakanie..

misanthropicdann
27. mar 2024

Denno denne cestujem do prace hodinu niekedy aj hodinu a pol a to je len jeden smer. Takže denne cesta do/z práce 2-3hod. Proste priznaj ze nechceš robiť, keby chceš robis všetko preto aby si si nasla prácu. 2-3 mesiace dochádzania do prace a máš zarobené na vodičak. Ďalšie 2-3 a máš auto. Všetko je v dedine ďaleko? Kúp si bicykel, elektrickú kolobežku. Tebe je ďaleko kráčať na zastávku kilometer? Co bláznis? Sak to je nič pre mladú babu. Moja babka v 65 chodila každý deň do kostola 2 km. Všetko je nahovno len my sme lietadlo. Tak proste predajte ten poondeny dom a choďte bývať niekde lepšie.

livuska124
27. mar 2024

Ja veľmi dúfam, že toto je vymyslená téma a nejaká budúca psychologička si len robí diplomovú prácu a zisťuje reakcie žien na tieto bizarné odpovede vymyslenej autorky - možno potrebuje vedieť, koľkí z nej budú frustrovaní, koľkí vybuchnú, koľkí ju pošlú do.... 🤣

autor
27. mar 2024

Nemozeme predat dom lebo je u rodicov na zahrade, uz tak bolo dos tproblemov okolo toho, by sme akurat pokazili vztahy uplne uz keby sme s tym prisli ze ho chceme predat.

nelka93
27. mar 2024

@misanthropicdann my sme jej to písali viaceré, ale ona si ide stále svoje ako sa nedá. A my nevieme ako sa takto žije, ona je najväčšie chúďatko na svete a zly manžel zlý dom zle vsetko. Je to proste hlúpa hus, ktorá nevie co je ťažký zivot

lienka.7
27. mar 2024

Autorka, ale je fajn, že máš aspoň ten dobrý pocit. Ty sama 👌

tamitamitami
27. mar 2024

Nechcem, nemôžem, nedá sa....🙈 Nuž tak ti neostáva nič iné iba žiť tak ako žiješ 😊

livuska124
27. mar 2024

Ty si fakt neskutočná.....že kilometer ku zastávke po otrasnej ceste 🤦🤦🤦🤣 🤣🤣 určite s úzkym chodníkom, so zákrutami a do kopca 🤦

misicka31
27. mar 2024

Keď majú deti 2 a 4 roky,pôjdu spolu do škôlky,predškolák povinne a menší popri tom,keď budú chorí má kto s nimi ostať a vy veselo do práce...najvyšší čas urobiť vodičák a kúpiť na začiatok aspoň jazdenku...celá veda toto...toto fakt je ťažké pochopiť???

andrea1809
27. mar 2024

@autor Nie, nestaras. Dat im jest nie je staranie sa. Tvoje deti nic nepoznaju okrem zahrady a domu, nikam nechodia, nemaju kamosov, ty im ziadne aktivity nevymyslas, na to si moc leniva s tvojim pristupom vsak naco....

Inak pre tvoju info do Bratislavy dochadzaju ludia autom aj hodinu a pol za pracou

luccija
27. mar 2024

Tak jedine ako odísť z toho začarovaného miesta je kúpiť auto.Si doma 4 rok s deťmi už dávno si mala nad tým rozmýšľať aj čo robiť ďalej.Vy ste vôbec nerozmýšľali, keď ste tam stavali ten dom, že to bude raz takto?Vás nenapadlo, že všetci mladí odišli, lebo tam zdochol pes?Auto si môžeš kúpiť aj lacné a vodičák sa dá na splátky ináč Ti nie je rady

annamalaga
27. mar 2024

Mna by zaujímala ta dedina. Povedz názov.

lienka.7
27. mar 2024

Zastávka busu je AŽ 1 km!!! 1 km!!! Boha, to moja mala prejde v rámci prechádzky viac 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

zuzanazu85
27. mar 2024

Dokáže niekto urobiť ,, výťah" z tejto diskusie a ak by sa dalo dopodrobna,čo všetko sa autorke nedá? Aby tu niekto nedával nápady, návrhy ktoré už dostala ? 🤣 lebo sme všetci tu, zúčastnení,ako v začarovanom kruhu,alebo ako keď si havo naháňa svoj vlastný chvost a dúfa,že ho chytí 😭🤭

aurora33
27. mar 2024

Este že sa mozes na tie autobusy vyhovoriť, že sú nastavené zle. Že len pre deti do skoly a pre pár pracujúcich. A pre koho asi tak by mali byt nastavené? Pre lemry na materskej, ktorým že zaťažko ísť peši AŽ 1 kilometer? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️