icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

autor
27. mar 2024

Muzovi som povedala o tej praci v zahranici a sa len vytocil a odisiel ani sme to neprebrali. Takze super pristup asi sa budeme chodit past s detmi.

nelka93
27. mar 2024

@zuzanazu85 nemôže chodiť do prace lebo nemá ako, busy nechodia zastávka ďaleko, vodičský nechce lebo sa bojí, deti do škôlky nechodia lebo zastávka je daleko, ideálny by bol odklad pre ne. Chce robiť na poste, ale je poštárka lebo nebude chodiť pešo. Je tlstá mrochta, ale chudnúť nemôže, lebo strava je drahá a nebude variť na dvakrát. Fitko nie lebo je v meste a zasa busy. Behať nemôže lebo úzke chodníky a premávka ako v BA zrejme. Muž má ísť do zahraničia a ona si bude rit valat ďalej. Deti nechodia nikde lebo je to ďaleko a do kopca. Na ihrisku boli len asi 10krat. Neviem co som zabudla, ale na všetko povie nie

nelka93
27. mar 2024

A cudujes sa? Bože chudák chlap

katika85
27. mar 2024

nie bus ani brika nepasuje si predstav! byvam v druhom najvecsom meste na slovensku a uz neviem aky dlhy cas je cela MHD zorganizovana tak ze busy
chodia nonstom obmedzene vramci setrenia a nedostatku penazi bla bla .. a nikto sa ma v praci nepyta ci mam ako dochadzat, btw dam ti dalsi priklad zo spisskej neviem akej chodi do centra Ke kolegyna vlakom a potom mhd neviem kolko jej to trva ale chodi domov okolo 20:00 a !!!! si predstav (inac velmi mila kolegyna) som sa dozvedela ze kedysi davno ked boli terminy ( kazdy mesiac prvy tyzden v mesiaci) spala v kancli v spacaku🤦🏽‍♀️

katika85
27. mar 2024

vsak jasne ked tebe sa robit nechce.. 9on pracuje nosi peniaze a tebe je malo lebo ty si dnes vybehla na dvor s detmi.

katika85
27. mar 2024

o 18tej ti je akoze zle prist domov???? ja ked pridem domov o 18tej a uz by som nemusela tahat nadcasy a pracovat aj z domu tak to som happy jak one…
kedy si myslis ze chodia pracujuci domov? len tak si tipni..

autor
27. mar 2024

No take ucitelky koncia uz o druhej max tretej napriklad no a na tej poste tiez nerobia do vecera.

subartic
27. mar 2024

tak choď do zahraničia robiť opatrovateľku ty, napr. do Rakúska, muž nech si nájde prácu taku aby ju vedel skĺbiť s deťmi , má vodičský , auto ,

katika85
27. mar 2024

teraz matr super vztahy? posad si vsetky za jeden stol a vysvetli sitauaciu a ze chces pracovat a ano bohuzial v meste su viac moznosti ale pamätaj! nikto v meste sa ti nebude klanat ani ta volat do prace. musis zabojovat. a s takym pristupom akym pristupujes ku skolke ( ze je do kopca) si ani miesto upratovacky nezabezpecis! btw u nas upracovacka dochadzka z nejakej tramtarie a vstava rano o 4:10 btw domov pride okolo 16tej niekedy neskor

nelka93
27. mar 2024

Ale tie učiteľky majú vysokú školu. Ty ani nerátaj ze tak budeš končiť, keďže nic nevieš a nechceš sa vzdelavat

beckinka
27. mar 2024

Budem hadat @autorka, chcela by si pracovat od 9 do 15 a plat aspon 2000eur v cistom. Uhadla som?

misicka31
Autor odpoveď zmazal
evkao
27. mar 2024
katika85
27. mar 2024

ucitelka doma upravuje pisomky studuje si nove smernice pripravuje vyklad na dalsie vyucovanie vypisuje spravy pre rodicov kupuje z vlastneho nalepky detom aby za dobrr napisany diktat im davala nalepky ktory si deti zbieraju (za 10nalepok je jedna jednotka) odpisuje na otazky ktore vypisuju rodicia v noci! organizuje akcie v kniznicky v muzeu riesi zber papiera a noc s adersenom… pripravuje si material na pokusy s detmi…a mimochodom!!! studovala xy rokov na to aby mohla robit to co robi!

lienka.7
27. mar 2024

@misicka31 👏👏👏👏🙈🙈🙈🙈 jezisi 🤣🤣🤣🤣

nelka93
27. mar 2024

@misicka31 ja som dnes dala pokračovanie partnerovi ze chlap odišiel naštvaný. Jeho reakcia bola smiech a ze konečne 😅

lienka.7
27. mar 2024

Autorka, prosím ta, napíš nám, kolko mas reálne odpracované, prosím 🙏🙏🙏 keď nie rokov, tak aspoň mesiacov... dakujem

katika85
27. mar 2024

su druzinarky ktore su s detmi do 17tej! (kedze do vtedy funguje druzina) a ani maju vystudovanu vysoku skolu

livuska124
27. mar 2024

@zuzanazu85
Dom sa nedá predať, lebo rodicia sa nahnevajú
Vodičák si nespraví, lebo ma z toho paniku, navyše zle cesty, zákruty a nemá naň peniaze
S deťmi na ihrisko sa nedá, lebo to je ďaleko, samé kopce
Zamestnať sa v dedine nemôže, to není pre ňu, robiť vo výrobe nezvláda
Chce robiť v dedine na pošte, ale nie je tam voľne miesto
Do mesta je ďaleko dochádzať za prácou, lebo kilometer na zastávku potom polhodinová cesta busom, v meste opäť by musela prejsť do práce zo zastávky pešo....no nedá sa, lebo domov by prišla o piatej, šiestej, a čo potom bude mať zo života (ale deti pošle autobusom samé do školy, lebo ostatné to tiež zvládajú)
Chudnúť nemôže, lebo by musela variť na dvakrát - zdravšiu verziu pre seba a to sa jej nechce tak dlho stáť pri sporáku, navyše deti zdravé veci nechcú jesť a zdravé potraviny sú drahé
Chodiť behať nemôže lebo sú tam úzke chodníky
Pestovať nemôže, lebo kvôli dvom mrkvam sa jej to neoplatí
Chovať sliepky nemôže, lebo kurín by musela postaviť pred nový dom, ako by to vyzeralo
Drahé auto predať nemôže, lebo lacné by nevyšlo do kopca
Jazykový kurz si spraviť nechce, lebo by jej bol zbytočný, lebo Home Office by robiť nemohla - majú slabý internet
Nejakú telefonickú prácu z domu nemôže, lebo deti stále kričia, to by nič nepočula
Piecť pre druhých sa jej neoplatí, býva ďaleko, kto by to rozvazážal

Jediné čo chce a môže je poslať muža do zahraničia, aby tam zarobil ťažké prachy.

Doplňte má niekto, čo som zabudla 🤔

subartic
27. mar 2024

už sa mi prestáva táto téma páčiť, už je tu strašne veľa vulgarity a urážok . To nejde bez toho , to sa musí íst až takto ?

mima1608
27. mar 2024

@livuska124 bože, keď si to takto zhrnula, tak je to fakt bizarné 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

katika85
27. mar 2024

@livuska124 skolku si spomenula? ze je niekde na nejakom cudnom kopci kde ani dospelak nevyslape?

luccija
27. mar 2024

@katika85 v ich dedine možno konci škôlka o 15:30 16 ja som tu už raz čítala, že na Orave v dedinkách je to bežná vec.Vobec si neviem predstaviť kde ľudia pracujú.Tam si ľudia miesto v škôlke, škole držia do dôchodku práve preto, čo píše autorka nechcú dochádzať.Inak ten km som nečítala ja som bežne chodila s dcérou 2,5 km z jedného konca dediny na druhý od prvej triedy a potom kolobežka a bicykel

lienka.7
27. mar 2024

@livuska124 ja by som este doplnila, že síce býva na samote u lesa, ale auta tam jazdia ako na D1 a niečo by ju mohlo predsa zraziť (to na margo prečo nemôže behat, jaj a po tráve behat ona nebude).

letfenixa
27. mar 2024

Trocha matematiky. @autorka má 27 rokov, staršie dieťa 4, čiže rodila v 23. Vydávala sa hneď po maturite za požičané peniaze, no nech maturovala v 20. A od 20 do 23 robila len pár mesiacov, kým bývali v meste, lebo to bolo kúsok, bez kopcov a zákrut. Veľmi, ale že veľmi zle ťa tvoji rodičia vychovali.
Ráno cestou do práce som rozmýšľala nad tými tvojimi chudencami malými, s ktorými ale že nikam nechodíš, ale v pohode čakáš, že ich samých posadis do autobusu a ony samé zvládnu všetko, len tak. Koľkokrát si s nimi bola v obchode? Na úrade? Na detskom podujatí? Jarmoku?...

autor
27. mar 2024

Skoro rok som robila vsak som bola na urade prace po skole co som nic nevedla najst ani oni mi nevedeli pomoct nic normalne najst. Moje deti urcit enie su chudence normalne ich niekedy zoberieme do obchodu do mesta na nakup ked ideme autom alebo k lekarovi. Po busoch chodit s nimi je ostara lebo nevladzu uz potom a vymyslaju ale tak ked budu musiet chodit do skoly tak sa naucia. Pojdem parkrat s nim aby vedel kolko zastavok ma prejst a kedy vystupit ved ked to zvladli spoluziaci moji tak to zvladne aj on, nevozili vsetkych predsa rodicia cely cas.

lienka.7
27. mar 2024

@letfenixa rodila v 23, otehotnela teda v 22, narok na matersku nemala (dedukujem ze nemala 270 dní za posledné 2 roky), cize reálne robila tak 1 rok???

andrea1809
27. mar 2024

@autor Ty si podla mna troll. Tak male deti nemozu chodit same do skoly. Opat si leniva ist s nimi?
Cize aktivity tvojich deti su obchod a lekar. Su chudence a velke s takou materou ako si ty

lin_a
27. mar 2024

@subartic prepac, mozno by sa to bez toho zaobislo, ale citala si fakt celych tych 32 stran diskusie? Ja som si xkrat musela zahryznut do jazyka, aby som nahlas nenadavala, lebo tato diskusia je fakt extrem 🤯 to musi vytocit kazdeho, kto sa aspon trochu snazi zlepsovat svoj zivot, pracuje na sebe, nestagnuje, nedostal vsetko naservirovane pod nos ale hlada sposoby, ako sa da.
Autorka je ukazkovy odstrasujuci priklad, akou osobou fakt nechcem byt a som velmi rada, ze v mojom okoli nemam taketo osoby 💪

autor
27. mar 2024

Moji spoluziaci na zakladnej skole co bude moje diet anavstvevoat chodili normalne od 1 rocnika same busom a vsetci to prezili, vsak auto bolo malo a peso sa nedalo vsetkym dochadzat co myslite ze ako sa tam dostali?