Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
@jarka212 jasne tam to ešte tak funguje, mam ztade muza a cela jeho rodina tam zije.
Veľa rodín funguje ešte takto , že žena je doma, ale väčšina pracuje a práveže teraz sme tam boli a toľko známych mi hovorilo, ze nevedia zohnať babu do firmy na upratovanie normálnu alebo predavačku. Fabriky tam nevedia zohnať ľudi.
Len madam chce ísť do office to zas budme realisti nemá šancu ani v Žiline tam je roboty neúrekom ale požiadavky vysoké.
Áno, autorka, si zaseknutá, ale mentálne.
Autorka, ale tí ostatní tie deti posielajú samé preto, lebo PRACUJU, nie preto, že sedia doma a sa im NECHCE ísť s nimi do školy busom. Plus si písala, že nemôžeš behať, lebo tam chodia auta ako blázni a ty sa bojíš. A malé dieťa sa tadiaľ nebojís poslať samé?
Ako prepac, ale toto fakt nemôžeš myslieť vážne... resp.takato lemrava matka ozaj nemôžeš byt🤦♀️🤦♀️🤦♀️ to cigánka sa viac stara o deti ako ty!!!
@veronicka88 ja som si už radšej proseco otvorila a idem prečítať to co som zmeškala za tri hodiny 😀
OPRAVA UZ PO DVOCH DNOCH VYŠE 1000 PRÍSPEVKOV 👍🤭😂😂😂
Mozno tu bude pre Teba novinka ale aj kopa ludi s VŠ a v meste pracuju poobedne,dokonca aj nocne 😱😱😱.
Ty mas vyhodu ze by sa Ti bez problemov mal kto poobede postarat o deti , to nevnimas . Len plno kecov ze ty nic nemozes. Dala by som Ta vymenit s hoc akou pracujucou zenou ktorej sa mama nestara o deti alebo ju financne nedotuje.Hned by si sa zbadala co je to realny zivot
@zuzanazu85 zrodila sa hviezda 🤣🤣🤣 ono naozaj, človek sa snaží držať si prehľad, odbehne sa napiť/na wc/niečo zjesť a bum, niekoľko nových strán, normálne sa bojím dať mobil na nabíjačku...
@taksomtu ale ja mám už aj upozornenia vypnuté,aleee zasa ma trúba vytočila,že prečo by deti nešli pešo,keď sa dakedy tak chodilo a ona
sa pritom možno na dvor ledva vygúľa...ma to fakt vytočilo,nasralo ,že nerobí problém, keď by deti chodili po tých kopcoch, zákrutách a možno s babkou a ona sa sťažuje na ...oviny .
Takze zhrňme si to: na vine sú autobusy, lebo idú blbe spoje. Ďalej je na vine nedostatok pracovných miest lebo žijete asi na samote. Na vine je muž, lebo nezarobí dostatočne aby si si mohla spokojnučko sedkat doma. Ináč sa cudujem že na tej bohom zabudnutej samote máte internet, aby si mohla sledovať bývalé spoluciacky aky majú skvelý život.
Čo tak sa zamyslieť nad sebou, troska sa premôcť a urobiť si aspoň vodicak aby si nebola závislá na tých zle prispôsobených autobusoch?
Pešo do škôlky aj do obchodu by bola samovražda? Nepreháňaš tak trochu? Už som ozaj zvedavá, v akej obci to bývaš, že ak chceš ísť pešo na nákup tak zahynieš cestou ...
Tu je škoda prsty na ňu drat,ja sa čudujem že ju vieseta nezotrela decentne ako to ona vie,pokiaľ nie si zo Skalité ho či od Veľkého rovného smer Čadca,tam je zahul cesta.inac ja som asi super žena ako aj ostatné tu mnohé z nás,napr ja,tehotná s auto imunitným ochorením vozím dieťa ztp každý deň 80 km do školy,keď som nebola teho aj brigády som.stihala ,aj obchod ,dr,všetko proste,do riti čím to je asi máme všetky nadprirodzené schopnosti a nezadrety mozog
@aurora33 inak toto 99 percent ľudí funguje na Kysuciach tak ze hocake auto doviezť sa na prvú vlakovú stanicu tam ho zadarmo zaparkovať a modernými rýchlovlakmi do roboty Čadca alebo Žiline. Preboha tie vlaky tam premávajú stále až do polnoci a také super vlaky som ešte nikde nevidela. Však jej staci tým autom spustiť sa dolu kopcom vyhodiť deti a spustiť sa po prvý stanicu a odtiaľ je mobilná ale za co so budeme 25 minút vo vlaku to je nad rámec psychických moznosti 🤦♀️
A ja som ti už asi 10krat napísala, že žijem tiež ďalej od všetkých inštitúcií a chodím pešo a som tu. Ale toto ty naschvál prehliadas
Autorka, nebývaš náhodou niekde v okolí Novote?
My sme tam boli v lete odviezť dcéru do tábora a veru tie cesty a kopce by mi aj pasovali na tvoj opis
@lakebabe keby nebola lemra lemravá, vytiahne bicykel a na stanicu sa dostane v pohode. Ešte by aj čo to pochudla z tej nadváhy. Môj otec, polovičný invalidný dôchodca s 2krat operovanou nohou, tak roky dochádzal na nočné do vedľajšej dediny - večer tam, ráno po nočnej domov. Ale autorka má určite 3000000000 dôvodov, prečo ona na bicykli ísť nemôže.
Prosím ťa, nehovor mi, že z tej vašej dediny nikto necestuje autom do práce rovnako ako tvoj muž. Tak napíš do vašej dedinskej skupiny (ak nemáte tak vyves plagáty), že kto by ťa bol ochotný brať do práce za príspevok na benzín. Môj muž tak vozil niekoľko ľudí z našej dediny. Nie je to nič výnimočné a aj im to dobre padne, keď im prispeješ na benzín.
Som zvedavá, čo napíšeš na toto, ale viem si predstaviť ...
@maribell taký návrh tu už padol, pre istotu sa nevyjadrila 😁
@lakebabe ešte okolie Liptov, Liptovská Mara,tu chodí tiež vlak... Vlachy, Bešeňová, Gôtovany,Lipt.Tepla,Lipt.Michal...ale boa,to sú dediny bez kopcov ťažkých a zákrut....napadla mi ešte časť okolo Liptovského Hrádku a tie dediny....
🍹
K tomu zdielanemu cestovaniu sa nevyjadrí, čo keby to vyšlo a musela by ísť do práce?
@zuzanazu85 nie dám ruku do ohňa za Kysuce aj podľa niektorých výrazov 😀🤦♀️
@lenkacanigova 😂😂😂

@lakebabe v tomto príspevku ,si myslím aj rekord padne,za dva dni a skoro 800 príspevkov,veď to nemajú ani VOĽBY po výhre smeru 🤭😂