Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
A keby jednu z ciest s deťmi bud ráno alebo poobede absolvoval muž a ty by si mala čas na presúvanie sa do práce? Alebo keby si robila niekde blízko neho? Väčšina ľudí, ktorí takto byvaju a pracujú robia takto, vozia sa naraz ráno a poobede naraz prichádzajú, či muž pracuje v zahraničí ci ako?
No ono toto je as aj zaciatok a skolka nie je na konci skor v strede ale to proste tak vychadza ze peso to nema vyznam a autobusom by to bolo strasne otravne dochadzanie.
A po tych kopcoch na bicykli s detmi to nepripada do uvahy
Autorka,
Pridajte dom na tej dedine a choďte do trojizbové bytu vo väčšom meste. Mať nehnuteľnost neznamená nutnosť byť k nej prikovana.
Osobné chápem, že nechces dlho do práce dochádzať. Je to rapídne znížená kvalita života. Aspoň pre mňa, keďže čas pre mňa je hodnota.
Však si nájdi pracu ktorú môžeš robiť z domu, napríklad callcentrum, tam zoberú skoro každého KTO CHCE
Muz robi na zmeny na to sa nemozem spoliehat ze by vozil deti do skolky alebo mna do prace. Uprimne mi uz aj napadlo ze keby chodil robit do zahranicia mozno by to bolo lepsie:( aj tak v nom nemam nejaku pomoc ked je doma ci oporu to si kazdy robi svoje, aspon by mal volne vikendy a mozno by sme sa viac na seba tesili
Tak ostaň doma sedieť na zadku a lamentuj na koníku, aký máš zničený život...máriubrehy 🙄☝️
@zmrzlinka2021 len kto kupi dom na konci sveta v zahrade dvoch starych ludi, este aj prijazdova cesta je tam taka ze clovek musi prejst skoro kilometer peso kym sa dostane na normalnu cestu k autu proste cele zle
Tak nakoniec muza vyhnat do zahranicia a milostiva lebedit doma cele roky...
Vyskúšali ste to dať na predaj?
ty si radsej posles chlapa do zahranicia robit, len aby ty si nadalej mohla sediet doma na riti? to fakt?
@sisa_s ☝️😁
A vy keď ste ten dom stavali tak si nevedela ze budeš musieť chodiť do práce a deti do škôlky? Ci vtedy tvoj muž zarábal tisíce eur a neplánovala si vrátiť sa do práce?
Co sa zmenilo?
@gejb ved jasne, decku bude odopierat kolektiv a predskolske vzdelavanie lebo ani bicykel ani autobus, vodicak sa neda, praca sa neda, vo vyrobe robit nebude(ale nato bolo treba mysliet pocas studia a najprv nieco normalne dostudovat az potom si deti robit), vztah s muzom je vlazny(preco aj), radsej ho treba do zahranicia poslat nech ona moze dalej sediet doma na riti, rodicia uz tiez sa do vsetkeho staraju(no bodaj by nie) ja mam normalne tlak 3000 z tejto diskusie😂
Otázka je, kto normálny postaví dom v záhrade bez príjazdovej cesty. Chudák manžel, maká na zmeny a ty ho chces poslať viac zarábať do zahraničia. To si už deti ani neuvidí aj tri týždne v kuse a odcudzite sa už úplne. Kopes hrob svojmu manželstvu takýmto špekulovanim. On nech zarába aj na tvoj lenivý zadok. Niekedy sa naozaj nedá, ale ty jednoducho nechceš.
Opýtam sa takto. Dá sa vlastne niečo? Lebo na všetko máš výhovorku.
Ale to je skvelý nápad, muž nech vypadne do zahraničia, zarobí tam viac ako tu a ty už nebudeš musieť nikdy v živote pracovať a vytiahnuť päty z domu, kedže je všetko taaak ďaleko, no ty si šikovnica 👌👏
a zase anonymne, keby si napisala aspon obec, mozno by sme nieco nasli na profesii, ja by som brala tu vyrobu, alebo hocico, aby som nasetrila na vodicsky a potom na auto, pojazdne auto mas aj do 4000 eur dnes
@momoftwo s tým tlakom tiež,ale ja mávam nižší tlak,tak teraz mi to aj pomohlo 😆
@zmrzlinka2021 este nie, aj sa to bojim pred rodicmi co i len navrhnut lebo to by asi uz pokazilo uplne vsetko. Oni dost tej zahrady obetovali kvoli tomu domu aj museli prislubit bratovi zas nieco ine no a teraz keby sa to malo predat, to ohen na streche
Ty nerieš rodičov, ty ries svoju rodinu a vašu spokojnosť. Prípadne nech ten dom kúpi tvoj brat.
@zuzana76 mne kazdy den chodi meilom zoznam novych prac z profesie a je to strasna bieda, pokial clovek nechce stravit viac ako hodinu cestovanim tak nenajde nic
@zuzanazu85 inak ja mavam tak 90/60 ale teraz sa viem vcitit do cloveka co ho ma vysoky, nic prijemne😬😄
@oliolijanka ty si to tak krasne vystihla❤️
Stastie v zivote su tieto drobnosti😊
@doriiis ano to mi je jasne ale koľko ľudí ako aj autorka ledva sa postarajú sami o seba ale dom musí byt
Vschop sa dievča...ja v tvojich rokoch....och...a to je jedno či na konci alebo na začiatku sveta....kto chce dá sa všetko.... kúpiš auto, spravíš vodičák... nájdeš prácu a všetko pôjde.... určite sa to dá...
to ktora obec ma 5km na dlzku, skolku, skolu, postu, obchody a je to zapadakov na konci sveta. vsak taka obec musi mat cez 2000obyvatelov. autorka, ty sakra prehanas. a zjavne aj klames.
Nehnevaj sa, ale ty si reálna osoba? NIČ sa nedá podľa teba. Robiť vo výrobe nie, do mesta nie, lebo to pol hodinu trvá, do škôlky nie, lebo je do kopca.... Prosím ťa to v akej dedine bývaš, že škôlku máš 5km od domu a do kopca? Neverím.... Ja bývam v meste (25000 obyvateľov), školu som mala cez pol mesta a boli to cca 3km.
PS: auto sme nemali, mama bola rozvedená, na deti sama - chodili sme pešo / busom, mama pracovala. Ty si jednoducho lenivá.
Autorka, dnes je internetova doba, mas nekonecno moznosti na vzdelavanie, tak porozmyslaj a nieco skus. Takisto mozes pracovat cez internet.
Chapem ze si frustrovana a unudena zivotom, ale ked chces zmenu, iba blazon si mysli, ze bez zmeny v konani sa nieco zmeni. Zaciatky su VZDY tazke, ale akonahle ich prekonas, pride to lepsie a budes na seba aj hrda a budes mat vacsie sebavedomie. Len sa musis rozhybat.
Takisto aj deti rastu a vyrastu, opat to bude lahsie
Je nie o co ta bavi?

@momoftwo radu nehlada, len chce polutovat. To je jednoduchšie ako spraviť niečo preto, aby sa mala ona a jej rodina dobre.