Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
@rorino asi už viem ako to bude s tou hypotékou. Hypotéka bude na dom rodičov. Keď mladí prestanú platiť, problém majú rodičia. Tym pádom ich rodičia "nemôžu" nechať padnúť na hubu, lebo by prišli o svoju strechu nad hlavou. O rodičovský dom. Preto chudáka otca autorky, ktorý je na dôchodku stále "baví" chodiť na brigádu autobusom a vlakom.
Ach jaj....
No prepáčte tie, ktoré sa jej ešte nejako dokážu zastávať. Ma deti,keď ich robila,nebola lenivá? Vtedy sa dalo? A akú majú budúcnosť pri takom prístupe matky? Ma matku, ktorú využíva,aj keď je dospelá? Má nejaký zdravotný problém,že by nemohla SAMA od seba zlepšiť svoju situáciu,keď sa len sťažuje? Tak nech sa žena láskavo uvedomí,je matka!!!
Necitala som najnovsie veci este lebo nebol cas ale muz nechce ani pocut o tej praci v zahranici ani nevolal na to cislo co som zohnala. Neviem ako inak to vyriesime vsak to by bolo idealne resenie keby aspon docasne chodil robit niekde do nemecka. Tu urcite nezarobi nikde nejak lepsie v okoli ked len vo vyrobe robi. Pritom sa len vyhovara ze nechce byt tak daleko ked tu ma dom no bohuzial dom je drahy aj deti, fakt to ked este do skolky zacnu chodit zas dalsie vydavky. Akoze nejako bude ale tak keby odisiel tak by sa vyriesil problem.
A ty sa nevyhováraš? Čo odpoveď to výhovorka.
Zbal si kabelu a smykaj ty do toho Nemecka. Mama s otcom a muzom deti v pohode zvladnu. A ver, ze sa vsetkym.naramne ulavi. Hlavne uz neorganizuj nikomu zivot. Este si v zivote noc nedokazala, len nicit zivot svojmu okoliu. Je nacase zacat splacat dlhy🥳☝️

Jediny problem pre tvoje deti si ty
Niesi ochotna im dat ziadne zabezpecenie a zaruky do zivota
Ja ajkeby osm chcela ist tak nemozem vsak tu mam deti o ktore sa staram a keby s apodarilo vybavit to ucenie doma tak by som ich ucila aspon.
@klementinka58 tiez nechapem. Ale toho co sikanoval, by metlou hnali
Ty sa o deti nestaras, vsetci okolo ano, ked odides, nikto si to ani nevsimne a toho sa bojis, ze? Teda vsimne, spotreba jedla sa vyrazne zmensi
Co ty chces tie chudence deti naucit? Ako sa prizivovat na inych ludoch?
No myslim ze deti budu zabezpecene az az vsak tu mame dom a po rodicoch mozno aj ich zdedime.
autorka a ako si si ista ze v zahranici sa o tvojho muza pobiju? a ze dostane zaplatene tisice? aku ma kvalifikaciu? vie zvarat? ma zvaracsky preukaz? je elektrikar? moj svokor robil roky vo francuzsku elektrikara ma skolu aj papiere… vies co to STOJI? aky nakladny zivot tam musi ten muz viest? ze bude od rana do NOCI makat? (podla teba je od 7-16 zabit cas cestovanim a pracou strasne ale strasne zle) a ako to bude s peniazmi? tie ti bude posielat na ucet? kde mas bankomat? do kopca ci z kopca?
Dost vyhovoriek, zacnime sa bavit o jedinom rieseni - ty pojdes do Nemecka, otec prejde na rodicovsky. Bude pri detoch aj okolo domu. Nic ine ma uz nezaujima, vsetko si zamietla z cistej lenivosti
Tak toto je asi najtrapnejsia výhovorka zo všetkých,ktoré si tu dala🤦
Pre muza je lahsie najst si robotu v zahranici ked roby rukami manualne. Teraz vo vyrobe pracuje tak nieco take by aj tam nasiel alebo na stavbe vsak tam mlady chlapci chodia po skole robit co nevedia nic. Ja by som tam mohla ludi starych opatrovat ale to by bol mizerny plat a neviem jazyk.
jezisi autorka uz caka kedy zdedi dalsi dom?🤷♀️😲 a brata vyplatit nechces?
inak vies o tom ze tie deti musia v skole podat vykon? ze ty ich “naucis” a ta dá vybavene sicko na poriadku? ze uz potom bude …ako? joj aha hej zabudla som LEPSIE lebo ty si najdes pracu..
aku to hladas?
4m od domu
cestovat v limuzine max 10min
sediet v kancli
a lepit postove znamky na listy (max 50ks)
stravne v hodnote povedzme 🤔 6e?
5 dni dovolenky navyse?
odmeny rocne, vianocne, šunkove…???este ake?
aku skolu si skoncila?
Keby si toto prečítala moja svokra ,povedala by že by ťa osratou metlou z chalupy vyhnala do roboty také hnilo a rylo lenive
@zmrzlinka2021 len ten chlap okrem roboty na smeny chodí aj na fusky,zatiaľ čo jej je zatazko všetko,ale že uuuplne vsetko
@modrykolibrik autorka sa bude modliť,aby to prebrali rovno deti,lebo oni tento túlenie syndróm nemuseli zdediť,a napodiv budú chcieť niečo dosiahnuť,len budú mať za sebou citového upíra,vydierac.Uz aj tu podobné príspevky o takých deťom boli.
Ty si ani len ten moj jednoduchy komentar nepochopila !!! 😡
Tym zabezpecenim som nemyslela ze raz za 40 rokov nieco zdedia ale kazdodenne zabezpecenie !
ZABEZPECIT IM BEZPECNU CESTU DO SKOLY CO TY SI NESCHOPNA A LENIVA, ZABEZPECIT IM VSETKO CO POTREBUJU DO SKOLKY, SKOLY ,NA SVOJ ROZVOJ NA CO VAM NEVYCHADZA A KED PRIDES O RODICAK A NEMIENIS ROBIT TAK NAOZAJ NEBUDU MAT Z COHO SA DOSTOJNE ROZVIJAT . Nepovedala by som pol slova keby tvoj muz zarabal tak ze utiahne celu domacnost a ty sa vies detom a rodine naplno venovat , ale to nieje Vas pripad a ani nechce ist do zahranicia ,nutit ho nemozes.
jezisi tebe sa zda kazdy plat mizerny!
ja co tu tak tvoje odpovede citam vediem ubohy nudny zabity zivot!!! a plat mizerny.
mam ekonomicke vzdelanie a po VYSKE som zarabala o 50e viac ako MINIMALKA V TOM CASE a vies co?????? BOLA SOM HAPPY ZE MAM PRACU.
po 10rokoch praxe v odbore pre firmu ktora zamestnava pol europy! zarobim tak almuznu podla teba a to zabijam kazdy den 45min cestovanim! a byvam v meste co je tak 100x drahsie jak ten tvoj odlahly ostrov od vsetkeho civilizovaneho…
@zmrzlinka2021 no len či je to pravda,pretože pri tom množstve výhovoriek ako sa všetko nedá,to nakoniec aj s tým manželom môže byť úplne inak
Nikomu NEORGANIZUJ zivot. Stacilo. Robis ludi nestastnymi, hlavne deti.
Praveze praca opatrovatepky je nadherne platena, klames lebo nemas predstavu. Zarobis krasne peniaze. Muza schovas do vacku a budes chodit na turnusy.
Zbal sa a chod
@ddaassuullaa naozaj radis matke s dvoma malymi detmi do 6 rokov aby odisla robit opatrovatelku do zahranicia???🫣
Toto tu už je vážne tragikomedia🙈🙈🙈 toto nemoze byt real, lebo ja fakt neverím, že dakde moze byt takto pribrzdene individum 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Takže si to zhrnme, dom budu mat ako víkendovú chatku, v meste si prenájmu byt. Z čoho to budú všetko platit ju netrápi, ale už teraz nemajú peniaze, ale však keby chlap pohol zadkom, v zahraničí by predsa viac zarobil. A autorka zatial bude ďalších XY rokov doma, lebo si tento krát vymyslela homeschooling a ona bude predsa učiť deti!
No a po rodičoch potom zdedia aj ich barak. Jej brata asi vydedia, alebo co...
@hederamonstera ved prave, ze ju tu deptaju celkom slusne a potom sa cudujeme ze skoci matka s dietatom pod vlak ako pri LM
@zuzanazu85 to len kecá,veď z mesta odišli,lebo malý byt,a odrazu by jej bol byť dobrý?kecá a keca

@momoftwo perfektne si to zhrnula😂😂👏👏presne,celá Marfuška anjelik,celý deň podriemkavala,unavená je😂.Len som nevedela,že Marfuška niekoho ulovila a má aj dve deti Len ťa neschopnosť ostala.😂