icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

heidi4
2. apr 2024

"Sa nechcem zodrat v robote od rana do vecera kvoli tomu ze ucty zaplatime." Vies, kolko takychto ludi na Slovensku zije a zodiera sa? Lebo nemaju inu moznost.
Namiesto toho, aby si pracovala, ides muzovi pridavat pracu. Preco by sa on mal snazit viac, ked ty sa nesnazis vobec? Nie je to nefer? Ty to vobec nevidis?
1000€ a za co, prosim ta 🤣🤣 za tu dieru v CV?

"Preto by bolo lepsie keby muz robil za viac inde." - preto, aby si aj nadalej ty nemusela ani prstom hnut, ze? On nech sa zoderie, nech ty nemusis.

heidi4
2. apr 2024

Ze dohodnut 🤣🤣 pri dedeni, to teda drzim palce. Surodenci by museli byt asi nepricetni alebo na hlavu padnuti, keby sa kvoli vam svojho dedicstva vzdali
Moc ruzovo to vidis. A hlavne ked "potom" SA TO (asi same) vyriesi, tak to teda zelam vela stastia
Vies, oni ked maju byvanie, podla teba uz nepotrebuju dom, v poriadku. Ale peniaze sa vzdy hodia kazdemu. Iste budu pozadovat vyplatenie od vas za ich cast, boli by blbi, keby nie

zltalienka
2. apr 2024

Autorka: a na čo Ti bude ďalší dom? (Ten po rodičoch) Veď to sú len ďalšie povinné poplatky, réžiu, čo treba platiť!

jesenzima
2. apr 2024

Autorka,sorry, ale ty si strašná 🐮 .. 1000€ nezarobí ani tvoj muž (ani môj) ,ktorý sa v práci obracia od rána do večera a ty, lenivá, hnila, by si chcela zarábať 1000€ za čo? 🙄 Že ťa hanba nefacka! Viem, nefacka. A keby som nemala v rodine takú lemru, ako si ty, tak si myslím, že nie si skutočná ... Ale bohužiaľ, aj takéto skvosty sa nachádzajú na zemi ... 🤢🤢🤢

eva233
2. apr 2024

Aj ty máš svoje bývanie načo by ti bol ďalší dom... To si môže povedať tvoj brat... Takže ci už ty alebo tvoj muž budete potrebovať bud peniaze na vyplatenie alebo dostanete len polovicu respektíve tretinu z hodnoty nehnuteľnosti.
A čo sa týka tej pošty ak nástupný plat máš tak 600e a tých 800 dostaneš tak po 20r odpracovaných... Určite ti v administratíve nedajú s rokom praxe 1000e v čistom... A podľa mňa sa človek v administratíve nezoderie - určite nie fyzicky..... Prečo sa tvoj muž "zodrat" môže a ty nie?

autor
2. apr 2024

@zltalienka no tak po muzovych by sa mohol predat a po mojich rodicoch by sme si nechali pre deti napriklad aby mali kde zit. Lebo tak maju zahradu spolocnu tak to by nebolo dobre predta.

jesenzima
2. apr 2024

Vaši rodičia celý život na tie domy dreli, a ty ich predas, len tak, lebo potrebuješ eura na svoj hnily život. Fuj. Hnus fakt

eva233
2. apr 2024

Ty nechceš žiť v takej diere a tvoje deti majú? Tvoj brat nemá deti, že by tam chceli bývať... Majú na to také isté právo ako tvoje deti....

heidi4
2. apr 2024

@eva233 presne, a co bratove deti?
Ked si budete chciet nechat dom po rodicoch, bude treba brata vyplatit za jeho cast, ktovie, kde na to zoberiete peniaze... Tvojou pracou asi nie, ze.
Nerataj s tym, ze brat vam to len tak necha, siel by sam proti sebe (peniaze sa vzdy kazdemu hodia a aj ak on by ich prave nepotreboval, iste aspon kvoli jeho detom by ich chcel - odlozit, sporit atd., bol by fakt blby, ako, fakt nerataj s tym, ze vam to on daruje 🤣)

mk22
2. apr 2024

Prosím ta, ty nerieš zdedeny majetok.. Véd to je ďaleka budúcnosť.. Zbytočné tu opisujes domy kt. Možno zdedis..
Ty rieš to co ta trápi teraz a to je to ze vám chýbajú peniaze chceš ísť na výlet s detmk nemáš za čo, Nesoferujes, pories vodicak, proste zacni postupne.
A rozmýšľaj co je pre teba reálne v blízkej budúcnosti..

autor
2. apr 2024

No s bratom boli problemy uz ked nam rodicia pomahali z domom tak to neviem potom ako sa vyriesi. Ale tak co by robil s domom co ma na zahrade dalsi dom s nami vsak to by mu bolo nanic. A on tu nechcel ostat zit v dedine tak nech si zije inde.

lin_a
2. apr 2024

ty sa len modli, aby si tak skoro nededila 🙏 bez pomoci tvojich rodicov by si nemala ani kde byvat, teraz ti pomahaju s detmi, jedlom aj financiami....bez nich by si sa mala daleko horsie. Fakt sa uz spamataj a zacni sa vlastnymi silami nejak snazit o vas rodinny blahobyt, nie sa len stale spoliehat na druhych 🙄

zltalienka
2. apr 2024

Autorka: prudko v dobrom: do dedenia majetku v manželovej rodine sa Ty ako nevesta v žiadnom prípade neozývaj/nevyjadruj/nestaraj. Bodka.
Svojim rodičom praj dlhý život v plnom zdraví, sú to ľudia ktorí sa o Teba a Tvoje deti starajú, pomáhajú vám ako vedia a môžu. Ako by ste bez nich prežili? Ku komu by ste išli požičiavať peniaze? Kto by vám varil, piekol koláče, dozeral deti?

heidi4
2. apr 2024

Vsak nerozumies?? On ten dom nemusi potrebovat ani chciet, ale ani nedopusti (ak ratam, ze ma aku taku inteligenciu), aby vam ostal cely, ked napr. polovica je jeho - bude sa domahat svojej polovice - financii, rozumies? Z toho ho budete musiet vyplatit.
Ved jasne, ved nech si zije inde, ale ak ma raz pravo na svoju cast, bude sa jej dozadovat (financie, rozumies?) - vyplatenim.
Zase rozhodujes za inych (je to velmi drze a nevhodne), ze kto bude co chciet/nechciet a potrebovat/nepotrebovat. Autorka, ty si hlad na seba, aby ti si mala vsetky veci na poriadku. Bratove rozhodnutie nechaj na neho, je dospely a svojpravny

heidi4
2. apr 2024

@lin_a podla mna ona by skoncila na ulici alebo by umrela hladom, keby sa rodicia pominuli. Moze byt rada, ze je rada. Kolki ludia nemaju rodicov ani pomoc od rodicov a su odkazani len sami na seba

heidi4
2. apr 2024

@heidi4 *ty

petronelag
2. apr 2024

Bratovi patrí polovica domu rodičov a aj polovica záhrady, na ktorej majú postavený dom, takže by mu bolo treba vyplatiť dosť veľa.
Ale to je ešte ďaleko, teraz riešte svoje zamestnanie, na dedičstvo sa netreba spoliehať.

rebellefleur
2. apr 2024

Mila autorka, chcela by si zarabat tych 1000e v cistom? Uvediem ta do reality: ty nielen, ze si hnilá,ze dovi a dopo, ale k tomu este aj tupá ako tago. S touto kombinaciou si mozes gratulovat, ked budes mat aspon tu minimalnu mzdu

226lenka
2. apr 2024

Že 1000 eur nástupnu mzdu by si chcela mať a to ešte si bez pracovných skúseností. A že nechceš sa zodriet v robote. Tvojho muža chces poslať do Nemecka, on tam môže drieť?
Keby si videla moju výplatnú pásku, keď som začala pracovať v novej práci, v roku 2017 a to som už mala aj prax, ty by si si za tie peniaze ani budík ráno nenastavila. Ale bola som rada že mám prácu, že mám svoje peniaze a nie som na nikoho odkázaná. Ty radšej budeš zadarmo doma sedieť na riti, muža vysles do zahraničia, nech sa tam zodrie.

A ešte: keď sa rozvedies s mužom a ostaneš bývať v tom dome na pozemku tvojich rodičoch a muž pôjde bývať inde, budeš musieť vyplatiť ty jeho, nie on teba

A po druhé: keď predsa len zdedis ten rodičovský dom ty, budeš musieť brata vyplatiť

Že sa sama pred sebou nehanbíš?

rorino
2. apr 2024

On sa môže zodrať? A len tak pre zaujímavosť,čo vieš ponúknuť ty zamestnávateľovi,keď od neho chces 1000 €.

petronelag
2. apr 2024

1000€ plat má len ten, kto dokáže odviesť aj prácu v tejto hodnote. Hotelová škola je celkom dobrá, čo poznám ľudí, ktorí ju majú a vedia aj 2 jazyky, majú vodičák, robia napr. na rececii, prevadzkárov, tak tí taký plat majú, ale oni majú už aj prax, na začiatku iste taký plat nemali. K takému platu sa treba dopracovať praxou.

rorino
2. apr 2024

@zltalienka tak ona si myslí,že kvôli nej sa súrodenci vzdajú dedičstva,bez toho aby ich vyplatila,ona dom predaj a bude ďalej hniť😂

julajlatvar
2. apr 2024

Koľko rokov majú deti?
Keby si nebola lenivá vodiť ich do škôlky,tak by sa tam aj najedli a ku rodicaku by ti cinklo ešte aj tých 'ubohych" 600 €. Dokopy by si priniesla domov pomaly tisícku. Keď pracuješ tak dostávas aj rod príspevok.
Ja by som napr. Do práce nemusela ísť,manžel zarába nadštandardne (ale maká na sebe celý život,nie že sedel čakal a dali mu). Ja som na RD,ale nevydržala som doma len tak "lebedit" a dala som mladšiu do škôlky už v 2 rokoch.
A predstav si,tiež mi ju nevzali u nás v dedine do škôlky ,musím ju voziť o dedinu ďalej. To ale nebola prekážka. Viem,že ty by si túto možnosť iiiihned zavrhla,panebože kde ešte dieťa vodiť do inej dediny 🙈 a prepana Jána načo sa trepať do práce,keď ešte by si mohla byť rok doma...
Ale je pravda,že bez vodičáku by to bolo náročné,no nie nemožné.
Radím ti,správ si vodičák. Fakt. Je x milión žien,ktoré to k jazdeniu "neťahá" " nemajú k tomu vzťah" čo sú tvoje výhovorky. Ale jednoducho si ho spravili,lebo ho v živote potrebujú.
To,že by sa dakde na "lazoch" je pre začínajúceho šoféra práve výhoda,nemusíš jazdiť v meste v 4 prúdovke,keď máš z toho stresy. Aspoň po dedine by si jazdila a z dediny na okraj mesta,kde nasadená na MHD napr. Ja už neviem,čo ti poradiť. Však je milión možnosti. A ty furt len toho muža chudáka chces viac a viac deptat.. on sa na teba jedného krásneho dňa tak vykasle,že budeš kukat.... Ideálne v Tom Nemecku,kde si nájde že u ako sa patrí ..len ho tam pošli ..

maribell
2. apr 2024

Normálne by som priala tvojim rodičom aj svokrovcom, aby našli túto diskusiu. Lebo to už je neuveriteľné, čo si dovoľuješ.

heidi4
2. apr 2024

@maribell aj muzovi, uz dlhsie na to myslim, ze kiezby to nasiel a cital, co ma doma, by sa mu mozno aj oci konecne otvorili. Ze on je len za dojnu kravu a nech sa len dalej zodiera.
(Ale madam len nech je domka ako v bavlnke)

zltalienka
2. apr 2024

@rorino by ma zaujímalo ako to bude, ak sa jej rodičia pominú. Oni ručia svojim domom na hypotéku pre autorku. Ak by vtedy prestali splácať hypotéku, banka berie oba domy? Či len rodičovský dom?

heidi4
2. apr 2024

@maribell Ze? Moja babka by povedala, ze je drza jak plostica 🤣🤣🤣

autor
2. apr 2024

Vsak ja som rada ze rodicia su ok a pomahaju a dufma ze budu este dlho zit ale tak raz tu ta situacia bude tak viem ze ten dom budeme dedit. A podla mna je dobre mat nejake plany dobuducna.
No casnicka byt nechcem to su tu nejake krcmy sice ale urcite nebudem v takych podmienkach za minimannu mzdu. Jazyk neviem dobre okrem sk ziaden. som rozmyslala nad tym strazenim deti co tu niekto pisal uz predtym ze by mi vozili deti na strazenie domov ale neviem co na to treba.

heidi4
2. apr 2024

Tak ked nechces robit casnicku (to bol len napad), tak si mozes ziadat o zamestnanie, ktore chces. Ale aspon podniknut nejake kroky, uz si nejake podnikla? (Nie ze pytat sa bratranca za pracu v zahranici pre muza, ale ZA SEBA).
Jazyk cudzi ak nevies, mas najlepsiu prilezitost sa ho naucit, ked mas tolko volneho casu. Uceny z neba nikto nespadol.
A ak nevies, co treba na strazenie deti, tak si to zistuj a nie ze riesenie je Neviem a bodka. Ze tak nic potom.

rorino
2. apr 2024

No veď tak ho výplat,a bude pokoj