Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
Dala som tu vypnut upozornenia cca po 30 strane ale nejaka kocka ma tu oznacila, citala som len autorkine odpovede ale ludia naozaj tuto diskusiu treba stopnut. Vy nevidite ze si tu pisete s nejakou sesternicou Martinky z Turca? Ja by som neverila ze tak blbi ludia existuju keby nezacali vyliezat z telky ale toto je podla mna obdobny pripad. Proste ukoncit to tuto. Autorka nikdy robit nebude. Ani psa by som jej nezverila, nieto deti. Ten vodicak nech tiez radsej nerobi, dalsie nestastie na ceste. Ona teraz vydumala ze tym, ze jej rodicia rucia za dom ho maju oni predavat. Vy nechapete ze ona ma IQ max 60-70? Proste strata casu. Tam ostanu v tom dome, dalej budu zivorit, poziciavat si peniaze, pripadne muza vyzenie za hranice a ona bude sediet na prdeli doma cely zivot. Tuto je kazda rada, pomoc ci napad irelevantny. Treba to tu zmazat a zhasnut.
Plus sa môžeš autorka na posledné myslím tri mesiace rodičovského zaevidovať na úrade práce ako nezamestnaná. Keby si si potom našla prácu v meste tak ti bude úrad práce pol roka prispievať na autobus
@momoftwo presne, prave som sem isla pisat, ze nakoniec nech si ten vodicak radsej ani nerobi, lebo bud sa niekde aj s detmi vykoti alebo do niekoho napali a ini budu mat kvoli nej nestastie (a nasledky na cely zivot, ak preziju). Radsej ked to tak neciti, nech sa do toho netlaci (pisem stale o vodicaku ale, nie o praci :D ), ale je to len a len na jej skodu. Ja som to uz tiez vzdala s pisanim jej, vsak mna nepali, ze nepracuje, seba (a svoje deti) obera o prijem, zazitky, vylety, dovolenky, vzdelanie, lepsiu buducnost, nie mna.
Akoze fakt Amen tma toto tu, co dava. 😁
Pre pána, to tato debata ešte stále pokračuje? 62 strán? 😆Neverím, ze toto je reálne, však niekto taký pritrubly ako sa prezentuje autorka, hádam ani nemôže existovať, alebo ze by fakt to je niekto totálne jednoduchý svojím zmýšľanim?
Asi sa pojdem opytat do supermarketov v meste ze ci nehladaju na mensi uvezok.Na poste nehladaju. Nechcem sice uplne pri pokladni byt ako predavacka ale tych par hodin by mama deti postrazila alebo muz pripadne. Lebo vsak nemame ani ten plot za co postavit.
Konecne rozumny komentar, autorka. Drzim ti palce. S takym nastavenim uz dalej zajdes (zarobis). Treba sa snazit a hladat riesenia a pojde to.
(Ak to teda myslis naozaj vazne a nechces nam tu len konecne zavriet huby - kazdopadne, ide o teba, nie nas, tak nam to moze byt uplne jedno.)
62 strán o "hrubom domácom produkte" 🙈 To tu už dávno nebolo :D aj tak si nemôžem pomôcť, ale neverím, že po tejto zemi naozaj kráčajú tak nemožné ženy... Do včera boli prázdniny. Veľmi dúfam, že len to len niekto potreboval zabíjať nudu. Lebo ak je toto skutočné, mentálna vybava autorky je veľmi biedna a ak má toto volebné právo, tak sa potom nečudujem, že je Slovensko v takej zadnici ako je.... Hanba, hanba, hanba.
No jasne choď. Veď keď má muž poobednú a nočnú tak vie deti ráno aj odviezť do tej škôlky,.ty sa môžeš ísť kľudne niekam realizovať. Aj spoznáš nových ľudí
🙏🙏🙏Ja neverím. A to trebalo len 62 strán 🙆♀️
Nikto nevravi, že v supermarkete musíš ostať naveky. Aspoň na začiatok, získaš prax, do životopisu budeš môcť niečo napísať. A každé euro navyše je len plus.
Dúfam ze to myslíš vážne
Sa tu zbytocme tešíte... ona nikam nepôjde. Si myslíte, že za 4 hod.ci koľko by teda chcela robiť dostane niekde 600€??? 🤣🤣🤣 a nezabudnite este, ze bude platiť cestovné, a ten zbytocne "zabity" čas cestovaním! Zjem svoje papuče, keď táto vôbec nastúpi do nejakej prace🙈🤣
@lienka.7 Ale je to celkom dobrý nápad, teraz cez jar-leto začať, bude aj lepšie počasie a spoznala by aj nových ľudí, aj ako to v reálnej práci chodí.
A ty si myslíš,že cez tie kopce a zákruty sa ktorá mami ja k tebe bude trepať?
Tak mužovi sa konečne otvárajú oči,že s tebou za zadkom sa nič nedá?Si si istá,že keď odíde za hranice,že sa k tebe vráti?Alebo si uvedomí,že len existoval?
@michelle567 ale na 4 hodiny by veľa nezarobia,a ona nie je ochotná za 600 € ísť do roboty
Autorka, ja by som ti odporucila ozvat sa pracovnym agenturam, napr. Index Noslus a popytat sa na pracovne ponuky v tvojom regione (kludne supermarkety, ci uz praca na kase alebo dokladanie tovaru), za a) nenabehas sa tolko po meste zhananim prace, ale najma za b) oni maju viac info o dostupnych pracovnych poziciach, ponuknu ti rovno "zfleku" i po telefone, maili. No a potom uz "len" do prace bude treba chodit... Drzim palce. Mozno aj na peknu dovolenku, vylet v lete vam vyjde (nemusi to byt more, ale napr. niekam k jazeru na SK). Aspon mas motivaciu. 🙂
(A ak tam budes sikovna a osvedcis sa im, iste ti radi ponuknu aj pracu na TPP a s tym spojene dalsie vyhody.)
Vyhody pri brigadach su tie, ze mozes si vybrat smeny, cize nemusis brat nocne, ranne atd., mozes brat vikendy atd. Je tam vyssia flexibilita (ale samozrejme nizsi plat, bez naroku na gastrace atd., zarobis tolko, kolko hodin odrobis, ziadna PN, lekari, dovolenka preplatena atd. Zvas si ale uz sama vyhody a nevyhody. No vzdy je lepsie robit nieco nez nic, aspon na zaciatok.
@rorino no nie je ochotná zabiť celé dni kvôli 600e. Lebo keby mala mať bežnú pracovnú dobu tak čo to je ráno o 6 odchadzat z domu a prichádzať o 7 večer keď má také naprd spoje ako píše. Nič moc keď má malé deti prísť celý týždeň o 7. Na skrátený by zarobila menej ale mala by to na začiatok dobre...navykla by si pracovať, a časom by mohla prejsť aj na celý úväzok. Alebo si nájsť aj inu prácu. Nejak začať musí 🤷
A autorka keď budeš vedieť približne kedy chces nastúpiť do nejakej práce...oplatí sa ti zaevidovať na tom úrade práce, môžeš aj počas rodičovského. Keď budeš minimum je 3mesiace tak maš potom nárok na príspevok na dochádzku za prácou. Je to na 6mesiacov, ty sa budeš možno aj posudzovať ako znevýhodnená keď si bola s dvomi deťmi po sebe a budeš to dostavat na 12mesiacov. Musí to byť ale práca na zmluvu, nie dohodu (na to napr pozor pri prácach cez agentúru). Keď aj nezarobiš hneď veľa, trochu to pomôže. A snáď si manžel uplatnil vrátenie dane za manželku a na zaplatené úroky z hypotéky teraz pri ročnom zúčtovaní.. či si to sledujete..
@michelle567 len ono to tak vyzerá,že nechce,už tu mala milión výhovoriek prečo a načo,kilometer jej je ďaleko ísť na autobus,ale dieťa keď si zvykne nechá samé ísť ,mrkvu nebude pestovať,lebo jej ju zožerú slimaky,.Prácu z domu robiť nebude,lebo má slabý internet.A ďalšie,a ďalšie.Kto chce hľadá spôsoby,kto nechce hľadá dôvod.
Hľadaj si nejakú home office pracu napr zakaznicka podpora. Ake staré su deti? Alebp si môžeš dat inzerát na stráženie deti
@lapersefona jooj,to jej neraď,ma zlý signál býva pánu Bohu za chrbtom a ešte 5 kilometrov ďalej,samy kopec ,zákruta,a milión päťsto výhovoriek k tomu ako sa nedá,nemôže,nechce.....🤦
Viac príspevkov ma uz len téma "nabehol vám uz rodičovský?"
@lapersefona cosiii, zakaznicka podpora nehroziii...uz tu bol podobny navrh a hned ho zmietla, ze to by sa nedalo pri detoch telefonovat 😀
Baby, ona nebude robiť. Už aj ten nápad, prvý normálny, že do hypermarketu pôjde na skrátený úväzok... Ešte tam ani nie je, ale už vie, že nie za pokladňu. Každý zamestnávateľ sa na ňu vy.. re. A aj tam by musela cez tie kopce a zákruty.
Pracujem v školstve, a čo viem skoro na každej škole hľadajú asistenta, takže skús ísť týmto smerom, pracovné doba výborná, cez prázdniny si s deťmi, je to viac ako minimálna mzda a školu si s pedagogickým minimom mozeš robiť diaľkovo.

Autorka: Ty by si mala vedieť ako to máte s ručením na hypotéke a nie sa vyhovárať, že jedna komentujúca napísala....tak asi tak bude.
Zjavne ani netušíš akým spôsobom "sa" financoval dom, v ktorom bývaš. Schválne dávam "sa" v úvodzovkách, lebo Ty si k tomu očividne nijako nepomohla ani finančne, ani s vybavovaním. Podpisovala si niečo? Dúfam, že si si to aspoň prečítala pred podpisom.
Hlavne že platíte 700€. Taký vysoký dlh si uviazať na krk pri takých nízkych príjmoch 🤦