Znamená denné pitie alkoholu zvyk alebo začiatok problému?
Príde domov, naleje si, nerobí scény. Jedno, dve, možno tri. Pozerá telku, niekedy aj vtipkuje. Ale každý deň. Bez výnimky. Je to len zvyk, alebo začiatok problému? Neviem, kedy sa z toho stala súčasť večera. Len viem, že keď fľaša nie je doma, je nervózny. A keď je, som nervózna ja.
O koho ide? Manzela?
Ak pride a pije a pozera tv, kedy riesi domacnost a deti?
@zmrzlinka2021 manžel
To nie je začiatok problému ale už veľký problém.Mas doma alkoholika
Sme dobry psychiater a riesit to.
Veta odborníkov: nie množstvo,ale pravidelnosť robí z ľudí alkoholikov !
Začiatok problému, ale kľudne vyskúšaj ak si pár dní nedá či bude v pohode ale o čo začne byť nervozny
Každý deň, ako dlho to trvá? Ja mávam obdobia, kedy si dokážem aj 5 dní po sebe večer naliať pohár vína, ale teda keď si ho nenalejem, alebo nemám doma, tak sa netrasiem, nemyslím na pitie, normálne fungujem ...
Ak tvoj manžel pije dlhodobo každý večer po troške a je nervózny bez alkoholu, už je tam dosť veľký problém ..
Ked je nervozny ak sa nenapije, tak uz je to pekne rozbehnuta zavislost
toto nie je zvyk, ani začiatok problému, to už problém je - alkoholizmus. Mám odborné aj laické vedomosti z tohoto odboru, preto si dovolím tvrdiť vážne a seriózne.
naleje si, pravidelnosť, nervozita
Ako bolo napisane vyssie - nie mnozstvo, ale pravidelnost. Co sa stane ak by to pivo nemal- zla nalada, podrazdenost, krik .....alebo si naleje nealko a doplni tekutiny. Medzi zvykom( rutinou) a zavilsostou je tenucka ciara. Dolezite je spravanie ak sa fugina porusi. Jeden dva dni. Ale na Sk sme veeelmi tolerantni k alkoholu. A alkoholika vnimame ako niekoho kto je uz uplne k.o- ked he postaty, a lezi niekde na zemi.
To už je alkoholik a nie začiatok.
Alkoholik nie je len ten čo sa spije donemoty že o sebe nevie, ale aj hladinkár ktorý vie normálne fungovať, ale nedokáže byť dlhšie bez alkoholu, už je z toho nervózny, je závislý na alkohole.
Nie je to začiatok problému ale už veľký problém. Keby nebol nervózny ešte budiš ale tento už nevie vydržať. Plus doma s ničím nepomôže triezvy, tebe vadí čo robí. Daj mu výzvu aby týždeň nepil uvidíš že nevydrží.
Alkoholik
ak je tam nervozita z chybajuceho alkoholu je to uz zavislost na alkohole a teda 3 nie je malo...
pozri stránku Anonymní alkoholici . sk ...
Rozbehnutý aktivny alkoholik
On uz ma brutalny problem - hladinkar. On bez nevie fungovat bez toho, aby mal urcitu hladinu v krvi. Dokaze mat vobec suchy mesiac? Asi nie … on uz alkoholik je
Vsetko uz tu bolo napisane. Ne-alkoholik by si so zeleznou pravidelnostou nenalieval viac poharikov kazdy vecer.
Píšeš, že keď nie je fľaša doma, tak znervóznie. A kto kupuje domov fľašu? Ty alebo on? Kto mu nalieva? On sám alebo ty?
Ak si si odpovedala, myslím, že vieš kam a na koho sa obrátiť. Otázne je ako zareaguje on keď mu povieš, čo si si na ňom všimla, a či vôbec z jeho strany bude ochota to riešiť a ako sa vidí on…je to boj ale držím palce🤝
Je to alkoholizmus. Akokolvek inak sa to snazis nazvat. Ked sa nevie normalne uvolnit a zasmiat bez 1,2,3...tak je to alkoholizmus.
Ja mám doma to isté
Toto nie je zvyk ani začiatok problému, toto už je rozvinutý a ťažký problém. Jeden, dva, tri poháriky každý deň nie sú malé množstvo alkoholu ale solídna porcia a nervozita (zmena správania) bez alkoholu už je prúser ako Brno.

O koho ide? Manzela?
Ak pride a pije a pozera tv, kedy riesi domacnost a deti?