Znevažujú partneri prácu v domácnosti?
Ahojte. S manzelom sme spolu 10 rokov a mame dve nadherne zdrave deti. Sme relativne spoko, sem-tam nejaka zvada ako ma kazdy. Maly bude mat 6, som s nim doma, pretoze sme dlhodobo odcestovani a ma individualne vzdelavanie nakolko je predskolak, druhe bude mat 3 takze som s nim este na materskej. Manzel chodi do prace(kazda praca obnasa ale on sa naozaj nejak nepretrhne), ja som logicky doma s detmi a staram sa o celu domacnost od prania, ucenia sa so starsim, upratovanie az po vecerne chystanie do postele, kupanie a bla bla(ved to poznate). Domacnost funguje, rezim je nastaveny super, myslim, ze som si to nastavila dibre, preto vsetko stiham aj ked vecer padam na drzku. On obcas uvari, a pohra sa s detmi. Nikam nechodim, naozaj cela moja napln je doma doma doma s detmi. Nemozem povedat-je skvely otec, zodpovedny zivitel rodiny. Ale (tu uz musim pritvrdit ako to citim) uz ma SERE s tymi podzubanymi poznamkami, ze z coho som unavena, ved som doma, ved praca v domacnosti nie je praca. V tyzdni robim raz jeden velky poriadok od stropu az po podlahu, inak len "zbezna" spratujem co je treba, ci riad, ci rozhadzane hracky, zotriem prach, povysavam, umyjem zrkadlo, vymenim prazdnu rolku od toaletaku(presne tie malickosti ktore nikto nevidi, ze robime mechanicky ale aj to niekto robi a nie je toho malo). Lebo ved "co ti tu treba robit? Ved je tu cisto". .. No ano, ale samo sa to nespravi. Vcera sme sa chceli ist navecerat niekam spolu, jednu jedinu ulohu som mu dala, nech dohliadne na starsieho, ktory sa vie sam pripravit ked mu to polozim na postel, sam sa pooblieka a vsetko, isli napred a pred OC zbadam, ze ma maly bose nohy a slapky... som myslela, ze ma tam odnesu. Este ja som dostala, lebo ze ci ideme na modnu prehliadku... pozeram...srandujes? Preco ty mas teda rifle, botasky a bundu? Este ja som bola zla, ze to moc prezivam...To nie je o tom, ze potrebujem jeho "pomoc", ved ja to urobim rada, som doma a ano, jasne, ze to spravim ako doteraz, ale toto co dnes povedal ma uz naozaj dozral! Teda dnes ako mi to povedal, som sa rozhodla a aj som mu to povedala, ze najblizsie dni neurobim vobec nic... Nic nic nic... Samozrejme dnesny den katastrofa 🤦🏻♀️ a planujem mu dat este dva dni na to, aby si poriadne rozmyslel, ci je moja praca v domacnosti naozaj NIC. Prosimvas, sibe mi?
@stanulienkat dakujem ❤️ ano viem, co myslis, casto nad tym premyslam. Ja som pred detmi riadne pracovala a budem aj po materskej, a u sa neviem dockat 🙏Mozno som si sama za to mozem, ze som zobrala vsetko na seba. Pred detmi sme robili vsetko spolu(aj ked casto som to musela po nom aj tak prerobit ale dobre v poho berem). Ale co ma naozaj serie, je ze ako to on berie automaticky a este povie, ze to nie je praca.. toto mna jedine nahnevalo az do nepricetna. A sice mu dnes padala cela domacnost na hlavu a ja som naozaj musela bojovat sama so sebou, aby som nezasahovala nech si to poriadne vyzerie, ale neprizna si. Este on nasraty odchadzal do prace. Mozno su to pre niekoho somariny ale vnimam to velmi citlivo a citim sa zle, ked som nedocenena... 😓
@chodec15 bol si uz sam s 2 detmi od rana do noci niekolko rokov vkuse, do toho upratoval, pral, zehlil, varil, venoval sa detom..atd???? Urcite nie. Je to psychiatria bez oddychu, bez casu na seba a vecer este posluzit manzelovi. Nemas tusenia, co to obnasa. Tie zeny si neskor chodia do prace realne oddychnut a psychicky sa pozviechat. Manzelia doslova utekaju do prace, lebo tusia.. A ked necháš chlapa jeden deň s dvomi deťmi doma a to nemusí ani upratovať, ani variť, ani žehliť -tak každú hodinu vyvoláva manželke čo má robiť -deti sa posrali, deti sa pošťali, deti sú hladné, deti plačú, deti vyvádzajú, co ma robit..
@chodec15 nezijeme z jedneho platu ☝🏼 privyrabam si stale ked je to mozne, teraz to mam horsie ked sme prec a deti su obe doma. A ja som nikdy nepovedala, ze jeho praca je menej. Stale ked pride domou, stale ho podporim, ked mal tazky den-ako mavame vsetci, necham ho oddychut a viem pochopit ked je unaveny a potrebuje vypnut. Nikdy mu nepoviem, ze nerobi nic. Ma dni ked je to uplne, ze slabota a potom je par dni, kedy to ma naozaj perne a tam stojim ja a spravim tak, aby mal klud a nemusel doma urobit nic. Tu ide o to, ze prace, ktore ja vykonavam denno denne su vraj NIC... Akoby som pred tym tiez nechodila do prace 😒 nepotrebujem medailu neboj sa 😒 len pochopenie.
Mám 3 deti a moja práca je pre mňa oddych ( aj keď reálne som celý deň na nohách ) a doma potom makačka .je to náročné práca v domácnosti .. daj mu to prečítať alebo preposli nech sa spamätá a začne si ťa vážiť
Moj robi to iste ked je bordel tak povie ze “ja neviem dodrziavat poriadok” a pritom je to vsetko jeho bordel… lebo to asi len zena ma doma upratovat… chodime do prace obaja
@stanulienkat jezis ano presne 🙏
@kikuska872
@kristinapetronela
Ved to, nikdy som to neurobila, ale dnes som sa rozhodla, ze necham vsetko tak a nezvihne ma z gauca ani zeriav ☝🏼 uvidim ako dlho mi to vydrzi. A ako pisem sem, tak som aj jemu povedala, ked si uvedomis, ze to nie je zabavka byt doma s detmi a robit vsetko tak aby bolo dobre a nepovies mi to, tak dovtedy sa nepostavim.
@momoftwo35 lepsie si to zhrnut ani nemohla 🫶
Je to smutné, ze tvoj muz nevidi co ma doma. Ty nemas problem to vsetko robit, mas system, funguje ti to a si spokojna ,ani sa ti nedivim, ze si z toho nastvana ked namiesto ucty sa ti dostanu taketo slová. Pritom staci nemat tie debilne poznamky . Aj ked ,robis toho sama az dost, ze mu nie debilné taketo sprostosti z ust vypustit. Neviem, teraz mas aj ty podcenovat jeho pracu alebo ako si to predstavuje? A spravne, neurob doma nic, aspon tyzden, o deti sa zakladne postaraj a este by som mu ich aj nechala ked bude doma nech si uzije a ked by som prisla domov, mala take iste poznamky ako on... asi bolo dost jednania v rukavickach
Autorka, toto mi pripomenulo taký vtip. Muž príde domov z práce, otvorí dvere a všade neporiadok ako po výbuchu, v obývačke rozhádzané veci, v kuchyni neumytý riad, všade rozhádzané hračky, deti vo vani a okolo nich potopa. Vojde do spálne a žena leží v posteli. Pýta sa jej, že čo to dnes robila, keď je doma taký neporiadok a ona povie, či si pamätá, keď hovoril, že ona doma nič nerobí. Tak dnes nerobila NIČ 😁.
V zivote by som neostala doma robit vsetkym sluzku! Hlavne preto, ze je to praca od rana do vecera a nazera sa na nu ako: vsak si doma… a chlapi su pohodlne stvorenia… kym ich clovek nenecha vyskusat si to, myslia si ze vsetko sa robi nejakym zazrakom samo. No way! Tvoj sa asi dost rozmaznal pocas tych 6 rokov. Tu pomoze jedine, cim skor do prace a zaukolovat ho. Ja si dodnes pamatam, ako som si chodila po retazovej materskej do roboty vyslovene oddychnut!!!
@20erika07 ved to stale opakujem, ja to urobim, ja to spravim tak aby dobre bolo. Na co tie debilne poznamky 😒
@brigelka ved zajtra ho caka ten vtip ☝🏼 ta spust co tu dnes ostala je do magazinu ako odstrasujuci priklad 🤦🏻♀️
Ako si si to zariadila,tak máš.Uz dávno si mala pracovať,dávno si mala muža zapriahnut do starostlivosti.
Pardon,ale starostlivosť o domácnosť a deti je síce fyzicky náročná ale prácou by som ju nenazvala.Su to tvoje povinnosti.Za prácu dostávas zaplatené.
A to,že padas má hubu.....ako vravím,ako si si nastavila,tak mas
@mane01 jj, tiez mam retazovku teraz, sice necakanu, lebo druhe nebolo planovane, ale co, som za nho rada❤️ ja som sa tesila uz po prvom do prace, takze viem co myslis 🍀 ved to, ze my sme mamkami rady, milujeme svoje deti, ale kazda potrebujeme vypadnut a byt docenena ❤️
Hmm, ty to všetko vidíš, vieš, len jedna škoda, ze to rozpravas nám a nie jemu. Ale už si začala, som zvedavá, či ti to vydrží a ako to dopadne.
@lukbe viac krat som napisala, ze tak ako vam tu, tak aj jemu vravim 🤔 ako hrach na stenu 🤷🏻♀️Preto som prisla sem, aby som zistila, ci mi sibe uz naozaj. Sama som zvedava ako dlho mi to vydrzi 🤔 kazdopadne, dik aj za tento komentar 🍀
Tak potom fajn, asi mu treba nazornejsie otvoriť oči.
Nerob par dni nic, ved je cisto a potom prejdi bielou papierovou kuchynskou utierkou po podlahe v predsieni a ukaz mu to. Najlepsie navlhcenou. Efekt zaruceny.
nechcem byť za hnusnú, ale aby 6 ročný syn nevedel že ked ide v zime von tak sa ma aj obuť, mi príde dosť zvláštne, si si istá že zlyhal len otec? to ked synovi nepripravíš veci tak ho to ani nenapadne že sa ma obuť nedajbože obliecť? inač s ostatnými vecami s tebou súhlasim, je to hnusné ked muž nevie oceniť čo všetko žena robí, ale zase nechcem ťa sklamať, ak si mysllíš že zmeníš muža za 3 dni tak maš veľké oči. Nič sa nezmení, to chce čas, chuť nerobiť otroka, systematicky zapajať muža a deti do činnosti, vytrvalo pracovať na tom aby sa z určitých vecí stali pre nich rutiny
Jasne, ze ti nesibe. Muz hovori o praci v domacnosti, ze je to nic, lebo to berie zo svojho pohladu. On naozaj ma pobyt doma ako oddych a asi nadobudol dojem, ze aj ty tam vlastne oddychujes a to cele dni, zatial co on maka.
Urobila si dobre a potiahla by som aj viac dni ako tri. Skoda, ze nemal moznost ist na matersku. Moj muz bol a obidvaja sa zhodneme na tom, ze oddychuje sa praveze v zamestnani 🙂
@mirka17 chapem, co tym chces povedat, beriem. Syn je ale trosku zlozitejsie crevo. Vie, sa poobliekat, aj si porobi veci, ktore ma, treba ho len skontrolovat aby si to spravil tak, ako ma. Kvoli tomu mal tiez v skolke problemy, neposedi, zadok ma ako nasoleny, psychologicka nam odporucila odklad do skoly dokonca. Nie je spomaleny, len akoby povedala moja babka-"nevystaty'. Ucenie mu ide super, ale stale pozera kdesi po vtackoch a treba ho vratit na zem, inak s nim nie je problem ozaj. Ved ale aj muz vie co mame doma za zihadlo. Vsetko som nachystala, bol komplet obleceny, stal len v ponozkach na chodbe. Kricim zo spalne: obuvaj sa. No aj sa obul, ale zle. Stale to robi s tymi topankami. Aj zo skolky uz prisiel par krat ked som ho nevyzdvihla ja, v papuckach. Tak som blazon teda? Nemoze proste aspon skontrolovat ked uz vybehnu z dveri ci je ready aby sme mohli ist, kym ja pripravujem mladsieho? To naozaj chcem az tak vela? 🙏 Podotykam, ze bola uz tma a oni uz sedeli v aute ked ja som vysla zo spalne a obuvala maleho. Az pred OC sme ked sme vystupili som to zbadala 😒
@mirka17 a ked je bezny den, neriesim co si oblecie, vyberie si teplaky, slipky, pondy vsetko, ale ked niekam ideme tak mu veci nachystam, nech nejde ako cirkusant predsa 🤷🏻♀️
@marianarem chcela som aby sme sa prestriedali s tou materskou teraz pri druhom, ale nechcel ani pocut, aj financne by sa nam to neoplatilo co chapem, ved v poho, len nech nedrista tie bludy o nic nerobeni ☝🏼 aaaach milujem ho ale tak ma stve 🤦🏻♀️ dakujem 🍀
Tak sa priprav ze poznámky budú ešte horšie ked pôjdeš do prace a už to “nič” v domácnosti nebudeš stíhať 🤷🏼♀️
Ked si za 6 rokov zvykol na full servis už mu to v živote nevysvetlíš. On to už ma v hlave zažité tak ze všetko okolo deti aj domácnosti riešiš len ty.
@lujza123 dakujem 🍀 ja mu naozaj nechcem uberat. Ved ako som pisala, nemusim sa nicoho bat, zastresuje vsetko co mame, financie a ucty, deti ho miluju, on ich tiez, ja som naozaj vdacna, len sa citim akoby moj podiel na tom vsetkom nebol vobec taky dolezity 🙏 kym ja som doma s detmi, on si vybudoval uzasnu karieru a vzdy som pri nom stala, dokonca sme sa viac krat stahovali kvoli jeho praci aj s detmi a vdaka tomu sa mame ako sa dnes mame. Stalo to vela usilia ale nie je vsetko jednostranne si myslim 🙏

Viem, ze to mas asi docasne, tak vyddz. Prepac, ale nemohla by som zit s tym, ze som niekoho poskok, sluzka a domaci spotrebic. Tak sa bude ku mne aj chovat. Ked ma o par rokov vymeni za novsi model, nechcem zostat s holou ritou. Ja pekne pracujem a manzel sa podiela v domacnosti. Aby nezil v omyle, ze taka praca je nic.