icon

Zničená dovolenka

19. aug 2022

Ahojte aký je váš nestranný názor na problém ktorý sa mi výskytol..S priateľom sme od minulého plánovali dovolenku chatu v Ružomberku, keďže sa zarezervovala na 4 noci tak sme mali v pláne že zoberieme všetky naše deti a pôjdeme tam...
S priateľom sme malí ísť tak že pôjdu jeho 3 dcéry (25 ročná dcéra. +Jej frajer,14,15 ) Ja môj syn 15 r.a nás spoločný syn 1,5 rok... Celý čas čo som na MD nepohne ničím ani malému sa nevenuje tak som očakávala že aspoň v deň narodenín si môžem vydýchnuť ale opak bol pravdou.. Môj syn bol u nás na prázdninách keďže bývam od domová 150 km a tak som mu včera šla kúpiť pár vecí do školy.. Prišli sme po 2 hodínach a priateľ už nadával kde som toľko atď že musí byť pri malom..Tak som sa naň naštvala pretože ani po mojom príchode nepohol ani prstom a to som doniesla aj zákusky.. Prišla som o 16:00 a dokým som skončila s upratovaním , behaním za malím atď tak bolo 21:30..Dnes ráno má nervy neopustili a na Priateľovu otázku či idem na tú chau som vykríkla že nejdem a on sa jednoducho zobral a šiel..Po ceste tam vyložil môjho syna a smeroval s jeho deťmi na chatu..A ešte .. Čakala som že ma prehovorí ale ani to a nakoniec mi dnes napísal že hádam sa on mne nebude prosiť.. Čo si o tomto myslíte?

zuzpar
19. aug 2022

Nechapem preco vobec s takymto clovekom dobrovolne zijes? Kde je empatia? Kde proste je nejaky zaujem?

autor
19. aug 2022

@lilly16 O Tom prvom mieste ..Ani neviem čo to znamená ale čo už stalo sa nezmením to

kaktusik007
Autor odpoveď zmazal
olimuc
19. aug 2022

Čo sa týka výletu už len osoby vekovo k sebe nepasujú, ty máš skoro rovnaký vekový rozdiel s najstaršou ako otcom tvojho dietata … co sa týka tvojho syna, že využil príležitosť a odišiel k sebe domov? Čo on bude s cudzími? Ide na dovolenku za mamou a nie za chlapom, kvôli ktorému ho jeho mama nechala u dedkovcov. V tomto mu tvoj priateľ preukázal láskavost. Jemu ten chlap nie je nikto a tebe ako matke, tiež malo docvaknut a nechať si vlastného syna pri sebe. Čo sa týka tvojho frajera … možno chcel teba, ale nie vasho syna a asi už ani teba. Takze si podaj ziadost o obecný byt a staraj sa o svoje deti

bluka2
19. aug 2022

Súhlasím s ním v tom, že ta nebude prosiť predsa, normálne sa ťa spýtal, či ideš. Povedala si nejdes, tak nejdeš, vo veku 33 rokov snáď nejdem znamená nejdem a nie nejdem = pros ma 🙈
Všeobecne samozrejme nie je sympatický ani mne. Ak on nechcel dieťa, ty hej, mala si ísť s dieťaťom teda bývať sama a každý by mal, čo chcel. A to by som spravila, aj keď oneskorene.

srnqqa
19. aug 2022

@kvetinka75 moj ex mal 42 a 3 deti. Tiez uz ziadne nechcel. A myslis, ze mal zaujem o ochranu? Ja napr. do seba odmietam pchat kadejake hormony. Raz mi kramy dost dlho meskali, tak buchol, ze teraz musi zbytocne vyhodit 300 eur. Vraj potrat - no tak taku nehrali, ja si dam zabit dieta a ohrozovat aj seba?
Preco ma byt povinnost chranit sa len na zene? Kolko takych deti "nechapeme, ako sa to stalo" beha po svete? Dost. Jednym z takych deti bol aj moj uz zosnuly brasko. Oco mal vtedy 47, mama 37. Brasko by mal tento rok 20, oco ma teda 67, mama 57. Brat bol naozaj tazko postihnuty, ale kazdy jeden (aj z nas ostatnych) sa k tomu postavil zodpovedne. Oco braska znasal na rukach napriek tomu, ze mal slachy hodne poskodene a dalsich xy prikladov by som mohla uviest (a ano, znasal ho dole schodmi aj vo veku 67 r.).
Ja si myslim, ze autorkin priatel ani pri detoch z byvaleho vztahu sa extremne nestaral. Neverim, ze dojde az k takej zmene len preto, ze uz mam isty vek. Tam to bud v tom cloveku je, alebo nie je.
Rovnako ako u mojho ex - prvorodene dieta opustila matka pre chlapa, vsade sa chvalil, ako ma syna vo svojej starostlivosti, hrdina, ale realne sa o decko nezaujimal - bol to totalny samorost, tento rok ho nakoniec poslali do liecebno-vychovneho sanatoria. Aj tu skola urobila ustupok, ze ho nenahlasili oni, ale ziadost podal otec. Druhe dieta si osvojil - bolo to dieta jeho exmanzelky a tretie bolo ich spolocne. Mal okolo 37, ked sa maly narodil a staral sa? Nezaujem. O vsetky decka sa starala ex. Po rozvode sa vratila spat do ciech aj so svojimi 2 detmi. Zaujem o to jedno biologicke je taky, ze raz za cas zavola a volaju spolu, ak ho chce vidiet, musi ex doviest maleho sem, lebo milostpan nebude predsa cestovat 4 hodiny vlakom k nim a dalsie 4 spat.
Clovek, ked je zamilovany, niektore naznaky, signaly nevidi, niektore nechce vidiet. Treba sa vsak poucit.

@autorka - toto nie je len o dovolenke, toto je jeho vztah k tebe aj za inych okolnosti. Si mlada, zamysli sa, ako sa k tebe priebezne sprava. Nestracaj cas pri cloveku, ktory ti nedava resp. dava len minimum. Neuspokojuj sa s drobkami. Kazda si zasluzi byt stastna a (s)pokojna. To mozes byt, aj ked budes sama. A casom mozno pride niekto, kto sa k tebe bude spravat tak, ako sa ma spravat spravny chlap v partnerstve. A uz je na tebe, ci poziadas o vyzivne na dieta a aj na seba - myslim, ze narok zanika po 2 rokoch od porodu, ide o "naklady spojene s prelezanim" - tak nejako sa to vola.

jaskolka
19. aug 2022
lucka_ke
19. aug 2022

@jaskolka no zbohom, to je ešte vo väčšej ... ako som si myslela

bluka2
19. aug 2022

@lucka_ke Presne, dovolenka najmenší problém, bohužiaľ

lienka.7
19. aug 2022

@bluka2
@lucka_ke tak ako ju nevzal na dovolenku, tak jej nevrati ani žiadne peniaze.
Ešte to skončí tak, ze ju aj z bytu vysackuje... z bytu na ktory mu dala ona peniaze. Naschval píšem ze dala, lebo nemá nič o tom ze mu ich pozicala

lily246
19. aug 2022

@jaskolka omg, prečítala som si jej predošlú tému, toto je úplná lúza ten jej chlap a čo ona dovystrájala s peniazmi a bytmi 🤦‍♀️ nikdy som nechápala ako dokážu mať ľudia v pokročilom veku po rokoch práce holú riť ale títo dvaja sú názorný príklad ako sa k tej holej riti dopracovať - narobiť kopec deti bez rozumu, nemať poriadne vzdelanie, zarábať šušne, prípadne nepracovať, stávkovať, peniaze len tak požičať bez zmluvy,...fakt chúdence tie ich deti...to že opustila kvôli lúzrovi dieťa je už fakt vrchol

lucka_ke
19. aug 2022

autorka - ty si vtedy v januári, keďd si písala tú prvú tému aj čítala čo ti ženy radili? lebo mám pocit, že nie a žiješ v ilúzii dokonalého muža, ktorý sa teraz prvýkrát prejavil

miadi
19. aug 2022

Chudak chlapec.. obaja rodicia sa nanho v podstate vykaslali zalozili si nove rodiny a jeho odlozili k dedkovcom .. ale je to uplne ok lebo jemu to “nevadi.” Vymenila si syna za chlapa ktoreho si poznala par dni otehotnela snim .. tvoj syn ho nezaujima a teraz mas sok ze ani vas syn ho nezaujima..a teraz konecne vidis ze ani ty ho nezaujimas . To je taky vztah onicom.

bluka2
19. aug 2022

V 33 sa dá ešte začať a dat život do poriadku (aj s malým dieťaťom), ale to by si úplne musela zmeniť svoje myslenie a fungovanie od základov. Neviem, pozri si nejaké videá úspešných ľudí alebo máš niekoho v svojom okolí, kto má život trochu na lepšej trati - odpozerať to?

kubkovamama
19. aug 2022

Názov témy,že Zničená dovolenka tragikomicky mapuje tvoj život.Spackaný výlet je váš najmenší problém.Alebo skôr tvoj,lebo 47rocneho chlapa evidentne ty a tvoj prvý syn a vlastne aj druhý vôbec nezaujímate.Neries výlet,ale čo ďalej so životom,zbal sa a vráť sa k rodičom a naprav čo sa dá.Mne sa to podarilo tiež až po 30tke a a bohužiaľ,nebolo to ľahké a možno ešte prídu ťažké chvíle,ale až pred 40tkou mám život na poriadku tak sa prosím ťa nakopni a začni normálne žiť.

lucka_ke
19. aug 2022

@kubkovamama už jej to radili v januári, ale zrejme nechce vidieť realitu... mužovi požičala bez papierov 11000 a on trávi čas v stávkových kanceláriách, no najväčší problém pre ňu je, že odišiel na dovolenku len so svojimi deťmi
tiež za tým vidím rútiacu sa katastrofu, ale to musí pochopiť najmä ona

lienka.7
19. aug 2022

@autorka kto platil tu dovolenku (chatu)? Len mi nepovedz ze aj ty...

lienka.7
19. aug 2022

@lucka_ke odišiel s nimi preto, lebo ju ma úplne na salame. Aj s ich spoločným deckom. V podstate šiel za svojou pôvodnou rodinou ked sa to tak vezme. Podla mna ju potreboval len na tie peniaze, a aj na zariadenie bytu, tie dostal, a uz mu je teraz zial na obtiaz. Aj s malym deckom ktoré nechce a ani nikdy nechcel

lucka_ke
19. aug 2022

@lienka.7 veľmi smutný príbeh, snáď si žena uvedomí do čoho sa dostala a aspoň tie peniaze si nejako dajú na papier

katkati
19. aug 2022

Nikdy, nikdy by matka nemala uprednostniť chlapa pred vlastným dieťaťom.

oli18
19. aug 2022

Žasnem, čo sú ochotné niektoré ženy urobiť pre chlapov. Ale tie zrejme nerozmýšľajú hlavou.

fajnova
19. aug 2022

Fuha, vykašli sa teraz na dovolenku či čo to malo byť a pories radšej svojho staršieho syna. Vieš, aké následky na ňom zanechá to, že teba zasvrbela a utiekla si od neho? Prepáč, ale takto to vidím ja. A ver, že toto ti raz tvoj syn vyhodí na oči a nebude to príjemné. Preboha, mal 13, keď si od neho odišla, najcitlivejší vek. Dúfam, že si mu nepovedala, že za ním nemôžeš ísť, lebo malý nevydrží v sedačke, blablabla. Tak sed doma a lutuj sa. A nezabudnite nasekat šieste dieťa, nech je sranda.. nechcem byť zlá, každý robíme chyby, ale ty riešiš úplné kraviny a nevidíš, ako ublizujes svojmu synovi. Veď on chudák nemá žiadne zázemie, len si ho pohadzujete medzi troma domácnosťami. Toto ries, na toto sa sustred.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
autor
19. aug 2022

@lucka_ke S týmto príbehom sa nestotožňujem pretože nieje môj..X ľudí býva v sociálnych bytoch

zmrzlinka2021
19. aug 2022

@autorka
Tvoj priatel ta nelubi a nerata s tebou do zivota. Ma vsetko vyratane tak,ze ty odides "dobrovolne" a on pravdaze nema co stratit. Maximalne ti posle par šupakov na dieta a ty budes cely zivot zivorit.
Prosim, neries kraviny ako dovolenky, chaty, tam je problem ovela vaznejsi - on nema tie gule ta vyslovne odkopnut s malym syncekom. Tak proste sa bude spravat tak, ze "ty odkopnes jeho" a ty budes ta zla.

zmrzlinka2021
19. aug 2022

@srnqqa Vies preco sa ma chranit najma zena?
Pretoze dieta je zavazok pre zenu, nie pre chlapa.
Mnohe zeny su extremne najivne a myslia si, ze dieta je najsilnejsie puto medzi muzo a zenou, ze dietatom si muza k sebe priputaju. Lenze muzi to tak vobec nevnimaju a neostanu so zenou iba kvoli dietatu. Mnohi ani nemaju potrebu dennej staroslivosti o dieta.
Proste: odsere si to najma zena.
A sama vidis vacsinu tych pribehov: mam "s partnerom" (rozumej frajer) dve malicke deticky, byvam U NEHO...

bashawelle
19. aug 2022

A tiež zhodou okolností sa odsťahujú za novým partnerom presne 150 km, majú spolu syna... no ok. Odporúčam, čo tu už niekoľkokrát bolo - máš 33, ešte máš šancu dať si dokopy život, zachrániť zo vzťahu s prvým synom koľko to pôjde a začať sú vážiť samu seba.

heleninamama
19. aug 2022

@zmrzlinka2021 Múdry názor a kruto pravdivý. Lenže tento typ žien to tak nevníma. Pre nich sú rôzne pospájané rodinné zoskupenia normálne, bez rozmyslu rodia každé dieťa inému chlapovi a často to tak bolo aj v ich pôvodnej rodine. A čím viac detí, tým menej peňazí a menej času na výchovu. A k tomu sa pridá obrovský chtíč za majetkom, ktorý si sama nedokáže zaobstarať a za tým, aby sa o ňu konečne niekto postaral - prvý chlap ju odkopol aj s deckom, teraz na nich dlabe druhý a ona ide ako škrečok v klietke stále dookola. Presne preto prišlo na svet aj toto chúďa decko - kasľaľa na ochranu, chcela si dieťaťom poistiť chlapa, dúfala,, že si ju zoberie a ona bude mať aj muža aj byt. A on ju prešťal.

zmrzlinka2021
19. aug 2022

@heleninamama V tomto smere mi je luto najviac tych deti. Zial vacsina deti pojde rovnakou cestou a rovnako dopadnu

sasa1310
20. aug 2022

pobavila si. Máte 1,5 ročné dieťa a UŽ žijete spolu 2 roky. "Milujem" takéto nezodpovedné vzťahy dvoch ľudí, kde jeden má stroskotaný vzťah aj druhý, poriadne sa nepoznajú a aj napriek tomu si urobia spoločné dieťa. Načo tu teraz vyplakávaš akú máš na prd dovolenku, keď na prd máš aj život s ním.