Zničené Vianoce
Ahojte rada by som popisala tento problém.
Nakolko sme obaja s partnerom mali ťažký rok od minulého roka sa bavíme o zimnej dovolenke na krásnom romantickom mieste, ktoré je premna stelesnením medovych týždňov.
Problém je v tom že tuto zimnú dovolenku sme absolvovali už minuly rok vo 4rici my s partnerom a jeho rodičia. Tento rok som sa tešila na dovolenku vo dvojici a znova sa z toho vykľula dovolenka v podobnej zostave. Vraj rodičia nevedia jazyk a podobne. A mama veľmi chce ísť na dovolenku. A dodatočne mi bolo povedané že zájazd sa kúpil aj pre nich.
Do toho sa pridala choroba matky vraj sa cely rok tešila na tu dovolenku. Aj ja som sa tešila,som až veľmi empaticky človek ale nezvládam ďalej už tu úzkosť.
Necítim sa v tejto spoločnosti uvoľnene, boli má brucho ,neviem dýchať vyslovene sa dusim. Nepotrebujem k šťastiu ani luxusne dovolenky chcela som len ten čas s priateľom , romantické prechádzky po pláži, Pekny čas pri raňajkách, zaľúbené pohľady počas večere a teraz nepočúvam o ničom len že mama sa na tu dovolenku tešila,že snáď teraz ked je v takom stave to nemôžem vyčítať.
Ti ktorí cestujete v zime do tepla a chodievate sami ,viete sa mi k tomu vyjadrit ?
Dobre viem že izolovať sa tam nebude dať ,max pár hodín cez deň ale nikdy to nebude už práve orechové
To si musíš s partnerom vydiskutovať
Celkom nerozumiem k čomu sa máme vyjadriť. Nie je to v poriadku, že Ty si sa tešila na romantickú dovolenku vo dvojici a partner berie rodičov. Nahnevalo by ma to a asi by som odmietla ísť. Chápem, že ak má chorú mamu, chce ísť aj s nimi, ale to sa predsa dá aj inokedy.
@stellarstar aj minuly rok mi sľuboval že táto dovolenka bude o nás no nie je …
Mat tvoje problémy 🤦♀️😄😄😄
tak mu to na rovinu povedz takto... však to čo je? ja by som nešla ani s mojou mamou, ked to má byť romantika pre nás dvoch
ďalší mamin cecek neodpojený
Zbytocne tu budes pisat. Spav tie romanticke ranajky doma vo vasej kuchyni, chzt ho za ruku a vydiskutuj si to s nim. Na romantiku netreba exoticke destinacie, ta moze byt aj doma. Ak ti chyba, zacni na nej pracovat. A v taky cas preberies aj dolezite veci. Potom zistis, ci vobec ten tvoj je na nejaku super romantiku o akej ty snivas... Lebo spolu a o vas moze byt aj kazda nedela doobeda, netreba sa trepat do exotiky a ked to nie je o vas dvoch, tak to ani exotika nezachrani. Ani ak by bola bez svokry
Aj ty máš city, nielen jeho mama, pokiaľ to je cez cestovku , budú mať delegata a jazyk nepotrebujú, môžu ísť sami , alebo ak sa to dá, tak pripojiť sa k vám o týždeň neskôr, aby ste mali niekoľko dní pre seba. Skús mu to vysvetliť presne ako tu, že ti je jeho mamy ľúto , že sa tešila, ale ty si sa tiež tešila a teraz je rad na tebe, nech idú s vami nabudúce alebo sami dvaja
A co s tou chorobou matky ma aky suvis? Ze ked je chora, nutne potrebuje dovolenku, ci?
Nemôže ísť (keď tak veľmi musí) na dovolenku s rodičmi a potom na druhú choďte spolu?
Inak brať rodičov na dovolenku s frajerkou, tak to je 🤦🤦🤦
Ešte mi napadlo, zajednaj nejakú romantiku pre vás ty sama a prekvap ho .. to bude určite bez rodicov
Vsak povedz, ze nejdes nikam a problem vyrieseny, nechapem naco tato diskusia, usta ti narastli na rozpravanie
Popriala by som mu peknu dovolenku s rodicmi, nesla by som nikam.
Mam doma jedneho lde ta pupocna snura je uz narusena ale stale uplne nepretehnuta (rozumej x krat za den hovory a spravy s namou) ale keby mi zahlasi ze dovolenka s rodixmi tak by som mu popriala lwn hodne stastia
Podľa mňa, nie je v poriadku čakať celý rok na Vianoce (u teba už druhý) na romantiku a prechádzky a zaľúbené pohľady. Toto si máš dopriať cez rok do sýtosti. Popracuj na tom . A to, že ste mali ísť iba vo.dvojici, zlyhal chlap. Zjavne vám chýba rozhovor, asi sa aj on branil, bal, túto tému nacinat, keďže pozná tvoj postoj. Chlap.bude.vzdy medzi matkou a ženou. Záleží od neho ako sa k tomu postaví. Ak je celý rok v tomto ok a teraz na Vianoce "zlyhal", prijala by som to. Povedala mu, že si si to takto neprestavovala, ale, keďže jeho mama bola chorá ok, podporis ju aj jeho v tomto. Jeho láska k tebe porastie. Nemá zmysel sa kvôli tomu hádať a kaziť si sviatky.
Nechaj ho ist s rodicmi..nabuduce mozno pochopi ze snim chces byt sama🤷
@jesenzima my sme tak chodili este ked som bola priatelka a stale chodime aj ked som manzelka 🙂 ak to je okej pre vsetky zucastnene strany, preco nie - kym sme nemali dieta chodili sme na jednu rodinnu a jednu sami, tento rok sme sli prvykrat s dietatom a za tych svokrovcov som bola viac nez vdacna :D
autorka: toto si treba skratka vydiskutovat, ja som kedysi muzovi povedala, ze nemam problem s rodinnou dovolenkou, ak pojdeme aj sami - no tak sme napr. na jar sli spolu do exotiky a v lete Turecko so svokrovcami a dokonca aj svagrom 🙂 skratka mu otvorene povedz, ze romantiku vo dvojici si nepredstavujes aj s nimi a si sklamana a zaskocena
ja teraz len ocenujem, ze sme mohli ist opat s nimi, ked mame male dieta a mali sme tak cas aj pre seba s muzom
To mate s partnerom co za vztah? Tam je asi problemov viac....
Strata casu s takym priatelom! Ak si platils svoju cast dovolenky, nech ta mily pristel vyplati a pokolne si zaplat inu destinaviu a chod sama. My sme tiez uvazovali o spolocnej dovolenke s mamou, jej muzom a sestra s muzom plus deti. Nakoniec sme nesli, miz menil pracu. Ale brat to ako automatiku, zato ze ste boli minuly rok? Tak nech idu v lete do chorvatska, tam sa dorozumeju alebo by im uz nejaki spolucestujuci prelozili info od delegatky 🤔 A tolko si vypitat pitie a jedlo by zvladli.
Toto je ale vyslovene chyba priatela, nie ich. Bud by im to bysvetlil alebo nech sa kon stary romanticky prechadza s mamou a ocom, ked pre teba stipkuvpochopenia nema, ani rozumi asi.
To ani tak nie je o tej samotnej dovolenke, ale o tom, ze partner vase spolocne veci neriesi s tebou, to by ma fakt nasralo.
Ja cez zimu som nikdy v živote nešla do tepla a ani nepôjdem. Takže buď rada že máš kam ísť. Alebo nechoď a aj tak dobre.
Nechodím v zime do tepla, ale to je asi jedno. Ak by som mala problém s partnerovými rodičmi, bol by problém aj pobyt v susednom okrese. Neviem ako to vyzerá medzi vami počas roka, čo znamená že to bol ťažký rok. Buď ste ok, a ty si sa len tešila na reset, na akoby nové naštartovanie - tak porozmýšľaj, či ten vysnívaný pobyt by ti zaručil to čo chceš. Lebo niekedy sú predstavy jedna vec, ale realita je iná. A nebolo by to ono tak či tak.
Alebo partner /neviem či frajer, alebo manžel/ nejaví o teba dostatočný záujem počas celého roka, zato na rodičov je fixovaný, a ty stále len na niečo čakáš a tešíš sa, že raz budeš na prvom mieste... - tu nemá význam ísť ani na dovolenku a vlastne už nikam s partnerom
Chodte vo 4ci. Ale navrhni este dalsiu dovolenku a len pre vas 2. Len to si treba vsetko riadne vykomunikovat, ake ma kto predstavy, idealne dopredu.
pripozvi svojich rodicov ved aj oni si chcu ist oddychnut nech im to zaplati 😉 ked uz spolocnost tak poriadna
Kto to platí?
Sadla by som si s priateľom a prečítala by som mu, čo si sem napísala. A potom by som mu povedala, že ok. Ale toto bude už naposledy. A len preto, že je to už zabookované a že teda mamička sa na tú dovolenku taaaaaak veľmi teší. Zároveň by som mu povedala, že moja predstava dovolenky je, že chcem byť na dovolenke LEN s ním. Nestojím o dovolenku s (možno) svokrovcami za riťou. Na túto dovolenku by som šla. A nabudúce by som už proste nešla, keď sa z dovolenky v dvojici "zrazu" vykľuje dovolenka v štvorici. A priateľ nech to rodičom vysvetlí sám.
a teraz vazne uprimne osobne ak sa ti to stalo po minulom roku to iste ja by som zvazila rozchod proste nie je v poriadku aby bol takto muz naviazany na rodicov a toto nevyhrajes kedze on uprednostnuje rodicov pred tebou
ak nemate deti (a za tychto okolnosti sa o ne ani nesnazte) vycuvaj z kratsej cesty a najdi si muza co si ta je ochotny vziat a zalozit rodinu bez matky s kakavkom
zmen pristup, lebo nebudes mat len znicene vianoce, ale cely zivot.. zdrzovat sa v spolocnosti ludi, kde ta boli brucho a ocakavat, ze nieco pochopia, ked oni ocakavaju, ze ty pochopis ich - toto nema riesenie.. len odchod

Tak odmietni ísť. Nirmalne mu povedz čo cítiš a že máš dosť