icon

Zničené Vianoce

4. dec 2022

Ahojte rada by som popisala tento problém.
Nakolko sme obaja s partnerom mali ťažký rok od minulého roka sa bavíme o zimnej dovolenke na krásnom romantickom mieste, ktoré je premna stelesnením medovych týždňov.
Problém je v tom že tuto zimnú dovolenku sme absolvovali už minuly rok vo 4rici my s partnerom a jeho rodičia. Tento rok som sa tešila na dovolenku vo dvojici a znova sa z toho vykľula dovolenka v podobnej zostave. Vraj rodičia nevedia jazyk a podobne. A mama veľmi chce ísť na dovolenku. A dodatočne mi bolo povedané že zájazd sa kúpil aj pre nich.
Do toho sa pridala choroba matky vraj sa cely rok tešila na tu dovolenku. Aj ja som sa tešila,som až veľmi empaticky človek ale nezvládam ďalej už tu úzkosť.
Necítim sa v tejto spoločnosti uvoľnene, boli má brucho ,neviem dýchať vyslovene sa dusim. Nepotrebujem k šťastiu ani luxusne dovolenky chcela som len ten čas s priateľom , romantické prechádzky po pláži, Pekny čas pri raňajkách, zaľúbené pohľady počas večere a teraz nepočúvam o ničom len že mama sa na tu dovolenku tešila,že snáď teraz ked je v takom stave to nemôžem vyčítať.
Ti ktorí cestujete v zime do tepla a chodievate sami ,viete sa mi k tomu vyjadrit ?
Dobre viem že izolovať sa tam nebude dať ,max pár hodín cez deň ale nikdy to nebude už práve orechové

simona20201309
4. dec 2022

Bola by som ochotná absolvovať dovolenku so svokrovcami s tým, že pôjdeme ešte na jednu, len my dvaja. Vlk sýty aj ovca celá....
Tieto chvíle vo dvojici sú naozaj veľmi vzácne. Keď prídu deti, už nikdy sa tieto jedinečné chvíle nezopakuju. Budu krásne, ale už to bude úplne o inom...
Aká je jeho reakcia na to, ze ty s tým nesúhlasíš?

(Tiež mi ušla poenta s chorobou matky)

terezka1947
4. dec 2022

Buď pozvite aj tvojich rodičov alebo si dajte ešte jednu dovolenku iba vy dvaja.
Nie ste manželia,čiže nevidím nejaký extra dôvod chodiť s rodičmi priateľa na spoločné dovolenky opakovane. A keď už,tak potom aj s mojimi rodičmi. Nech sa všetci spoznajú.
Keď tu dovolenku platí priateľ a ja by som bola v situácii,že si taku dráhu dovolenku nemôžem dovoliť sama zaplatiť,tak buď nejdem,nechám ho stráviť čas s rodičmi jeho alebo s priateľom pôjdem na menej náročnú dovolenku,romantický víkend.

autor
4. dec 2022

@simona20201309 že nebude kvôli mne robiť doma rozbroje…
A pointa tej mamy je že ešte viac sa tu nejako zvýrazňuje u nej potreba dovolenky lebo bude mat další rok náročný atd

loginexistuje
4. dec 2022

vykasli sa na neho a najdi si normalneho zdoraznujem chlap a nie decko na maminej sukni

terezka1947
4. dec 2022

Autorka....otázka.
Prečo nejdete ešte na jednu dovolenku iba vy dvaja?
To,že ide na dovolenku s rodičmi ešte samo o sebe nemusí byť zle,dokonca ani to,že by si išla s nimi.
Ale chodíte niekde aj vy dvaja sami?

autor
4. dec 2022

@terezka1947 až do mája sa nebudem môcť uvoľniť na týždňovú dovolenku a mimo Vianoc sú dovolenky s ním take že je kvôli práci na telefóne. Preto som sa na tento čas vyslovene tešila

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
4. dec 2022

Ozaj máte vo vzťahu iba tento problém?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mpg
4. dec 2022

@terezka1947 V dobre fungujúcom vzťahu sa dajú urobiť také romantické raňajky, prechádzky, večere aj doma, aj na predlženom víkende, nemusí vôbec ísť do exotiky.
A aj na dovolenke so svokrovcami sa dá urobiť pre rodičov program a pre seba iný program.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
4. dec 2022

@mpg preto sa pýtam,či ozaj majú iba jediný problém vo vzťahu. Lebo mi to príde divné. Byť spolu iba jeden týždeň v roku. Keď sa dvaja ľudia ľúbiš,v začiatkoch obzvlášť,tak chcú byť spolu a nezáleží kde,koľko.
Čiže nemyslím,že je problém IBA v Tom,že chce dovolenku aj s rodičmi. Tam bude viacero problémov.

simona20201309
4. dec 2022

Tak jemu viac záleží na tom, aby sa nerozhadal s matkou, ako s tebou??? Už len ten argument by ma vytočil viac, ako celá situácia. Vykaslala by som sa takému pribrzdenemu chlapovi na hlavu a nech si do konca života dovolenkuje s mamičkou....
Takého chlapa do života nepotrebuješ!

tykat
4. dec 2022

@elizabet173 tak veru, za stare korcule uplne suhlasim 😊 ...romantika je fajn ak su na to obaja naladeni ale pohodovy bezny zivot je ovela dolezitejsi.

@autorka ja mam 50, s muzom sme skoro 30 rokov a najviac si vo vztahu vazime tolerantnost a prisposobivost.
X-krat som bola so svokrovcami na dovolenke, za bezdetna aj s detmi... vzdy je to o tom ake si to urobis. Za mlada pred tymi 30 rokmi sme mali s nimi aj romanticku dovolenku a to sme spali v 1 apartmane 😁 pekne sa rano vzali odisli na plaz s tym ze do 11tej sa nevratia alebo na celodenny vylet.
Vsetko sa da len sa netreba upinat na nejaku vymyslenu predstavu lebo zivot je uplne iny.

vilma7
4. dec 2022

Keď ti sľúbil, z akého dôvodu to nedodržal?
A ešte že on nebude doma robiť rozbroje? Ako halooo? A tebe môže sľubovať a nesplniť?
Poďakovala by som sa mu, a povedala že buď ideme sami dvaja alebo oni traja. Za žiadnych okolností by som nešla!!!
Je to fakt "hajzel", ešte to pekne poza tvoj chrbát objednajú, zaplatia a ty sa to dozvieš ako posledná. Ako mňa by vytočil asi posledný krát.

ahhola
4. dec 2022

Tak neviem, ako ste dovolenkovali v 2021,ale moja predstava je, ze v lietadle spolu, spolu na hotel a čas trávite oboji zvlášť.. Ci musíte sa s nimi otravovať 24/7? V prípade, ze ste na dovci separe, by mi to asi nevadilo.
Naši mladí sú v Thajsku na mesiac s babom... veľmi som sa im chcela nanominovat😂ale...

sidicek
4. dec 2022

Mne chlap, co vôbec uvažuje,že na romantickú dovolenku vo dvojici pozve aj rodičov príde maximálne divný .Našťastie môjmu takáto blbosť v živote nenapadla.

0silvia0
4. dec 2022

@ahhola velmi si sa snazila? 😀😀

lienka.7
4. dec 2022

A dovod ze ich stále taha so sebou??? Teraz je to iba partner, ale aby na tom potom netrval aj ako manžel, dávaj pozor.
Rozhodne by som si to s nim vydiskutovala. A uprimne, pri stavoch ake popisuje tam ani nešla. Jemu viac záleží na rodičoch, ako na tebe, sorry

lienka.7
4. dec 2022

@elizabet173 presne tak, 👌👌👌 100% suhlas

dzina007
4. dec 2022

Povedz partnerovi ze si tak premyslala ci teda nevezmete na dovolenku aj tvojich rodicov... ked uz to ma byt velka rodinna dovolenka... ci aj z toho by bol tak nadseny... 😀

ale nie... ja by som mu na rovinu povedala ze proste nemas chut ist na rodinnu dovolenku... ze te dovolenky je malo a chcela by si ju vyuzit na oddych a nie na to ze si musis davat vzdy pozor ako sa spravas ako rozpravas a tak pred rodicmi lebo predsalen to je ine...

a ries to este teraz aj kvoli buducnosti... lebo o par rokov tu budes pisat... chcem ist na rodinnu dovolenku s detmi a zas ide s nami svokra... chceme mat vianoce sami ako rodina ale svokra je smutna ze nebudeme s nou tk musim ist k nim aby rozbroje nevznikali...

gertrudaosem
4. dec 2022

Neviem kto to platí, ale ak on, tak je na ňom koho si vyberie na dovolenku. Mohol ísť aj sám, bez teba.

ckocka
4. dec 2022

@gertrudaosem To ma tiež zaujímalo, bez odpovede. Takže si tiež domýšlam - kto platí, ten velí.

sisaka
4. dec 2022

@ahhola tak to chápem aj ja. Však poletia spolu, keď jeho rodičia sa boja cestovať sami a v rezorte si každý robí svoj program. Môžu sa stretnúť na raňajkách, alebo večeri, pri bazénoch, ale nemusia sa s nimi prechádzať po pláži, sedieť s nimi ráno na balkóne pri kávičke, večer v bare pri drinku. Teda za predpokladu, že nejdú zdieľať spoločnú izbu. S tým by som nesúhlasila

beataxxx
4. dec 2022

Snad nemate spolocnu izbu🙂🙂🙂tak si zariadte v rezorte ubytko tak daleko od nich,ako sa len da, do mora a na prechadzky spolu snad chodit nebudete a tu veceru nejako vydrzis, nepokaz si s nim vztah kvoli tomuto….ale musi to byt neprijemne, neviem ci by som sa na teketo nieco dala nahovorit…..bola som na niecom podobnom so synom a jeho frajerkou a robila som si vlastny program tak casto, ako to len slo….nie ze by som s nimi sla na dovolenku, ale ziju v zahranici a bola som ich navstivit a cestovali sme po ich ostrove dva tyzdne, nastastie pnutia neboli…..

mogaa
4. dec 2022

V prvom rade ste priatelia, nie manželia...a to je rozdiel....záleží ako dlho spolu žijete, lebo je rozdiel partner s ktorým žijem mesiac a rozdiel ak ide o dlhotrvajúci vzťah....treba sa porozprávať s partnerom a veci si vysvetliť, aby k takýmto veciam nedochádzalo aj v budúcnosti....vedel vôbec o tom, že minulý rok ti to prekážalo? veľa žien predpokladá že ich partneri im vdia čítať myšlienky, tak to ale nie je...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vler
4. dec 2022

Tieto slova-nebude KVOLI MNE robit rozbroje-by ma viedla k premyslaniu ci ostat v tomto vztahu

zmrzlinka2021
4. dec 2022

Nepises, ako dlho spolu uz chodite, ani aky vazny mate vztah, ale kazdopadne, ak raz mate byt manzelmi, mat rodinu a spolocne zostarnut, mne by sa priatelov pristup nepacil.
Nie je problem ist s buducimi svokrovcami na dovolenku, ale myslim si, ze najprv o tom mal komunikovat s tebou, nie "len ti oznamit" a povazovat za vybavene. Mne vo vasom vztahu chyba komunikacia, ved ste sa museli bavit o tom, ako chcete travit silvestra...

Poviem ti tak - je velmi dolezite este pocas chodenia a vzajomne spoznavania pozorne si vsimat u druheho partnera absolutne vsetko a neprikraslovat si veci. Ak uz teraz ta v podstate ignoruje, bude ta ignorovat, aj ked budes jeho zena. Budes ta, pred ktoru rovno postavi riesenie, plan, dovolenk, hocico... a proste sa s tebou dalej o tom ani nebude bavit.

Cize za mna - bacha!!! Moj manzel vzdy vsetko so mnou komunikuje, taktiez aj ja s nim. Odpoved davam az po komunikacii s nim.

danica2711
4. dec 2022

nešla by som a tamtomu synáčikovi by som veľmi dôrazne vysvetlila, prečo. Možno by to bol náš posledný rozhovor