icon

Zničenie rodiny a psychicky teror zo strany vlastnej sestry

tamira1
12. dec 2016

Pekny večer prajem, neviem či sa to tu bude hodiť ale neviem najst ani jediny príspevok s podobným problémom na celom internete, tak trosku si "vylejem srdce" a snad nejakú radu dostanem...
Moju rodinu by som opisala ako priemernu, dobre vztahy,mama otec vždy zamestnaní, ja som vyštudovala VŠ, brat ženaty( má vlastnú rodinu,štastný) a mam mladšiu sestru 22 ročnú,... prispevok sa tyka vlastne jej osoby. ukončila sš s vyučnym listom, od ukončenia školy nepracuje, kedže otec ju nenúti ani nemotivuje aby chcela, posledné mesiace jej kupuje bez problémov cigarety, spolu si vypijú pivo po večeroch, ( čo nieje normálne to viem!) no sestra využiva nejak akurat tuto ich spoločnú zalubu vo fajčení a pití, že otca uplne obrátila proti mne i mamine, je agresívny, vrieska s nami, a najhoršie je, že sestra napadla maminu teda normálne ju kopla a facku dala, nie raz nie dva krat sa to stalo, samozrejme ked som tam bola, zakrocila som, ale nakoniec i ja som dostala zopar faciek(kedze ja som nevedela nikdy tak udriet spať ako ona nás lebo mala som pred sebou že to je moja sestra, ale ona sa mlatila ako nejaký cudzi človek) no a večer ked otec dosiel z práce domov, alebo ked pocas takejto situácie som mu volala nech príde domov lebo sestra sa správa nenormálne, tak nakedy prisiel domov, sestra akokeby na povel pustila slzy, s velkym placom sa stazovala že ona nič nerobila ,len presla okolo nas na chodbe a my sme zacali skakat do nej, že ona ani ruku nedvihla, klameme a proste uplne presný opak narozprávala otcovi nez bola realita a on jej veril.
toto sa zopakovalo viac krát, este aj pred pár dnami. Medzi týmto po nociach telefonovala s nejakým pre mna uplne neznamym chlapom a tak isto sa mu stazovala s kalmstvami, mna ohovárala, maminu tiez, že sme priživnicky( ked aj mamina čo je na dochodku 62r! pracuje doteraz, a ja tiez pracujem a vkladám peniaze do chodu domácnosti)a ona v zivote nepracovala kydá na mamu co 40rokov ma skoro odpracovanych, a podlo sa raduje do telefonu ze ajtak nas dostane prec z domu, lebo toto je jej dom( jej, nie otca a matky!-podla jej uvazovania), teraz po novom otca zacala vydierat citovo ze sa obesí lebo toto s nami doma nezvláda, ze ju nicime( jej den pozostáva: okolo 13,00-14,00 sa zobudí, potom cca do 18,00tej si teledonuje a len tak je, potom ked dojde otec vyjde von na dvor hodinku okolo neho skace ci mu zohraje veceru a tak, potom okolo20,00-21,00 vojde dnu do domu s otcom, dovtedy si v letnej kuchyni na dvore pozeraju filmy na notebooku alebo len tak pofajcia a pivkuju, potom skoro do rana niekedy presne do rána sa rehoce nahlas do telefonu, zabava sa a kasle na to ze druhy clovek rano do prace vstava... no a otec jej toto vsetko toleruje lebo nechce sa HADAT, a my ked si otvorime usta ze toto nieje normalne a takto sa existovat neda, ani do práce chodit ani nic tak on aj ona utocia na nas, otec s tym ze nech sestru nechame na pokoji, a ze nech je ticho lebo on chce spat lebo onmusi pracovat a ze nech ideme do riti že furt len nasu hysteriu pocuva, a s tymto je to vybavene... po tomto sa sestra krasne uškrna na nas a smeje ze "haha tu mate co ste chceli, ja vam ukazem, tu nemate co robit v mojom! dome...
proste akokeby je vtedy stastna ked otec s maminou sa hadajú, mamina ked hovori poda o rozvod tak sestra krici konecne nech už tak urobí, že je zvedavá kde pôjdeme my dve lebo dom je jej a otca a my mame palit do ....
a nejnepochopitelnejsie je pre mna, že pred otcom toto vsetko vie tak otocit a pretocit a zahrat a neviem co vsetko ze proste on iba jjej slovu verí, ( pritom klame neustale a viditelne ale akoby otec to nechcel pochopit lebo vtedy by musel byt rodicom, a spravat sa ako rodic a to je pre neho asi prilis namahave,- teda ja to takto vidim) ona zo sekundy na sekundu zmeni spravanie a zahra obet ci chuderu pritom ked ju akurat otec nevidí pekne nahlas a zrozumitelne bez moznosti zleho vysvetlenia si jej prejavu dá najavo tu skodoradost a neviem ako to nazvat ale to, že neviem čo spravit s tym že otec verí jej klamstvu a nie pravde ktorá mu leží pred očami....
ani neviem čo či aku radu cakam, len asi som musela aspon cast z tejto neskutocnej situacie zo seba dat von....

ospravedlnujem sa ak to som nepatrí, ked treba zmazem to ci to zmaze admin, neviem ako to funguje...som tu prvy krat ako registrovany clen 🙂

Strana
z2
oslo1
12. dec 2016

Najdite si s mamou byt a odstahujte sa. V ramci zachovania vlastneho zdravia. Vykaslite sa na dom, mame patri polovica, tak si bez nej ani neprdnu.

bluka2
12. dec 2016

Mas viac nez 22 rokov, vystudovanu vs, pracujes - vychadza mi z toho len jedno, odstahovat sa a nech si pivkuju. Ak budes niekedy este svedkom nejakych otlkaciek, zavolat policiu, trestne oznamenie a to by bolo aj vsetko odomna...

timea7
12. dec 2016

@tamira1 sorry, ale tvoja rodina je priemerna? Dobré vzťahy? To ako fakt? Toto považuješ za priemer a dobré vzťahy? A mama je svojprávna nie? Treba jej podať pomocnú ruku, ale ostatné je na nej. So sestrou preruš všetky kontakty, odsťahuj sa a ži si svoj život.

8853
12. dec 2016

Ked sa u vas toto deje, tak pri akomkolvek fyzickom utoku volat policiu. A ano, odstahujte sa s mamou, dom maju s otcom v bezpodielovom vlastnictve, cize sestra si moze piskat a otec nech si ju chova, ked je na nu taky naviazany

gaja78
12. dec 2016

Naozaj zvlastna situacia, ja osobne by som takto existovat nevedela. Asi by som sa aj s maminou odstahovala a ti dvaja nech si bacuju ako vedia. Za chvilu by sa to ich spojenectvo rozpadlo, skocili by si do vlasov navzájom. Hadat sa s nimi a presviedcat ich o niecom nikam nevedie. Su zadubeni a bohuzial s takymi nepohnes. Ak chces mat klud, tak jedine ustupit a zobrala by som so sebou aj mamu, otec by do tyzdna prisiel s prosikom. A sestra by si mala uvedomit, ze rodicia tu nebudu vecne a musi sa naucit samostatne zit, ale to musi v prvom rade docvaknut jej. Drzim ti palce a pevne nervy

lubkavargova1
12. dec 2016

A to akoze brasko je aky sralo? Nevie prist uzemnit drahu sestricku??? Ci tam mate toho viac v rodine ako spominas, tak radsej dal od vas ruky prec? Tu je podla mna omnoho viac...
Ja som sice najmladsia a mam dvoch starsich surodencov, ale ked treba tak viem postavit do pozora brata co ma 43 a sestru co ma 42 a ja mam soplavych 35!
Ide o to, ze rodicia kym jej budu stat za ritou tak sale bude vo vyhode...panboh zavaruj toho chlapa co ju dostane za zenu.

haannka
12. dec 2016

Ach...smutne....sestra mi pride ako vysity schizofrenik...tiez by som nevahala a odisla s mamou prec. Alebo ju skus natocit ked ma svoju chvilku, nech mas dokazy ...

tinapa
12. dec 2016

@tamira1 Jednoznačne odsťahovať sa.. Ale najprv si nahrávať potajomky jej výčiny a potom to ukázať otcovi, polícii.. Treba sa určite odosobniť od toho že je to tvoja sestra.. Otcovi otvoriť oči..najlepšie tými nahrávkami, ak sa dá.. Nainštalovala by som skrytú kameru.. Toto je choré, to je naozaj pravda, čo píšeš???

evinka1809
12. dec 2016

Nezávidím, ale asi je čas začať to riešiť. Pár krát ju vyprovokuj a nahrajte ju aby ste mali dôkaz ako sa chová a ak sa dá aj natočiť na kameru. Nech sa potom otec rozhodne na koho strane bude. Ja osobne by som sa radšej odsťahovala na pár mesiacov. Vy s maminou určite problém vyžiť a zaplatiť mať nebudete,keďže obe pracujete. Napísať im čo všetko majú platiť, aby vedeli a ak im nebude mať kto oprať, uvariť a upratať ,možno prídu prosiť aby ste sa vratili. Bohužiaľ inú cestu nevidím.

lucinka511
12. dec 2016

mne to pride cele pritiahnute za vlasy.tvoja mam si nevie dat rady s vkastnym deckom? a brat co?, jeho sa to nuz netyka.ze jeho mama je bita jeho dcerou?

vorkola
12. dec 2016

@tamira1 ked nebude sestra doma daj namontovat skrytu kameru.alebo s mamou odite,Toto ja tyranie.Za chvilku mozte z nej ochoriet

kk77
12. dec 2016

Aj ja si myslim, ze ju treba tajne nahrat a pustit otcovi a ked neuveri jednoducho odstahovat sa.

lilyianka
12. dec 2016

@tamira1 kedze otec si s nou nevie rady a stale si ju zastava tak si ty s mamou najdite svoje byvanie a choďte prec.....aj ked mi je velkou záhadou,ze hlava rodiny je taka zaslepena,ze si nevie porobit poriadok...poviem ti tak...keby bol u nas moj otec takyto pasívny (co by sa vsak nikdy nestalo) a nevedel by porobit s takou standou poriadky a dopočul by sa o tom moj brat,tak by doletel a taky poriadok by spravil,ze by sme aj zabudli ako sa volame.....pravdupovediac si nevirm predstavit,ze by som niekedy dokazala moju mamu kopnut ci dat jej facku....to by som sa radšej videla v nejakej riti a chodila od hanby po kanaloch...
Tvoja sestra je zrala na psychiatriu...

lilyianka
12. dec 2016

@tamira1 este jedna vec....moja mama ma viac ako tvoja...ja som najmladsia a mam kusok po 30tke...sestru mam o 13r starsiu,ale raz by som sa dopocula,ze voci mame cosi mala tak by som jej vyčistila žalúdok...a to ona velmi dobre vie....ja viem byt dost neprijemna osoba a poznam jej slabe stranky a viem brnknut na tu spravnu strunu....to len tak mimochodom...
Normalne ma tvoj prispevok nasral....soplana nema žiadnu uctu a respekt k 62r zene,kt.ju vychovala a cely zivot sa o nu starala....ta by si taku zasluzila....čudujem sa,ze ty jej dobru nevrazis....tak som sa vytocila!!!

madana
12. dec 2016

@tamira1 nahrala by som ju s kamerou alebo len tak na telefon,tajne...pustila otcovi,ze aha tu je dokaz ako sa sprava...a ak ani toto nezaberie,tak potom neviem,mate to tazke

mica_paradnica
12. dec 2016

Nahraj ju tajne na mobil natoceny na nu ked bude vo svungu. Skryta kamera je dost telenovelova predstava 🙂
Prestante s mamou chodit s tymto za otcom. Po praci chce mat kazdy clovek klud. Zvlast muz potrebuje naozaj veceru, popripade to pivo a hlavne mile slovo. To vycitila aj sestra. Je to jej otec takze ju miluje a je vdacny za to, ze ked pride, vita ho. A co robis ty s mamou? Robite zlu atmosferu. Divis sa mu vobec, ze chce mat doma klud? Ak ti situacia doma nevyhovuje, si dospela a odstahuj sa. Neviem naco byvas doma ked ti lezie sestra na nervy. Je to velke decko ale ty ju nezmenis. Tvoja mama sa zas podriadila do role obete. A to, ze sa moze spojit s tebou celu situaciu zhorsuje. Lebo sestra sa spoji s otcom. Je to hra na kto z koho. Ked odides, uvidis, ze vztah v rodine sa zharmonizuje. Otec pride domov a tvoja sestra mu da veceru a rozhovor. To co zjavne stratil u svojej zeny, tvojej mamy. Si tam na pritaz. Zi svoj zivot. A ked to nebude lepsie ku tvojej mame, nech sa rozvedie. Ale ty nezmenis nic ked budes do otca vrtat. Len to zhorsis.

mirtill
13. dec 2016

@tamira1 Odsťahuj sa,si dospelá .A čo najdalej.

zivotkratky
13. dec 2016

smutné, ale Vaším rodinným problémom je sestrin boj o dom. Ty s bratom a s mamou spoločne sa dohodnite a pripravte darovaciu zmluvu na dom, 1/3 každému súrodencovi, s doživotným užívaním rodičov. a v peknej chvíli, výročie, meniny, narodeniny, vianoce dajte podpísať otcovi. Tvoja mama, by mohla spracovať otca, a doviesť ho, že Vám dajú takýto krásny darček. Tým sa problém vysporiadania domu vyrieši. Ak bude treba s mamou sa odsťahujte, a otec s prosíkom do polroka za Vami príde, lebo sestra sa oň starať nebude. Nebude navarené, opraté, vyžehlené......

nela1916
13. dec 2016

Zaujímavé, ako vie teoreticky "najslabší" a teda napr. najmladší člen terorizovať celú rodinu alebo jej časť. Aj tu sa mi potvrdzuje, že prevaha, nebodaj moc, nie je o veku. Pôsobí to na mňa ako veľmi zapeklitý konflikt medzi otcom a zvyškom rodiny, ako keď sa žiarlivá manželka, ktorá hoci aj má na žiarlivosť dôvod, snaží muža o svojej pravde presvedčiť hnevom a scénami, no a čo iné má robiť, keď jej nerozumie? Ale tým celú situáciu ešte zhoršuje. U vás je to podobný začarovaný kruh a sestra musí byť dobrý manipulátor, ak ho vie tak dobre využiť vo svoj prospech. Ja by som to skúsila takto: Úplne sa odosobniť a urobiť pár nahrávok. Neprovokovať sestru, iba stlačiť nahrávanie vtedy, keď bude v najväčšom švungu. A potom s pokojom angličana otcovi nahrávku predložiť. Ak nepochopí, tak evidentne niet čo riešiť a možno majú baby pravdu a bude na čase odsťahovať sa, alebo minimálne žiť svoj život a otca so sestrou úplne ignorovať.

libawet
13. dec 2016

@tamira1 ak toto nemorálne a choré správanie Tvojej sestry rodičia a hlavne otec, akceptujú, Ty s tým nič neurobíš. Udivuje ma, že Tvoja mama tam nemá žiadne slovo, ona s Tvojim otcom nežije, myslím tým - sú spolu len akože ? Otec si našiel v Tvojej sestre náhradu za manželku a partnerku ? Tak mi to totiž pripadá, samozrejme nemyslím sexuálne, myslím skôr ako do života. Mám dojem, že Tvoja sestra vycítila, čo otec potrebuje a čo mu chýba zo strany jeho manželky/Vašej mamy a pekne ním manipuluje a zneužíva ho vo svoj prospech na úkor Teba a Vašej mamy. Tvoja mama by nemala byť ďalej hluchá a slepá, nestrkať hlavu do piesku, ale rázne zasiahnuť, ide aj o jej postavenie v rodine a jej majetok. Otázkou však zostáva - či aj Tvojej mama tento stav nevyhovuje? Možno jej manžel/Váš otec vadí a vyhovuje jej, že dcéra/Tvoja sestra ju istým spôsobom nahradila, no môže to byť dvojsečná zbraň, na ktorú raz môže doplatiť, ak nezačne konať. Čo sa týka Teba - radím odtiaľ, čo najskôr odísť, osamostatniť sa, ak sa to dá. Toto si musia vyriešiť Tvoji rodičia, medzi ktorými šípim problém a Tvoja sestra je tam len akýsi prostredník.

mysicka36
13. dec 2016

Toto nieje priemerná rodinka ani náhodou.

Ty s mamou sa odsťahujte bárs aj do jednej izby do prenájmu. Tatinka s podarenou cérenkou nechajte samých nech si nažívajú, platia účty, varia nakupujú.... Uvidíme ako dlho im vydrží idylka. Zachvílu na nich bude padať spustnutý dom a tatinka prestane baviť financovať všetko sám. A sestra keď je doma aj navarí? Alebo dá na minutu do mikrovlnky to čo mama navarí?

papricka33
13. dec 2016

@tamira1 toto by mala riešiť hlavne mama s otcom. Ten otcovsko dcersky vzťah uz prekročil všetky hranice a máte doma "pekného" tyrana. Otcovi sa velmi nečudujem, že to nechce riešiť. Aj normalnejsi chlapi chcú mať s toľkými babami pokoj. Toto je ozaj ťažká situácia. Ono sa povie, ži si svoj život. Ale človek má rodinu len jednu :-/ Ono sa povie, nech mama odíde. Na staré kolená odíde z vlastného domu, z ktorého ju pravdepodobne nikto nevyplatí a bude sa pretĺkať po podnájmoch akoby ona bola tá, kto robí problémy. Toto by chcelo naozaj, aby si to uvedomil otec. V ňom jedinom spočíva sila sestry. On jediný jej verí. Neviem, kde ste boli všetci keď zo sestry vyrástlo toto čudo. Kde je teraz brat? Prečo to nerieši tiež?

barcelona94901
13. dec 2016

Prečo si ju nenahravas ...dnes to telefóny zvládnu v pohode ani o tom nebude vedieť

sardinka336
13. dec 2016

@tamira1 no ja si myslím, ze to je hlavne problém tvojich rodičov - tí tiez maju predpokladam dysfunkčné manzelstvo. Ako mna aby deti bili? A moj muz sa kuka? Alebo mi neveri? To čo je za chumaja? kokos...a mama? čo je nesvojpravna? Mna by dcera udrela par razy a leti z domu ako špinave pradlo...do mna by sto čertov vošiel a som ako šelma, nevidim, nepočujem...vykopem ju na ulicu ako prašiveho psa. kokooos...v mojom dome aby ma decko bilo čo mi z hrnca ujeda a hovno prispieva na domacnost. Tam ťahaj čáru...vieš čo neni mi luto takych ludi čo si toto nechaju lebo su sprostí. Ta dcera je bez rodičov a ich penazi nič, nula, nímand, socka...
Ich neprerobíš...takze porozpravaj sa s mamou ako to vidi do buducna lebo takto zit je na štranek ti poviem. Ak by mama nechcela odist, holt vybrala si svoj udel trpiteľky, ale ty máš šancu na lepší zivot a ty ako pracujuca sa mozeš osamostatnit, nejaky maly podnajom...

haannka
14. dec 2016

👍

haannka
14. dec 2016

Ten palec hore mal byt pre @sardinka336

sandey
14. dec 2016

SKRYTÁ KAMERA, NATOČIŤ A PUSTIŤ OTCOVI !!!

sandey
14. dec 2016

a inac by som to riesila asi aj tak, ze ked je sestra stale doma, nech oteckovi navari... ked mama, aj ty, chodis do roboty, prestala by som varit ...

eludka
14. dec 2016

sestra ma problemy sama so sebou, rodicia navzajom, mama nejako vzdala zivot, ze so sebou necha takto zametat, ked je slecinka v razi, nahrat na mobil a podat trestne oznamenie, najskor by som jej ale poriadne vycistila zaludok a povedala o trestno-pravnych dosledkoch, ale obavam sa , ze je to na psychiatra a Ty by si si mala riesit vlastne byvanie, ale skus pomoct mame aj s bratom (on na to ako nic?), ale tak , aby si mama vedela sama pomoct, nemozes stale riesit jej zivot

lenkaemka
14. dec 2016

@tamira1 najbližšie si ju nahraj na telefon...stači zvuk lebo pochybujem že sa necha kamerovať a pusti otcovi nech vidi

Strana
z2