Zničila som ja švagrine svadbu?
Ahojte..ani neviem preco tu pisem ale potrebujem sa niekde vyzalovat mozno poznat iny nazor..lebo som akosi zrazu cierna ovca v manzelovej rodine a niesom si ista ci právom..mozno vy mi to objasnite ako nezainteresovane osoby..svagrina mala pred mesiacom svadbu..vydavala sa prvykrat ..pripravy prebiehali dost chaoticky lebo svagrina je typ cloveka co vsetko riesi na poslednu chvilu..no a tri tyzdne pred sobasom si spomenula ze vsak ona nema zajednanu kadernicku..resp. mala ale ta jej to odriekla a ona zabudla si hladat novu..kedze bola zufala nakolko obvolala asi vsetky kadernicky v meste ale bud mali plno alebo dovolenka..ja som si spomenula na jednu moju znamu kadernicku ktora mna cesala pred troma rokmi na ples a ucesala ma velmi pekne aj za dobru cenu..povedala som svagrine ze jej skusim zavolat ze ona je teraz na materskej dovolenke a berie to ako privyrobenie si tie ucesy..tak som jej zavolala a povedala ze ma v tedy akurat volno ze svagrinu moze ucesat...svagrina cela happy ze ma o uces postarane ale ze ide teraz na dva tyzdne na dovolenku tak nestihaju skusku ucesu..svagrina povedala ze jej to nevadi ze vsak ja som ju ako kadernicku vychvalila do nebies (povedala som len ze ma vtedy raz pekne ucesala) tak ze jej veri a skusku ucesu netreba..prisiel den svadby a svagrina sa isla dat rano o desiatej ucesat..vratila sa odtial po dvoch hodinach tak sa jej pytam ze ako je spokojna ..uces sa mi zdal celkom OK aj ked priznam sa k nej nehodil velmi ale myslela som ze je s tym svagrina v pohode, presla len okolo mna skaredo sa na mna pozrela vosla do izby a bachla dverami..tak som sla za nou a pytam sa co je..zacala na mna kricat ze sa jej mam pozriet na hlavu ze co jej ta moja "uzasna" kadernicka vytvorila na hlave..ze vyzera akoby mala prilbu uces ala sesdesiate roky ze ani jej babka nemala taky hrozny uces na svojej svadbe..nevie s tym ani nic urobit lebo jej na to dala asi tonu laku a do toho ešte korunku ze proste hruza zacala tam plakat ze ona takto pred tych ludi nepojde ze vyzera ako debil a ze mi pekne dakuje ze som jej odporucila kadernicku a znicila svadbu..ja som sa jej pokusala vysvetlit ze vsak mna ucesala pekne ze som necakala ze jej urobi takito uces naozaj to vyzeralo tak nemoderne..ale nebol to zamer aby som jej pokazila svadbu alebo nieco take..chcela som len pomoct..naco mi povedala ze krasne dakuje za taku pomoc ze v svoj velky den bude vyzerat ako cinsky boh srandy vdaka mne..ze si mam nabuduce svoje odporucania nechat..svadba prebehla tak ze nevesta bola oduta vobec sa nebavila a vsetci to davali za vinu mne..hlavne teda ona a svokra samozrejme..svokra ešte zahlasila..ze tak aspon vies ze si nemas davat od nej radit ...
@tayla modrykomik to tymto celkom slusne pos*al. Obcas som si pozrela nejaky prispevok, no cim dalej, tym viac zostal ten profil nudny. Uz nema inspiraciu, tak z niekoho naozaj zranenej psychiky (de facto si myslim, ze sa autorka potrebovala vykecat, lebo z rodiny asi vsetci si vrsili svoju zlost na nej, nir na hluorj neveste) robi somara. A sak nech. Nastastie je autorka anonymna a dufam, ze nejaky uces, (ktory si trubka ani nevyskusala, sedela v kresle a drzala hubu, dokonca zaplatila a odisla a vyzuri sa na niekom,.kto.nemoze za nic) tu v ziadnom pripadne nezverejni. Modrykomik sa strapnil sam, uz sa nudi a celkom.nepodarene komentuje zomriofficial, cize jedine na co sa zmoze je COPY+PASTE.
To je jej chyba ze si zabudla najst kadernicku.je jej chyba ze nedala kadernicke jasny uces ktory chcela... ty si ju praveze zachranila... mohla tam ist aj s vlasmi v cope bez kadernicky.nabuduce budes vediet ...
Nabudúce už budeš aspoň aj ty vedieť - ze švagrinej nič neriešiť a nevybavovať, nezachraňovať ju. Radšej zahraj hlúpu, ze nevieš, nepoznas, nech si svoje 💩 rieši sama.
@ddaassuullaa tiež si myslím že @modrykomik sa priživuje na nešťastí druhých a už je to riadne cez....ok, nech zdieľa vtipné diskusie typu: môže ísť tehotná do zoo a podobne, no toto je dosť taká záležitosť, kde autorku môže niekto spoznať a ešte väčší problém je na svete. Pritom len chcela vedieť nestranný názor.
Na druhej strane švagriná možno zistí, že si za to ozaj môže len ona sama a rovnaký názor na to má aj celý koník a instagram. 😏
@evaachesa ano, presne takto to vidim. Svagrina je kus telata, ziadny pardon alebo s prepacenim. Ved kto sa ma starat o pripravu na svadbu (aspon seba samej), ak nie ona🤦♀️😂. A modrykomik si uz nepozriem, nestoji za zlomok sekundy. A to som.sa ho zastavala, presne tie prispevky typu ako uvadzas
@evaachesa
@ddaassuullaa
Ja som príspevky modréhokomika nikdy nesledovala
Podľa mňa úplne jedno akú diskusiu tam zverejní. Tí ľudia sa tu chcú opýtať na otazky, ktoré ich záujmaju( aj keď sú niektoré primitívne) a zdôveriť sa s trápeniami. A ten dotyčný sa im ešte vysmieva, keď to zverejní pred všetkými na Instagram.
Hlavne, že mne zablokovali účet, aj keď som si občas pozrela iba nejaký profil spolužiacki, ale takýmto ľuďom, ktorý sa zabávajú na iných nechajú.
@terry2003 modrehokomika ti blokli, ale lahka cesta spat. Len uz tu nema svoj nick, co bol asi jediny vtipny moment jeho/jej existencie (vymysliet si nick)
Ak by si este raz svagrina otvarala na mna pusu, ze som jen pokazila svadbu, by som jej odsplechla naspat, ze si hubu mala tak otvarat na kadernicku, ked ju cesala.
A nech mi laskavo nedava za vinu pokazenu svadbu.
Manzel je na tvojej strane, vztahy su uz aj tak pokazene, takze je na case ukazat, ze aj ty vies byt neprijemna, aby si to k tebe nedovolovali v buducnosti
No tak si užíva... s mobilom v ruke😁
lutujem toho muza, co si ju vzal... taka neasertivna truba so sklonom k citovemu vydieraniu, nie? kadernicke nic nepovie, ale teba asi pozna pomerne dobre a moze ti to otrepavat o hlavu este pekne dlho... lebo jej to robi dobre. a mama bude asi z rovnakeho cesta
Výborne... kde by sa ozvať mala, tak na to asertivitu nemá, ale na tebe si bude vybíjať zlosť. Takto priamo by som jej povedala: že ústa mala otvárať vtedy a tam, kedy a kde mala ešte možnosť.
Na svadbe mojej sestry fúkal taký vietor, že môj účes sa rozpadol v tom momente, ako som zatvorila dvere od kaderníctva a vyšla na ulicu, kým sa po mne zastavil môj otec na aute, už som mala polku sponiek v ruke :D a moja sestra nemohla mať ani závoj, celý čas sa jej vytrhával z vlasov. Prepáč, že to takto napíše, ale kiežby nám vtedy tak fajne nalakovali tie vlasy, aspoň by nejak stáli :D naozaj nie v zlom, ale tak bože... Aspoň bude mať na čo aj nevesta spomínať, o pár rokov sa na tom zasmeje. Vlastne nie, lebo bola kvôli takejto sprostosti odutá celý čas a takto si pokazila svadbu sama sebe. Ja chápem, že bola nevesta, chcela zažiariť, chcela byť pekná a páčiť sa najmä aj sama sebe, je to prirodzené, ale žiaľ, mohla za to len ona a ona jediná, nikto iný. Dokonca ani tá nešťastnica kaderníčka, ktorá robila ako vedela - to švagriná sa mala ozvať, že sa jej to nepáči a radšej sa na to vykašlať a mať vlasy rozpustené.
Mimo účesu... 2 svadby v rodine, dvojí mladí, neskorší par sa vo všetkom inšpiroval po skoršom a cakal rovnako dobrý výsledok... Ta druha svadba bola tragikomédia, aj keď bolo 90%veci ako na prvej, lenže prví do toho vlozili💕a druhí si navymýšľali kravin... Nevzali do úvahy počasie... Zobrali sa v stredu a v sobotu mali akýsi obrad na lúke, ako na Sahare, bez kúska tieňa a fajn, keď sa skraja svadby spotite ako 🐖na plazi...DJ zachraňoval co mohol, jedlo nejedle, obsluha z uk, co prvý krát niesla taniere😃Viem, lebo som 2 svadobcanky o 21.nasla v mcdonalde aj zo šoférom si notovali, ze konečne zradlo... Nielen účes tvorí svadbu🤕
Ja keď som prišla domov ucesana na poslednú svadbu, chcelo sa mi plakať. Muž na mňa kukol a hovorí... Ježišu, ty vyzeráš akoby si mala celú cestu hlavu von z auta a viala ti polovica vlasov. Bolo to strašné. Ale umyla ucesala som sa a šli sme. Svadba zatiaľ najlepšia. Ale ženy, tiež som tej kamoške kadernícke nevedela povedať, do piky to čo mám na hlave? 🤣🤣
@autor A ja by som túto diskusiu nemazala a priala si, aby sa v nej švagriná spoznala. Aspoň by videla názory ostatných, aká bola hlúpa, že nevenovala pozornosť svadobným prípravám. Jej chyba. Už keď toľko čumela do mobilu, mohla si vygoogliť foto účesu, aký sa jej páči a ukázať kaderníčke.
Ved ale ked ma niekto cese, vacsinou sa v tej chvili vidim v zrkadle, takze asi by som v prvej chvili, ked vidim, ze toto nie je pre mna normalne povedala kadernicke, co si predstavujem.. nie cakat dve hodiny, nechat si to zabetonovat lakom a potom byt nestastna...
@nekonecna_katastrofa Ano, tiez myslim ze ak by svagrina precitala tolko prispevkov kde davaju za pravdu autorke, mozno by sa zamyslela, ale ja si predstavim seba v jej pozicii ze by sa moj pokazeny svadobny uces pretriasal verejne na fore, tak by ma to velmi zobralo.
@oblecenie99 no ja si myslim, ze to chce obrovsky kus nadhladu a neuveritelne flegmaticku povahu, aby si sla pred 100 ( a hoci aj 10) ludi vycesana jak blbec a ocividne, si to mysleli aj vsetci okolo,o to horsie. Ak by mali uradnu svadbu o 2 svedkoch, cer to ber, ani fotit by sa nemuselo. Ale toto? Lutujem to dievca. Navyse, nie kazdy je asertivny. Skor vacsina praveze vobec, preto si mnohe kadernicky myslia ako skvele odvadzaju svoju pracu a pritom vacsina zien odchadza mozno s placom 😂
@andreatytler Pretriasa sa jej odutosť, nezodpovednosť a hádzanie viny na niekoho, kto jej pomohol.
@ladyvi veď hej, preto som aj písala, že mala mať radšej vlasy rozpustené. Ja by som radšej meškala a vlasy umyla, ako mať na hlave cukrovú vatu, ktorá sa mi nepáči. No prevalcovalo ju to asi 😕 ale autorka za to naozaj nemôže. Keď mi na tej svadbe záleží, tak si nenechám kaderníka na poslednú chvíľu (nemala ju vyskúšanu a navyše si dala pomerne neskory cas pred obradom).
Švagriná musí byť expert....nič v zlom,ona tam sedela avidela akým smerom sa to uberá,mala poprosiť upozorniť,že takto si to nežela alebo podobne.
Ale ty,že by si mala na vine?!to je smiešne😂🤦detské správanie,že bola ešte aj odutá...ona si pokazila deň!
Ale verím,že ti to je nepríjemné 😔keď sa takto k tomu stavajú
@oblecenie99 Presne, aj ja by som radsej meskala a umyla a isla len s normalne upravenymi vlasmi... ovela radsej ako s helmou na hlave.
Mozno si to nechala, lebo to asi nebolo az take hrozne... len je svagrina bridezilla a tak musela na autorku nahukat.
V prvom rade bud rada, ze riešite iba takéto problémy...na úrovni detičiek MŠ. Tisícky rodín riešia existenčné problémy....švagriná mala problém s hlavou...nielen účesom ale aj výplňou tej gebule. Nerozumiem, keď ju ta kaderníčka cesala a jej sa to nepáčilo...tak jej to mohla povedať. Či?
Ja mám podobnú skúsenosť, bohužiaľ vinnou som bola sama 🙂. Na začiatok poviem, že nikdy som ku kaderníčke nechodila. Išla som sa spýtať kaderníčky, ktorej svadobné účesy sa mi páčili a osobne som ich videla, ale mala termín obsadený, tak som zašla do mesta popýtala sa kaderníčky, povedala že v pohode, že mi svadobný účes urobí, videla ma, moje vlasy. Spýtala som sa jej či treba prísť na skúšku, povedala že netreba. Ja som bola v pohode, však kaderníčka v BA asi vie čo má robiť 🙂 🙂 🙂. V deň svadby mi vytvorila také čudo na hlave, že som povedala, že v tom sa rozhodne vydávať nebudem, cítila som sa asi ako tvoja švagriná. Napriek tone laku som vlasy rozpustila, doupravila a vydala sa s rozpustenými vlasmi. Myslím si, že švagriná si je na vine sama. Mala trvať na skúške, aj keby to bolo len jeden deň pred svadbou. Nuž bude mať na čo spomínať 🙂 . Raz sa tomu zasmejete 🙂.
A kadernicka bola spokojna so svojou pracou? Nevies?
Aj mňa kaderníčka od švagrinej učesala ako debila 🤣🤣🤣no ani náhodou by som to nekládla za vinu svagrovej.🤦. Proste som ešte u kaderníčky poukázala čo mi vadí a trochu to preplacala. Veď mala otvoriť ústa keď ju cesala a mala si nájsť čas na skúšku účesu. Keď sa ona tak k tomu postavila tak čo o čakala. Svadbu si pokazila sama. Namiesto dovolenku mala riešiť čo je prvoradé. Pozri povec jej že pri druhej svadbe sa jej do toho miešať už nebudeš 🤭🤣🤣🤣
Trochu mimo, či? Veď ty si ju nečesala, tak nemá právo sa zduvat na teba. Každopádne, ani keby si ju cesala, tak nemá právo sa zduvat ako decko v škôlke. Mala sa ozvať, že toto sa jej nepáči. Len jaaaj, ona bola hrdinka, "uceste ma ako chcete" a tak to aj dopadlo. Ja som sa na svoju svadbu cesala a maľovala sama (ale ja mám skúsenosti s účesmi, nemala som hladky drdol, sama som cesala nevesty na svadby a robievala som príležitostné účesy), lebo nikto mi do hlavy nevidí a sama sa najlepšie ucesem, lebo viem, čo sa mi hodí. Detto aj s make-upom, raz som sa dala namaľovať profi make-up artistke (našťastie to nebolo pred žiadnou veľkou slávnosťou, mali sme ísť len daco fotiť) a bol to fakt grc, vyzerala som jak nevydarená kraslica. Len ako som došla domov, som to zmyla a namaľovala sa podľa seba, lebo to je opäť to, čo viem, že na mne vyzerá dobre. Avšak v prípade, že neovládam ani jedno z toho- ani sa namaľovať ani sa očesat, musím dať kaderníčke a vizážistke dať presnú inštrukciu čo chcem a ešte to na sebe aj potrebujem vidieť na nečisto, lebo nie všetko, čo sa mi páči na mne ešte aj vyzerá dobre. To je ako pri šatách - tieto sa mi páčia, tieto si objednám. Až na to, že s postavou tej modelky mi to nedoručia a to, že to vyzerá perfektne na modelke, ktorá môže mať úplne iné proporcie ako ja, neznamená, že na mne to bude vyzerať rovnako. S účesom a vizážou je to to isté. Raz mi jedna nevesta doniesla obrázok, čo chce, lebo to sa jej páči. Samozrejme na taký účes nemala ani tvár ani lebku, už na prvý pohľad som videla, že to nebude proste pekné na nej, zozadu pod závojom by to bolo síce pekne vyšperkované, ale čo z toho, keď by to na nej spredu vyzeralo úplne smiešne. Tak som jej povedala na rovinu, ze tento účes sa jej hodiť nebude. Nastojila, že taký chce a chce. Tak som jej ho na skúške spravila. Hodila tantrum ako dvojročné dieťa, že ako som jej to strašne spravila a nech to prerobím. Hovorím jej, že nie je čo prerábať, lepšie to na nej vyzerať proste nebude. Odfotila som jej to zozadu aj z bokov, nech skontroluje. Tak len pistala, že tomu nerozumie, lebo na fotkách to vyzerá ako na obrázku. Odfotila som ju spredu a pýtam sa jej "páčiš sa sama sebe? Lebo mne sa to na tebe nepáči, vôbec sa ti tento účes nehodí k tvári. Ale keď na tom trvas, tak ti ho spravím. Ale neplač potom v svadobný deň a nechoď sa sťažovať, že máš škaredé fotky". Našťastie nebola úplne nepríčetná a sama uznala, že to naozaj nevyzerá dobre a pomohla som jej vybrať účes, ktorý sa jej hodil a zaroven sa jej aj páčil. A to ja nie som kaderníčka, ja som len od detstva mala záľubu v účesoch a mnohým sa moje výtvory páčili, tak ma poprosili, aby som ich učesala na takú a onaku príležitosť a posunuli ma ďalej, takže vramci svojho voľného času som mala aj zopár takýchto skúseností. Ale bez skúšky to proste nejde. Jedna nevesta mala tie skúšky dokonca 4, čo si vždy zmysela niečo iné a nevedela sa rozhodnúť. Nakoniec si vybrala účes, ktorý mne osobne sa až tak nepáčil, ale ona bola nadšená, jej ženích tiež, všetci jej vlasy vychválili, pričom ja som si ju vedela predstaviť s oveľa krajším účesom, aj sme krajší skúšali, ale každý máme iný vkus a jej sa najviac páčil ten, ktorý si vybrala. Ale aspoň nebol odveci úplne, hodil sa jej aj všetko, len mne sa na nej páčil viac iný. Avšak beriem, že kaderníčky nemajú na toto čas. Zákazníčka príde, ukáže obrázok, kaderníčka spraví a ide na ďalšiu. Pre mňa bola každá nevesta môj osobný projekt, ale keby to robím na dennej báze, tak tiež neriešim. Chcela taký, povedala, že ok, zaplatila... kaderníčke môže byť jedno. Ale keď nevesta nepríde ani s nápadom, to je už hold prúser. Kaderníčka nevie, čo si nevesta predstavuje, tak jej vyčaruje na hlave intuitívne prvé čo jej napadne. A potom sú všetci urazení. Pričom stačilo prísť aspoň 2 dni vopred a dohodnúť sa. Ty autorka s tým nemáš nič. Nemému decku ani vlastná mať nerozumie.

veď a prečo to nepovedala kaderníčke ze mne sa to nepáči...a nemáš foto toho vytvoru?