icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
19. mar 2022

Kašli na upratovanie, viem, že ti to nedá, ale skús to aspon raz. Hádam nevyupratuješ pre priateľovu milenku, ktorá sa tam bude rozťahovať? To fakt nemáš ani kúsok sebaúcty? Normálne sa odsťahuj a nechaj tam neporiadok, nech si krásavec poupratuje alebo tá jeho nová. Nebud hlúpa. Poriadok nie je najdôležitejší na svete. Ved aj preto si taká unavená, že furt len upratuješ. Maj sa trochu rada.

cacianka
19. mar 2022

Prosíme ťa tu všetky, neupratuj cudzí frajerov byt !
On ťa ponižuje a ohovára, aj keby si mu ho celý zubnou kefkou po 1 cm vydrhla, aj keby si mu ho pozlátila, a ty ešte pre inú ženskú ho ideš drhnut.
To že si puntickar je 1 vec ,ale realizuj si to vo svojom priestore, nie debilkovi a jeho frajle. Radšej si ušetrený čas venuj svojmu oddychu , potrebuješ ho ako soľ. Vaňa a pena ti viac osoži ako otrocina.
Práca - hľadaj niečo bližšie a ľahšie, keď sa zregenerujes, môžeš si časom príjem zlepšiť obcasnou brigádou. Uvidíš že sa ti pripletie do cesty. Len si to teraz pre únavu, týranie a frustráciu neuvedomujes.
Keby som bola pri tebe, schmatnem ta za ruky nohy a vezmem na aspoň 5 hodín do wellnes, a na 3 dní do prírody, na nejakú chatu a nedovolím ani rohlík namazat.

karolinakr
19. mar 2022

@cacianka 🤣

autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
19. mar 2022

Preboha žena už sa preber, uvar iba sebe a dcérke niečo malé, oper a ozehli iba nevyhnutné pre vás dve, a hentym debilný chlapom ani omrvinku, ani nitku.
Halooo, si žena, nie robot ani otrok. Halooo

karolinakr
19. mar 2022

Prosim ťa, mne jeden čas vyskakoval nonstop inzerat Gazdinky v domacnosti tiež tam za 35e umyvali, žehlili, vysavali, starý nech si ich zaplati a ty šup oddychovat...taka mania po upratovani, to je nonsens..ked ledva chodíš

karolinakr
19. mar 2022

@cacianka 🤣 Voláme nesprávne číslo, už sa musim smiat..

cacianka
19. mar 2022

Práve, nevie a ani si neváži tvoju otročinu. Fakt kašli na to, aj tak ťa ohovori, lebo je debil.. kto ťa poznacbeuveri a kto uverí je debil ako on, ale tebe to môže byť fuk. oni ťa nezivia, maj ich v riti paží aj pi..
Nie si chudera, ale prepáč, fakt zmagorena,
Preber sa a konečne si uvedom sama seba, nie debilov.

autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
19. mar 2022

@karolinakr poďme ju zobrať, 2 ženy ju schmatnem, chúďa má štokholmsky syndróm, ona sama si nevie pomôcť. Ja naozaj neviem či mám plakať či smiať sa....tak zmanipulovaná žena. Ufff

brembo
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
19. mar 2022

Ani mu to nehovor, proste sa zbal a odíd, tak to bude lepšie. A volať naspať ťa bude, to bud pripravená, ved koho by potom buzeroval? Takí exoti majú zvláštne zmýšlanie, hlavne sa nedaj nalákať na pekné reči a nevracaj sa k nemu. Prosím ťa.

autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
19. mar 2022

Radšej si v čase voľna vytried vyper a vyžehli SVOJE veci, zabal a príprav na odvoz do nového bývania.

autor
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
19. mar 2022

Preukaz vybavíš za jeden den, áno, berú sa tam výtery. Neviem, v potravinách som nerobila, ale tak asi to je ľahšie ako upratovanie si myslím, alebo teda aspon zaujímavejšie ako drhnúť podlahy každý den. Ved nemusíš ísť len do potravín, dá sa aj inde. Ja som robila v papiernictve a tam to bolo celkom fajn.

brembo
Autor odpoveď zmazal
dkethe
19. mar 2022

Uznavas si, ze mas TAKU povahu. Ale uvedomujes si, ze prave tato tvoja povaha sposobila, ze v 50tke mas zniceny zivot? 😔 ty to musis zmenit. Pratanie nie je nikotin a etanol, nesposobuje fyzicku zavislost, dokazes to dostat pod kontrolou 🌷

dkethe
19. mar 2022

Potraviny su rozne - napr lidl ponuka vysoku mzdu, ale je tam vraj najtazsie tempo.
Ja som v potravinach kedysi pracovala na vykladani tovaru, zeny nerobili na tazkom alkohole/vodach , ale napr celu smenu byt na studenych jogurtoch tiez nie je nic moc. Pipanie za kasou moze ist na mozog. Ale podla mna je to isto lepsie nez v tvojom veku stat za pasom 👍

panda21
19. mar 2022

To vážne chceš vyupratovat byt pre priateľovu milenku? Ja budem ďalšia čo ti napíše, aby si si pozbierala sebaúctu a vykaslala sa na nejaké upratovanie. To viac sa ani ponížiť už nemôžeš. Veď ty si to robíš sama preboha. Nechceš priateľovi a milenke ešte nasypat ruže na posteľ? Prosím ťa, pri tom dostavani sa na nohy, skús zvážiť nejakého psychológa, kouča, čo ťa naučí sebalaske. To sa tak zle číta čo píšeš, čo to s tebou ten chlap za 20 rokov dorobil 😞

karolinakr
19. mar 2022

Ked pojdes predavat určite nie Kaufland, Lidl velkoobchody kde je milion položiek; polovica bez kodov, co sa musis z hlavy naucit.a plno ludí...To budeš mať horsie ako upratovanie a zas budeš plakat!..A za 700 eur už vóbec nie..A este 13 hodin stat za kasou..Najdi si malu predajničku, kde chodi malo ludi..alebo kde sa kava predava, kolače, u nas predavaju fornety, bagety..tam chodi par ludi

maryetta
19. mar 2022

Je super citat s pdstupom par dni. Par krokov si podnikla.
Za to tvoje chorobne upratovanie-ja som sa riadne smiala ked som to citala. Prepac ale toto co ty robis je ozaj na diagnozu. Fakt. Nie je to okej.
A tiez ma zaujima. Ak ti to nevadi. Dcerke si uz spomenula ze chces ist prec? Co povedala. Obavam sa ze bude vymyslat. Velmi by som bola ale rada ak by to bol opak. Ak by bola rada ze nemusi byt v tomto prostredi.
Kazdopadne drzim palce. A nepostrehla som pytali sa ta uz viacere ze odkial si. Ak nie okres aspon kraj. Lebo ozaj aj tu ti mozno vie niekto pomoct. Kto by bol z tvojho blizkeho okolia.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
cacianka
20. mar 2022

Nechceš skúsiť tie potraviny ? Ušetris čas a peniaze na dochádzanie, asi aj zľava na nákup bude, dcéra bude môcť dobehnúť cestou zo školy, nenadres sa za pásom v ťažkých bagančiach,
Alebo by ste boli príliš blízko ex partnera , na očiach ľudí čo vás poznajú ?
Je to citlivé, ale neboj sa zdôveriť čiastočne, dôveryhodným ľuďom, aby vedeli kde je pravda, a časom viac pochopia, keď ťa viac spoznajú.ved aj tam kde si upratovala ťa poznali ako slušnú, zodpovednú ženu, a čo si pomyslia debili, nech ťa netrápi.