Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
@sidon čiastočne s tebou súhlasím, naozaj môže byť zranené jeho ego, že jemu vládcovi sveta a z boží vůle král niekto, a to žena, (pozor oni nie sú manželia) utiekla zpod jeho nadvlády. Že sa napriek jeho vyhadzovanie z bytu, psychickému aj ekonomickému týraniu, aj tak vzoprela a odišla. Lebo medveď v jeho hlave. Lebo debil.
Fakt by bolo dobré napísať návrh na súd na neodkladné opatrenie (NO) vo veci zverejnia maloletej dcéry do opateri matke, napísať v odôvodnení aj stupňujúcu sa agresiu, psycho aj ekonomické týranie. Ak by dcéra chápala situáciu a hlavne nemala by zábrany, vezmem ju za kolíznou a vypovedáme obe, aby aj ona poznala reálie a vedela pomôcť pri zrýchlení NO. Podať až koncom tohto týždňa,alebo začiatkom budúceho, tento obehat sociálku, aby sa zatiaľ potajme a v kľude presťahovala.
Autorka naozaj píše veľmi na vysokej inteligentnej úrovni, sloh, gramatika aj obsahovo, takže ľahšie vysvetlí, a požiada o pomoc cielene. Prepác že ťa tú prepieram, naozaj v dobrom sa radíme.
Súd rozhoduje do 7 dní, a keď uvedie v návrhu konkrétne útoky, správanie, prejavy, aj to že má adekvátne nové bývanie, vhodné pre maloleté dieťa, prípadne ak by mala svedkov a dôkazy čo všetko platila, tak je vyššia pravdepodobnosť že neodkl.opat.jej priklepnu, nemusí čakať do rozhodnutia súdu pri riadnom pojednávaní.
To čo syn hovorí, je strašne smutné a ťažké, ale už ho neprevychova, a tak by som mu neprala, neupratala, nevarila, lebo "debil to nevie"....keď je taký inteligent, zvládne to úplne na 1 000 % sám.
On sa o deti postarať nevie, cez týždeň s nimi čas netravi a v nedeľu odviezť na výlet a zaplatiť jedlo v reštaurácii nie je starostlivosť. Netuší čo všetko sa 6 dní v týždni, 26 v mesiaci a 300 v roku musí riešiť v domácnosti, škole, u lekárov okolo a okolo detí. Asi ani raz im nekúpil ani posrate ponožky, mydlo, bielizeň, .... Moooozno štýlové handry, mobil a iné drahé hovadiny, ale to nie je bežný kazdodenny život.
Veľmi držím palce, budem rada keď nám sem pravidelne napíše a ja rada poradím podporím.
Ps. Zobrala by som si aj voľno alebo z tej novej práce odišla, aby som si počas jeho neprítomnosti v byte pobalila a odniesla veci preč. Schovala vrecia/škatule dočasne u susedy v pivnici a 1.4.mu nechala na stole iba lístok Zbohom a kľúče. Ako by som buchla dvermi, to by počuli 3km ďaleko !
@cacianka autorka pise, ze jej partner je sebec, ktory jej vulgarne nadava, krici po nej a fyzicky ju napada. Tak si treba dobre rozmysliet postup, ako zvladnut odchod. K tvojim radam by som este pridala, ze by stalo za zvazenie k casu odchodu poistit si svedkov, napr. sestru. Aj prve dni, co budu byvat same dievcata. Keby nahodou otec deti sklzol do silovej polohy...
Najlepšie by bolo odist s nejakym chlapom, keby sa cokolvek zomlelo, švagor alebo tak..Hasta la vista, baby !
Presne, dávaj si pozor, svoju vnútornú premenu si nechaj zatiaľ pre seba. Títo psychopati bývajú nebezpeční práve, keď si uvedomia, že už nebudú mať koho buzerovat (čo im robí dobre, potrebujú to). Vtedy sa stávajú tie neslávne poliatia kyselinou a nešťastia tohto typu. Najprv sa bezpečne odsťahuj a potom si istý čas dávaj na seba pozor. Stačí si pozrieť, koľko žien je zabitých partnerom/ex partnerom.deje sa to v tomto štádiu vzťahu. Tak to urob múdro. Kávu dobehnes. Alebo na ňu chod, keď si myslí, že ides k dr. alebo nejak to už vo svojom záujme vymysli. Ber ho ako nebezpečneho. Radšej navyše opatrnosť "zbytočne" ako byť tá štatistika a deti trauma na celý život, mama mŕtva, otec v base.
A dúfam, že sem píšeš tak, že si to on neprečíta. Lebo keď spozornie, lebo sa správaš inak, môže mu napadnúť preskúmať, čo môže byť vo veci. Možno bude hľadať milenca a nájde toto.
@liliana8 ona to dokáže. Píšem to tu len preto, lebo v ňu verím. Predtým by mi to ani nenapadlo. Myslím, že je v správnom rozpoložení, že koná vecne. Treba to brať ako suchú informáciu na vedomie a nie sa v tom pitvat a mega sa nad tým zamyslat. Teraz spraví ten potrebný krok, bezpečne, o pár rokov bude sama toto radiť iným ženám.
Veľmi ti držím palce!
A nechcem ťa strašiť, ako to bolo vyššie spomenuté, ale môj názor - snaž sa čo najviac “žiť” podľa pôvodného stereotypu a manuálu, až kým naozaj neodídeš.
Robíš zrazu veľké prevraty. Odišla si, dnes nevarila…začne byt ostražitý. Chápem, čo ti ženy radia, ale keďže už vidíš blízku budúcnosť a odchod jasnejšie. Vydrž ešte tých pár dni bez vzbudzovania pozornosti.
@brembo myslím, že toho manipulátora a psychopata to nezaujíma. On uvidí len - šla v nedeľu preč po X rokoch, nenavarila, …
@cacianka autorka písala, že DNES nevarila, lebo ide na poobednú. Chce si oddýchnuť. Písala som, že včera v nedeľu šla preč, dnes v pondelok príde domov a nebude navarené… takto začne podozrenie
Čítaj s porozumením.
Ano, opatrnost je u teba na mieste vo vztahu k nemu. Prosim, zvaz to, ze tento tyzden sa doobeda pojdes informovat na urad ohladom návrhu na súd na neodkladné opatrenie (NO) vo veci zverejnia maloletej dcéry do opatery matke (pisala to vyssie @cacianka ). Vytvoris si tym pevnejsiu podu pre mozne problemy s nim v dalsich krokoch (pokial by nechcel pustit dceru s tebou, "ukradol" by ju spred skoly, atakoval by ta kvoli dcere v novom byvani a pod.) A co sa tyka toho, ze si zmenila pracu a si v skusobnej dobe, tak to by som sa popytala na urade, ci je to problem . Podla mna nie, evidentne im mozes dokladovat aj z minulosti, ze si schopna mat pracu, najst si novu pracu, postarat sa o dieta a o seba, ale poinformuj sa. Pripadne mozno dalsie maminy tu poradia, co si tym presli, ze ci sa zvazuje pri zvereni dietata aj to, ako si zmluvne momentalne v praci.
ja by som ti odporucila este pred tvojim odchodom, chod na urad socialnych veci a rodiny, tam Ti pridelia socialnu pracovnicku, pod ktoru spadaju tvoje deti.Ona Ti poradi čo robiť, budú informované..Je to doležité aby Ti nevzal dieťa.Je to doležitá vec, maju tam aj psychologa
@sidon nie, to nie je problém, má zmluvu, pravdepodobne celé roky pracovala takže kolizna vie zistiť sústavne platenie odvodov, má pracovné zmluvy za tie roky, má úspory, aj € od sestry, takže aj keby bola nezamestnaná pár mesiacov, nie je problém v tomto.
Tiež opakujem , radšej kašľať na otročinu vo fabrike, oddýchnuť si pár týždňov a hľadať adekvátnu pracu, riešiť hlavne upsvar, a cez obvodného lekára psychologické sedenia, aj koliznej sa zdôveriť o tyranii a cez upsvar je tiež možnosť psychológa. On vie veľmi rýchlo potvrdiť velkeeee týranie, potvrdí to koliznej a aj keď to nebude súdnoznaleckej posudok, bežné vyšetrenie preukáže obrovské stopy na psychike. Takže aj kolizna bude mať podklad pre kladné vyjadrenie vo veci NO. Fakt, potrebuje psychickú a hlavne fyzickú relaxáciu, riešiť upsvar a NO, kašľať na otročinu. Dať sa dokopy cca mesiac a napr.od 1.5.nastupit do novej práce.
To je môj názor a typ.
Sledujem tuto diskusiu od zaciatku. Autorka obdivujem to ze si sa rozhodla konat a velmi ti drzim palce. Vsade bude lepsie ako byt s hentym blbom. Neskutocne nieco.
K tomu prataniu este, odisla by som tak ze nenechala by som svincik ale ziadne take ze velke upratovanie. Myslis ze si to budu vazit? Mne to pripada ze tym upratovanim si kompenzujes to ze aspon tento aspekt v zivote mas pod kontrolou. Mas na viac, uzi si zivot s dcerou a hlavne ju uc aby si vazila samu seba, nieze zopakuje chybu a najde si podobne individuum ako je jej otec. Syna by som nechala tak, by som mu povedala ze napriek tomu ze ti velmi ublizil mas ho rada a stale ma k tebe otvorene dvere pokial sa bude k tebe chovat s uctou.
To sa nedá čítať....
Cítiť z teba vyčerpanosť, a takú že aj mňa bolia nohy a duša.
Prosím ťa 🙏🙏🙏, hneď v pondelok napíš v práci oznam o ukončení pracovného pomeru, zo slušnosti sa dáva 3 dní vopred,tj. stvrtok 31., alebo sa dohodni že skončíš aj skôr z vážnych rodinných dôvodov, máš na to právo zo zákona. Ušetrený čas venuj oddychu, vybavovaniu úradov, hľadaniu novej práce, a hlavne sťahovaniu. Od 1.4. nech si preč, teda ak ti podnájom nepadol. Počas voľných dní si nenápadne presťahuj veci ktoré nevidieť v predu na policiach,aj dcerine, a potom v jeden deň keď všetci odídu zober všetky svoje a dcerine zvyšné veci a šup preč.dceru na konci vyučovania počkaj pred školou , vysvetli a zober ju do nového.
Kľudne si daj celý mesiac pauzu, potrebuješ nabrať sily, oddýchnuť si, veď nejaké € máš v rezerve, medzitým si povybavuhes aj ostatné veci a ver tomu že si nájdeš lepšiu prácu a lepší plat. Oddýchnutá aj lepšie zapôsobš pri pohovoroch , aj dcéra sa poteší že je máme l
Daj výpoveď a daj si pauzu. Uvidíš, že sa ti to oplatí. Takto iba dries a ani nemáš silu si to zariadiť lepšie. Z dlhodobého hľadiska sa ti ta pauza vyplatí. Určite je lepšia práca, než toto. Aj keď nech radšej poradia ženy, čo robia predavačky, upratovanie, vo fabrikách.

nemyslim to tak, ze nemas narok chodit von, to by som ti prave dopriala a potrebujes to. Ale v suvislosti s chystanym odchodom bud opatrna, lebo mu uz davas naznaky, ze sa vymanujes z jeho "moci". A reakciu vidis. Ta reakcia bude silnejsia, podla toho, co pises, aky ten muz je. Treba si premysliet, ako odides realne. Ci v case, ked nebude doma, ci sa chystas mu to oznamit vopred? Uvazujes, ako si zbalis veci a prenesies inde, aby si to nevsimol? Alebo odides s jednou igelitkou a budes utekat? Myslis, ze ti dovoli opustit vas byt aj s dcerou? Pocitala si s moznostou, ze ti ju vyrve, teba vyhodi a oni sa zamknu vo vnutri, hoci dieta bude mozno plakat, ze chce ist s mamou? Kiez by bola realita ina, ale moze byt rozny scenar. Ked je zvyknuty byt s detmi, ako si pisala, ze s nimi travi cas v nedelu na vyletoch, tak sa ich nebude chciet tak lahko vzdat. A rovnako utrpi jeho ego, ze jeho zena, ktoru mal roky za nic, sa mu vzoprela a ide zit bez neho. Ze pred jeho rodinou ostane v polohe slabocha, s ktorym vybabrala ta "neschopna" zena a berie mu deti. On je totiz "niekto" a ty si prenho nic. A zrazu mu podryjes autoritu a pride burka. Na toto sa priprav. Preto poziadaj vopred o zverenie dcery do svojej starostlivosti. Ked mas tento tyzden poobedne smeny, chod na urad a rovno tak urob.