icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

kattrin5
27. mar 2022

Ja som toto zazivala z pohladu dietata, je to Strasne takto zit. Urcite utekaj, nejako to zvladnes, bude ti lepsie!

cacianka
27. mar 2022

Píšeš v úvode že si veľmi vyčerpaná, že nevládzes upratovať v praci 8 hodín, a ty sa ideš zodrať do fabriky , v ťažkých bagančiach, z 1 💩 ideš do 2x💩💩už doteraz si nevládala, ako sa chces zregenerovať teraz, zbytočne plánuješ že potom,
kedy potom, keď budeš vyhorela, padnes na hubu, nebudeš vládať ani parky uvariť, dcére sa venovať, a ak začne partner po odchode vyvádzať, tak ani adekvatne riešiť jeho útoky. To ti za 200e stojí taká otrocina v tvojej situácii ?! Keď skolabujes od vyčerpania, myslíš že budeš hrdinka pre koliznou, pred súdom a dcéru ti priklepnu. Napíšem tvrdo, ak kolizna a súd uvidia trosku, tak dcéru zveria otcovi, lebo má nielen byt, ale aj €, a hlavne bude sršať šarmom, sebaistotou, kypiet zdravím, bohorovnostou,
Ty potrebuješ riešiť to NO, konzultácie na upsvar, upratanie bytu podľa teba, trochu nakúpiť a zariadiť svojimi vecami, sťahovanie a prenášanie vecí doobeda,tvoje aj dcerine mimosezonne, keď geroj a fracek nebudú doma, aj keby si nestihla 28.- 31. prespíš zo 2 noci aby si nevšimli a odnesies všetko ostatné posledné 1.4. cez deň.
A vôbec - máš už byt a zmluvu že naozaj ideš ?!
Od zajtra si už mohla byť z fabriky preč, celý týždeň potajme riešiť čo sme ti poradili, a 1.4.uz obe spíte inde. Bez buranov a tyranov.
Sestru porieš tiež poriadne, nedaj sa oblbnut ani od nich, trvaj na korektnom rozdelení dedičstva.
Akosi tuším ze byt od 1.4.nemas, lebo to už by si mala zmluvu a zloženy depozit

reuska1
27. mar 2022

Rozumiem, ze sa citis zvalcovana, unavena, utrapena. Ale nerozumiem, preco prave tu volnu nedelu nevyuzijes na oddych. Psychicky aj fyzicky. Pises, ze varis v sobotu na nedelu. Tak preco si zalezena v tej svojej izbicke, ked su vsetci prec? Preco neides na turu, prechadzku, na kus reci ku kamoske, sestre. Na vylet, nacerpat energiu na slniecko. Alebo aspon na spanok, citanie, kupel. Preco ten jeden volny den sa prave este viac poddavas ?

miadi
27. mar 2022

Inak mas 50r si uz tak znicena.. ze ty by si mala odist asap . Uz nehladaj vyhovorky preco nie . Ty by si mala odist nech sa deje co sa deje. Aj Keby sud mal dcerku dat otcovi ( co najskor neda) ty potrebujes odist hnet. A ten sud nie je hnet. Dovtedy sa vsetko vykristalizuje s pracou atd. Sestra nech si trebars vezme uver alebo ti da jednu izbu! Ty si uplne zmagorena ako rukojemnik hoci ti nikto nedrzi pistol pri hlave . A ty sama sebe si najvacsia prekazka. Este by si mohla mat krasnych 20-35r zivota v klude .

bluka2
28. mar 2022

Tiež si myslím, že je to pre ňu lepšie vypadnúť z jej práce, ale úplne aj viem pochopiť, že sa nedokáže cítiť v takej situácii bez práce komfortne, že je to pre ňu priveľky stres byt bez práce a mať dieťa. Po rokoch takého života, je jej prirodzené niečo ine. To je trochu ako keď po rokoch vyslobodila nejakého rukojemníka a dajú ho do hotela pred cestou. Ten si ľahne a ide spať na podlahu v kúpeľni a nie do postele, bohužiaľ nejak tak funguje ľudská psychika.
V tom zmysle chápem, že to má akúsi logiku ostať makať s tými topánkami, keď ti to dáva istý psychicky komfort garantovaného príjmu.
Ale. Tvoja predstava, že budete mať po rozchode korektné vzťahy je veľmi naivná - to priam nie je možné. Síce si o chvíľu nájde novú obeť, ale aj tebe to bude chcieť trochu osladiť. Po istom čase sa však ukľudní! Ale nečakaj nejaké korektné správanie od neho na začiatku

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
lelet1609
28. mar 2022

Ja by som sa s ním ani nerozprávala, jednoducho by som si potichu zbalila veci a s dcérou odišla. Aby nebol teraz taky, že ti bude viac robiť problémy

autor
Autor odpoveď zmazal
panda21
28. mar 2022

Jooj veľká chyba po toľkých rokoch, čo ho poznáš, sa s ním o tomto rozprávať a dúfať v kladnú reakciu. Nemala si mu hovoriť svoj plán.

autor
Autor odpoveď zmazal
brembo
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
miadi
28. mar 2022

Uz je koncom mesiaca.. byt ti mohol Niekto vyfyknut. Byt ked si pozries tak sa treba hnet rozhodnut ci ho beries. Naco cakas? Tych 7k je na zaciatok dost . Jemu nic nehovor v nedelu sa prestahujes a vecer ked sa vrati s detmi s dcerou nenapadko odides,

26ka
28. mar 2022

A to sa ako neda nevyuzit volnu nedelu? Ani by ma netankovalo v nedelu vysavat, alebo spratovat riady. Isla by som sama do cukrarne alebo do kina a riady vecer po prichode nech umyje panske osadenstvo.

acrobaleno
28. mar 2022

A čo môže? Nič? Akú rodinu rozbíjaš? Nijakú. Možno to bola chyba, že si sa nikdy neohradila a nebuchla päsťou, že s kým sa to rozprávaš. Teraz je už neskoro. Len pevne verím, že sa nenecháš deptať a odídeš, aj za cenu (vyznie to hrozne) že by si tam dočasne nechala dcéru, keby ti robil prieky. Tu ide o tvoj život.

autor
Autor odpoveď zmazal
katarinka89
28. mar 2022

Nikde si sa nezmienila o vyzivnom na ktoré majú právo obe deti, trosku som sa v tom stratila- obe deti sú od toho istého otca? A ten ich otec ma firmu? Lebo píšeš o partnerovi a o ich otcovi akoby to boli 2 osoby a žiješ s partnerom ktorí si deti berava cez víkend. Ved si podaj žiadosť o výživné a syna by som len tak nenechala na pospas. Už keď teraz nemá voči tebe žiadnu úctu a rešpekt nebude ju mat ani potom. Keď ho opustis. Potrebuje tvoju pevnú ruku- viem ze sú unavena- zo života rezignujes' - ale ty si ten človek ktorý mu daroval a obetoval svoj zivot . Ste jeden. Prechádza pubertou.....len ty ho môžeš zmeniť k lepšiemu iba v prípade ze všetci 3 odídete.

autor
Autor odpoveď zmazal
miadi
28. mar 2022

@katarinka89 ona nema pevnu ruku syna nezvlada psychicky. Ten je uz strateny pripad, Hulvat k matke a nie je to jeho vekom. Nevladze snim bojovat. Ona potrebuje klud a zachranit seba a dceru,

karolinakr
28. mar 2022

Vyživne nechceš?Maš muža, ktory je bohaty ma firmu, vyživne nechceš, ale maš malo peňazi pritom..Si smutna a počítaš minuty v nedelu, ked je klud prazdny byt konečne mozes pospat, vypit kavu na balkone opalovať sa, prečitať knihu časopisy pustiť si film hudbu ist von do prirody, namiesto toho fnukaš, žehliš, umyvaš vysavaš..A mala by si dospat hlavne.. Tvoje myslienkove pochody tazko chapať...Sama sebe si sťazuješ situaciu

martam11
28. mar 2022

Veľmi si si skomplikovala svoje plány, tým že si partnerovi o nich povedala. Samozrejme, že sa rozčúlil. kde by našiel slúžku a hromozvod svojich zlých nálad zadarmo. Nechceš výživné na dcéru, ktoré by pokojne mohlo byť aj 200 Eur, ale kvôli nim drhneš v práci, ktorú fyzicky nezvládaš. Zamysli sa nad tým. Súdy sú pre ľudí, ktorí sa nevedia dohodnúť. To nie je žiadna hanba, to je pre Teba nevyhnutnosť. Na čo si využila to voľno z práce ? Je treba skutočne ísť za kolíznou, doriešiť zverenie dcéry do opatery, lebo Ťa muž predbehne, ten nebude robiť okolky, ani brať na Teba ohľady. Skutočne si nájsť podnájom a odísť.

acrobaleno
28. mar 2022

@karolinakr Ona tak dobrá a úslužná až je hlúpa. Ja mám veľké problémy sa vžiť do jej situácie a ponúkať riešenia.

acrobaleno
28. mar 2022

@martam11 Čo sa týka výživného. Ak by muž prispieval na dcéru, čo je s ňou. Ona by musela prispievať na syna, čo je s ním.

martam11
28. mar 2022

@acrobaleno Otec je finančne na tom oveľa lepšie. Má vyšší príjem, musel by platiť výživné.

brembo
Autor odpoveď zmazal