Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
@karolinak
@karolinakr áno presne, obeť musí chcieť. Autorka aj chce, aj sa bojí, aj vlastne nechce, neviem. Ja by som nikdy opakujem nikdy v takom vzťahu nežila. Už len preto, že vidím a viem aké to má následky. Väčšinou neodidu preto, že sú na mužoch finančné závislé, boja sa, že im urobia zo života peklo, akoby ho už nemali, boja sa, že skončia samé niekde na ulici. Ja sa s otcom napríklad roky nebavím preto, lebo som máme povedala, nech odíde, nech začne žiť iný život. Všetko mu povedala, a on urobil všetko preto aby mne a mojej rodine urobil zo života peklo. To bolo aj predtým, ale v inej forme. Autorka chce odísť s dcérou, ak jej ju nedá, nikdy neodíde a budú žiť všetci naďalej v tom patologickom hroznom prostredí. Ona ma svoje podmienky, ak nebudú splnené je ochotná tam ostať. A ráta aj s tou možnosťou a to je obrovská chyba. To je ta pochybnosť o vlastnom rozhodnutí odísť. My všetci vieme, že taký život je na hovno, ale ona sa akoby obetovala kvôli dcére. Pritom si neuvedomuje, že jej urobí zo života peklo. Ak by aj teraz odišla bez nej, pripraví sa, oddýchne si, načerpať silu a dcéra k nej príde. Neznamená to, že ju opustí, alebo sa jej vzdá. Ale ona takto nepremysla, mysli si, že koná v záujme dcéry. Omyl!!!
Ak vieš preukázať jeho aký má príjem, tak výživné by platil vysoké....A tvoj syn chodí do školy? Čo si to dovoľuje sopliak jeden zasraný sa k tebe takto správať si jeho matka. Normálne mu jednu daj po papuli a krič po ňom, keď to ešte raz urobí. On keď vidí , že si to necháš, robí ešte horšie. Povedz mu, že ak nezmení svoje vulgárne správanie, tak pôjdeš do školy za psychológom( určite tam majú) a s ním to preduskutujes a to už bude jeho posledné, lebo ho dajú do polepšovne.... , že mu nepomôže ani jeho otec, ktorý sa o neho nestará....A tvoj muž ten slaboch, lebo len slaboch sa takto správa k žene. Tak jemu tiež dobre povedz, že sa ťa ešte raz dotkne, tak pôjdeš na políciu a podávas trestné oznámenie....žijete spolu 20 rokov, máte spolu deti, dokážes to preukázať, že ste spoločne ešte niečo nadobudli, že sa staráš o domácnosť a o jeho deti. Nech ťa vyplatí a kúpi ti byt, aspoň 1 izbu. Na tvojom mieste sa poradím v bezplatnej právnej kancelárii, či je možné aby ťa vyplatil, tvoj podiel z bytu. Podľa mňa je to možné.
@1fifinka1 to už radšej centrum pre tyrane ženy navštivit !.Ona sa hanbi, ale tam je hlavne psychicka podpora..
Podla mna, ak clovek ktory zije 20 rokov v takomto toxickom prostredi, neodide kym sa nestane nieco prevratne (napriklad ju muz zbije tak ze skonci v nemocnici). Proste zena ktora 20 rokov znasa potupu a ponizenie a drinu sa nevie sama od seba zobudit a povedat si ze dost a idem s tym nieco robit. Ona by chcela (preto o tom rozprava), ale nedokaze to urobit. Bez pomoci psychologa, ktory musi od zakladov zmenit jej myslenie alebo obrovskej pomoci a intervencie okolia tato zena nedokaze odist. Je to srdcervuce pre ludi ktori sa na to pozeraju z vonka a nemozu s tym nic urobit.
@andreatytler jo presne . Alebo v lepsom Keby sa zalubila mala vztah tak by chcela konecne zit sama a byt free. Ale v takom stave unavena troska nema sancu niekoho spoznat ani Keby chcela. Urcite Keby chlap dcere vylepil tak by sa konecne nakopla a odisla. Ona nema silu volu zit nie to este odist. Mà len o 10r viac ako Ja no mam z nej pocit ze o 20 a ze je zaseknuta v roku 1990 alebo tak.
No autorka bud si ista, ze keby si bola moja rodina, nedajboh sestra tak sa stariem do teba a možno aj proti tvojej voli presťahujem..Len škoda, že tvoja sestra vie, v akych si sr.. a dokaže sa na to pozerat 20 rokov,to je zas pre mňa nepochopiteĺne..
Ked už sme pri tom tyrani, pozeral niekto v sobotu na ČT o 22.00 Bolero - film na motivy zavrazdenej a 5 mužmi znasilnenj medičky z roku 1976 Ĺudmily Cervanovej? Veru som aj slzu ukapla, bolo to tak reale
natočené..
@karolinakr konečne to tu niekto "povedal" na hlas! Sestra, ktorá si hľadí len svoje...a nešťastie autorky je jej ukradnuté. Nie nadarmo sa ukáže rodina práve v časom temnoty.
Persen je dobrý na spánok, prírodné, bylinky.
Žena, to sa tak ťažko číta čo píšeš, že už mi tvrdne pečeň a trham si zuby !!!
Kristepane zobuď sa,
- si myslíš že dokedy bude pani čakať či sa ti uráči prísť potvrdiť byt , už ho môžu mať iní ľudia čo nesedia na riti a neotrocia v bagandžiach
- radšej si mala do bytu preniesť vaše veci a zaplatiť zálohu
- na keru riť chodíš do tej otrociny, si neskutočne zadubena robotou, na ktorú nestačíš a ubližujeme sama sebe
- mala si ísť hneď na upsvar za koliznou, poriešiť dcéru, psychiatra urgentne, aj to NO
- hlavne si nemala tomu debilkovi nič hovoriť, NIČ.
Počuješ ? Nič !!!
- riešiš stále nejaké chujoviny, čo povedia susedinho koňa bratranci, že či zoberieš pár hračiek či nie, zober dcerine najlepšie a najmilšie a het
- vykašli sa kto čo povie, teba to trápit nemusí, aj tak bude kecat kto chce čo chce, aj keby si sa na panenku Máriu premenila, tomu chrapunovi budeš pi.. príjeb... Ser na to.
- žiadny piatok za chlapom nechoď, nechoď, nechoď ešte ťa tak zbije, za vlasy vytaha, navrieska, že ty mu ruky vybozkavas, topánky olizes, možno skončíš na JISke a to teprv bude mať nadvládou nad dcérkou a ty ju nikdy nedostaneš
- choď aj za psychiatrom, on musí zachovávať lekarske tajomstvo, už si tam mala a mohla byť, nie je to žiadna hanba, biľag, ale pomôže ti keď budeš potrebovať ,napr.ked chlap bude robiť problémy s dcérkou. Mohla si využiť a využi voľné dni keď nebudeš v tej otročine
- stále iba odkladáš, vyhováraš sa, trepeš blbosti, robíš neskutočne blbé rozhodnutia aj kroky, čiastočne to aj chápem, trpiš niečím ako štokholmský syndróm, ale keď nechceš vystrčiť ani nos z tej tvojej chorej tyranskej ulity, tak ani sa tvoj život nezlepší,
A čo je veeeelmi smutné, kazíš život svojej dcére, doslova jej ho sereš. To ťa netrápi sakra, že tvoja dcéra je už poznačená a ty dopomáhaš tomu aby videla tyraniu ?!?
Snažíme sa ti poradiť, pomôcť, huby aj klávesnice derieme, drvivá väčšina sme sa zhodli na jednom, takmer rovnakom postupe čo ti môže pomôcť, aaaale ty si melieš od veci. Pochop že s tyranom a magorom sa nerozpráva v kľude, on nikdy kľudný nebude, vždy sa vyvrši na tebe, tak pochop že musíš odísť bez oznamu, či mu chces napísať pergamen s ornamentmi ???
Už fakt neviem ako ťa preberieme ku konaniu pre tvoje aj pre dobro tvojej dcéry 🤦🤷
Najprv choď potom rieš !
@calin Nezastávam sa sestry, aké keď má niekto Stockholm syndróm, môže ho rodina ťahať aj za ruky.
A myslím, že autorka v tom lieta, inak si neviem vysvetliť jej naivitu (po 20 rokoch), že mu povedala o svojich plánoch. Skor je blbe, že sestra ju riadne nevyplatila. Netvrdím, že ju oklame, ale takéto výplaty po častiach sú o ničom. Zvlášť keď poznajú osud autorky a že by tie peniaze potrebovala na bývanie.
Inak, autorka, už mám pocit, že riešenie je už len ujsť do krízového centra a nech ti pomôžu s ostatným. Lebo sama píšeš, že nemáš na to sa súdiť a pod. Lenže, inak to už nepojde. Na 100% bude súd kvôli deťom. On sa s tebou nijako nedohodne.
Autorka, prosím ta, napis odkiaľ si. Pomôžeme ti
20rokov si s nim a cakas ze takto situaciu s nim vyriesis bez kriku a nervov? Ach... ved je nervak a agresivny chlap, tak nechapem co si cakala. Ani ti netreba stahovat po veci kuskoch, ty pekne, ked ti sestra dala nejake peniaze, na start mas toho az az, rano zbal vsetky vase veci, vopred si zavolaj a dohodni dodavku a naraz to vsetko odvez do bytu od ktoreho si uz mala mat kluce ak chces odist. Za jedno doobedie si prestahovana, nasledne budes riesit len dceru zo skoly do skoly. Hotovo. Ziadne teraz kusok a potom kusok, lebo vymeni ti zamky, bude robit dramy a nedostanes sa k veciam, ktore potrebujes.Takto sa odchadza od tyranov. Nie pytanim as a dohadovanim sa. Dohadovat sa mozem s rozumnym chlapom,ktory nehra navonok divadielka o rodine a vidi, ze to nefunguje a ma zaujem to riesit. Alebo berie moje slova vazne.
Je uplne nepripustne aby si ako matka/zena, pred vlastnym synom povedala, ze ho nezvladas a nechavas ho otcovi. Ak aj roky takto rezignujes na jeho vychovu, situacii sa necudujem. Ja mam brata a ten by si nikdy k matke nedovolil nic, dokonca aj moj chlap alebo muzi ktorych poznam, prave obranuju matky, fakt nepoznam takyto pripad. Aj ten chlapec je podla mna zrely k psychologovi. Vidi cele detstvo co s tebou otec robi a zda sa mu teda spravanie jeho ako "chlapa" normalne voči tebe, matke, proste nevychovany mamlas. Na tvojom mieste sa k tomu staviam tak, ze ak ma aj syn zaujem, chces obe deti. NEviem ako sa bude sud tvarit, pri rozdeleni surodencov, ak otec povie, ze si ich necha oboch. Hlavne nezabudaj hned riesit zverenie do starostlivosti a ostane pravne veci. NECAKAJ ZE SA S NIM DOHODNES, aj keby si sla 1000x za nim. AK treba chod aj bez dcery a nehraj sa na obet uz. Chod. Vyliec najskor seba, svoju psychiku, vrat si sebadoveru a ries veci súdne a dcera sa urcite k tebe prida.
Na spanok ti lieky poradia v kazdej lekarni, aj to je problem si zistit? aj google ti vyhodi kopec aj s popismi...
@simca06022011 tiež nechápem, ako sa dá vzdať jedného dieťaťa.. a máš pravdu, ak otec povie, že si necha obe, lebo nesúhlasí s rozdelením súrodencov, súd to bude vnímať kladne (lebo nikde nie je ani zmienka o tyranovi).
@cacianka veď toto!!! Konečne to niekto natvrdo napísal. Doteraz každá z nás sa snažila milo a ľútostivo a nič :( už som aj myslela, že bude ok. Dokelu 🙈 a ani krok nespravila a toľko scenárov už vidi dopredu. To je na tom najhoršie. Nespravim toto, lebo sa stane toto… a stále dookola a radšej budem trpieť to peklo čo mám doma! A ako vie, čo sa stane ak odíde? Ma nejaku guľu? Hľadá len výhovorky aby to nemusela spravit a vlastne ospravedlňuje svoje konanie.
Jediná pomoc je vyhladat POMOC!!! Naozaj to sama autorka nezvladne. Keď už jej sestra nepomôže :( tak kto?
Chudák ta dcérka :( keby ju nemali, aj si poviem že ok, že veď je dospela a ma život vo vlastných rukách. Ale to dieťa :( doplatí na svoju mamu ktorá len rieši čo by bolo, keby…. Srat na hračky, kecy čo o mne niekto povie. No mohla by som to ozaj okakat. Veď mi to je jedno čo kto hovorí!!! Kokos, naučiť sa vážiť si samu seba musí.
@daniela1911 zas ju nestras zbytocne! Sud prihliadne na to skym
Deti chcu byt dcera snou byt chce syn nie, Nasilu ho so sebou neodvlecie.
@miadi väčšinou s tebou v diskusiách mam s tebou podobný názor aj v tejto s tebou súhlasím ale neviem si predstaviť ako odíde nenapadne v nedeľu vecer s dcérou tak aby si on nevšimol , ze mala tam nemá veci alebo aj autorka. Neviem či chodí jej partner na sluzibky alebo led ide na niejaku akciu aspoň na dva dni a vtedy by som odišla. Takto riskuje brutálnu scénu pred detmi.
Ty si uvedom aky vzor davas do zivota svojim detom. Tvoj syn si uz davno mysli ze matka je handra 💩.. a ty chces aby takto zila raz aj tvoja dcera ? Aby mala tvoj zivot? Ze ked je otec hnusny k tebe ze tak to Asi mà byt ??? Ze si najde podobneho idiota a ostane snim? Toto chces ? Ty im ukazujes zenu ako nieco menejcenne sluzku co so sebou necha mavat. Ze chlap moze vsetko . Co najskor odid aby tvoja dcera vedela ze to tak nemusi byt ! Ze jedna zena matka si vie poradit aj bez zleho partnera. Ze jej lepsie samej ako s odpadom! Ty Keby si mala s jednou igelitkou odist Tak si na tom lepsie ako ukrajjnky ! Lebo si doma v rodnej krajine. Ty nemas co stratit ked odides stracas len cas dumanim ako by si odisla co mozes zobrat co nie.,
@lala123 pozri Ono to nie je take tazke ako sa to zda .. mam svoju skusenost. Odisli sme od otca alkaca tyrana. Mame den po predaji bytu umrel otec tak nevladala ani balit skoro vsetko som zabalila Ja a ponosila do stahovacieho auta . Clovek sa boji reakcia ale treba konat a ano otec mi raz mamu pred ocami takmer zabil. Takze nie je to ze sa mi to lahko pise. Clovek musi chciet mat silu a snazit sa o stastny zivot. Len my sme boli s bratom jednotni a mamu sme si važili. My sme jej dodavali silu.
@miadi už chapem tvoje nervy na reakciami autorky....sama si prezila niečo podobne len z pohodu dieťaťa.....ale ja ju nechapem v tom, ue napr. xy žien sa jej pyta odkiaľ je. Keby bola z môjho mesta sama by som jej ponúkla brigádu ako pani na upratovanie domu aj dva krat do týždňa a pomohla by som jej určite aspin s psychológom, ktorý by jej určite pomohol. Nechapem jej postoj, na jednej strane strasne vidieť , že chce odísť a n druhej odmiet pomoc....celé zle.
@lala123 my sme sa este museli vratit lebo brat si nezbalil svoje modeli lietadiel 🤦♀️ Museli sme volat policiu Lebo nas nechcel pustit do bytu. A najvacsia ironia ze ked sme dosli do noveho bytu vo dverach panelaku bol vetrisko a 2 lietadielka mu odstartovali z krabice 😆a pekny kus leteli. Ona by mala odist co najskor. A nedebatovat o tom snim. Popripade si zavolat na pomoc par ludi sestra s muzom by jej mohli pomoct stahovat. Obcas sa stane ze zena je sama odchadza a ten tyran ju zabije .. pred par rokmi jedna mlada mamicka tak sla niekde vo Viedni tu bola na MK nepostrehla som ju no potom ju baby spomenuli mala tu normalne profil fotky chudatko. Uz Neviem preco sa vobec vracala pre blbosti ci pokecat snim.
Tak vidim ze ziadna zmena sa konat nebude, xy vyhovoriek, veci ktore ma riesit neriesi, veci ktore su irelevantne riesi.
Nevadi, 8 rokov to potiahne a potom sa stavim ze dcera pri prvej prilezitosti vypadne z domu, mozno aj zanevrie na matku a autorka moze suchat a lestit dalej byt a vyvarat pre tie nevdacne hovada, az ju za dobrotu psychicky utyraju.
Psychika je silny nastroj, autorka je tak znicena ze samu seba nici.
Ako ja sa nepovazujem za bohvie aku silnu osobnost, aj ja sa bojim robit velke rozhodnutia, ale toto uz pud zachovy by mal blikat na cerveno..no nic.
@miadi nemala som v úmysle ju strašiť. Len je to smutne, že syna necha vo výchove, resp. v nevychove chlapovi, pred ktorým “uteká”.
Ale toto je téma nadlho. Syn je nevychovaný, a už dávno mu mala určiť hranice.
@daniela1911 Ja viem ale bude zazrak Ked odide ona aj s malou nie to este aby zvladla aj syna ktory .. to mala urobit uz davno este ked bol mensi. 15r uz neprevychovas.
@miadi dopredu lutujem buducu partnerku toho syna.
@miadi Citam o tvojom odchode od otca. No hroza. Obdivuhodne ze tvoja mama nasla silu. Silna zena.

@miadi 🤣🤣