icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

ceklis
31. mar 2022

@bluka2 kiež by som na takého natrafila aj ja 🤷🏼‍♀️ Asi treba len skúšať.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
31. mar 2022

Anonymná diskusia je v tomto prípade samozrejmosť...
Ale tá dcéra, berieš ju so sebou, hej? Veď si predstav, ako by ti bolo na jej mieste. Mysli na ňu, nie na neho.

bluka2
31. mar 2022

Mne nič dokazovať nemusíš, len prosím napíš, že ste už preč, pre to sem chodím, lebo v to verím. Ak ti môžem hocijako pomôcť, napíš mi kľudne súkromnú správu...

mathob
31. mar 2022

Verím tomu, že si sa chcela s ním dohodnúť a riešiť to po dobrom, lenže to si asi robila celý čas, ustupovala a snažila sa vyhnúť konfliktu, len aby dobre bolo. A to zatiaľ pekne zneužíval, zvykol si a dostalo sa to tam až kde to je. Aj teraz by to presne, ako ti radia baby iba zneužil proti tebe.

enya00
31. mar 2022

Ako ti tu radili,mala si poziadat o predbezne zverenie dcery do opatery.To si mala spravit ako prve.Potom odist aj s dcerou.Chapem tvoj strach z neho,ale takto zit je horsie.To ti nevadi,ze dcera toto musi trpiet a syn ta ma za obycajnu handru?By som mu praskla jednu cez papulu a nie este mu skakala okolo riti.Co si z tohoto dcera zoberie do zivota?Ze je normalne,ze sa k nej muzi spravaju ako k najposlednejsej handre?Si uz rokmi strasne zdeptana a ani sa nedivim,taketo tyranie by znicilo mnohe zeny.Musis sa uz zatat a odist a zobrat aj dceru.Uz ziadne dohovaranie sa s tym tvojim chrapunom,to nema cenu.Treba nabrat posledne zvysky sil a ukoncit to,kym sa este da.Ako chces skoncit?Mrtva,alebo zavisla a dceru nechat samu?Uz len za nu najdi silu bojovat.Ja by som si toho hajzla aj zacala nahravat,ako sa somnou bavi.Ak napise nejake sms vyhrazne,nevymazavaj to.Ak by sa to hrotilo,podala by som trestne oznamenie za tyranie.Moze mat peniaze,znamosti,treba to aspon skusit.A prosim ta odid co najskor aj s dcerou.Ak by si bols z okolia Nitry,velmi rada ti pomozem s hocicim

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
enya00
31. mar 2022

Niektore komentare su ostrejsie,mozno aj pre to,ze ta to mozno nakopne.Je super,ze si nasla odvahu a napisala to,uz to chcelo velku silu ,cize nieco z toho este moze byt.Prosim,neostavaj s nim aj nadalej.Bude to tazke,ale este mozete s dcerou zit spokojne.

elenita
31. mar 2022

@autorka urcite pis, myslime na Teba vsetky a drzime Ti palce 🤞🤞

miadi
31. mar 2022

Dcerku urcite zober so sebou kludne aj k tej sestre na tie prve dni.. on sa bude tak ci tak hnevat ze si odisla ale casom vychladne a nakoniec bude aj rad ze mà len jedno dieta na starosti., Aj ked jeho emocie ta nemusia zaujimat. Hlavne je ako by si ublizila malej ked by si ju tam nechala a nemas istotu ci ju potom ziskas.,

elenita
31. mar 2022

@cocolino234 toto je vyborny a konstruktivny prispevok, do bodky suhlasim 👌

reuska1
31. mar 2022

Prave som chcela napisat, ze jedna z mala tem, kde sa zeny nehadaju, neposmievaju, ale chcu uprimne pomoct a ze konecne nikto nepise to otrepane, ze je tema vymyslena. A zas sa také nasli. Skoro vsetky ti verime, tak prosim nevzdavaj to a pis dalej, vela zien ti tu dobre poradilo. Ja nezvyknem prispievat do konverzácii, ale tu pisem uz niekolky krat, chytilo ma to za srdce.
Chod zajtra poziadat o tu neodkladnu starostlivost, lebo ta predbehne a zosypes sa uplne.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
1fifinka1
31. mar 2022

Autorka mozes aj mne napísať, budem rada. Len mne nič dokazovať nemusíš. Mňa zaujímaš ty.

karolinakr
31. mar 2022

Budeš sa čudovať, ale tvoju fotku by som chcela vidieť, švagrina inak je v pohode s tym, čo robi jej brať? Katastrofa, i keby to bol moj vlastny syn, čo by sa takto choval k žene, u mna pochopenie nenajde

vladinka
31. mar 2022

@autorka Ospravedlňujem sa ešte raz, nechcela som sa ťa dotknúť, bol to len moj názor.. úprimne ti držím palce, aby si dokázala urobiť prvý krok a aby si bola šťastná v "novom" živote ♥️

bluka2
31. mar 2022

Aj ja sa ospravedlňujem, aj takto verejne

cacianka
31. mar 2022

Keď ti tu ženy napísali ostrejšie alebo že si myslia o vymysleným príbehu, prosím ťa ber tak že ťa chceli trochu vyprovokovať, aby si sa prebrala. Lebo vieme že iba mojkanie lutovanie a chlacholenie nepomôže, občas treba aj podpichnut, drhnut, vyprovokovať akciu.
Neber tie príspevky ako útok a urážky, iba snahu ťa prebrať.
Dcéru zober, bez debaty a hneď. Neviem kde budeš spať dnes, ale zajtra cez deň zober všetko čo sa dá, zozen aj odvoz nech to máš rýchlo, bleskom, choď na upsvar a s napísaným návrhom okamžite na súd, 3 kópie a podaj to. Veci okolo deti sa súdne poplatky
neplatia, ani euro.
ber dcéru skôr zo školy že máš prekvapenie a výlet, v byte sa prezlecte, zbaľte pár veci a šup sestre.
Ponúkli sme ti pomoc, podporu, mohla som ti aj ja napísať návrh, pomôcť s právnikom na 1.konzultaciu a napísanie návrhu, ísť s tebou na upsvar či kde treba, a je nás tu veľa čo by si zobrali volno a pomohli poriešiť. Len sa neboj o pomoc poprosit/požiadať .
Aj anonymne a potom v súkromnej správe. Určite je tu veľa dobrých žien ochotných pomôcť. Keby sme neboli, tak tu nepíšem 23 strán.

miadi
31. mar 2022

Aspon 5 bab ti napisalo aby si sa ozvala sukromne ze ti pomozu ako budu vediet .. tym si sa ozvala? Nie.. ako ta moze urazit ze Niekto nechce nedokaze verit ze toto co pises nie je fikcia? Ved pre zeny co ziju normalne vztahy tvoj zivot pride ako matrix .. toto co ty zijes nevie kazdy pochopit to ta nemoze urazit, a je tu velka obrovska snaha ti pomoct . Takze nejake urazenie sa nie je fer. Nestracaj cas s urazenym egom naopak Skus prijat nejaku pomoc . Zameraj sa na to pozitivne.!

ceklis
31. mar 2022

@vladinka
@bluka2 baby, ste super. Mne tiež napadli take myšlienky 😵‍💫 ja za to nemôžem, len tiež mi príde divne že nepíše babám, ktoré sa snažia tak veľmi pomôcť 😳 a že dcérku chce nechať doma.
@autorka neskutočne ti silno držím palce, aby sa ti podarilo začať nový život. Ak by si potrebovala čokoľvek, BA a okolie som k dispozícii. Nejaké veci pre malú, alebo niečo do bytiku zaobstarať. Kávovar alebo take nieco môžem darovať, posteľ trebárs tiež.

miadi
31. mar 2022

A mala som v skupine aj “ babu” co po mojom prispevku ze hura 32tt uz babatko vedia zachranit Keby sa predcasne narodilo ( Aj ked nasledky som nespomenula) pisala som to tam lrbo bolo vela nervoznych strachoprdiek co sa Bali kazdeho pichnutia a pri zastavenom prde mysleli na potrat ze hruza.., tak druhy den jedna baba ktorej profil som tam registrovala nejaku dobu zrazu porodila !! V tom 32tt a vsetko bolo ok babo bolo ok aj fotky dala .. lenze tie ukradla z netu a baby ju odhalili boh vie ci bola vobec teho alebo ci to bola zena ale rozhodne to bol chory clovek Taketo nieco si vymyslat. A vselijake ine podvody za tych par rokov co som tu sa tu premlelo. Tak sa nemozes cudovat a brat to osobne.

elenita
31. mar 2022

@cacianka klobuk dole, si uzasna 👌🥰❤

karolinakr
31. mar 2022

Nemam rada taketo uražanie , bola tu baba 50r. čo ju manžel podvadzal, doniesol si milenku do firmy a chcela spachat samovrazdu, tiez sme do nej hustili viac sa neozvala...je na žive, nie je, teraz možme dumať...nie je čas na nejake uražania, každy ti pomoc poslal...keby si ludi nezaujimala, nikto ti tu nepiše na 23 stran, pozri si ine diskusie, tie su na 2 strany alebo 3

janage
31. mar 2022

Ja autorke len na okraj, ak si pozerala to video pozorne. Všetky 3 ženy odišli po dlhých rokoch. 2 žijú v poriadku. Ta pani Eva si zobrala život lebo ako sama hovorí zas si nasla ďalšieho partnera, ktorý ju týral. A ona už to nedala. Nie pre samotný prvý rozvod. Ten zvládla.
Pre Teba by mala byť mementom veta, čo odznela o tom, ako muž čo týral vykrikoval, že čo sa mu môže stať. Véd aj otec obete mlátil jej matku a nič sa nestalo. Toto si vezmú tvoje deti do života ak sa vrátiš, ostaneš či dcéru necháš napospas otcovi.
Ak odídeš ukážeš obom deťom, že takto sa muž k žene nemôže chovať. A ak už k tomu dôjde žena si to nesmie nechať, že je lepšie ak muža opustí a potvrdí tým rozpad rodiny. (Lebo ona už rozpadnutá je)

karolinakr
31. mar 2022

Ja by som k tomu videu, tam bola pekna kočka, ale že modelku by mohla ist robiť hned, a jej muž si doviedol milenku do obyvačky a ona spala na nafukovačke v kuchyni,,jej tak strašne kleslo sebavedomie, že ona už bola menej ako služka a to bolo cele na tom tragicke, že taka krasavica nejaku hajzlovi len otroka do slova do pismena robila,,,proste nepredstavitelne, keby tu hociktorej babe na MK si doniesol manžel milenku do bytu, to by len boli story, vyškirabane oči, pästne suboje, kriky a frmol a ona si len pekne na tej nafukovačke spinkala,zakiaľ oni vyvadzali v spalni...neuveriteľné