icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

miadi
31. mar 2022

Ja sa ti neospravedlnim Lebo moznost ze je to vymyslene je vzdy ked ide o anonymnu temu. Ty nemusis nikomu nic dokazovat ani nemusi kazdy verit. To ti moze byt fuk. Podstatna je tvoja realita co ty žijes a ako ten problem vyriesis.To by mà v zivote najmenej trapilo ci nejake zienky z mk veria mojej story . Ja tu mam foto a vsetko a Niekto mi neveri ze moje deti od 6’m vedia povedat mama dada baba . To uz nie je Moj problem Ja viem ze je to fakt. Ale su zlate baby ze sa ti ospravedlnili. Nemuseli. Technicky by ani nemali ale zalezi im na tvojom ludskom stasti a tvojej dcere ci uz existuje ci je vymyslena. Takze by si mala trochu prehodnotit svoje vnimanie veci. Komu na tebe zalezi kto ti chce pomoct .. a skym sa nedohodnes inak ako sudnou cestou.

brembo
Autor odpoveď zmazal
frinty
31. mar 2022

Uz som Ti pisala mila autorka, ze ak treba, pomozem, napr peniazmi, so zariadenim bytu, teoreticky to ide odist, prakticky to sama nedokazes, potrebujes pomoc, na Tvojom mieste kontaktujem v prvom rade chlapa, vsetkych co tu pisali, neviem ci jeden ci viaceri, lebo vsetko ozaj necitam. Sme tu pravnici, policajti, podnikatelia, matky, otcovia, manzelky, manzelia, ozaj dost ludi, s kt by si to ozaj dokazala. Modlim sa za Teba.

katkazuz
31. mar 2022

@cacianka
Ja Ti zase verejne podakujem za tvoju veľkorysú pomoc. Už druhýkrát si jej konkrétne napísala, ako jej môžeš pomôcť. Snažím sa pochopiť, prečo ju autorka neprijala, ale nerozumiem tomu.
Aj tu sú aktívne ženy, ktoré aj po odchode od podrobných typov stále nemajú pokoj a majú to nesmierne náročné. Je naivne sa domnievať, že tvoj partner bude iný. Napriek tomu, dúfam v dobrý koniec 🙏

sarahh09
31. mar 2022

@7miriam77 uplne súhlasím.
Napadla ma aj taká vec , že zobrať si do podnájmu väčší byt a ubytovať sa s ukrajinskou rodinou tam je príspevok od štátu . Pomôžete si navzájom.

lucia198811
31. mar 2022

@sarahh09 prispevok je vies aky? 7 eur osoba a 4,50 e dieta na noc.... jedlo nech si kupuju sami ukrajinci. Nic viac stat nedava

sarahh09
31. mar 2022

@lucia198811 myslela som nájom spolocny

alexnina777
31. mar 2022

@autorka zdravím ťa, veľmi silno Ti držim palce aby sa sťahovanie podarilo🙏 jednu vec nerozumiem, ja byť v tvojej koži príjmem pomoc od dievčat čo ti ju núkajú , je to užasné vidieť ako dokážu podržať niekoho koho vobec nepoznajú..mám pocit že na to im vobec nereaguješ, alebo si niektorej písala? tá vec s urážkami na tie ktoré pochybovali pusti z hlavy, načo potrebuješ ďalšiu negatívnu energiu okolo seba?? naopak uvedomuješ si koľko podpory sa Ti tu od 1.3. dostáva a ty to uzavreš že nebudeš písať dalej ked ta niekto spochybnil? hlavu hore, vystrieť
chrbát, úsmev a smelo vpred ..ozvi sa sem všetkych čo ta tu podporujú , zaslúžia si to🙂🙂🙂

autor
1. apr 2022

@brembo Prepáč,nebudem uz nič písať.Napísala som súkromnú správu dvom mamičkám ktoré tu písali že ide o vymyslenú tému.Som tu na MK od roku 2017 a mám vyše 200 dobrých hodnotení,som seriozná.A nikdy som tu žiadné diskusie nezakladala.

lavender273
1. apr 2022

Uz som nechcela viac prispievat, lebo uz vsetko bolo napisane a nechcem sa opakovat, no neda mi.
Autorka, hocico urobis ked odides (ci nechas doma dceru, alebo nie ) bude tak ci tak zle. Nato sa priprav.
No ak nechas doma dceru, moze to pouzit proti tebe ze si opustila rodinu, a mozno aj moze zneuzit proti tebe, ze nie si psychicky na tom dobre natolko aby si sa postarala o dceru.
Ja viem ze chces mat korektne vztahy, no v tomto pripade to neprichadza do uvahy, chces dobre ale aby sa to neotocilo proti tebe.
A po dalsie, mozno sa mylim a dcere by neublizil, ale nenechala by som ju v tom prostredi ani minutu bezo mna.
Vzchop svoje posledne sily, a dotiahni to uz do konca, nemas co stratit. Dceru doma nenechavaj za ziadnych okolnosti.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
lavender273
1. apr 2022

A este jedna vec, vela zien to s tebou prezivame, no sustredis sa na nepodstatne veci ako dokazovat ze tema nie je vymyslena. Kto chce verit bude, kto nie nemusi ta to trapit a dokazovat nieco. Uplne nepodstatne minanie energie. Touto temou mozes do buducna nakopnut a mozno aj zachranit zeny ktore su v podobnej situacii a tato tema im doda odvahu zmenit nieco. Prosim, neprestavaj prispievat, naozaj sa o teba bojime a drzime ti palce.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
1. apr 2022

@1fifinka1 Si skvela ze si sa podelila s nami o svoje trapenie. Som si ista ze prave tvoje prispevky nakopli autorku a nakopnu aj kazdu dalsiu tyranu mamu, ktora to tu cita.
Ja sa tak velmi hnevam na tvoju mamu a to viem o nej len par utrzkov a nema k nej ziadne citove vztahy. Tvoj hnev musi byt obrovsky. Obdivuhodne ze s tym dokazes zit a viest harmonicky zivot. Si jedna z najsilnejsich zien ake som kedy stretla.

andreatytler
1. apr 2022

Zeny, myslim ze autorka reaguje na negativne prispevky preto, lebo si nemoze pomoct. Ma obrovsku potrebu zmenit zlo vo svojom okoli na dobro. Je to doslova posadnutost. Preto zostava s tyranom... lebo veri ze sa jej raz podari ho zmenit. Ona trpi predstavou ze by sa mala vzdat tejto snahy ho zmenit. Ak sa vzda, tak prehra. A tak isto je pre nu bytostne dolezite aby zmenila nazory tych zien, ktore zacali o nej pochybovat. Poradit jej by kaslala na to co si o nej ludia myslia je k nicomu. Ona si to nedokaze povedat.

andreatytler
1. apr 2022

Autorka, velmi ti fandim ze sa snazis riesit problemy vo vasej rodine. Viem, je to velmi narocne.
Aky boli tvoji rodicia? Netyrali ta? Vela zien skonci s tyranom, lebo maju nedokonceny problem s rodicmi. Ako deti sa marne snazili ziskat od zlych rodicov lasku a zmenit ich na dobrych rodicov. A tak prenesu tu potrebu niekoho zleho zmenit na dobreho do manzelstva.
A este sa ta opytam jednu velmi osemetnu otazku, Nemusis na nu odpovedat, ale urcite o tom pouvazuj. Nemas ty sama problemy s alkoholom? Ono je to takmer nemozne zit zivot ako mas ty tak dlho bez nejakej barlicky alebo uniku. Velakrat sa zeny koli tomuto boja odist od tyrana, ze ten tyran pouzije alkohol proti nim, alebo ze im urady zoberu deti. Nechcem ta tou otazkou osocovat, len som to nadhodila z toho dovodu ze ak problemy s alkoholom mas, mozes mat pocit ze si v pasci a nemas ziadnu sancu od tyrana uniknut, ale to nie je pravda.

cacianka
1. apr 2022

@katkazuz ďakujem.
Vieš, to je následok dlhoročného manipulovania, dávanie šancí, ešte počkám veď sa zmení, on nie je v srdca taký, deti ho zmenia a roztopia mu srdce, či by povedali ľudia, rodina, . V mladom veku sme takmer všetky idealistky, ja som už staršia , o pár rokov ako autorka , tak som zažila inú dobu s iný vplyv rodiny či okolia, teraz som už silnejšia v rozhodovaní a je mi u prdele čo si kto pomyslí. Ano beriem na vedomie že je nejaký vplyv, ale odtál portál. V dnešnej dobe internetu je aj povedomie žien oooooovela väčšie, podpora, sila žien, viac

andreafa
1. apr 2022

@anonym ahoj, sledujem tuto temu od zaciatku a chcem ti napisat, ze ja ti verim, verim tvojmu neskutocnemu trapeniu a tomu co prezivas. Pre mna az neskutocne, ako dlho si vydrzala. Si obdivuhodna, a verim, ze mas dost sil na to, aby si to zmenila. Drzim ti palce! Si uzasna zena a dobra mama. Zasluzis si uz len to dobre. Ver mi, ze raz to slnko zasvieti aj tebe. Prezila som ine trapenie, chvilu to trvalo, ale som uz vyrovnana a da sa povedat konecne stastna. Moc ti drzim palce a posielam objatie! 🌻🍀

karolinakr
1. apr 2022

autorka - k tebe len tolko urazilo ta a ponizilo, na 25 stranach si mala same pekne komentare v 2 pochybnosti a citis sa ponizena.To co ti robi muz a syn 25 rokov ta moze ponizit a este im variš peries žehliš. za odmenu.Tu sa na hlupost sustrediš a to čo mas riešit , neriesiš.Ked si taka utlocitna, uražliva mysliš, že tam vonku je krasny svet, vsetci ti budu pritakavať a nosiť ťa na rukach? Ja ta ani nepoznam, bola som ti ochotna pomoct, teraz neviem ako to cele skonči a 2 hulvatom, co si to ale vobec nezasluzia, okolo zadku skačeš.
@andreatytler samozrejme, ze detstvo a buduce vztahy su prepojene nadoby a ruka v ruke.Staci tu vidiet na prispevkoch, akych rodicov vselijakych ludia maju..Ale co je este zaujimavejsie, ze ta ista situacia ma iny vplyv na ineho človeka..Moji brstranci boli tiez vychovavani, ze su nešikovni.To im 30rokov mama rozpravala.Tak 1 je naozaj nesikovny mudry ale nepohne sa z miesta baba ziadna len cumi do telky, druhy sa vzdy vedel dobre zariadit..a ked som ho pytala ako je to mozne, povedal, ze on to nikdy neprijal a druhy tomu uveril..

janage
1. apr 2022

Autorka ja akoby som zas prežívala minulosť. Si dotknutá, že ženy vyjadrili pochybnosť. Ty máš peniaze, veci presťahuješ sama, nič nepotrebuješ, vlastne všetko zvládaš.
Zároveň jedným dychom píšeš, že si vyčerpaná, že teraz nevládzeš ísť na úrady požiadať o zverenie dcéry (aj keď baby, čo sa vyznajú,Ti presne napísali aký dopad urobenie, či neurobenie toho kroku môže mať), že veci prenášaš a sťahuješ v rukách, máš výrazné poruchy spánku , ktoré mimochodom spôsobujú, že človek stráca kontakt s realitou a nedokáže veci posúdiť také aké naozaj sú. Ja som cca 2roky bola extrémne nevyspatá a môžem potvrdiť, že je to pravda.
Prečo tak tvrdošijne veríš v slušnosť muža, nejakú dohodu s ním a odmietaš pomoc( hoci pri tom sťahovaní. Uľahčiť si, naraz zobrať do auta, nevlacit v rukách, nájsť si priateľov medzi tými, čo ponúkli pomoc. Však to je úžasný pocit vedieť, že nie si v tom sama) je pre mňa a mnohé tu nepochopiteľné.
Keby som nezažila v reále ani neuverím, že niekto môže byť tak tvrdohlavý. Akurát teda tá moja skúsenosť bola, že tam bol aj slovník a vyjadrovanie jednoduchšie. Oproti tomu je tvoja gramatika a štylizácia excelentná. Intelekt teda máš. Tak ho použi a pozri sa realite do očí. Nebuď hrdina, kde môžeš dostať pomoc. Sily sústreď a sestri na rozvod a vysporiadanie okolo detí. Budeš ich potrebovať.

brembo
Autor odpoveď zmazal
panda21
1. apr 2022

Ty potrebuješ hlavne psychickú pomoc, a tú ti ponúkajú baby. Nemusíš chcieť materiálnu, finančnú, ale potrebuješ, aby si po obehani úradu sadla do kaviarne s nejakou kamoškou a úplne vypla. To ti tu baby vedia ponúknuť, prečo ich stále odmietas? Ponúkajú ti psychickú podporu. Každý potrebuje takého človeka pri sebe. Môj najväčši oddych je ísť aspoň na pol hodinu s kamoškou, zavrieť oči a vyrozprávať sa, alebo len tak v kľude sedieť. Si zacyklena v tom, že reagujes iba na negatíva a na tie pozitívne veci z vysoka kasles.

janage
1. apr 2022

A ešte jedno si uvedom, tvoj muž sa už v chovani k Tebe nezmení. Nikdy. Možno si myslíš, že sa zmení a uvedomí si, keď odídeš a požiadaš o rozvod. To sa nestane. A keby aj sa nehodou do takej pozície pasoval dlhšie ako pár týždňov by mu to nevydržalo. Taká je realita.
Jediná šanca pre Teba je prijať pomoc druhých (centra, úrady,ľudia) a odijst aj s dcérou. Synovi túto možnosť ponúknuť a vydržať.

lala123
1. apr 2022

Vieš čo ja ti to napíšem natvrdo. Prispievala som do tejto diskusie asi najvic odkedy som na mk. Tvoj príbeh má veľmi chytil za srdce, hlavne koli tvojej dcere. Ale aj koli tebe. Bola si mi sympatická a aj som ta v duchu obhajovala, keď ta baby obvinili, že nič nerobíš len píšeš čo by si chcela. Brala som to tak, že veľmi, veľmi chceš zmeniť svoj zivot ale už nevies kde je sever.. ale toto čo si tu predviedla...nehnevaj sa ale tým ako sa obhajuješ a reaguješ správou na tých, ktorí ti neveria a dievčatám , ktoré ti tu píšu 20 strán napises, že už nebudeš pisat. Jasne mas právo sa rozhodnúť neprispievať a rešpektujem to ale mohla by si aspoň po čase napísať ako si dopadla. Nie koli nám čo sme sa ti snažili pomôcť a venovali ti svoj čas ale koli ženám, ktoré majú rovnaký problém , chcú odísť ale nevedia sa rozhodnúť. Pre ne si možno návodom ako to urobiť a keď zistia, že si to dokázala ty a žiješ kludny zivot s dcérou tak sa mozno aj ony odhodlajú zmeniť svoj zivot. Drz sa

1fifinka1
1. apr 2022

Vymazala všetky svoje príspevky co je hrozna škoda. Moc ma to mrzí už len preto, že mohli naozaj niekomu pomôcť. Autorka držím ti silno palce. Škoda preškoda

katuska19
1. apr 2022

@lala123 presne,mozno by sme sa cudovali, kolko bab s podobnymi pribehmi je medzi nami.
drzim autorke palce a budeme radi, ak napises ako sa Ti dari, ale pamataj pre lepsi zivot Tvoj a hlavne Tvojej dcery sa oplati bojovat, ved ho ma este cely pred sebou🙂

lala123
1. apr 2022

@katuska19 až teraz pozerám, že vsetko vymazala...neviem ale uz mi to zacina pripadať, že radšej zmazala diskusiu aby sme sa nepýtali ako to dopadlo lebo je piatok a pravdepodovne nikde nepojde....a vsetko ostane pri starom . A pre seba má ospravedlnenie, že to vymazala koli tomu, že niekto napísal, že je to fake diskusia. A ona sa citi ublíženia. Kiež by som sa mýlila

brembo
Autor odpoveď zmazal