Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
Do pindy autorka veď už sa spamataj!!!!!!!! Čo furt riešiš či niekoho oberas o čas alebo nie! Veď je to diskusne fórum každý prispieva koľko chce a koľko má čas a chuť . Nikto ti preboha nebude nič vyčítať. Už prestaň stále riešiť čo iný povedia, či iným ublížiš či iný neviem čo. Ty sa pozeraj v prvom rade sama na seba. Si v takých sra..... a ty ešte riešiš či niekomu neberies čas? Môj si zobrala ale bolo to MOJE rozhodnutie ti ho venovať chapes? Len moje. Preto aj ty už rieš len seba a neodťahuj sa od pomocí ktorá ti je ponúknutá. Keby si napr volala už na tu linku čo ti tu jedna baba písala do niejakej centra pre týrané ženy , tak možno stačilo aj teraz dvihnúť telefón a povedať im konkretnu otázku ohľadom pn a poradili by ti ako ďalej. Chapes? Takto len ty strácam čas , tým , že v tom mas chaos. A príde ešte milion takýchto situácii preto potrebuješ pomoc od niekoho kto sa v tom vyzná poprípade si tým prešiel. Drzim ti plce aby si to pochopila čom skôr, že sama si nepomozes.
Veľmi vám držím palce.
Toto je veľký krok ku šťastiu, ze budete sama sebe pánom.
Dcéra sa vam raz poďakuje.
Mila autorka, kvoli PN prosim hlavne nezmatkuj. Vidim, ze dostavas protichodne rady a viem, ze vsetky dievcata to myslia dobre. Ci uz budes kontaktovat zamestnavatela, lekarku, kohokolvek...hlavne nic nemen na svojom rozhodnuti odist este dnes. Vsetko bude v poriadku.
@1fifinka1 keby si si mala vybrať pre svoju mamu, či odíde od tyrana a stratí prácu alebo ostane u tyrana a udrží si prácu, v ktorej ťažko pracuje? Čo by si si pre ňu želala? Lebo vieš, ak ostane teraz ešte pár dní kvôli tomu, ako ju strašís s PN (viem, že v dobrom), potom si môže povedať, že však pár dní som ešte vydržala, ešte môžem aj mesiac a vlastne aj celý život. To jej radis, kvôli možnej kontrole, ktorá nemusí byť?
Inak ešte podotknem, že z tej práce ju v skúšobnej dobe môžu vyhodiť hocikedy. Aj bez kontroly. Alebo len za to, že vôbec tak rýchlo hneď bola na PN. Proste sa tým netreba riadiť.
Viem, že to myslíš dobre, ale je to bohužiaľ kontraproduktívne, že si túto tému načala. Napriek tomu vďaka za ostatné príspevky, tie boli naj na otvorenie oči.
@bluka2 vies v živote neustále dúfať, že dufam, že toto sa nestane, dúfam, že kontrola nepríde, dúfam, že on sa zmení, dúfam, že ma nevýhodia z prace atď vytvára v cloveku len pocit neistoty a stresu, strachu. V živote je dobre pripraviť sa na viac možností, mat plán a mat riešenia. Samozrejme, že kontrola nemusí prísť, ale aj môže. A tá možnosť tu je. A ísť na PN obnaša v sebe určite povinnosti. Ale toto už není o PN, nasla si si dôvod, že ak neodíde bude to moja vina, lebo PN. Ja sa vínna necítim, prepáč. A urobila by som to zas. Lebo naivne ju podporovať v neistej budúcnosti je oveľa horšie ako na rovinu predostriet všetko čo sa môže stať. A radšej sa na to pripraviť. Toto je už môj ozaj posledný príspevok a keby som nelezala s horúčkami a kovidom doma, určite si nájdem inú prácu ako sem písat, lebo všetko už bolo povedané. Keby šlo o moju mamu, vybavila by som presne to iste. Je to otázka 30sekund.
Absolútne nemaj výčitky, že nás oberas o čas, keby sme ho nemali vtedy keď píšeme, keby sme nechceli ti poradiť a podporiť, tak tu nenapíšeme ani ň.
My môžeme a chceme, to si drž v hlave a pokračuj, rieš ako a čo sme ti poradili, a hlavne píš sem, aj to tu pomáha dostať to napätie von, uľaví sa ti.
Rypave poznámky ignoruj, všade sa nájdu blbé povahy, keby si čítala inde, tak fuuuu sú tam aj veru hnusne reakcie. Tu však máš 99,8% podpory .tak o čom to vypovedá a ešte sa poniektoré aj ospravedlnili a odvolali nepríjemné poznámky.
My všetky ťa neskutočne podporujeme 🍀🍀🍀🍀🍀
Autorka,aj keby ti prišla kontrola,tvoja situácia je momentálne taká,že by sa na to malo prihliadať ako dôvod hodný osobitného zreteľa. Tohoto sa neboj. Len prosím ťa choď a ber si dcérku.
Dost bolo toho ospravedlňovania , 99.9% pozitivnych komentarov, 2 s otazkou? nasledne verejne ospravedlnenie. a stale to nestači, stale ta niekto ubezpečuje, citi previnilo..STAČILO ..ako by povedal moj otec - chceš- nechceš- odchod..nikdy by ta neprosil, aby si vzala ponuknutu vec..
Nuz ja citam dlhsie a cim dalej tym horsie toto. Proste zbalim seba dieta a nasrac. 🤷♀️ neverim ze jedna 50r zena dokaze riesit taketo uplne blbiny ako PN a adresa a co povie susedovie mara ci suseda ... doma sa necha otlkat az prizabit ( to zrejme verejne neprizna, len parkrat odznelo ze boli aj horsie veci) ale tu do nej niekto podrypne a uz urazky.
Vsetci ti 100% veria vsetko co si pisala o tvojom muzovi.. pochybnosti boli len o tom ci sa naozaj snažiš odist. Je uplne jedno co si budu mysliet ludia ktori poznaju tvojho muza. Ked tam ostanes a raz ta prizabije bude ti prd platne co si myslia jeho znami. Ozaj zavolaj niekde na linku dovery alebo pre tyrane zeny. Ty potrebujes Hlavne ukludnit a uistit. Ta komunikacia cez telefon s clovekom co ti veri a chce pomoct ti moze dat viac ako milion slov tu, Vsetko sa to da krasne vyriesit nevzdavaj to. Neboj sa bude ti lepsie . O par mesiacov sa budes cudovat ze to Nebolo ani take tazke a preco si to neurobila skor. Cudzi ludia ti zelaju lepsi zivot dopraj si ho!
aj mňa by zaujímalo, čo je s vami

@1fifinka1 oni to nemyslia zle. Skôr sa boja, že teraz ona zamrzne a nikam neodijde.
Véd už aj hodila, že do konca PN ešte by vydržala. A zas sme pri tom, že odídem, ale teraz sa nedá a nikto to nechápe.
A pritom riešenia sú. A keby zavolala na tie krízové linky tiež by jej pomohli s takými praktickými vecami.
A to veeelmi chápem ze ona je vyčerpaná, tak prosto ich nevidí a panikari.
Preto jej pomoc treba. Ale musí si to uvedomiť a požiadať