Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
@cacianka
@karolinakr na druhej strane za jeden telefonat doktorke,alebo zamestnavatelovi nic neda. A bude kludnejsia, ze to ma poriesene. Nahlasit adresu sestry,ak tam bude cely vikend.
Autorka prvých 10dni platí zamestnávateľ. Jemu treba oznámiť zmenu, a po 10 dňoch sociálke. Budeš mat srdce na mieste. A myslíte si čo chcete. Je to bežná vec. A to, že sa tu na tom niekto rehoce je nepodstatné.
Veri neveri - čaka ta dlha a tazka cesta, a ked si odstrihnes psychicku podporu a muz bude utocit, robit tlaky, vyhrazky, mysliš, že to ustojiš, ked sama o sebe vieš, že si slaba žena? chcela si s nami vybabrat ale si vybabrala sama so sebou, kto bude mat na teba dosah dalsieho pol roka-ked si introvert este k tomu? Ja sa nehanbim pytat pomoc, ked som na dne, ale aj ci ty budes mat odvahu, na 100% nie som presvedčená
@cacianka
Presne tak, preto som aj ja viackrát zdôraznila, že ma vyhľadať pomoc v krízových centrách, stačí jeden telefonát a už by ju správne nasmerovali a pomohli.
Ďakujem Ti ešte raz za Tvoju fundovanú pomoc a prehľad, možno to pomôže aj niekomu inému.
A pre autorku- toto je môj posledný príspevok.
Pevne verím, že sa oslobodite aj spolu s dcérkou od toxického vzťahu…
Pevne verím, že raz aj tvoj syn pochopí, čo je a nie je správne…
Pevne verím, že ako si napísala, že poznáš svojho partnera a vieš ako bude reagovať, že sa to pre vás skončí dobre…
Pevne verím, že za mesiac napíšeš správu, že sa máte aj s dcérkou dobre a že odchod bolo to najlepšie, čo si mohla spraviť….
Cela diskusia sa číta ako roman, kde koniec ešte nepoznáme.
Teší ma, že s toľkými ženami zdielame podobne názory. Ďakujem vam 🥰
Ako povedal doktor Sova nemožem odisť, dokial nemam istotu, ze liečbu preberie za mna spolahlivý doktor !
@karolinakr 👍

@inuzv Ďakujem pekne.
Autorka sefke povedz, že potrebuješ opateru, že ti neni dobre. Iné vysvetľovať nemusíš. Odísť odid, ale veci by mali byť na poriadku. Stačí volať možno na personálne. Ide o to, že ti tu pn platia. A radi si skontrolujú ci ju dodržiavas. Nič zložité to neni. Neboj sa. Napis mi správu ak chceš.
Tak napíš mail zamestnávateľovi, že od dnes máš zmenenu adresy. Uveď novú a sestra nech príde k Tebe a dcére. Prší kúpite zmrzku pozriete film, uvaríme niečo dobré.
Vymazaním diskusie potopis iba seba. Keď sa odsťahujes a začne súd, budeš potrebovať ženy tu, aby ťa podržali. Preto ti aj ponúkajú pomoc osobným stretnutím lebo vedia predpokladať, čo začne tvoj ex vystrájať. Chcú ti byť na blízku a pomôcť to ustáť, ale ty máš stále nutkanie pomoc odmietať a byť vztahovacna na negatívne asi 3 komentáre z celej diskusie. Prečo nenapises babam aspoň okres v ktorom byvas? Vedeli by sme ti pomôcť aspoň podporou, podržaním, alebo proste iba sedením pri tebe. Ale ty kategoricky všetko odmietas a aj keď sa to snažím chápať, lebo som si tiež prešla stockholskym syndrómom, prestávam ti rozumieť. Ešte len budeš potrebovať podporu a pomoc, tak si ju sakra začni vážiť. Začni si vážiť čo tu pre teba dievčatá robia a ako sa zaujímajú. Vymazaním diskusie prídeš o podporu ty.. Začni rozmýšľať aj nad sebou a sebalaskou a začni prijímať pomocné ruky. Nie iba silou mocou furt niečo dokazovať negativnym komentárom..
Autorka robím na pošte. Mame tu 3zavody, každý mesiac mi plače niekto pri okienku, mala som kontrolu, len som odbehla do obchodu a bla bla. Ostanú oči pre plač. Ako vravím, stat sa to môže.
Tak isto sms doktorke alebo mail. Dobrý deň, nedarí sa mi dovolať. Chcem oznámiť zmenu pobytu na PN z vážnych rodinných dôvodov. Od... sa budem trvalo zdržiavať na adrese...... podpis
To máš najlepší čas odísť počas PN, keď máš pokoj od práce. Kontrola je nepravdepodobná! To je negatívna logika, že na ... hajzel spadne. Nie, ona to teraz mení. Už nie je ta žena, na ktorú padá hajzel. Ona výhra v oboch prípadoch, keď dnes odíde! Keď nepríde kontrola a výhra, aj keby prišla. Čo zdôrazňujem, že sa skôr nestane. Však čistá štatistika. Skôr nepríde, ako príde.
Môžeš váš život teraz zmeniť, toto minimálne riziko dokážeš vziať na seba.
PS: a omnoho viac by sa v tomto kontexte hodilo príslovie všetko zle je na niečo dobré. Ja som raz mala takú idiotsku prácu a situácia ma z nej poslala preč, čo mohlo vyzerať ako osobná tragédia. Teraz mám prácu mojich snov, práve som skončila v kancelárii a išla som na čaj. Inak by som túto nehľadala.
Ona je v skusobnej tlacia ju topanky nariekala hned 2.den.Bude to taka velka tragedia, ked ju vyhodia? Pojde do stanku noviny predavat a hned ožije k lepšiemu
@brembo 🤣
Ona viac než peniaze by potrebovala ľudskú spoločnosť, niekoho mať pri sebe v ťažkej situácii ako oporu. Každopádne všetci čo tu píšeme sme s tebou aspoň virtuálne. Aj keď sa nezhodneme v istých veciach, všetci ti prajeme to naj
@brembo ked nechce - nechce, nechaj tak.Este pride s prosikom
Mila pani X, (na perosnalnom oddeleni),
Nakolko sa mi zhorsil zdravotny stav a bojim sa byt sama bez dozoru na nahlasenej adrese, rada by som Vas informovala, ze od dna 1.4 sa budem nachadzat na adrese xxx.
Ihned ako bude ordinovat moja lekarka, budem zmenu adresu riesit i na oficialnom tlacive, ktore Vam dorucim.
Dakujem za pochopenie.
Pekny vikend
Určite dnes odchod, nenechať byt prepadnúť.
A bolo by fajn, keby sa prestala správať ako ten človek, čo stojí na streche domu a úprimne verí, že ho jeho Boh zachráni. Ale stále chodia len ľudia, čo mu núkajú pomoc. Ktorú on zakaždým odmietne lebo on dostane pomoc iným spôsobom.
Keď ho tuším voda dostihne a sa utopí, vyčíta Bohu, že on mu veril a prečo on ho nezachránil. Na čo Boh skonštatoval, že on sa snažil, poslal mu pomoc niekoľkokrát, ale on vždy odmietol. Lebo to nebola pomoc akú si ten človek predstavoval a usúdil, že on takú pomoc (od ľudí)nepotrebuje. Ale potreboval.
Mala by autorka vsebe potlačiť to jej silou mocou "zvladnem sama" a pomoc prijať. Lebo zvládnuť niečo také sám je veľmi ťažké a dokáže to len málokto. Mnohí to ale dajú ak majú pomoc.
@janage áno súhlasím. Hlavne nech to oznámi. Je to bežná a samozrejmá vec. Neviem prečo sa tu niektoré ženy nad tým vzrušujú. Urobiť jeden telefonát, alebo odoslať email je určite jednoduchšie ako hľadať si novú prácu. Ale to ja už vysvetľovať nejdem. Už si tu pripadám ako pako.

často sa v týchto dňoch pristihnem, že na teba myslím. ako to pokračuje, čo je s vami... držím ti veľmi palce a posielam silu. dúfam, že si trochu cez víkend oddýchneš, budeš sa venovať dcérke, pookrejes... napíš nám večer. môžeš mi napísať aj súkromnú správu, budem rada ❤️ držím palce 🍀