icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
alexnina777
2. apr 2022

@cocolino234 presne ako píšeš, 50 žien jej pomaly utekalo pomocť so sťahovaním , psychická podpora level milión, a pani sa neunúva ani 2 vety napísať ako to vyriešila.. jedine čo stále rieši kto na ňu škaredo pozrel..

autor
2. apr 2022

@cocolino234 Niekto mi tu písal aj o tom či nepijem alkohol ako ja už nemám slov na toto a som už znechutená.Potom zase že diskusiu nahlasia. A stale niečo ešte aj o pn vznikali kadejake reči.Takže som znechutená chápeš?

autor
Autor odpoveď zmazal
reuska1
2. apr 2022

To isiel s tebou aj syn?

alexnina777
2. apr 2022

ale veď už ti tu baby písali že sa vykasli na to čo si kto myslí..máš tu obrovskú podporu, to si si všimla??? toto je dlhý proces ale raz to pochopíš, úplne ingnorovať negatívnych ľudí a zamerať sa na to pozitívne..tie čo ti ponúkli pomoc si ani raz nespomenula, stále píšeš len o tých čo ťa spochybnili..na tých zabudni..

alexnina777
2. apr 2022

nemyslim so sťahovaním, s radami, ako to máš urobiť, čo máš vyriešiť na úrade, psychická podpora, tá je najdoležitejšia ..veď tie baby ti dali toľko podpory že ja by som bola taká vďačná a nie tých pár negatívnych správ stále riešiť..ono to tak funguje že keď mi niekto pomože tak sa ozvem..aby vedel či som v poriadku..

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
brembo
Autor odpoveď zmazal
dramaqueen
2. apr 2022

sory no toto je truba a hovorim to kvoli vam dievky co ste jej tu knizky pisali........ odrby a ignor tym co jej tu najviac pomahali len lutovacky a nic s toho....... cudujem ze jej tu este klavesnicu drali koli nicomu a nech uz nic nepise ked sa tu tym vyhraza co vy ju idete prosikat??? majte hrdost takisto co ste jej vy radili vy stenjej ponukli pomoc na tacke a ona blbcom co jej neveria pise ako teenka........

ceklis
2. apr 2022

@brembo a admini niečo odpísali? Pravdupovediac chcela som naozaj pomôcť a minimálne vedieť, či sú ok. Čakala som, že diskusiu zmažú a tak som len prekvapená že tu stále je. Vlastne, autorka akoby sa teraz s nami zahrávala… ja nepoviem, veď som spokojná, šťastná… zrazu toľko tajnosti. No neviem čo si mám o tom myslieť. Možno by bolo lepšie keby sa to celé vymazalo. Jej záleží na tých, ktorí neverili a tým, ktorí jej ponúkli pomoc sa len vysmieva týmito komentármi poslednými :(

alexnina777
2. apr 2022

@ceklis ide o to že sa neodsťahovala, sedí doma a je šťastná spolu s detmi..kedže jej všetci radili odísť a neodišla, nechce to napísať..ale to je všetko v poriadku, je to jej rozhodnutie, jej život..len nemá v sebe tú silu to sem napísať..preto reaguje len na negatívne príspevky a tých čo ju podporovali ignoruje..myslím že sa nemýlim..

autor
2. apr 2022

Čokoĺvek napíšem tak je zle.Stále len vznikajú dohady.A potom pribúdajú strany a ešte mi tu paní napísala či mi išlo o to živiť diskusiu.Preboha! Už naozaj nemám chuť nič vysvetĺovať.Už som oĺutovala že som zakladala diskusiu.Každý si musí poradiť sám,načo som ja sem vôbec písala? Bolo mi to treba?! Ĺutujem to. Dvom ženám som tu písala sukromnú správu,vedia že som tu 6 rokov zaregistrovaná a nikdy som žiadnu diskusiu nezakladala ani neprispievam do diskusii.Prečo by som si preboha vymýšĺala? Z nudy? Smiešne! Alebo prečo?
Áno som váhavý človek,introvert a nemám sebavedomie.Roky som bola ponižovaná.Trvalo mi dlho kým som si uvedomila veĺa vecí a rozhodla sa.

miadi
2. apr 2022

Cize si ostala ..

autor
2. apr 2022

@alexnina777 Vidíte? A kvôli takýmto príspevkom ako ste mi Vy napísala ja už nemám chuť nič písať!
Čokoĺvek napíšem hneď tu vznikajú špekulacie alebo pribúdajú strany a už je zle.

autor
2. apr 2022

@dramaqueen Veĺka vďaka! Ja sa aspon slušne vyjadrujem,si prečitajte ešte raz čo ste mi napísala.

ceklis
2. apr 2022

Špekulácie vznikajú práve kvôli prispevkom, ktoré teraz píšeš. Stačili by dve vety. A nie takéto litánie. O čo ti ide? Chceli sme pomôcť a teraz sa tu ideš roztrhať ako si urazena a neviem čo? Fuj, že ti hanba nie je. Pomáhali sme a ty sa tu teraz urážaš a vztahovacna si jedna radosť. Čo sa takto rozprávať týmto štýlom aj so svojim synom alebo priateľom? To odvahu nemáš, čo? Nejdem ta už ľutovať ani chvíľku. Nevážis si pomoc druhých, že ti to nie je trápne :(

autor
2. apr 2022

@ceklis Akym štýlom sa rozprávam? Ja som vždy slušne poďakovala. To ti môžu napísať viaceré mamičky.Nedáva mi zmysle písať niečo viac keď sa moja situácia ešte nevyriešila.Chápeš? Čokoĺvek napíšem tak je zle.Keď napíšem,ano odsťahovala som sa tak mi budú nadávať ze som sprostá a chcem sa s ním po dobrom dohodnúť.A mala som ísť davno obehať úrady.
Keď napíšem,ostala som ešte tu do pn,budú mi nadávať že som sprostá.
Takže ja už nemám chuť nič písať.
A za každú radu a pomoc som vždy slušne poďakovala a vážim si to.

alexnina777
2. apr 2022

nič nechápete, bohužial.. veď
napíšte , som doma , ďakujem za podporu , rozhodla som sa ostať..všetci tu na vás myslime či ste v poriadku a vy namiesto toho aby ste dali vedieť či ste v poriadku sa ľutujete..

miadi
2. apr 2022

Radsej napis adminom nech tuto temu zmažu. Lebo z tvojich reakcii je vidno ze s tebou sa neda. Uz to hnet inak vnimam ze otec tvojich deti snimi chodi na vylety bez teba . Pride mi to ako tvoja volba. Nikto ti tu nenadaval ( az na jednu vynimku na 30 strane!) vsetci ta podporovali. Neodindes. Tak sa maj dobre tam kde si.

autor
Autor odpoveď zmazal
ceklis
2. apr 2022

Nebud taká vztahovacna, naozaj na dospelého človeka sa spravas akoby si bola puberťák. Neber veci osobne. Povznes sa nad komentáre ktoré sa ti nepáčia. Nikdy nebude svet 100%ny! Môže ti byt jedno, kto si čo mysli. Skús veriť viac v seba a svoje rozhodnutia a tebe sa bude hlavne lepšie žiť. Nám nemusíš nič dokazovať, dôležitá si ty a tvoje deti.

alexnina777
2. apr 2022

áno presne toto si mohla napísať, a všetci by ťa tu podporili tak ako doteraz..ja neviem či to potrebuješ alebo nie..podľa toho ako píšeš už o podporu nestojiš..

reuska1
2. apr 2022

Dobrovolne isiel s tebou aj syn, ktory ti nadava a ponizuje taa tesil sa, ked si povedala, ze odides? Touto uz zial ani ja neverim 😕

ceklis
2. apr 2022

Haloo! Žiješ koľko rokov v takych podmienkach. Ako môžeš čakať že za jeden deň sa všetko vyrieši a na dobre obráti?
Zase nestávaj vzdušné zámky za jeden víkend. Pomaly ďalej zájdeš, tak začni pomalými krokmi a tak to vysvetli aj deťom. Nejde o podmienky, ide o pocity ktoré majú keď sú s tebou alebo keď sú s ním.
Bože žena. Teraz máš maly byt o pól rok môžeš mat väčší. Nemôžeš mat hneď všetko naraz.

autor
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
2. apr 2022

Autorka, ja na tvojom mieste by som bola šťastná, že šiel aj syn. Nemusel ísť, nech to bolo u vás akokoľvek.. Veď to je dôkaz, že mu nie si ľahostajná ❤️ Deti si zvyknú, zabývate sa a bude dobre.

alexnina777
2. apr 2022

tu vzniká nová téma, a to ako ďalej s deťmi ked si dokázala taký úžasný krok urobiť a odísť, lebo táto nová kapitola Vašho života vobec nebude ľahká , ale pre Teba je to to najdoležitejšie čo si pre Vás mohla urobiť, teraz to nevzdať..ja osobne ti držím palce, a keby si o to stála tak myslím že tu máš stále veľa tých čo Ťa podporia..

rohypnol1
2. apr 2022

@autorka Nie si dlzna nikomu vysvetlovanie a obhajobu, ani nam babam z modrehokona ;) ak si skutocne odisla s oboma detmi, gratulujem, prvy a strasne dolezity krok mas za sebou. Vydych a povedz si, ze si dobra. Zial, tazke veci ta este len cakaju, bez nich to nepojde. Rozcarovanie deti z novych podmienok, uskromnovanie, sud, rozvod… no musela si to spravit. Bude lepsie, hore hlavu, kopec sladkeho, odmen sa ako len mozes a bojuj za seba a deti. Snad ta este caka dalsich 50 rokov zivota a snad budu stastnejsie ako tie doteraz 🙂 vela sil 🙂