icon

Zo satelitu do mesta

kukuricka1
20. máj 2023

Ahojte,riesim takuto temu. Isli sme s muzom na dedinku blizko mesta(20km) , ze detom bude lepsie,slobodnejsie, vela bicyklov, odrazadiel,dvor..no proste odisli sme na dom. Pri troch detoch sme to aj velmi vyuzili, ale najstarsia nastupuje do skoly v meste a kedze som este na materskej, musim ju tam aj spat vozit a znova tam a spat, po skole..s babom v aute.( Kopu casu a vela € za auta a palivo) Okrem toho u nas v dedine nieje okrem krasnej prirody a milych ludi/priatelov ziadne vyzitie, minimalna obcianska vybavenost..vedeli sme to,ze je to len na par rokov, len mi to tu aj celkom prirastlo k srdcu. Na druhej strane budem najblizsie roky robit taxikarku detom(nieje tu ani mhd) a tiez na rozdiel od mesta, tu nam nepride nikto postrazit. V meste mame kopu rodiny..a hoci zivot s detmi milujeme, po tych rokoch by sme uz aj s muzom radi obcas spolu mali program aspon na chvilu. Teda okrem prechadzky po okolí. Ved len kvoli kaviarni alebo kinu, by sme museli 40 minut jazdit. Rada by som sa spytala tych co sa z domu vratili do bytu ako to znasate? Vacsina ludi ide z bytu do domu..mne sa tie benefity mesta pozdavaju. Okrem toho deti to v meste maju do skoly/skoly na peso a pritom dnes vsade jazdime s autom.. aj do škôlky, aj na nakup potravin..dakujem za vhlady

Strana
z4
kvetinka75
22. máj 2023

@karolinakr ale keď ti do meista bydliska nejde autobus, tak toho taxikára robiť musíš. Keď si v meste, MHDčkou sa v rámci mesta dostane dieťa všade. Nemusí robiť taxikára zakaždým.

h2
22. máj 2023

@slniecko5 Prepáč, ale veľmi divný názor. Už vtedy, keď si písala, že je naivné myslieť si, že deti sa budú samé hrať na dvore, som ti písala, že môj syn sa hráva na dvore, ale nie sám. Ak má niekto HO a je v meste, je to v pohodičke, ale ak žije na dedine, tak neuvidí živú dušu? Tu sme na Slovensku, nie uprostred sibírskej tajgy. Aj keby nebola reč o živote na dedine, ale rovno na samote, tak tu nemáš odnikiaľ ďaleko do civilizácie. Píšeš, ako keby človek z dediny nemohol ísť večer do mesta. A aj keď nejdem do mesta, spoločenský život viem mať aj na dedine.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
22. máj 2023

@h2 😅

h2
22. máj 2023
vamajka
22. máj 2023

@h2 na SS sa dochadza aj ked byvas v meste

h2
22. máj 2023

@vamajka Áno, ale keď v meste zmeškáš autobus, ďalší ti ide o 5 minút. U nás o hodinu. (Ináč, mala som na gympli spolužiaka, ktorý býval doslova oproti budove školy, stačilo mu prejsť cez cestu. Mal najviac neskorých príchodov. 😁)

vamajka
22. máj 2023

@h2 ano to sedi na mojho syna ten ma to stastie ze ma SS v mieste bydliska a chodi 3-5 min. po zvoneni hoci byva najblizsie ide ma z neho porazit

hlubik
22. máj 2023

@kukuricka1 skusila by som internát

h2
22. máj 2023

@hlubik Aký internát? Autorka potrebuje deti zaviezť do škôlky a na základnú školu.

karolinakr
22. máj 2023

@vamajka spolužiačka byvala vedla školy - posledna ako vždy

maranta_leuconeura
22. máj 2023

Inak este k tym dedinkam blizko BA, ktore maju na rozdiel od tych novodobych narychlo zvacsenych usadlosti aj nejaku obciansku vybavenost (skolka a ZS), mala som na strednej spoluziakov aj z Marianky aj z Ivanky a hlavne na vecer bol celkom problem dostat sa naspat, ked posledne busy chodili niekedy pred 22 (plus este cesta z cebtra na bus stanicu). Ja som vyrastala podobne, svojmu dietatu by som to nikdy neurobila, to je pre mladych 18+ totalny zabijak vztahov s rovesnikmi, odchadzat tak hodinu az dve potom co sa este len stretnete 🫣

kukuricka1
autor
17. nov 2024

Tak žienky, aktualizujeme, že sme sa teda v auguste presťahovali. Deti si zvykli fakt ze rýchlejšie ako ja. Tak zatiaľ je to fajn. Školu, škôlku aj ZUS mam pod oknom, byt je menší ako dom,tak upratovanie je malina. Som rada.

Strana
z4