icon

Zobrala som svokre kľúče od nášho bytu. Som sebecká?

4. jún 2025

Caute ženy. Kŕče v bruchu mám. Svokra si zvykla chodiť k nám bez ohlásenia, neraz aj v čase, keď sme neboli doma. Po viacerých upozorneniach som jej kľúče jednoducho vzala. Teraz máme v rodine tichú domácnosť a ja si kladiem otázku – bola som sebecká alebo som len chránila naše súkromie?

Strana
z2
viestta
4. jún 2025

Na hrube vrece, hruba zaplata. Ak si s nou synacik nevedel poradit, niekto to spravit musel. Otoc to na jej synacika, keby sa rozhybal, nemusela si pristupit k takemu kroku.

pasomnica
4. jún 2025

Nie, nie si vôbec sebecká a svokra by sa mala uvedomiť, že vám nemá čo snoriť po dome, je normálna? Dobre si urobila.

kacena4
4. jún 2025

no toto je diskusia pre teba a muza z akeho dovodu je ticha domacnost? predpokladam ze ste spolu viackrat riesili ze svokra vam neda sukromie...

bystrozraky
4. jún 2025

Neboj, to bude v pohode. Len to musíš správne dokončiť. Uisti sa, že svokra vie, že je ti to ľúto, ale sorry, aj ked to bolo mozno trocha zbrkle, inú možnosť si nevidela. Tebe proste vadí, ak niekto len tak napochoduje do bytu, čo je absolútne pochopiteľné. Možno pozvi svokru na kávu. Inak existujú elektronické zámky, ktoré nie sú tak drahé, a potom môžeš obmedziť vstup hocikomu, kedy chceš, aj cez mobil. Môžeš to nastaviť tak, že ak si doma, tak jej zámok nepôjde otvoriť. Ubezpec sa, ze aj tvoj manzel plne rozumie, ze ju mas rada, ale toto je proste pre teba cervena ciara a par krat si ju upozornia.....

petrao2
4. jún 2025

Dobre si spravila
Svokra mala kluce od nas no nikdy ich nepouzila
Svokor mal kluce od svagrinej(ich dcera) a teda ten si chodil ako domov
Parkrat svagor upozornil potom mu kluce zobrali,svokor bol chvilu ofučany ale nie dlho

lucia13022023
4. jún 2025

Soevaila by som to isté.

tetapetra
4. jún 2025

Dobre si spravila.

ajka19
4. jún 2025

ja nemám kľúče od detí, neriešim...nepotrebujem, ...mala som len raz, .... na týždeň, keď boli na dovolenke, ale keďže nemajú ani kvety, čo by som išla poliať, tak som ani nemala potrebu k nim ísť, načo...radšej ich idem navštíviť, keď sú doma, a nie keď je prázdny byt 😉

moonlight1210
4. jún 2025

Nebola si sebecka, ale normalna.
Po X upozorneniach mas na to svate pravo (mala si ho uz po prvom raze). Bez vysvetlovania a ospravedlnovania sa, ci vyjadrovania lutosti.
Svokra bola upozornena, aj tak to stale prekracovala a robila si po svojom.

A casom sa to utrasie s tym, ze bude normalka, ze svokra kluce nema. Nikto uz o tom nebude polemizovat. Bude to zvyk.
To len teraz je to take sokujuce.

Manzela aj ticha domacnost prejde a normalne s tym bude fungovat, ze mamicka kluce nema (ak je normalny).

A tebe, ked ta prejde prvotne ustrnutie, ze si si dovolila byt asertivna, kusok narastie odvaha do buducna stat si jasne za sebou.

juliavolna
4. jún 2025

Nie ste sebecka

lindusss2016
4. jún 2025

Za mna len taka otazka, co u vas robila, ked ste neboli doma? 😱 Je fajn, ak niekto ma kluce od tvojho bytu, v pripade potreby, ale nemala ich pouzivat bez ohlasenia, to je nanajvys nevhodne. Ja by som to vobec netolerovala.

autor
4. jún 2025

čo u nás svokra robila, keď sme neboli doma? Najčastejšie „išla len niečo pozrieť“, vraj si u nás zabudla okuliare, knihu alebo nám priniesla kompót alebo urobila akoze nakup - ked videla jogurt na konci sportreby v akcii. aby sme ušetrili.... Ale párkrát sa stalo, že sme prišli domov a zistili, že bola v kuchyni, hýbala s vecami, preskladala veci v chladničke alebo v obývačke. Nešlo o nič dramatické – ale o princíp. Neohlásené návštevy a manipulácia s našimi vecami nám začali vadiť. Rozprávali sme sa s ňou viackrát - slušne. Poprosili sme ju, aby nás najprv aspoň kontaktovala. Napriek tomu si kľúče stále používala podľa seba. Po čase mi to už prišlo ako zasahovanie do nášho súkromia. Nechcela som konflikt, ale ani ticho tolerovať niečo, čo nám nebolo príjemné.Chcela som len nastaviť hranice, nie rozbúrať vzťahy.

katica06
4. jún 2025

Načo mala vôbec kluče? Dal jej tvoj muž?

bielasovicka
4. jún 2025

A tvoj muž sa na teba teraz hnevá?

sulejmanka
4. jún 2025

Píšeš že vám to začalo vadiť , že ste sa rozprávali ,,, prevoz esá máte tichu domácnosť? Veď vadilo to obom

ja_bb
4. jún 2025

U nas svokra kluce ani nema a preto nebyvame ani v ich meste,hoci sme to zvazovali,ale presne kvôli tomuto som to zamietla :D ak to nechape,jej problem.skusila si pekne,to je hlavne,nepomohlo,nuž jej problém.

krasneleto
4. jún 2025

v prvom rade si ja myslim, ze jej ich mal vziat tvoj manzel... je to predsa len jeho mama... v druhom kedze nema hranice, je to asi jedno, lebo by sa hnevala tak ci onak... nie si sebecka ani nijaka, jednoducho si nastavila hranice...
my sme doma viac free, kluce maju aj moje susedy a mozu kedykolvek prist aj ked nie som doma, avsak rozhodne mi neupratuju skrine :D

colsami
4. jún 2025

Ak tomu predchadzal slusny rozhovor so svokrou, pokus o nastavenie hranic, plus dohovor od jej synacika ze si to nezelate, nemaj vobec vycitky. Smola, ak inak nepochopila...

januska12323
4. jún 2025

Ja toto rozdávanie kľúčov nechápem a vôbec sa nečudujem, že si jej zobrala.

ana_s
4. jún 2025

Nenechaj si od nej skákať po hlave, dobre si spravila. Vy ste už zvlášť rodina a máte právo na súkromie. Ak by ti čokoľvek vyčítala, otoč to na ňu. Spýtaj sa jej, ako by sa jej pozdávalo, keby v čase jej neprítomnosti chodíš po byte a hrabeš sa jej vo veciach. To, že ste jej dali kľúče predsa neznamená, že má právo na také správanie.

janetinka27
4. jún 2025
@kacena4

no toto je diskusia pre teba a muza z akeho dovodu je ticha domacnost? predpokladam ze ste spolu viackrat riesili ze svokra vam neda sukromie...

@kacena4 presne tak.len pre noch dvoch.ale bez tychto tem by forum nezilo, tak treba predhodit nieco zarucene, co zdvihne vasne a rozprudi diskusiu

viktoriaandrascik
4. jún 2025

Dobre si spravila. Ja žijem so svokrou pod jednou strechou a teda nedovolí si len tak napochodovať do našej časti domu ani keď sme doma nie to ešte keď tam nie sme.

bosorkabb
4. jún 2025

Moja mama má tiež kľúče od nášho bytu. Býva v rovnakom meste. Ale dôvod je že občas keď potrebujeme tak ide pre syna do MŠ alebo pre prípad že sa vymkneme. Nikdy neprišla neohlasene. Keď sme neboli doma tak vôbec ak nerátam že sme ju požiadali.
Ale keďže vaša ignoruje dohody tak sa nemá čo hnevať.

biba_18
4. jún 2025

čo je na tom že má rodič kľúče? hocičo sa môže stať ... iná vec že nerešpektuje to že to nie je jej byt a chodí si tam ako sa jej zachce ...

simca06022011
4. jún 2025

tak ak aj muzovi vadilo prehadzovanie veci atd, tak nechapem, preco ticha domacnost. proste vy si to doma preberte s muzom, ze proste takto sa mama zduje, aj sa odduje, ale nebude vam nikto lasovat vo veciach. Je to proste vasa domacnost.
Pre priklad, od nasho domu maju kluce moja mama, moj otec, a aj svokre som davala ale nechcela, ak bolo treba tak sme jej ich dali pred odchodom niekde a potom ich vratila, ani jeden z nich si dovolim povedat, ich nikdy nepouzil. Idu k nam po dohode, ak netreba u nas nic robit = poviem, ze netreba a nejdu. Proste kluce maju ako SOS, ak sa nieco stane, stratim, vymknem sa, nieco s dcerou treba riesit, nam sa nieco stane.. proste kadeco sa moze prihodit. Nie na prechazky po dome.

matkaleskova
4. jún 2025

Bud v pohode, spravila si len to, co si spravit musela. Ja na tvojom mieste by som konala uplne rovnako. Nie je to normalne, ked sa niekto takto sprava. A uz vobec nie po niekolkych upozorneniach 🙏 Mas moj obdiv kazdopadne 😉

michaela329
4. jún 2025

Ak si ju upozornila a ona to nerešpektovala, tak si len vyvodila logické dôsledky🤷

eviq
4. jún 2025

My sme svokre zobrali kľúče od nášho bytu už pred rokmi a konečne som mohla opustiť byt bez toho, aby tam niekto snoril a premiestnoval veci. Bolo to výborné rozhodnutie.

domkakvet
4. jún 2025

Ani si jej ich nemala davat, na co su svokre kluce, v pripade potreby ma dalsie kluce tvoj muz a naopak, keby tvoj muz potreboval mas zasa kluce ty, ale ked si jej ich uz dala, tak si dobre spravila, ze si ich zobrala.

danniiee8
4. jún 2025

Prečo si myslíš, že si sebecká? Ona nemá nárok ani povinnosť mať od teba kľúče a uz vôbec nemá právo ti chodiť sliediť. Budeš možno sebecká, keď jej bezdôvodne zakázeš kontakt s tvojimi deťmi a nie keď jej opodstatnene zakážeš zbytočný kontakt s tvojou domácnosťou bez tvojho vedomia. Toto pochopí každý normálny človek.

Strana
z2