Komu ste dali kľúče od svojho bytu?

10. máj 2023

Suhlasili by ste aby mala priatelova mama kluce od vasho bytu? Nedavno sme sa tu nastahovali a vraj aby mala, keby nieco, ze aj on ma od jej bytu (vsak nech ma, ma ich preto lebo mama uz zije len sama a samozrejme keby napr nedvihala alebo sa nedajboze nieco stalo sa do bytu dostal a vedel skontrolovat, pomoct, atd., xkrat sa uz vymkla tak jej vecer kluce odniesol). Mne to nedava zmysel, neviem preco by mal mat niekto dalsi kluce od nasho bytu, je to pre mna nase sukromie, nasa domacnost. Samozrejme si viem predstavit situaciu ze ideme na dovolenku a kluce niekomu dame, presne preto, keby nieco. Ale inak nie, vyslovene mi to vadi a priatel na tom trva. Jeho mama este aj byva na rovnakom sidlisku, nechcela by som tak byvat tak ze niekto ma vlastne kedykolvek moznost prist a odomknut si, on tvrdi, ze by tak nikdy neprisla. Aj keby, jednoducho na to nevidim dovod. Ako to mate vy?

heidy222
10. máj 2023

Jasne, že nikto nemá čo chodiť bez ohlásenia a otvoriť si kľúčom. Na druhej strane je fajn mať u niekoho kľúče ak sa vymknes

sasa1310
10. máj 2023

u nás majú kľúče rodičia oboch. Tak ako aj my od nich

annm81
10. máj 2023

Cestujete tak často, že vám každých pár týždňov musí zalievať kvety? Alebo máte školáka a ona býva tak blízko, že s ním častejšie pomôže, vyzdvihne ho zo školy a podobne? Chodieva vám bežne venčiť psa, lebo je na dôchodku a baví ju to? Ak nie a nemáte ani žiadnu podobnú okolnosť, kvôli ktorej by často mávala k vám chodiť bez vašej prítomnosti, tak na to nevidím dôvod.

mimikarol
10. máj 2023

Moji rodičia majú kľúče od nášho domu. Bývajú cca 4km od nás a už sa stalo že sme ich potrebovali. Ale o nich na milión % viem že by k nám neprišli snorit.

anjelik1991
10. máj 2023

Naši majú kľúče od domu. A keď sme bývali v byte tak ma to zachránilo keď som sa vymkla z bytu 😀. Ale zas máme taký vzťah, že bez ohlásenia a dovolenia by neprišli k nám keď niesme doma

keiko33
10. máj 2023

Tak mať kľúče, neznamená, že ich bude používať. Naše kľúče má moja teta (rodičia bývajú v inom meste). Stará sa mi o veci doma počas dovolenky, plus kebyže sa vymkneme.

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
10. máj 2023

ja som dala susedovi ,ale ked s nim bolo velmi zle tak som si ich radsej vzala keby nahodou umrel 😀 teraz ich mam schovane v zahrade ..uz nejeden X som sa vymkla a kedze mam specialny zamok tak by ma vyslo drahe keby volam handymana ... ale susedove mam stale a aj od susedy ..pre istotu..samozrejme k nim nechodim len ak sa vymknu pridu si vziat

simca06022011
10. máj 2023

Mame kluce u rodicov, odjakziva... dokonca ked sme byvali v meste, mala priatelova babka. Bolo to pre sos, keby sa nieco stalo, mame kam utekat. A veru sa aj stalo parkrat :DD raz som chlapa so zlomenou nohou zamkla doma a prisiel pre neho odvoz, ten si bol u babky po kluce... a minimalne 2x viem o tom, ze som si ten byt zabuchla. V dome sa nam stalo, ze kluce odisli v aute do madarska a bolo.. :D nasi museli prist otvorit. nikto sa nam sem nechodil prechadzat aj ked kluce maju :D Rovnako ako sa my nikam nechodime prechadzat, ked kluce mame.

taziona
10. máj 2023

Nase kluce mali nasi kamosi, rovnako tak nam dali aj oni ich kluce. Mali sme ich iba pre istotu, ak by sa nieco stalo s nasimi klucmi. Nikdy by mi nenapadlo zneuzit to a ani som sa nebala, ze by to zneuzili oni.

kamatopo
10. máj 2023

Kľúče má môj brat( rodičia su už starší tak keby niečo on by problém prv vyriesil) ,ale neviem si predstaviť že by ich mala svokra 🙈 určite by všetko presnorila🤣. Teda aspoň tú moju by to napadlo.

simca06022011
10. máj 2023

V podstate ak si ma hocikedy prist a odomknut bolo by to pre mna no go.. priatelovi si povedala, preco to nechces? proste kluce tam mozu ist, zavru sa niekde do skrine, ale ked chce pirst na navstevu pekne si zazvoni, ozve sa vopred? Ja kym sa to svokrovci naucili, ze u nas si neodomykaju, aj ked kluc maju, nechavala som kluce vo dverach a mali sme aj retiazku este :D bola k bytu, tak aj ta bola zahaknuta vzdy :DD

lilianka28
10. máj 2023

Tak my máme tiež od rodičov kľúče a oni naše. A tiež dcéra má naše a my ich 😁
Ale na 100% navzájom si nelozime po bytoch. Je to o dôvere a ozaj keby dačo...

maca1984
10. máj 2023

Moja mama aj svokrovci majú kľúče. Ani jeden raz u nás nikto z nich nebol bez ohlásenia.
Aj keď sme na dovolenke a idú poliať tak nám volajú alebo pošlú sms že idú k nám.
My máme tiež kľúče od nich.

margaretka_
10. máj 2023

Mne pride tiez normalne dat niekomu kluce, ale nepride mi normalne, keby vdaka nim chodi niekto do bytu neohlasene 🙂
Ked zila este moja babka, malo od jej domu kluc hadam 10 ludi, susedia, znami, rodina...

kp7333
10. máj 2023

Nevidim na tom nic zle. My mame rezervny kluc u susedov. Pre pripad, ze sa zabuchneme alebo ak si deti zabudnu kluce, nech sa po skole dostanu domov. Rovnako maju oni u nas kluc. Ved nemusis dat od spolocneho vchodu, len od bytu. Napr. pre pripad, ze vam zavola spravca, ze vytapate susedov pod vami a ste v praci. Vtedy by svokra vedela prist skor ako vy.

laila22
10. máj 2023

Kľúče od môjho domu majú moji rodičia a brat. Nikto sem nechodí bez ohlásenia, ani keď nie som doma. Pár krát sa mi to už vyplatilo, mať ich v zálohe..

eeffka
10. máj 2023

Mame a svokrovcom, ti sa nejak nevedeli svojho casu sprratat do koze tak sme vymenili zamok a im uz nedali

zorkahorka
10. máj 2023

Svagor ma od nasho, my od jeho domu. Byvame vedla seba. Uz sa stalo, ze som ich veru parkrat pytala, ked muz kdesi isiel a nenechal mi kluce. Alebo sme na dovolenke a treba niečo z domu...

ewell13
10. máj 2023

Naši majú tiež kľúče od nášho bytu. Neraz som zabudla kľúče v práci, a brala som tie náhradné od našich.
Segra dala tiež našim náhradný kľúč.
Ja mám kľúče tiež z rodičovskeho domu, a tiež brat mi dal kluce od svojho bytu.
Raz sa vymkol, takze sme otvorili tymi co mi dal.

hankab
10. máj 2023

Ved ked priatel povedal, ze mama by nikdy bez povolenia k vam neprisla, tak nechapem preco robis z toho take haloo. Je to vylucne tvoj byt a priatel dal mame kluce bez tvojho opytania?
Ja by som bez vahania dala kluce rodicom aj svokrovcom, nikdy nevies kedy ich budu musiet pouzit. Napr. budete tyzden na dovolenke a praskne vam hadica od pracky (stalo sa mi).

petulda333
10. máj 2023

Mali sme nahradny u mojich rodicov,kedze byvali cez cestu. Od domu sme dali tiez. Nevidim v tom problem,ak by chodili na neohlasene navstevy a odomkli sami,tak hk vezmem

katkine_terapie
10. máj 2023

Komu patrí byt? Ak je spoločný (vlastný, podnájom), mali by ste sa dohodnúť. Ak je byt jeho, rozhoduje o tom, komu dá kľúče on sám.

basulaak
10. máj 2023

Moji rodicia, moja svokra a upratovacke nechavam a hadze mi ho po praci do schranky. Je to prakticke ked ma rodina kluce, ak by to zneuzivala potom by si to mala riesit. Neboj sa nateraz toho.

petulda333
10. máj 2023

A ,ze nevidis dovod? No na ten prides,ked pojdete niekam spolu,budete mat jedne kluce a stratite ich. Aldbo sa vymknete. Potom sa budes bit po hlave,ze nik nema nahradny

divokykonik
10. máj 2023

Svokrovci majú kľúče od nášho bytu ako aj my zas od ich domu. Chodievajú nám kŕmiť mačku, keď sme na pár dní preč napríklad. Nechodia do bytu bez nášho vedomia.

lylyjana
10. máj 2023

u nas mali a maju kluce aj svokrovci aj rodicia. Nikto sem nechodi a otvara si svojimi klucami, vzdy klopu. Tie kluce su len na nudzove udalosti

zobaka
10. máj 2023

nikto nema nase kluce

zuzanka.zuzu
10. máj 2023

kľúče kľudne daj, tie nie sú dôležité (možno iba ak sa ty vymknes). vzťah si zariad podľa toho či potom maminka príde alebo nepríde 😉 ak príde raz, vážny pohovor s priateľom. ak príde druhý krát tak buď by som menila zámok ja alebo by som si brala svoje veci (podľa toho koho je byt). radikálne? vôbec nie keď si pozorne čítaš diskusie na koňovi 🙈

denden77
10. máj 2023

byvam tiez na jednom sidlisku s rodicmi.. ja mam kluce od ich bytu, oni od mojho 🤷‍♀️😊