Zobrala som svokre kľúče od nášho bytu. Som sebecká?
Caute ženy. Kŕče v bruchu mám. Svokra si zvykla chodiť k nám bez ohlásenia, neraz aj v čase, keď sme neboli doma. Po viacerých upozorneniach som jej kľúče jednoducho vzala. Teraz máme v rodine tichú domácnosť a ja si kladiem otázku – bola som sebecká alebo som len chránila naše súkromie?
Ak sa svokra príliš stará a narušuje harmóniu v rodine, neuvedomuje si kde je jej miesto, tak ju kľudne zakillujte. Ten čo nesie morálnu zodpovednosť, musí mať právo použiť silu.
Tlieskam Ti, rozumne a hlavne odvážne si sa zachovala.
Teraz sa svokra urazila, ale bola by urazená aj tak, keby ste jej zakaždým povedali že nemá chodiť bez ohlásenia.
Takto je to už definitívne vyriešené, len jej nedajte nazad kľúč. Radšej daj kamoške.
Ja mám kľúče od dcéry, ale nedovolila by som si, ísť k nim bez ich vedomia. Zavolám, že mám nákup, vyložím do chladničky, mrazničky, čo netreba položím na stôl... odchádzam. Mám kľúče od rodičov, použijeme ich keď sú na dovolenke a treba poliať kvety, . A rovnako máme kľúče od suseda, nakoľko jeho dcéra býva ďaleko... takže keby niečo ...
A kto sa s kym.nebavi?
Koho je byt?
Dobre si spravila. 👌
A prečo mas tichu domácnosť ak ste sa s nou viackrát slušne rozprávali?
Ja by som svokre dala kluce - ak by sme sli na dovolenku. Inak nikdy, nech oride ked my tam sme. Nie si tam chodit na prechadzky.
Dobre si urobila
Dobre si urobila. Keby nie a ďalej by si to trpela, bola by si hlúpa. Nič sa neboj, tichá domácnosť prejde, všetko sa utrasie. Ved mužovi by sa tiež nepáčilo, keby toto robila tvoja mama, či hej?...
Nie ty, ale svokra bola sebecka, lebo si riešila svoje vlastné ego, že ona môže všetko, vy len huby držať.
Konečne si sa zastala sama seba.
Moja mama ma tiez kluce od nas ale na pouzivanie su nepisane pravidla. Nikdy nejde ku nam bez toho aby som jej nezavolala ja ze daco treba. Ked ide k nam a ja som doma normalne zaklope a otvori si klucom. Mame to u nej aj kvoli pripadnemu vymknutiu.
Cize to ze si svokre zobrala kluce po upozorneni a dohovarani je dobry krok. Zaujimave ze aj muzovi to vadilo ale neurobil poriadky. Nemaj ziadne vycitky.
Čí je ten byt?
Svokra nemá mať žiadne kľúče od ničoho, je to váš dom alebo byt
Zničí Vám život. Odstrihnuté sa čím skôr a natrvalo, z vlastnej skúsenosti😉
Asi to bude dobre zadubena zenska ked to doteraz nechape a este bude hrat urazenu.Kasli na nu.Urobila by som po 2 raze to iste.
čo je na tom že má rodič kľúče? hocičo sa môže stať ... iná vec že nerešpektuje to že to nie je jej byt a chodí si tam ako sa jej zachce ...
@januska12323
@biba_18 Presne tak, kľúče nie sú problém, naše dcéry majú kľúče od nás pre nepredvídané udalosti, preto aby sa mohli postarať o nášho kocurika, často nie sme doma. My od jednej z nich, tiež sú to bludari rozcestovani, majú kocurika , mačku, sliepky, takže chodievame dva razy denne. Občas ma ruky svrbia, lebo dcerina predstava o poriadku je iná ako moja, aké nedovolila by som si upratovať, či premiestňovať veci. A otvárať skrinky a skrine, to je už úplne za hranou! Dobre si urobila, je to tvoja domácnosť.
Ak by to bola tvoja mama, urobila by si to iste? Ak ano, tak je to v poriadku. Posla toho, co si pisala, nic neprijatelne svokra nerobila.
Od nas maju kluce vsetci 3 stari rodicia, byvame v RD, chodia obcas tiez, ked nie sme doma, nevadi mi to uz 27rokov.
Ak by to bola tvoja mama, urobila by si to iste? Ak ano, tak je to v poriadku. Posla toho, co si pisala, nic neprijatelne svokra nerobila.
Od nas maju kluce vsetci 3 stari rodicia, byvame v RD, chodia obcas tiez, ked nie sme doma, nevadi mi to uz 27rokov.
@jamidea to si ty, nie každému vyhovuje, aby mu zasahovali do súkromia.
Máte právo rozhodnúť, že koho a do akej miery vpustíte do svojho súkromia.Moja p.svokra mala po dlhé roky kľúče od nášho bytu, ale malo to praktický dôvod: vypomáhala mi so synom.Do bytu chodila keď šla s vnukom, alebo keď niečo doniesla.V prípade,ze p.svokra prišla k nám v čase, keď som bola doma, vždy zvonila ako každá iná návšteva, keď som doma nebola a nieco doniesla, vždy mi volala, že pôjde,alebo bola u nás.Syn vyrástol, menili sme dvere aj zámok, tak sme už akosi babke nedali kľúče...pravda,p svokra už má svoje roky a je málo pravdepodobné,ze by sa len tak vybrala kvôli niečomu do nášho bytu/pre objektívnosť treba dodať, že už 7 rokov som taká nevesta -nenevesta,lebo môj manžel pred 7 rokmi zomrel/
Kebyze mi niekto chodi do bytu a presuva veci, to by som tiez riesila razne.
Ale mat kluce u niekoho blizkeho je fajn. Mne pred par rokmi praskol slepak, muz ma zaviezol na pohotovost so silnymi bolestami, ale akosi sme obaja zabudli, ze kluce zostali v mojej taske. Na jeho stastie kusok od Nas byvali svagrovci,.ktoru Mali kluce, inak by sa uz domov nedostal, ja som uz Bola na sale.
Ja toto rozdávanie kľúčov nechápem a vôbec sa nečudujem, že si jej zobrala.
@januska12323 Ja to napr. beriem ako poistku. Ja mám kľúč od rodičovského bytu, ale aj keď idem k rodičom ohlásene, aj tak klopem. Detto moji rodičia, majú pre istotu a keď sme preč na dlhšie, tak chodia nakŕmiť zvieratko. Ale nikdy nevošli do bytu len tak, taktiež klopú, keď k nám idú. Všetko je to o rešpekte.
Je to brutálne narušenie súkromia, len tak si k niekomu vojsť do domu v jeho neprítomnosti.
Dobré si spravila .
Nemá ty čo snorit po dome .
Och, pre jedne kľúče taký cirkus doma, že až tichá domácnosť? 🤔 Mohli ste aj nový zámok kúpiť a už jej kľúčik nedať, že starý sa pokazil. Aj tvojej máme si vzala kľúčik, či ta ani nemala? 🤔
To sa vážne musis toto opytat? To nevieš poriešiť niekoho kto ti lezie do súkromia bez toho aby ti to niekto schválil???? Aj keby si bola sebecka a xy ľudí by povedalo že si neurobila dobre tak? Vratis jej kľúče? Tak hádam vieš čo ty chces a čo ty netolerujes a nepotrebuješ si to dať schváliť. A túto vec mal s mamou riesit tvoj muž. Či ďalší co je z mamičky posratý? Nuž to sú taký chlapi. Skoc! Ako vysoko mamicka. To neprerobis

Vymenila by som fabku potom by jej to doplo. A tu výmenu by som zvažovala nakoľko si mohla urobiť náhradný kľúč. Urobila si dobre hranice treba ukázať keď im nechape . To napätie prejde treba čas