icon

Zobrali by ste dar späť po rozchode?

29. jan 2025

Ženy úprimne Vás názor prosím
S partnerom (teraz už asi teda ex) sme boli 8rokov spolu. Zo dňa na deň mu preplo, neprišiel domov z jednej ožran party, zrazu že chce rozchod, pomaly mi ani dôvod nepovedal poriadne. Iba nejaké reči ktoré sa dokolecka opakovali, nedávalo to ani zmysel, najprv som myslela že či nie je opity alebo mu niekto niečo nehodil do pitia, lebo naozaj sme žiadny problém nemali a zčistá jasna toto že si nevie predstavit budúcnosť…Úplne divne. Nevadí, absolutne tomu nerozumiem, ale chcem vedieť čo by ste spravili Vy.
Totižto pred mesiacom mal narodeniny a kúpila som mu dost drahu vec. Hodnota zhruba 2.000€. No a teraz morálne riešim v sebe, či mu ju zabalit s jeho vecami, ktoré si príde zobrať, alebo si ju nechat. Ja viem že darované sa nemá vraciat, ale už len z principu ako sa znenazdajky rozišiel na somára, voči mne to chovanie bolo hlúpe, úbohé a keď si nevedel predstavit budúcnosť, to nevedel pred mesiacom? Ci zobrať drahy dar áno, ale byt ku mne uprimny to nie? Samozrejme ostatne darčeky za 8rokov už neriesim, ale toto mi prišlo vyslovene ako svinstvo, že si na to nespomenul pred mesiacom.

Strana
z2
evcagabi
30. jan 2025

Ano, nechala by som si ho

mircalla
30. jan 2025

@pralinka25 Nemusi mat....u mna to bola otazka tyzdna....Chlap sa vie takto super rychlo rozhybat, ked tam je niekto dalsi

mantilka
30. jan 2025

Či si nechať záleží od situácie
A on tebe aké dary dal? Lebo aj to je podstatné. Ak v rovnakej cene, tak si nechajte obaja.
Nabuduce nekupuj taký drahy dar, chlap to nikdy neocení. Tým dávaš najavo, že ťa má istú. Chlap sa má snažiť a nie žena preháňať s darmi a ešte pred svadbou.

elenajezova
30. jan 2025

Len tak zo zvedavosti...aký to bol dar?

sono2
30. jan 2025

Vypýtala by som si to
Druhýkrát nekupuj také veci.
A že sa nič predtým nestalo neverím. Možno si to len ty nevidela.

liv1
30. jan 2025

Mna by tiez zaujimal ten dar, ze co to bolo. Ja som asi najdrahsi dar co som kupovala muzovi, bola elektricka gitara. Nuz.. za akychkolvek inych okolnosti by som povedala, ze co sa daruje to sa nevracia. Ale za tychto tvojich, si to len pekne nechaj

petracandle
30. jan 2025

Darčeky sa nevracajú ale v tomto prípade by som mu to nedala..100% už dopredu vedel, že ťa opustí a vychcane zobral drahý darček.
V tomto prípade aj keby to bolo opačne by som ho vrátila obdarovávateľovi. Iné nie, samozrejme.

lujza123
30. jan 2025

Hmmm mne toto spravil ex, vzal si po rozchode laptop ktorý mi daroval rok predtým na Vianoce
Mne to prišlo dosť divné, ale nechala som to tak. Keby sa ho spýtaš prečo sme sa rozisli tiez by povedal ze z ničoho nic mi preplo, co vôbec nieje pravda, ale taký je jeho pohľad, tak to proste vníma. Myslím ze keby sa spýtaš rozidenych párov na dôvod rozchodu každý povie niečo ine a vzdy je jeden ublizenejší

Tým nechcem povedať ze takto je to aj u vas, ale ta pravda je vzdy niekde uprostred. Aspoň co som zažila ja a aj co si všímam v okoli veľa ľudí sa k rozchodu zbiera dlho, naznačujú, snažia sa riešiť ale stáva sa ze co jeden považuje za veľký problem ten druhý ani nevníma. Rozísť sa po dlhoročnom vzťahu nieje ľahké …Ani pre jednu stranu

Pozri je to úplne cele na tebe, ked chceš darček si nechaj, ked nie zbaľ mu to.

Mysli na seba, na to aký z toho budeš mať ty pocit , ak vieš ze ta bude trápiť ze si vzal drahy dar s vedomím ze sa chce rozísť tak si to radšej nechaj ako by si mala v sebe roky držať krivdu.
Ak to vnímaš tak ze nech si to všetko zožerie a ťahá preč tak mu to nechaj

A napísať mu môžeš, to co nam tu, to ako to cítiš, ze ti to pride vypočítavé z jeho strany a uvidis reakciu. Možno to ani nebude chciet

simca06022011
30. jan 2025

urob ako citis, ak si to chces nechat a napr. si uzit peniaze za to inak, nedaj mu to. Otazne ci aj on ti kupil nejake drahe dary a treba mu ich rovnako vratit? Ale teda.. asi by som mu to nepobalikla, uz len z principu, ze JA ho mam balit. A ako trest, lebo takto z nicoho nic ked mu prepne, si zasluzi akurat tak .. nic :DD

nikaeli
30. jan 2025

Ja by som to neriešila, ale moja ex.svokra áno. Ked sme si po rozvode konečne vysporiadali BSM a nastal čas jeho odchodu z môjho bytu, prišiel aj s mamičkou. Tá mala nejaký notes, v ktorom mala poznačené - Vianoce - váza, narodeniny - podnos, meniny - prehoz na posteľ. Pre mňa to bola extrémne vypätá situácia, keďže robili divadlo pred očami 6-ročnej dcéry. Ona diktovala, on behal po byte a znášal mne darované veci do krabice. Ani som nevedela, či plakať, či sa smiať. Keď boli vo dverách, iba som jej povedala, že tie hodinky, čo má na ruke od mojich rodičov k 50, si môže nechať.

A príbeh pokračuje. Dcéra už bude dospelá, napriek tomu, že ju jeho rodina vyčlenila, občas zájde k babke a dedkovi - naposledy tam bola na Vianoce, babka už má po 70 a tie hodinky stále nosí. Ex sa oženil a hádaj, čo má v spálni na posteli? áno, náš prehoz aj s vankúšmi od jeho mamičky 🤦🏻‍♀️

muchotrafka298
30. jan 2025

Ja som sa pri rozchode s dlhorocnym partnerom dohodla, ze si nebudeme vracat ziadne vci. Teda, on povedal, ze nechce odo mna nic naspat, ani sperky, notebook, tablet, co boli za mna dost drahe veci. Nechala som to tak, ja som mu tiez dala drahsie veci, ale na co by mi boli? A vtedy som si povedala, ze ziadne drahe dary, lebo su s tym len problemy. Ako pise Mirka vyssie, tak mna viacej stvalo to, ze to bol dlhorocny vztah a ja som tomu cloveku obetovala cely produktivny vek ako cena veci, dovoleniek a pobytov roznych, co ma tento vztah stal. A nemal gule ani na to, povedat mi, ze so mnou nechce byt. Lebo to bol patologicky klamar.

nelka93
30. jan 2025

Ja budem tiež jedna z mála, ale nechala by som mu ho. Nech sa aj zadrhne nim. Keby som mu ho raz darovala, tak už by som to nechcela naspäť, hoci ja by som darček za 2000 frajerovi nedala

canany
30. jan 2025

Ja som exmanzelovi kupila drahy pansky prsten na Vianoce. Pri rozvode som mu to dala, lebo som chcela hlavne nech vypadne z bytu a nerobi problemy, pri dedeni po jeho smrti sa prsten zahadne stratil a nevstupil do dedicatva pre nase deti. Asi si ho nechala jeho prvorodena. Aj take sa stava
Inak by ma tiez zaujimalo, co to bolo za darcek a mozno podla toho sa rozmyslela, ale pri style jeho jednania, viem aka by som bola svina ja, by som mu to nedala a nechala si.
Ked tak predala a zaplatula si nieco pre seba ako oslavu, ze som sa zbavila kretena skor, ako by sme mali deti, nebodaj svadbu a BSM.

lilitela
30. jan 2025

Závisí aj od finančnej situácie, aj od toho, či to bolo prekvapenie, alebo to bol dar na požiadanie, čiže očakával, že to dostane. Ze ci je až tak vychcany.

cacianka
31. jan 2025

nechala by som si, aj keby to bola echt pánska vec

anouschka5
31. jan 2025

@tatiana288 presne - vec predať a kúpiť super dovču ako odškodné

jana_eyre_2
31. jan 2025

Jasné že by som si ho nechala, predala a išla by som za to na dovolenku..

bielasovicka
31. jan 2025

V živote som taký drahý dar nedala ani mužovi, a nieto ešte frajerovi 🤣. A nie, nedávaj mu ho, nechaj si to pekne pre seba.

mircalla
31. jan 2025

@nikaeli Si ma pobavila

nikaeli
31. jan 2025

@mircalla ono hej, aj ja sa dnes nad tým už iba pousmejem. Ale v konečnom dôsledku je to veľmi smutné a človeku sa rozum zastavuje.. čo už.. aj takí ľudia asi musia byť 🤷🏻‍♀️

faelyn
31. jan 2025

Jasné, že si to nechaj, je to chrapúň, taký si nezaslúži nič… predaj to a za peniaze si uži nejakú dovču alebo niečo podobné 🏖️😎☀️

diablikovci
1. feb 2025

Mne ex sám vrátil darčeky od seba a 2 roky stali v skrini, dost ma to bolelo ako to cele dopadlo.

Strana
z2