icon

Zodpovedný alkoholik

vladino212
27. jún 2023

Zaujímam sa o to čo vás prvé napadne keď počujete niečo takéto ...

Strana
z2
syslik81
27. jún 2023

@vladino212 je zodpovedny za vlastne zlyhanie

kaktusik007
27. jún 2023

@vladino212 science fiction

viestta
27. jún 2023

ze chlasce zodpovedne, neflaka to a zodpovedne sa zlozi kazdy den

sheila121
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miimss
27. jún 2023

@vladino212 chodí do práce, platí účty, no vždy keď môže chlasce.

lenkakravcova
27. jún 2023

@vladino212 funkčný alkoholik? (funkčný alkoholizmus)

vladino212
autor
27. jún 2023

@syslik81 ja netvrdím o sebe že som alkoholik mňa len zaujímala reakcia pri takomto slovnom spojení . Ale ďakujem aj za takúto odpoveď .

vladino212
autor
27. jún 2023

@kaktusik007 áno vo väčšine prípadov je to presne, ale nie všetko čo je viazané na alkohol je nereálne. Ďakujem

vladino212
autor
27. jún 2023

@viestta áno chlasta zodpovedne ale to neznamená že sa musí zakaždým zložiť . Výber je na ňom predsa . Ďakujem

vladino212
autor
27. jún 2023

@sheila121 nie niesom opitý... Len ma zaujíma kto sa dokáže povzniesť nad slovo alkoholik a pozrieť sa na to inak. Ďakujem

vladino212
autor
27. jún 2023

@miimss áno aj taký sú tu , a zohrávajú veľkú rolu v živote ostatných. Ďakujem

dskjhfdlkdjhl
27. jún 2023

@vladino212 Neda sa povzniest nad slovo alkoholik, lebo ak je clovek zodpoveny, tak alkoholizmus z neho spravi nieco, co ma od zodpovedneho na mile daleko, zbytocne si to chces nejako idealizovat.

vladino212
autor
27. jún 2023

@lenkakravcova áno funkčnosť každej jednej veci je dôležitá ale treba poznať limity , výhody a nevýhody. Ďakujem

sonnenshein
27. jún 2023

@vladino212 oxymoron

viestta
27. jún 2023

@vladino212 nad slovo alkoholik sa povzniest neda, rovnako sa neda povzniest nad kazde slovo, ktore definuje akukolvek zavislost. Pretoze ten clovek nenici len seba, ak by to bolo tak, tak je to este stale v pohode, ale on svojou zavislostou nici zivoty aj tym okolo, najcastejsie tym najblizsim, na ktorych by mu malo zalezat. A spajat slovo zavislost so zodpovednostou, to uz nie je ani sci-fi, toto je oxymoron ako z ucebnice

harrisson
27. jún 2023

@vladino212 zodpovedný alkoholik pije s mierou a kontrolovane. Neopija sa pod obraz Bozi.

syslik81
27. jún 2023

@vladino212 ja netvrdim ze si alkoholik ... zodpovedny alkoholi zas az tak nemozne nieje .. ak dobre viem,alkoholik je aj tyen co je uz vylieceny ... stale ma prezyvku alkoholik ale uz mohol nad sebou zobrat zodpovednost vyliecit sa a byt zodpovednym o ked takuto sytuacii asi nemyslis ...

thoughtfulweirdo
27. jún 2023

Teoreticky ten, čo začne chľastať až vtedy, keď už nemá žiadnu rodinu a žiadnych blízkych, aby nemal komu ubližovať 🙂 a samozrejme predá auto a zahodí vodičák.

vladino212
autor
27. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl ja si to nijako neidelizijem je rozumiem že alkoholizmus je problém hlavne nezodpovedný keď nedokáže byť adekvátne kontrolovaný.

vladino212
autor
27. jún 2023

@sonnenshein Áno je to jeden z najväčších oxymoronov, ale nie nemožný.

dskjhfdlkdjhl
27. jún 2023

@vladino212 No, nevyzera to tak😉

panelacikova
27. jún 2023

@vladino212 viem si pod týmto pojmom presne predstaviť svojho fotra. naliaty každý deň. ALE... akonáhle bola naplánovaná cesta autom na nasledujúci deň, tak nepil. jednoducho do seba nedal ani pohár piva. príklad: v piatok sme mali niekam ísť (šoféroval), tak vo štvrtok celý deň nevypil ani kvapku alkoholu. absolútne bez problémov. a potom nemal problém zase mesiac, dva, tri piť každý deň. čiže ja si pod týmto pojmom predstavím presne takýto prípad.

vladino212
autor
27. jún 2023

@viestta aj slovo ako závislosť nemusí hneď ukazovať na niečo zle , závislí môže byť človek aj na láske, viere alebo správnom ciele v živote . Čiže určite sa dá pozrieť aj na slovo alkoholik inak . Pravda je že klasický alkoholik ničí všetko okolo seba bez pudu sebazáchovy ale zodpovedný a správne koordinovaný je niečo úplne iné. Doba je niekde inde a nemusí to byť sci-fi, ale áno klasický alkoholik je nezodpovedný a oyomoron zároveň.

mikadooo
27. jún 2023

@vladino212 a nemyslíš skôr to "kontrolované pitie"? Niekde som čítala, že je to jedna z metód liečenia závislosti na alkohole, no výsledky sú také všelijaké... Chce to všetko silnú osobnosť. Ale neviem, či je to to isté ako "zodpovedný alkoholik".

vladino212
autor
27. jún 2023

@harrisson áno ten si väčšinou hovorí slovom Degustátor. A má asi spokojný život .

viestta
27. jún 2023

@vladino212 ak sa jedna o teba, zbytocne sa obhajujes, ze si zodpovedny Mas problem, priznaj si to a zacni s tym nieco robit. Skutocne robit a nie lepit na ten obrovsky problem ktory mas leupoplasty s napisom zodpovedny.
A zavislost je medicinsky definovana ako chorobny stav, zavislost ako taka je chorobny stav a je uplne jedno ci je niekto zavisly na laske alebo na praci, nakupovani alebo diazepame, ten clovek je chory, ma problem, ktory treba riesit, pretoze jeho problem ma dopad na neho aj na jeho okolie. To len ten zavislak si nahovara, ze ma veci pod kontrolou, nie nema. To vidia vsetci okolo neho len on nie, pretoze si svoj problem neprizna.

Závislosť je v medicíne podľa definície Svetovej zdravotníckej organizácie choroba (teda nie len prejav slabého charakteru či vôle), a to choroba definovaná takto: duševný, prípadne aj telesný stav, ktorý je charakterizovaný prítomnosťou naliehavej túžby, alebo nepremožiteľnej potreby opakovane a periodicky privádzať do svojho tela príslušnú látku.
V psychológii je definícia rozšírená aj o túžbu a potrebu po istých formách správania. Závislosť (návyk) je nekontrolované nutkanie opakovať svoje správanie bez ohľadu na jeho dôsledky. Závislosť patrí do odboru klinickej psychopatológie.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Závislosť_(medicína)

kikusha2212
27. jún 2023

@viestta malé deti sú závislé na láske od rodičov. Aj to je choroba?

vladino212
autor
27. jún 2023

@panelacikova áno môže sa v kľude radiť do tej kategórie a ešte aj keď nebol hajzel a zly na vás keď pil a pritom vám nič nechýbalo tak to je dobrá spomienka.

panelacikova
27. jún 2023

@kikusha2212 toto sa pýtaš vážne? nerozumieš pojmu byť závislý psychicky od rodičovskej lásky a byť závislý na omamnej látke?

Strana
z2