icon

Zomrel mi manžel

libusa57
12. sep 2014

Zomrel zo dna na den mlady 44 rokov, neviem ci tu je taka diskusia , ak je dajte mi vediet prosim , som zufala a chcela by som si popisat s niektorou z Vas co to zazila?je tomu iba 20 dni nemozem verit ze uz nie je pri mne....

kimmie
23. sep 2014

@libusa57
Pripadne skus volat okolo 16:00, alebo aj neskor, ked uz ludia z east coast nevolaju. Ja som si vzdy dala telefon na speaker a pri tom varila, upratovala, hocico co sa doma da. Inak ty si pisala, ze na jar 2015 ti vyprsi gc, tak to uz o chvilu budes posielat. Mozes to poslat hned ako bude tych 90 dni pred vyprsanim. Drzim paste 😉 .

tova
24. sep 2014

@libusa57 ja mam GC a obcianstvo cez marriage. Fotky ich nezaujimaju (vraj fitit sa moze hocikto s hocikde) ale skor spolocny majetok, spolocna poistka, pozicka, zdravotna poistka, registracia auta, list vlastnictva domu, spolocne tax returns, property tax atd. asi aj tvoj syn ma docastnu GC, ale tam asi zalezi viac na tvojich dokladoch. Niektori pravnici maju free prvu konzultaciu, mohli by ti poradit ktore papiere potrebujes, alebo si v LA tam urcite budu nejaki dobrovolnici immigration lawyers, prip. skus sa pytat na socialke, department of social services. Ked nemas vodicak hned chod na DMV pytat aspon ID, tam sa testy nerobia vytlacia hned za pockanim, pouzivas to ako Id vsade v banke, poste, ako identifikaciu a ked spravis vodicak, tak ti to vezmu a hned zmenia na vodicak.

libusa57
autor
24. sep 2014

@tova my mame splolocny dom a auto a tu ID som dnes dostala lebo test som zlozila na prvy sup, este mam jazdu

kimmie
24. sep 2014

@tova Aj fotky ich zaujimaju. Aj ja mam obcianstvo cez marriage a na interview som si mala priniest aj fotky, bolo to na zozname ktory mi poslali.
Aj z fotiek sa da vela vycitat, ak sa ludia beru kvoli papierom, tak sa neberu v kostole, nemaju tam 50 ludi a necestuju na nejaku svatobnu cestu.

libusa57
autor
24. sep 2014

@kimmie
Aj my sme aj prvykret nosili fotky a ved na nich je aj datum a mam foto aj s posledneho dna jeho zivota co som sem pridala mame foto pod stromcekom a pohladnice s nasou fotkou co sme posielali rodine a priatelom!Plus to mam tisic sms ktore maju datum a neda sa to menit a tam su manzelove lubostne sms ako ma luby navzdy a vselico plus listy od neho aj pohladnice na valentina na den matiek a tisic len tak bezdovodne mam dokazov kopeeec!moj muz mi kupoval kazdu sobotu kyticu lebo dve na trhu ako to nie je dokaz len som si spomenula aky bol pozorny, vzdy som mala cerstve kvety vo vaze! Bol proste uzasny a mam naozaj mnoho dokazov ako ma velmi miloval!

koala7
24. sep 2014

@libusa57 je mi to velmi luto, je mi luto aj chlapceka ktory stratil otca a potrebuje teraz mamku najviac na svete. Rovnako ako ty potrebujes podporu z modreho konika, on potrebuje citit tvoju lasku, prosim nebud k nemu zla, lahnite si spolu do postele a smutte spolu, neodstrkuj ho. Potrebuje to prezit s tebou

koala7
24. sep 2014

Rozhovor s Majkou Demitrovou o tom ako zvladla stratu manzela s detmi,
http://casprezeny.azet.sk/clanok/100286/majka-d...

ckatka
24. sep 2014

@inull5 uff, ja som na tych leteckych dnoch vtedy bola a stala som len kusok odtial... este teraz ma mrazi ked si na to spomeniem...

tova
24. sep 2014

@kimmie my sme mali vyse 100 ludi na svadbe, v kostole atd a nechcel ani z daleka pozriet. mozno zalezi na pracovnikovi. ale oni uz mali prve interview predtym ako dostala 2r. tato 10r. uz by nemal byt velky problem. len hlavne treba nacas poslat formular, inac zrusia 2r. gc.

inull5
24. sep 2014

@ckatka vazne?no musela to byť hroza..manzel o tom nerád rozpráva tak ja sa ani nepýtam.

libusa57
autor
25. sep 2014

@tova my to tu v CA mame trochu inak a lepsie zeny su velmi chranene po takomto niecom beham po uradoch a vybavila som si slusne prachy.potrebujem zistit co vsetko musim mat aby som mohla zostat ma este 7 mesiacov na to no uz idem konat a som si urobila objednavku tam pojdem na buduci tyzden
Syn chodi druhy rok do skoly mozem povedat ze uz zabudol jazyk svoj rodny potom potrebujem pracovat vlastnim daky majetok a este su veci ktore musim potvrdit... Musi to dopadnut dobre 🙂

denkaajejdeti
25. sep 2014

@libusa57 Ahoj Libuška, vieš, že už na mňa nepôsobíš tak stratene a smutno 😉 ? Akoby si nabrala druhý dych, držím palce, aby išlo všetko podľa tvojich najlepších predstáv.

ckatka
26. sep 2014

@inull5 to som bola pubertacka a neprezivala som to tak strasne, az neskor mi to tak prislo, ze vela nechybalo a mohli sme aj my uz byt tam...
ale zazitok to bol velmi neprijemny, aj ked sa nam nikomu nic nestalo, potom sme sli domov a viac o tom tiez nehovorili, najlepsie je vytesnit taku spomienku

dashenka426
27. sep 2014

Ahojte,
pridam sa tiež k vam smutiacim ☹ mne umrel v deň nášho 6. výročia svadby môj bývalý manžel.Aj keď sme boli rozvedený,ale boli sme dennodenne v kontakte.Chodili spolu na pivko,pomahali sme si navzajom,ostali sme taka nerozlucna dvojka,dobrý kamarati.Boli sme spolu 9r.a v auguste mi umrel ako 29 ročný.Veľmi mi chýba a toľko toho by som mu chcela povedať,ale žiaľ už sa nedá.Umrel nečakane,zaspal a viac sa nezobudil.Zilka mu praskla v mozgu.Deti sme nemali,ale ostali 3 krsniatka,ku ktorým chodím uz iba sama s ťažkým pocitom na duši.

tova
27. sep 2014

@dashenka426 troche mimo, ale preco ste sa rozviedli ked ste sa mali tak radi, boli v dennom kontakte, pomahali atd?

libusa57
autor
28. sep 2014

Prosim Vas zienky ktore by ste boli ochotne poslat mi knihu zo Slovenska , kludne lebo mam fungujucu tatrabanku este stale takze Vam zaplatim prevodom.
A tiez privitam rada typy na dobre knihy ktore sa hlavne hodia na moju situaciu ale aj ine, som hrozny knihomol a teraz mi to pomaha odputat sa z reality
Ak niektora z Vas tiez rada cita, napiste mi ss typy na knihy.
Ja tiez viem odporucit uzasne knihy.
A privitam e- knihy
Srdecna vdaka!

nasta55
8. okt 2014

@libusa57 Boze to je hrozne, dufam ze to coskoro prekonas. Mna by odviezli asi na psychiatriu keby sa nam toto stalo doma. Drzim palceky a sucitim s tebou.

libusa57
autor
8. okt 2014

@nasta55 dakujem.
Mas pravdu je to na psychiatriu!!!
Dnes v noci s om jasne pocula jeho hlas ako sa mi milo prihovara!Na t o som sa zobudila a hlas este odznieval v mojich usiach.Potom som sa nadychnut nemohla uz som myslela ze je koniec aj so mnou!
Take vselijake stavy su hrozne ale tie druhe ked ma navstivy pocas sna zive a tak skutocne ze potom som cely den pokojna ze bol pri mne.
A mohla by som tvrdit ze chodi za mnou do sna je to ine ako sen omnoho intenzivnejsie.
Treba to zazit , nikdy som neverila ludom ked o tom rozpravali ked stratili blizku osobu.
Je to tak.Spojenie medzi onym a tymto svetom existuje!

kinna
Odpoveď bola odstránená
dana_l
15. okt 2014

@libusa57 som rada ze si zistila ze aj ked tvoj manzel sice uz nie je pri tebe ale I tak je stale s tebou. drz sa a vsetko prekonas, tu velku bolest musis prejst. neda sa bez toho. ale on bude stale s tebou. navzdy

yohagolo
18. nov 2014

@libusa57 ahoj, mozem ti poslat knizku, ak potrebujes, nevidim v tom ziadny problem 🙂 napriklad od doreen virtue o anjeloch?
este som chcela napisat, ze to, ze si pocula jeho hlas, nemusel byt len sen, moze sa ti naozaj prihovarat ..
ja mam tiez zazitok, ked mi umrela babka, bola sa so mnou rozlucit a rozkyvala mi kyticu ruzi, co mi visela na stene ..vsetko bolo naozaj zavrete, okna, dvere, ziadny prievan ... tiez to bol silny zazitok, ked som videla rovno pred sebou ako sa tie kvety zacali kyvat ...
a este som chcela napisat. ze existuje toto: http://www.zivaspomienka.sk/
pre vsetkych, ktori chcu zanechat spomienku na svojho blizkeho, ktory tu nie je..
mozno vam pomoze, daju sa tam pridavat texty, fotky aj videa .. da sa tam zachytit vsetko krasne, co ste zazili ... mozno aj pre deti, ked vyrastu, aby mali pamiatku .. lebo spomienky casom blednu, ale takto nevyblednu ... a podla mna pri tom odpadne aj kusok bolesti ... ako sa vravi zdielany smutok je polovicny smutok, zdielana radost dvojansobna radost..

petrak20
Odpoveď bola odstránená
moonshine1
Odpoveď bola odstránená
katherina123
20. nov 2014

Ahojte, neviem čo sa to deje, pozerám na internet a čím viac čítam, tým som viac smutnejšia. Nevedela som si asi predstaviť koľko mladých vdov je na internete. Doteraz som si myslela, že sa to stáva len výnimočne. Mne v máji zomrel 37 ročný manžel a ostali po ňom tri malé deti. Zo dňa na deň sa cítim horšie a horšie. A vôbec to nie je tak, že čas všetko vylieči......u mňa to teda tak vôbec nie je. Asi je to asi aj tým, že prichádzajú vianoce a mne ide srdce puknúť za ním. Niekedy si predstavujem, že mi pukne srdce a budem s ním navždy. A tie sny, o ktorých písala libusa57 zažívam aj ja. Sú úžasné, hladká ma v nich, drží za ruku, stískame sa, je v nich krásny a ja chcem ostať s ním. Sú to úplne živé sny a v nich reaguje ma môj plač, na moje otázky. Len jeho odpoveď je vždy...musíš čakať, alebo pochopíš.....Najhoršie je, že nebol ani chorý ani nič, proste nešťastná náhoda a zo dňa na deň ho nebolo. Najhoršie je, že detičky ho prosia, aby ich zobral do nebíčka, že chcú byť s ním. To je vtedy aj pre mňa hrozné. Snažím sa síce pred nimi neplakať, ale neviem ako dlho to vydržím....Niekedy mám pocit, že to nezvládnem. Všade ho vidím, stále sa s ním rozpráva.....Naozaj to nikto nepochopí, kto to nezažije....Nikomu to neprajem zažiť....

shaga
21. dec 2014

@katherina123 ahoj mne manzel zomrel vo februari v piatok by mal 35rokov, stale to oli este aj vianoce idu a mne je hrozne za nim smutno :( tak viem ako sa citis...ja mam malu dceru, kt. sa za nim stale pyta ... rozumeli si spolu bol to perfektny manzel a otec... nechepem preco sa to stalo z nicoho nic zomrel,,, nikto necakala ani on sa... mne sa tiez o nom stale sniva, chyba mi aj vo sne mi rozprava ...
Velmi je smutne, ze takto je to... myslim na vas a drzte sa

cindyy
21. dec 2014

@katherina123 pises akoby o mne presne toto iste prezivam aj ja,v maji mi zomrel manzel tiez nebol chory,mal 39 a zostala som sama z dvomi malimy detmi,ked zomrel som bola v 5 mes.tehotenstva.dcera ho miluje neustale ho pyta chce zomriet a ist za nim ☹ no a drzat sa pred nou a neplakat je fakt sila,cas nehoji boli to viac a viac.....moj syn nikdy nespozna svojho otca ☹ a vianoce?je mi zle zo vsetkoho.....viem aku mas bolest,mam to iste,drz sa

katherina123
29. dec 2014

Ahojte dievčatá, ako ste "prežili" vianoce ? My hrozne smutno, dievčatá sa ma stále pýtali, kde bude sedieť tatinko. Ako keby si v ich malej hlavičke stále úplne nepripustili, že tatinko tu už nie je a nikdy nepríde. Dokonca si tak pripadám aj ja. Stále si predstavujem, že teraz príde z práce, budem počuť štrkot jeho kľúčov v dverách. Vystískam ho, pobozkám a všetko bude ako predtým. Asi si to ani ja nechcem stále pripustiť, že je to pravda. Príde mi to ako nemožné, nereálne....neviem....nejako, že sa to predsa nemohlo stať nám. Asi tak. Niekedy mám pocit, že sa z toľkých myšlienok a predstáv, že ho už nikdy neuvidím asi zbláznim. Viem, že sa to už nedá zmeniť a práve to mi robí zo života peklo. Je to proste na zbláznenie. Ak to niektorá dokáže prijať ľahšie, tak fakt klobúk dole dámy....ale ja som asi príliš slabá, príliš....neviem to pomenovať.....ale jednoducho strašne zlomená a neviem či si dokážem niekedy predstaviť, žiť úplne len zo spomienok. Sama s troma deťmi je naozaj náročné. Nemôžem ani tú blbú telku pozerať. Samé úžasné filmy so zázračnou láskou na vianoce. Samé šťastné príbehy lásky...všetci sú šťastní....ach.....

1nika1
10. jan 2015

Och baby je mi strašne ľúto čo prežívate ☹ Skúste siahnuť po knihách od Lorny Byrne - Anjeli v mojich vlasoch...Schody do neba...možno vám pomôžu nájsť odpovede v otázkach čo je s vašimi láskami...držte sa

jarka1223
27. apr 2016

Ahojte žienky, našla som túto tému ale posledný príspevok tu je z roku 2014...mne zobrel manžel pred mesiacom a pol, tri týždne pred mojim pôrodom...odišiel do práce a už sa nevrátil...ešte máme doma 2.5ročnú dcérku....ja zomieram bolesťou a stále ho čakám aj keď to už budú dva mesiace...vy už ste prežili nejaký ten čas bez manželov, je to naozaj lepšie ako mi tu každý tvrdí, že to chce len čas aby som necítila až takú bolesť, aby som prestala chcieť zomrieť tiež? naozaj musím len prežívať deň čo deň s bolesťou a ono to postupne ustúpi? alebo čo mám robiť? mal len 28 rokov, necelých 5 mesiacov sme bývali v našom prerobenom domčeku...ach

kopirkala
Odpoveď bola odstránená