icon

Zomrel nám psík. Musím mať jeho urničku stále na očiach

16. nov 2022

Zomrel nám psík. Je to pre mňa nesmierne náročné, bol s nami 15 rokov. Nezvládla som ist ani len na obrad, skrátka vyrovnavam sa s tým radšej sama. No cítim sa ako necitlivá, lebo brat chce mať urničku v našom byte, ešte bývame s rodičmi, aby bol stále na očiach. Veľmi ťažko sa mi to znáša, že mi to tá urnička bude každý deň pripomínať. No jeho sa nedá presvedčiť, aby sme ho dali radšej k babke na záhradu. Ja viem, že to znie necitlivo, že sa ho chcem "zbaviť", ale pre mňa je to tak ťažké, že radšej by som to nevidela...

Strana
z4
lasoli
17. nov 2022

@maciatkolulu a ja mam rada zvierata,nastastie zdravo a nie chorobne.Ale cim viac zacinam mat averziu na psockarov,ci inych ludi co sa takto namiesto ludi spravaju k zvieratam.Ano nezbudnite vasmu psovi kupit kocarik a na noc dat plienku. A neodsudzujem len pisem svoj nazir autorke ci su s bratom uz uplne mimo.

mondolina
17. nov 2022

@lasoli
môj pes nosí plienky🤣🤣🙈
lebo už má svoje roky a mechúr už neovláda tak ako za mlada.
podľa teba by som ju mala utratiť a hodiť do kafilérky?
po 15 rokoch? 🤔

althejka
17. nov 2022

Tak ako vzdy, pomoze len cas a ze to zvieratko prezilo paradnych 15 rokov lubene. Jedine co sa da urobit je,sadnut si s bratom a poprosit ho, aby si urnicku dal k sebe , lebo sa trapis a boli ta to. Ine riesenie ma nenapada, obaja sa vyrovnavate so stratou po svojom a co jednemu pomaha, druhemu moze skor ublizovat.

Bohuzial ako kazda tema sa to tu zvrhlo na uplne tradicne nazorove pole, co ma mrzi a autorke to urcite ani nepomoze. To aky je clovek predsa nestoji na vztahu k zvieratam. Skor na tolerancii k tomu, ze pre niekoho pes ci macka moze byt naozaj v zivote velmi podstatny bod a ked ho strati, potrebuje sa rozlucit tak, ako uzna za vhodne a pomoze mu to. Kolko ludi sa k ludom po smrti zachova hnusne a kludne to mozu byt najblizsi rodinni prislusnici.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
17. nov 2022

@lasoli tak môj pes sa bežne vozil v Bollerwagene, ak vieš čo to je, ale podľa toho ako som. Bola na sk a pozerali na mňa ako na mimozemšťana, asi nepoznáš,lebo mal operovany kĺb, smutne je, že na sk je ešte veľa takých, ako to nazvať, jednoduchých ľudí... Je zaujímavé, že v rakúsku to je bežné, zastavovali sa pri mne, pýtali sa ako sa ma, hladkali ho, držali palce, a nejedná sa o malú dedinu.... Cez leto chodili ďalší s vlčiakom!!! V boller, majú dvoch a jeden ochorel, vyberal ho a dával ležať na trávu. Ďalší pes má 17 rokov, ta láska majiteľov k obyčajnemu starému bastardikovi je nádherná. Každý deň ju dovezú , vyložia a pomaličky sa s ňou prechádzajú. Sú chorí???? Sme chori??? Iní??? Máš pocit, že nemáme radi ľudí, že tyráme deti???? Za to, že viem milovať aj ľudí a aj zvieratá? Každého, ver tomu, že to ide. A ta láska, čo dávajú zvieratá naspäť..... Je mi ta ľúto, že to nepoznáš. A nás pes nezerie, ale je, nás pes nezdochyna, ale bude umierať. Zdochynaju u mňa ľudia, čo sa chovajú ako kurv. Co vraždia, tyraju, rozhodne ti žerú a zkapinaju. Jaaaj a ešte jedn a príhoda a to už z rakúskeho vidieka. Ideme z kúpaliska a zrazu kolóna, asi 10 áut, myslela som, že sa niečo stalo. Áno, stalo, vonku 40nst a na ceste totálne vyčerpaný pes. Prvé auto riadilo druhé auta.... Mal vestu a všetci išli krokom.... Nikto netrubil, nesalel, nehysacil, išlo sa až k miestu, kde pes odbočil a tam aj ďalšie auta, volal sa útulok. Aj k nám zablúdila mačka, čuduj sa svete, na dedine. Prišli do pol hodiny, z Tierheimu a zobrali ju.... Za 7 rokov, čo tu žijem, som okrem toho jedného psa v lete nevidela ani JEDNO túlavé zviera. Ani jedno... Sú ľudia a ľudia. Ale za to, že niekto má rád domáce zviera. Za to, že mu spraví pohreb, za to podľa mňa nie je divný a ani šialený.... Šialený je ten, čo si to myslí. Podľa mňa je choré, čo stvarajú niektoré matere na sk so svojimi deťmi.....

maciatkolulu
17. nov 2022

@lasoli jaj a operácia stala vyše 1000 eur. Vôbec som ich neľutovala, týždeň som spala v detskej izbe na matraci s nim, malý spal v spálni, týždeň som riadne v noci nespala, dávala lieky proti bolesti, tisila, áno som normálna. Plakala som s nim, plakal aj malý, aj muž, aj dcéry, čo s nami už nebývajú. Dieťa to učí súcitu a veľkému, od narodenia, či prší, sneží, či je horúco, treba ist von, nechce sa ti, ale treba, druhý to potrebuje, treba dávať jest, treba nechať v kľude, keď oddychuje, hovorí ti to niečo, či u vás je zver vec, čo decká po naťahujú, drbnu do gule škrečka a vonku doňho drbu a rehocu sa, ideál ja slnku? Skape, kúpi sa druhé, no a čo?

maciatkolulu
17. nov 2022

@jabadabadu aj ja nášho ufrflaneho teriéra milujem, bude mať v apríli 11 rokov. Nechcem si predstaviť, čo bude. V noci dávam dole ruku, aby som cítila ten jeho drôtovy, teply kozusok.... To psie srdiečko. Proste nás pes je len jeden a bude len jeden, do konca života. Môjho.... Jeho nenahradí žiaden iný.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
estrella5
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
17. nov 2022

@lasoli a vieš čo nedám do úst jahňa, tela, zajaca, nič také proste ani ja a moja rodina do úst nevezme a nie sme vegetariáni. Ale je mi zle, vidím ako detičky hľadajú v kontaktných zoo tieto stvorenia a vzápätí ich tlačia v restike. Odtrhnúť mladá od matky, zabiť, toto nie a úprimne, nebyt toľko rokov masozravec, tak mäso do huby nedám, možno časom. Ale zviera, ktoré vidím, nezjem, už ako mala na myjavskej chalupe keď sme boli, a susedia nám spravili slávnostný obed so zajaca s ktor, m som sa den predtým hrala, boli mi na vracanie a nejedla som. Od vtedy, ani zajaca... On tam visel dole hlavou bez koše a ja som sa išla za ním hneď ráno hrať. Doteraz cítim tu úzkosť a sok. A nepomohlo, že tam bolo druhé zajace. Takže po pracujem na sebe trochu a možno.... Ale inak som normálna, prízvukuje, že milujem svojho psa a kocúra, obidvoch. Milujem svoje de deti a svoje vnúča. Mam rada dobrých ľudí a nenávidím, z duše...nepokracujem radšej

maciatkolulu
17. nov 2022

@jabadabadu koľko mala rokov keď umrela?

ssandyy
17. nov 2022

@lenkakamen chorá doba? Zlatko toto je ešte krajšie na tom svete...choru dobu si ešte asi nezažila. A žiješ niekde v rozprávke, v ilúzii

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
lasoli
17. nov 2022

@jabadabadu no my si kupime na jar psa a ked zdochne normalne ho dame do zeme,nebudem mu palit sviecky a ani nezdadim na kus tej zeme strom;) uz som sa naozaj zlakla ze pises o dietatu ,nastastie to bol oes.Taku traumu ver mi by si nevhcela zazit.

lasoli
17. nov 2022

@maciatkolulu noja som dlhe roky bola vegetarianka,a ked nasi zabijali hus ,tak sme vsetci revali.Psy su krasne a osozne stvorenia,ale naprikald ja v tom mam jasno,respektujem aj inych ale pomyslim si aj tak svoje ako aj o autorke a jej bratovi.

maciatkolulu
17. nov 2022

@lasoli tak fajn, pomyslí si, to je ôk, ale ver tomu, že ľudia tým, že oplakavaku, uctia si svojich chlpatý h členov rodiny, sú normálni, nikomu nič zlé nerobia. Neublížili, naopak, starajú sa veľa o opustené zverí z ulice a dávajú im láskyplny domov. Moje prvé dieťa bolo po pôrode vážne choré v nemocnici som si s nou zažila svoje, videla svoje a napriek tomu som prežívala chorobu nášho psa, sú cítila som, robila som všetko preto, aby nemal bolesti, aby vedel, že sme pri nom, že robíme všetko preto, hľadala som ho keď plakal, áno plakal, úprimne od bolesti plakal, bol pri mne prítuleny a dali sme to. Rovnako je on pri mne, pri nás, keď nám nie je dobre. Pri mne keď som smutná, keď mám problémy o ktorých nikto nevie, je pri mne, rozumie mi. Je to partner. Všade chodí so mnou, všade! Okrem potravín a budeš sa čudovať, ale v lete ma pustili aj tam, sedel v boller poprosila som, vonku bola horúčava, nebol problém a nie je to úplne malý pes.... Píšem ti to preto aby si skúsila akceptovať aspoň trochu ľudí, ktori psom dávajú papať, ktorým psi umierajú, ktorí psov, mačky, morcata, vyššie spomínaných pavúkov napríklad milujú. Nie sú vysinuti, vysinuti sú tí, kôru naopak, psov mlatia, tyraju, nedávajú im žrať a nechávajú ich skapat dobitých na ulici. To sú chorí ľudia. Ktorým ja nerozumiem. Krok od toho, aby ublížili niekomu cloveciemu, veľmi malý krok.

maciatkolulu
17. nov 2022

@jabadabadu kedy si si zaobstaral ďalšieho psa? Ja rozmýšľam, ze k nášmu ufrflancovi by som si nejakú fenku zaobstarala, lebo nie som si ista, čo by bolo, respektíve, čo bude ked príde čas.... A som normálna matka troch detí a jedného vnúčatá.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
lasoli
18. nov 2022

@maciatkolulu nam ked psa zrazilo auto operacia stal vtedy tiez dost 5999sk ale obstal to aj bez kocarika.A nemusis mi ako prikld davat rakusanov,oni miesto ludi budu lutovat radsej zvierata alwbo rodicia namiesto udrziavania vztahov s dermi radsej si kupia psa a hyckanu ho.Alebo bezis po chodniku oproti dve starsie zeny so psom niezeby psa pritiahli k sebe aby sa uhol lebo sa ho nedalo obist ale cakali ze pes kral sa tak rozvaloval a ja som mala na hlavnu cestu ist,alebo situacia bezim pes na cositku do mna skoci a ked poviem tej babizni ze nevh si ho strazi,pozrie na mna a ktoci po mne ze ja mam davat pozor🙂 Rakusaci su v tonti uz bohuzial mino,tak namiesto oestovania ludskych vztahov radaej si pestuju vztahy so odami ci mackami ale ja tomu rozumiem taky oes ti nikdy nepovie svoj nazor bude ticho len slintat a to ludia potrebuju.

oxiaction
20. jan 2023

@maca1984 ja mam od dnes urnicku v obývačke strašne to boli,bola s nami 16 rokov 😪

lalala94
20. jan 2023

@oxiaction je mi ľúto, časom to prebolí. 16 rokov je krásny vek pre psíka. Držím palce.

oxiaction
20. jan 2023

@lalala94 áno je to krásny vek, snáď časom to preboli 😪

Strana
z4