icon

Zostali by ste doma po dohode s manželom?

11. jún 2022

Zostali by ste doma po dohode s manželom? Alebo potrebujete k životu chodiť do práce, mať kariéru atď..?

snezienkaaa82
12. jún 2022

Ja, som tak boja 2 roky, manžel podnikal, nemusela som. Bo to už dávno, chvíľu ta to bvavi, potom to ide ba nervy.

autor
12. jún 2022

@danica2711 Chcela som pohľady iných žien.

autor
12. jún 2022

@elenkaba Vieš čo moja rodina mi dáva najavo, že takto to už nefunguje, že musím pracovať a tak.

autor
12. jún 2022

@zuzahajdulka Aj mňa veľmi prekvapuje to škatuľkovanie.

marsmykkok
12. jún 2022

Autorka kde berieme že len vari a upratuje? No sú muži čo to vyžadujú že nechajú ženu doma, ale chcú 100 percent servis. Ja napríklad nemám rada stereotypy a keď byť doma navarila by som jeden chod, upratala tak normálne, ale inak by som sa chcela venovať aj koníčkom a iným aktivitám. Nie variť denne 4 chody a drhnut všetko denne aby nikde nebola smietka.

momoqui
12. jún 2022

Neostala. Aj moj exmuz chcel aby som do prace nesla. Vedel ze ked budem pracovat by sa musel alebo mal pricinit na chode domacnosti a starsot. o deti aj on. Jeho mama nikdy nepracovala lebo to nepotrbocali a totalne to citit na jej nazoroch a mentalnom zdravi. Ak mate 4-5 deti je to ina situacia

marsmykkok
12. jún 2022

A teda poznám také ženy čo takto žijú v zlatej klietke že doma musí byť všetko tip top, von môžu len keď muž dovoli, lebo mu musia robiť spoločnosť a tak. O peniazoch rozhoduje muž keďže ich nosi aj o všetkom doma. A to by nebolo pre mňa a asi pre väčšinu žien. Nie som slúžka a chcem mať aj svoju slobodu.

ankare
12. jún 2022

Ano, ostala by som doma. Veď práce okolo detí a domácnosti je až-až.

autor
12. jún 2022

@marsmykkok Ale Ty ideš z extrému do extrému. Nebavíme sa o slúžkach. Sme rovnocenní partneri.

canis_lupus
12. jún 2022

Ak by som bola na 110% finančne zabezpečená aj do dôchodku a v prípade rozchodu, tak by som s radosťou ostala doma 😃 Ja mám mrte koníčkov a aktivít, ktorým by som chcela venovať čas, ktorý nemám (čítanie, háčkovanie, šitie, asi 10 druhov športov, záhradkárčenie, pečenie, zbieranie byliniek, stretnutia s kamoškami... Len pár vecí, čo mi teraz napadlo 🙈). Urobila by som si napríklad kurz laktačnej poradkyne, možno aj nejakú VŠ dorobila.
Ak teda ide hlavne o to, že muž je stále v práci a ty sa máš starať o domácnosť, mohla by si si skúsiť nájsť nejakú prácu na pár hodín týždenne na homeoffice, ja som napríklad na materskej robila popisy pre eshop, prácu som si robila, kedy a koľko som chcela. Ja momentálne robím full time a riešime, či budeme brať hypo. Ak nie, plánujem skúšať nájsť prácu na 50-75% úväzok, to si myslím, že je pre mňa ideálne, aby som sa aj pracovne vyžila, aj niečo zarobila, aj mala viac času na domácnosť, dieťa a svoje záľuby 🙂

luccija
12. jún 2022

@marsmykkok tu sa ide vzdy z extremu do extremu bud zlata klietka, alebo chudera co drhne a sedi pri telenovele🙂

vazky_a_motyle
12. jún 2022

Tiez som tiez introvert a poznam to... Jednoznacne ten ciastocny uvazok by podla mna bola najlepsia vyvazena stredna cesta. Fakt neodporucam byt fin. Zavisla na niekom. S ciastocnym uvazkom budes mat aj nejake svoje financie, mozes si cast odkladat. Pracovala by si takze by si mala aj sebarealizaciu, aj by si tie 4 hodky skor zniesla s kolegami... bola by si aj medzi dospelymi ludmi a hlavne by si ani nevypadla na x rokov z pracovneho prostredia. Pokial viem tak do zivotopisu nemusis pisat aky si mala uvazok. Po 4 hodinach praci sa ani moc nevycerpas a bude ti to akurat. Doma by si domace prace stihala a este ti ostane cas na nejake konicky napr. ALE pozor. Hoci by si robila len na ciastocny uvazok, ked budes castou prispievat do rodinneho rozpoctu, tvoj muz nech si nemysli ze sa nezapoji do domacich prac. Aspon nech vylozi a nalozi mycku. Lebo inak sa budes citit jak sluzka a budu ta tak brat. Zastavam nazor ze ak zena prispieva do fin. Rozpoctu, tak do domacich prac sa ma zapajat aj muz, samozrejme uz v nejakom pomere aby to bolo spravodlive. Po x rokoch co by si ostala doma odrezana od sveta tak zacinat pracovat v 40tke bez skusenosti... no nebola by si moc ziadana. Takze mne z toho najviac vychadza ciastocny 🙂

autor
12. jún 2022

@vazky_a_motyle To by bolo najideálnejšie, ale s to čiastočnými úväzkami to nie je také ľahké. Možno nejaká brigáda.

sisaka
12. jún 2022

Autor - v prvom rade, by som nechcela muža, ktorí je celé dni v práci a nemá čas ani na nákup, ani na vyzdvyhnutie detí zo školy/škôlky ani na pomoc v domácnosti. Ak nemá čas na takéto bežné veci, nemá čas na rodinu, načo si taký muž tu rodinu zakladá? Ja by som v prvom rade chcela muža, ktorí sa venuje rodine, môžem mu kašlať na všetky peniaze, keď nemieni tráviť čas s rodinou.
Osobne by som doma neostala, potrebujem nielen ísť medzi ľudí a to som introvert, ale mať vlastné peniaze. Som skratka taká povaha. Neviem si predstaviť byt doma, ako tu ženy píšu, venovať sa mojim koníčkom, športovať si, cestovať, kým môj drahý manžel maká v robote a ja minam jeho peniaze. Mne to nepríde vôbec normálne a zle by som sa cítila. Vyžierka zo mna skratka nebude …

elenkaba
12. jún 2022

Ak si to nemysli tvoja najblizsia rodina, muz a deti, tak na ostatnu rodinu a znamych mozes zvysoka kaslat....

autor
12. jún 2022

@sisaka Ak to tak cítiš, je to fajn. Každý to máme inak.

sisaka
12. jún 2022

Otázka bola, či by som JA ostala doma. Čo robia druhí ľudia je mi úplne jedno

vevesh
12. jún 2022

@elenkaba myslim, ze starat sa do toho mozu akurat tak muz a zena, takisto ako je to ich vylucne rozhodnutie. Ako pytat sa deti ci najblizsiu rodinu na ich nazor a ci s tym suhlasia....ehmm, ako nic proti, ale do toho ich absolutne velke nic, ako si to dany par zariadi....

acrobaleno
12. jún 2022

Zena v domacnosti u nas znamena nieco ine ako v zahranici. Tu je to alo materka alebo rodicovska ked sa musis starat o domacnost. Ale ja si to predstavujem skor ako Real housewife of xx. To znamena ziadna orachovecka a statie pri sporaku.

elizabet173
12. jún 2022

@sisaka napísala si to veľmi pekne 👍

ariannazara
12. jún 2022

Nemala by som s tým problém 🙂 a iný ľudia ma netrápia. Nech si kazdy robí ako uzná za vhodné 🤔 ja by som kľudne ostala doma a nemusela chodiť do práce nikdy a vôbec by mi to nevadilo. Nenudila by som sa 🤣

agatka111
12. jún 2022

S malim dietatom ano povedzme do 6 rokou lebo s prvacikom sa treba ucit a vodit a vyzdvihovat zo skoly...ale potomzacat aspon na polovicny dakde a postupne aj tu karieru kdesi spravit ;)

nenne9
12. jún 2022

@zuzahajdulka velmi pekne si to povedala...nechapem ako sa niekto moze nudit a nerealizovat sa ked nechodi do prace.ja by som sa dala na dalsie jazyky, pisala by som svoje rozpisane minidielo, hikovala by som....nechcem ani snivat dalej😝ale taku este nehrali zeby som bez prace trpela nudou alebo jednotvarnostou.dokazem si vytvorit zaujímavejší program ako v praci😝😝

snezienkaaa82
13. jún 2022

Uvediem aj prípad mojej svagrinej. Je doma už 16 rokov, vari, perie, vypeka, upratuje, venuje sa malovaniu obrazkov, háčkovaniu( len pre rodinu) , Je to ešte mladá žena 44 rojov.
Minule sme sa po dlhšej dobe stretli na svadbe a poviem vám, názory manželovej 80 ročnej babky sú viac k svetu.
Ona jednoducho rozpráva len o kvalite múky a pracích prostriedkov, spotrebicoch, čo robia susedia, domácnosti, atď.....
No jej to vyhovuje. Sama povedala, že ona nie he na robotu, vôbec nie vstávať každé ráno. Vodičak ma, no do auta nesadne, vraj to nie je pre ňu. Na nákupy ju vyváža manžel, ktorý poslušne čaká v aute pred obchodným domom.
Ano, pohodlný život ma, no žiadne kamošky a rozumovo zaostáva...

stvura
Odpoveď bola odstránená
ibrunova
13. jún 2022

@stvura aj ja idem na EYOF 😂 Snáď tam nebudem najstaršia 😂

alanko20
13. jún 2022

Ak si introvert, pracuj z domu.

travelllerka
13. jún 2022

@stvura a co v takom domove dôchodcov môže robiť dobrovoľník? Zaujíma ma to

alanko20
13. jún 2022

Možno som divná, ale keď tvoríme pár, máme spoločné záväzky, príde mi nefér, že by mal zarábať iba muž (ak sme všetci zdraví, samozrejme) a ja by som sa venovala koníčkom a háčkovaniu.

stvura
Odpoveď bola odstránená