Zrušila som krst dieťaťa
Neviem, ci som sa zmenila ja, alebo svet okolo mna, ale nieco vo mne sa zlomilo. Ked sa narodilo nase dieta, brala som krst ako automatiku. Lebo sa to „tak robi“. Lebo babky to cakali. Lebo svadba v kostole, lebo sme boli „veriaca rodina“.Lenze teraz – ked prisiel cas dohodnut termin – som to stopla.som si uprimne uvedomila, ze cirkev pre mna uz nepredstavuje to, co kedysi. Nevidim v nej pokoj, lasku ani pochopenie. Vidim pravidla, posudzovanie, povrchnost.Mate niektora podobne pocity? Zrusili ste krst? Lutujete to?
@natalka13 to určite nie je pravda. štandard je 2 roky príprava na krst u dospelého.
@zmrzlinka8 minuly rok sme mali v rodine krst kojenca, krst nevesty a svadbu v 1den v 1hodinu. ziadne 2r nauky neboli, nevesta sa rozhodla, ze sa da pokrstit, kedze krstia aj dceru.
@zamanitka V kostole moze mat svadbu aj ateista. Knaz ma povolenie sobasit a moze robit aj civilny sobas ........
@martin96321 samozrejme, že môžu aj ateisti. Ateista neznamená nepokrstený. Ateista znamená, že sa neverí v boha a ostatné záležitosti nadprirodzené.
@tulipanik12 Stale si obcan statu aj ked sa odstahujes.......nezbavis sa toho presne tak ako krstu😁
@kremlicka250 narodnost si mozes vybrat, a obcianstvo musis v inom state ziskat-nadobudnut a zo slovenskeho mozes kludne vystupit nik ta nedrzi za nohu.
@martin96321
@kremlicka250 narodnost si mozes vybrat, a obcianstvo musis v inom state ziskat-nadobudnut a zo slovenskeho mozes kludne vystupit nik ta nedrzi za nohu.
@martin96321
@natalka13 narodnost si mozem vybrat kefine pod pidmienkou ziskania inej, nemozem byt bez narodnostiii kiezto bez vierovyznania mozem ( ak ma ovsem niekto bez mojho suhlasu nikam neupise)..a narodnost si nebyberam na zaklade viery... nemozem mat inu narodnostblen na zaklade toho, ze verim ze je dobra a spravna pre mna.
@zmrzlinka8 minuly rok sme mali v rodine krst kojenca, krst nevesty a svadbu v 1den v 1hodinu. ziadne 2r nauky neboli, nevesta sa rozhodla, ze sa da pokrstit, kedze krstia aj dceru.
@natalka13 asi nie rímskokatolícka cirkev
@martin96321 samozrejme, že môžu aj ateisti. Ateista neznamená nepokrstený. Ateista znamená, že sa neverí v boha a ostatné záležitosti nadprirodzené.
@zazka666 myslel som nepokrsteny,bez akejkolvek sviatosti.......ak si berie veriaci neveriaceho
@martin96321
@natalka13 lenze ak nechcem ziadne obcianstvo?
@natalka13 asi nie rímskokatolícka cirkev
@zmrzlinka8 ale ano rimokat. Mali predmanz.pripravu iba. Sranda nastala ked nemala krstneho, nevedela ze aj ten musi byt, tak bol svedok svadby aj krstu ten isty.
@natalka13 lenze ak nechcem ziadne obcianstvo?
@martin96321 cize chces zit kde? bez obcianstva a bez dokladov? Na mesiaci?
@zmrzlinka8 ale ano rimokat. Mali predmanz.pripravu iba. Sranda nastala ked nemala krstneho, nevedela ze aj ten musi byt, tak bol svedok svadby aj krstu ten isty.
@natalka13 divné, tak sa to nikdy nerobí normálne 🤷♀️
@martin96321 cize chces zit kde? bez obcianstva a bez dokladov? Na mesiaci?
@natalka13 Neber to doslovne.....to bolo k tomu,ze ak Ta rodicia daju pokrstit tak s tym urobis asi tlko ako ked sa narodis v nejakej krajine
Keď si mala svadbu v kostole, tak si musela sľubovať, že budeš viesť svoje deti k viere, tým pádom aj dať deti pokrstiť. Cirkev s tvojou vierou nič nemá.
No, ak si veriaca, tak nie pre cirkev, ale pre Boha. Ja by som dieťa určite pokrstila. To zatiaľ z hľadiska viery k Bohu ( ak ju ešte v sebe máš) to jediné čo môžeš pre dieťa urobiť. Ďalej sa už samo rozhodne, či v tom ďalej pokračovať bude či nie, myslím birmovku atď.
Keby som sa dnes mohla rozhodnúť vybrala by som si evanjelickú ciekev nie katolícku, tak som v tomto zmysle za to, aby boli do cirkvi oficiálne prijímaní dospelí kresťania.
Keby som sa dnes mohla rozhodnúť vybrala by som si evanjelickú ciekev nie katolícku, tak som v tomto zmysle za to, aby boli do cirkvi oficiálne prijímaní dospelí kresťania.
@michaelka_ Katolíci nekrstia aj dospelých?
@michaelka_ Stále si môžeš vybrať, do ktorej cirkvi chceš patriť. Krst je sviatosť, ktorú si navzájom katolíci aj evanjelici uznávajú.

@zamanitka a aku rocnu pripravu?
Poziadas a este pred 5 minut svadbou ta pokrstia.
@natalka13 to určite nie je pravda. štandard je 2 roky príprava na krst u dospelého.