Zúfalstvo v manželstve
Ahojte. Popravde ani neviem či chcem radu. Alebo skôr sa len vyžadovať. Z manželom sa poznáme 9 rokov. 3 roky sme manželia. Pár mesiacov som prišla na to,že chodí na pokec. Našla som mu profil na mobile. Cítila som, že to nie sú slušne spraví. No spýtala som sa, čo to má znamenať. Vyjadril sa, že len si srandu robí. Nič viac. No mne to vŕtalo v hlave. Pár dní po Tom sa mi snívalo, že mi povedal hrozne veci. (Že sa mám pozrieť ako vyzerám. Že áno podvádza ma a tak) Bolo to nad ránom. Hrozne ma to vydesilo. Rozplakala som sa. On ma objal a prisahal, že to boli len správy. Išli sme do obchodu. A ja som zase cítila ten zlí pocit. Išla som mu do emailu. A tam mal videá. Hrozne ma to vytočilo tak som ho donútila aby mi ukázal tie správy. Písal tam ako by ich.... A také uchyľne veci. Po pár dňoch mi ukázal pásku z roboty. A dosť ma zaskočila jedná vec. Nesedeli mu odpracované dni. Predo mnou zavolal do kancelárií. A prišla som na to, že nebol v robote. Ale u mami. Robí v Tom meste kde aj pred tým býval. Teda to mi tvrdil. Ale nakoniec jeho mama to potvrdila. Zase prešiel určitý čas. Našla som znova ako mal zoznamky v mobile. Ale boli to tie ako hry. Hrozne sme sa pohádali. Lebo som mu neverila. Keď ma také ďalej pokračuje v Tom. Spravil z mňa psichiatku. Že už som chorá. No a čo sa stalo teraz? Dva dni pred vianocami? Pozabudla som da. Bol na vcku. Neklopala som. A vletela mu do kúpeľný. Hrozne sa zľakol. A rýchlo zamkol telefón. Znovu som dostala ten pocit. Večer keď spal som zobrala telefón. A po dlhom hľadaní našla zase ďalší profil. Po tomto som hrozný cirkus spravila. Ale? Čo môžem? Deti ho strašne zbožňujú. Nedokážem ho vyhodiť. Ďalšia vec máme tri deti. Bývame v dome. Sama sa o dom nedokážem starať. A ďalšia vec. Opatrujem mamu. Pár týždňov pred vianocami dostala rakovinu. Dosť sama sa trápi. A mám jej ešte aj ja pridávať. Ona je jediná ktorá stojí pri mne. Nechcem aby sa trápila ešte aj kôli mne. Preto som to zahrala tak, že som krik robila kôli deťom a mama pravdu nevie. Mi sme sa dohodli
Môj muž ma podvádzal na pokeci , hádam čo sme sa zobrali . Prišla som na tom naivná hlupaňa možno po 5 rokoch , koľko ich pretiahol neviem , ale dosť ich bolo . Veľmi rýchlo som pochopila odkiaľ som mala tie výtoky , chlamýdie a tak . Ja som sa však nerozviedla , mám tri deti malé potrebujú byť zabezpečené a vydržím to až do ich dospelosti . Vrátila som mu to niekoľkokrát a neľutujem ani jedného razu . Samozrejme sa to dozvedel , bol celý bez seba a ja som si v kľude robila svoje, len som mu povedala, každá jedna štetka bude vyvážená mojimi dvoma bokovkami . Nebudeš ma podvádzať nebudem ani ja teba, ale viac ku mne do postele nelez . Žijeme vedľa seba bez seba. Najmladšia má tri roky do 18 tky , skončí strednú školu a potom sa rozvádzam . Dom aj pozemok je veľký ak sa predá obaja máme na dvojizbáky.
@anonym_f78717 obdivujem ta. Kiež by sme každá nabrali v sebe tolko odvahy. Ale kiež by sme hlavne ani nemuseli.
A autorka, to že by si odišla nie je sebectvo. Sebectvo je vychovávať rovnaké monštrá ako ich otec pod vidinou vlastnej pohodlnosti.
Nechce sa mi citat vsetko, tvoje spravy su tiez tazko citatelne.
Co mas spravit? Mas 3 moznosti:
1. Odides. Rozidete sa, otcom zostane, rozdelite majetok a lazdy si pojde svojou cestou.
2. Nechas to tak, prestanes to riesit, budes sa starat o mamu, deti a zabudnes na tieto spravy a nebudes to viacej vytahovat.
3. Alebo ako vyssie, len s tym rozdielom, ze sa budes chystat na odchod.
Rozhodnut sa musis sama...
@anonym_autor zlatko. Viem že si teraz asi zúfalá. Za mňa, skús najskôr vychladnúť, nerieš to za horúca. Dobre si premysli, čo získaš a čo stratíš. Možno ma tu teraz roznesú v zuboch, ale teda mne príde, že drbnúť za horúca rozvodové papiere na stôl nie je práve ideálne riešenie. Premysli si čo by kto zvládol robiť a pomaličky začni delegovať povinnosti a začni si trošku užívať život 🤷. Ty sa teda zameraj viac na mamku a vlastnú duševnú pohodu. Skús ísť raz do týždňa niekam napríklad cvičiť a deti zver mužovi (ak nemáš kojenca doma v žiadnom prípade mi nepíš, že on to nezvládne, hádam chleba s maslom im natrieť zvládne a to, že to nebude večera podľa tvojich predstáv, treba vytesniť z hlavy, ty sa v ten večer venovať sebe, za deti preberá zodpovednosť on, podľa svojich predstáv). No a keď sa psychicky po čase trochu upokojíš, tak by som hodila reč s mužom, že prečo to robí, čo mu to dáva. A že čo ti to berie, že stratil tvoju dôveru a že či si uvedomuje, že vás vzťah ide do kytek. Že teraz nemôžeš odísť, lebo deti, lebo mama... Ale deti vyrastú, mama nebude žiť večne a potom...? Potom čo? Ostane len prázdno medzi vami, lebo ty mu už veriť nebudeš. Pretože teraz ťa sklamal raz, dvakrát, schováva mobil, zamyká, správa sa ako malé decko. Môže pokračovať, je svojprávny. Ale trpí tým vaše manželstvo. Ak neprestane, bude zodpovedný za jeho rozpad, začneš aj ty navštevovať zoznamky a rozprávať sa s cudzími ľuďmi. V tomto by som ho nechala. Nech vie, že dôvera bola naštrbená a neopustím ho kvôli deťom. Teraz. A budúcnosť závisí od toho, ako sa bude správať ďalej... No a do budúcna, asi pripravovať plán B, naučiť sa venovať hlavne sebe, dôkladne zo všetkých strán premyslieť, čo ak sa pánko nezmení. Držím ti palce ❤️. Nestojí to za hádky, ale za pokojný a priamy rozhovor.
Včera, dnes a denne témy o neverných manželoch, aj ženách. Veď s kým by to robili? Ešte stále si mnohé myslíte, že vás sa to netýka? Ako niekto píše vyššie, ešte o tom neviete. Ani ja. Mužom odjakživa neverím, ani svojmu, len o tom nevie. Nestopujem, nekontrolujem, nezamýšľam sa nad tým. Žijem podľa hesla, čo oči nevidia, srdce nebolí.
Včera, dnes a denne témy o neverných manželoch, aj ženách. Veď s kým by to robili? Ešte stále si mnohé myslíte, že vás sa to netýka? Ako niekto píše vyššie, ešte o tom neviete. Ani ja. Mužom odjakživa neverím, ani svojmu, len o tom nevie. Nestopujem, nekontrolujem, nezamýšľam sa nad tým. Žijem podľa hesla, čo oči nevidia, srdce nebolí.
@anonym_b2e2d4 jasns, ze im to robia muzi, len na to zatial neprisli, muzom hrabe, kazda by nieco nasla keby hladala
@anonym_b2e2d4 tak ja dám za môjho aj ruku do ohňa. Sú totiž muži a muži. Viem, že môj by to nedokázal.
@anonym_b2e2d4 tak ja dám za môjho aj ruku do ohňa. Sú totiž muži a muži. Viem, že môj by to nedokázal.
@aurora33 to ani nepíš lebo ta tu budu presviedčať ze aj tvoj ma milenku na 100% lebo ostatní vedia lepsie 😂
@anonym_autor a ty si tam s ním a on má v ruke mobil? A to si si s ním urobila tri deti? Nepíš, prosím ťa, že pred tým prvým, najneskoršie druhým mal mobil len na telefonovane, takýto muži sa nemenia
@anonym_d53a9e tak to si píšte. Mi keď sme spolu chodili a teraz to sú dve osoby. Nie jedna tá istá. On sa obrátil o 10000 stupňov. To je úplne iný človek.
@anonym_d53a9e tak to si píšte. Mi keď sme spolu chodili a teraz to sú dve osoby. Nie jedna tá istá. On sa obrátil o 10000 stupňov. To je úplne iný človek.
@anonym_autor snažím sa uveriť ti, ale veľmi sa mi to nedarí, prepáč. Klamal ťa a klame ťa stále, takto by som žiť nedokázala, ani kvôli mame, práve naopak, kvôli nej a najmä kvôli deťom by som to ukončila
Môj muž ma podvádzal na pokeci , hádam čo sme sa zobrali . Prišla som na tom naivná hlupaňa možno po 5 rokoch , koľko ich pretiahol neviem , ale dosť ich bolo . Veľmi rýchlo som pochopila odkiaľ som mala tie výtoky , chlamýdie a tak . Ja som sa však nerozviedla , mám tri deti malé potrebujú byť zabezpečené a vydržím to až do ich dospelosti . Vrátila som mu to niekoľkokrát a neľutujem ani jedného razu . Samozrejme sa to dozvedel , bol celý bez seba a ja som si v kľude robila svoje, len som mu povedala, každá jedna štetka bude vyvážená mojimi dvoma bokovkami . Nebudeš ma podvádzať nebudem ani ja teba, ale viac ku mne do postele nelez . Žijeme vedľa seba bez seba. Najmladšia má tri roky do 18 tky , skončí strednú školu a potom sa rozvádzam . Dom aj pozemok je veľký ak sa predá obaja máme na dvojizbáky.
@anonym_f78717 aký to malo dôvod čakať do 18 tky?Aj tak sa nerozvedies, lebo budeš stále potrebovať peniaze na deti, štúdium.Ak by si to myslela vážne už je dom dávno predany.Kto toto prehliada a toleruje pri malych deťoch pri veľkých už zostane len tak zo zvyku
@anonym_f78717 aký to malo dôvod čakať do 18 tky?Aj tak sa nerozvedies, lebo budeš stále potrebovať peniaze na deti, štúdium.Ak by si to myslela vážne už je dom dávno predany.Kto toto prehliada a toleruje pri malych deťoch pri veľkých už zostane len tak zo zvyku
@anonym_2b5cd3 ale rozvediem . Deti dovádzam do dospelosti, výživné od otca už si budú vymáhať samé, odo mňa dostanú moju časť. Dom , pozemok a iný majetok sa jednoducho predá . Som s tým plne vysporiadaná , mám svoj plán a toho sa držím .
@anonym_2b5cd3 ale rozvediem . Deti dovádzam do dospelosti, výživné od otca už si budú vymáhať samé, odo mňa dostanú moju časť. Dom , pozemok a iný majetok sa jednoducho predá . Som s tým plne vysporiadaná , mám svoj plán a toho sa držím .
@anonym_f78717 nie, sú ženy, ktoré chcú byť klamane a mužovi stále rozprávajú ktorá by to s tebou vydržala.Toxicki ľudia sa priam pritahuju
@anonym_f78717 nie, sú ženy, ktoré chcú byť klamane a mužovi stále rozprávajú ktorá by to s tebou vydržala.Toxicki ľudia sa priam pritahuju
@anonym_2b5cd3 no , lenže ja nie som tá žena. Ja ťa tu nebudem presviedčať o tom že to " určite urobím ", načo ? Presne viem čo chcem ,kedy to chcem a ako to chcem a to chce u mňa ten správny čas a ten už prichádza.
ked budes robit take, ze budes naschval pisat s chlapmi, ulavi sa ti chvilkovo, ale odcerpava to vela energie. Aj to, ako ho moc sledujes. Podla mna chodi na pokeci pre to, ze si niekedy pride vo vztahu osamely ci niecim nenaplneny, a mozno je na pokeci niekto, kto ho vie pochopit ci podporit, ale nepovie ti to, lebo vie, ze by si take nieco neobhajil pred tebou. Ale. dnes uz na pokec chodia hlavne chlapi za inym ucelom, takze nejaku zenu snaziacu sa najst chlapa tam sotva najde.
@ivan105 to určite...robi to preto aby sa zase aby si dobil ego. Žiadny iný dôvod nie je
@ivan105 to určite...robi to preto aby sa zase aby si dobil ego. Žiadny iný dôvod nie je
@maskapadla aby si kto dobil ego? NErozumiem
@tinka3435 no veď práve to. Najprv som chcela že teraz keď to urobil tak ho vyhodil. Ale potom som si uvedomila čo detí? Ok dom je môj ale čo v ňom sama? Drevo? Financie. Všetko? Mám tri deti a kto by mi pomohol mama ktorá je po havárii? To nejde. A deti majú s ním krásny vzťah. A ja mám sa rozviesť? Nedá mi to. Nedokážem byť taký sebec. Aj keď viem, že už má za debila a urobí to znovu.
@anonym_autor Mama ma rakovinu,ci je po havarii ci pribudne ste nieco? Nedokazes sa postarat o dom o financie..........nepotrestas hi cez jeho penazenku?
@maskapadla aby si kto dobil ego? NErozumiem
@ivan105 no podvádza aby si dobil ego ako kazdy úbožiak, ktorý podvádza. Iný dôvod nie je
Tak ti poviem, ja som mala to isté, neustále som mu niečo našla, slzy a nasledne sľuby, že už to nespraví, no spravil...našla som mu aj týždeň pred pôrodom aj potom...stále to budú robiť, a ktorá vraví, že nie, tak klame a ani nevie, čo jej muž má v telefóne...prešlo pár rokov, a chodím tam už aj ja lebo inak by som sa zbláznila a užívam si život, jeho beriem už len ako otca nášho syna, keďže je skvelým otcom, ale na nič partnerom...chodí mimo Slovensko do práce a ja zatiaľ mám milenca a užívam si jeho peniaze, kým on je v práci 😊

@anonym_f78717 obdivujem ten nadhlad, ze si dokazala ustat roky a ze si mu to vratila a sa to dovzedel je super, oni su trapaci myslia si, ze len oni mozu a budu a kym oni max na nejaku zufalu skratu narazia, my si mozeme uzit s inym luxusom, hlupaci a este sa potom cuduju ked to zistia, krasny pocit