icon

Zúfalstvo zo starostlivosti o domácnosť a rodinu

19. dec 2023

Už som vyhorená, je mi do plaču. Po roku mi príde švagriná na niekoľko sní prespať, všetko zas stojí na mne. Muž sa vybral po ňu na letisko, včera nič dokopy neupratal. Zvyknutý, ze ja vždy situáciu zachránim. Už nemám chuť tu upratovať. Včera som tepovali cely gsuč, na ktorom ma spať 2h, zatiaľ mi dvojičky rozhádzali všetky izby, ešte sú malé a nechápu. Poviem manželovi, nech umyje ich jedálenský stoličky, on začne umývať naše, kozenkové, chcela som dať do stoličiek poťahy, už vyprané, skoro ma porazilo, hovorím mu, prečo ich neumyl, že on pochopil, že ma umývať naše na sedenie. Že mu tiež prišlo divné, prečo ich má umývať. Už nemám chuť upratovať, jednu izbu som začala, do toho mi druhu dvojičky rozhádzali, na komplet. Keď aj začnem, tak hneď krik v inej izbe, lebo sa pobijú, aj zahrajú a robiť im ešte rozhodcu. Do toho sa jedna ešte stále počúrava, už som ju 3x prezliekala od rana, druhej tečú sople. Hovorím chlapovi, nech aspoň kupelku umyje, tak nič z toho… ešte začal včera čistiť filter z vodného vysávača v kupelke, tak vaňa je cela od prachu, poslala som ho čistiť to von potom. Už nemám síl upratať, nech si tu chodia po špine, je mi to jedno. Pokazil sa vysavač, nejde 2 dni, muž objednal tyčových, ešte som utekala ku kuriérovi, asi si myslí, ze ho rovno rozbalím a budem tu vysávať s ním. A inak v domácnosti pomôže, navarí, len si veľa veci necháva na poslednú chvíľu a ja musím zachraňovať. Čo návšteva, to potom na rýchlo zachranujem ja. Už mám toho dosť, nech si tu sestra príde do svinčíku, ešte ona je veľmi fajnová. Je to len výlev, viem, že namiesto vypisovania som tu mohla upratovať, ale už som vyčerpaná, psychicky. Kľudne tu môžete využiť miesto na svoju dokonalosť a písať ako vy všetko stíhate a zvládate. Mne sa pohár prelial.

Strana
z2
pankpanda
Autor odpoveď zmazal
tani777
19. dec 2023

Nebud otrok,cosi 😊 snazis sa jak vies,uz kasli na to..urob si kavu/caj,zajedz daco fajne a venuj sa drobcom..ja osobne taketo veci uz davno neriesim,vsetci,co ku mne chodia na navstevu vedia,ze mam dve deti,a v dome aj zijeme,cize to tu nebude ako z katalogu..

diewcatqoo
19. dec 2023

Vyser sa na to. Uvar si kavu, vyloz nohy, nadych, vydych. Nemusi byt vsetko perfektne. Vianoce su sviatky pokoja, nie nahanania sa, kto ma lepsie upratane, viac upecene atd. Svagrina, pokial je normalna, pochopi, ze pri dvojickach sa neda mat vsetko tip top. Ja ani nemam dvojicky a aj tak je u nas permanentne bordel 🤷‍♀️

kristinka92
19. dec 2023

a naco toľko upratujes pri dvojičkách? veď dôjde svagrina, nie kontrola z hygieny! tak snáď to jedna dospela žena vie pochopiť, že pri dvoch malých deťoch nebudeš mat vyluxovane nie? nechaj všetko tak ako je a venuj sa deťom, zbytočne si vystresovaná potom ked si dávaš viac úloh ako človek zvládne. ked sa mužovi nebude páčiť, môže sa chopiť handry on. vylož nohy, daj si kavu

seahorse27
19. dec 2023

Poznam tieto pocity, uplny standard. Neboj, nie si v tom sama 😆❤️

doriiis
19. dec 2023

Nikdy toto nepochopím.To sestra príde s bielou rukavičkou a bude kontrolovať prach a bordel? Alebo príde na vianočnú návštevu? Ja neviem,ale ja by som návštevu,ktorá lúka na bordel rovno vyhodila

januska12323
19. dec 2023

Vykašli sa na to a choď s deckami von. Nebudú mať čo rozhadzovať- netreba stále upratovať. Keď príde muž so švagrinou a začnú pindať daj jednému do ruky vysávač, druhému metlu a môžu makať.

kristinka92
19. dec 2023

inak keby je svagrina normálna, tak sama vytiahne rukávy a pomôže, alebo sa nad bordelom ani nepozastavi a mávne rukou. ale to myslím že pochopia len ženy ktoré už majú deti.

lukbe
19. dec 2023

Hmm, no co uz, také návštevy nemusím. Pre akože neporiadok sa netráp. Veď máš dve malé deti. Sviatky nie sú o upratovaní a vypekaní a obskakovaní návštev. Aspoň u mňa😉. Teraz som ešte po chorobe, som rada, že sa z nej dostávam😊. Teš sa, že ste zdraví a spolu🥰.

majlo1234
19. dec 2023

Na jednej strane rozumiem, ze chces mat upratane, ked dojde navsteva. Aj mna to zvadza furt lietat ako besna. Ale odkedy mame dieta, vobec neriesim. Proste mi to nestoji za tie stresy, a aby mi decko za zadkom revalo. Pokial si to muz nespravi, nwbude. A uz vobec nie, ked dojde rodina.

simsalabim
19. dec 2023

Naco si takto komplikujes zivot? Svagrine povedz, ze kym su deti male, zle sa udrzuje poriadok a ze v zaujme toho, aby si sa nezblaznila, sa drzis hesla “toto je domov, nie muzeum”. Nie je dolezitejsia rodinna pohoda, vztahy, pokecat si pri dobrom jedle? Toto si budu pamatat sj tvoje deti, nie umyte stolicky 🤷‍♀️

zuzubb007
19. dec 2023

Nechapem a co, ze pride sestra? Zato by som predsa nelestila cely dom ci byt len povysavala a je, ked nestiham varit objednam, kupim a nohy v klidku treba si vediet veci zariadit a nie zbytocne komplikovat, pozri ja mam 3 tyzdne 3 plne kose pradla na zehlenie a akoze netankuje ma sme boli cela rodina chora dakedy to spravim zijem len raz nebudem otrok, aj ked teda vyzera to ako nikdy bordelovo u nas a som vysmiata

timing
19. dec 2023

Nerozumiem preco chces byt dobrovolne otrok upratovania a este s dvojickami. Ved klud, sa nato vykasli, venuj sa detom. Ked budu vecsie, budete mat tip top domacnost ako mozno chces. Ale teraz sa nato vykasli.
Doupratuj iba to kde bude svagrina cely den a zvysok nechaj tak.

stanulienkat
19. dec 2023

Zobrala by som deti na prechádzku a pán manžel nech si upratuje a varí. Nerozumiem ako môže toto manželovi niekto trpieť. On je nechápavý, alebo chorý? Prečo nepriloží ruku k dielu? Má doma dvojičky. Chcelo by to prevýchovu manžela. Alebo zober deti a choď na par dni k rodičom.

nevenka
19. dec 2023

Keby som bola taka, ze zverejnujem kazdy prd, tal sem dam fotku nasho bytu. Mame 4 deti a vsetko je vsade. Uz som sa naucila na to vy...

martul
19. dec 2023

a odsere si to švagriná....Čo má ona s tým, alebo prečo je spomenutá v názve? Muž ťa nepochopil, deti šantia, lebo sú ešte maličké. Veď aj keby nepríde, tak treba upratať, stoličky im vyčistiť aj filter z vysávača by manžel čistil.
Kľud, všetci prežijete, nezoder sa.

beata_k
19. dec 2023

Sama si za to mozes. Si len dalsia, ktora ked raz zomrie tak ju aj s prachovkou a vysavacom pochovaju.
Zeny sa vam cudujem. Tak si zivot presr..t. Pratanim?

martul
19. dec 2023

@stanulienkat ale veď robí, sama autorka to napísala. Len sa nepochopili a vyčistil ich stoličky a nie destské.

domak2
19. dec 2023

No mne sa zas najlepšie upratuje keď som nasrata a v casovej tiesni 😅 keď mám čas a pohodu tak sa mi nikdy nechce a radšej prokrastinujem. Nestresuj, môžete pratat aj keď tam bude, možno deti zabavi.

autor
19. dec 2023

Ďakujem za tie pohodové komentáre. ❤️ Ide o to, že švagriná ku nám ani nechcela prísť, napokon prišla a áno, dá sa povedať, že je fajnová, kvôli svojmu životnému štandardu ani deti nechcela, na mna sa v tomto pozerá cez prsty. Moja chyba, vždy som jej akoby chcela dokázať, že všetko sa dá aj tip-top, aj keď ma človek deti. Napríklad, naposledy si nechcela obložený chleba zabaliť do potravinovej fólie u nás, lebo videla starsiu dcerku ako rolku mala pri ústach a do nej húkala. Tak jej muž musel odstrihnúť pol metra a hodiť ho do kosa, až do tej ďalšej si chleba zabalila. Ale tuto návštevu mám toho dosť. Chcela som si podrobnejšie upratať, keď bude muž doma, už zobral dovolenku. Len do toho prišla návšteva, ktorá tu má byt niekoľko dní a dnešny úplne vyčerpávajúci deň, keď mi je už všetko jedno.

tamtamka26
19. dec 2023

ja to stále hovorím, že niektorí chlapi sú za ďalšie dieťa.... tiež ak mám všetko vysvetľovať, radšej si urobím sama. nestresuj... pri deťoch je bordel stále. a inak - v zime tepovať gauč, celkom odvaha.... tipujem, že je ešte vlhký

autor
19. dec 2023

@domak2
Áno, tiež som bola do teraz ten typ, že časová tieseň, tak akoby som mala ešte zázračnú tretiu ruku a upratala všetko s vrtuľou v zadku. Ale dnes bola katastrofa, deti plakali, kričali, kým som dole prádlo povešala, hore mi všetko presne to, čo som upratala, vyhadzali zase von v poličiek, akoby som ani nič neurobila, ešte som zúfalá z toho neustále počúravania sa jednej z nich. Je tu totálny svninčík, ale ja nemám chuť a už ani neviem, čo skôr, tak som rezignovala. Uspavam deti a užívam si iba to ticho.

silviaa
19. dec 2023

Viesco ...ak je niekto takyto fajnovo j*bnuty mozes sa aj rozkrajat, nikdy to nebude dostatocne dobre. Vykasli sa na upratovanie. Venuj sa detom a klud.

autor
19. dec 2023

@tamtamka26
Včera som ho hneď z rana tepovala pri deťoch, to je zas príbeh sám o sebe, všade bola voda po zemi, lebo aj oni chceli skúšať, už je skoro suchý, iba na pár miestach možno trošku cítiť, keď si sadne, ale oblečenie je suché, už som skúšala.

klementinka58
19. dec 2023

no treba si to ulahcit ako sa da, ja netepujem ale zavolam chlapika z firmy, pride , vytepuje odijde. Ja to mam bez starosti, to iste auta tiez davam tepovat, cistit. Medzitym radsej som vonku s malym. Moja sestra je tiez fajnova, ale mam ju rada taku aka je takze niekedy tie jej poznamocky neriesim, a cuduj sa svete uz ich ani nehovori tak casto. Tiez nechce deti ale celkom sa vyhra s mojim. Takze som rada, ze raz rocne pride a stravime par dni spolu, vecer vybehneme na punc do podniku bez deti a dalsie dni vylety po okoli a tatrach. Niekedy bez deti niekedy s detmi podla toho ako velmi si potrebujem oddychnut. Manzel zatial poslusne dava pozor na deti, aby som si mohla uzit chvile so sestrou

ivangeline
19. dec 2023

Nestiham...Neprscem tolko. Pri 2 detoch stresy. Pri troch snaha o pochopenie matiek s viac detmi,flegmsticku povahu,materstvo,rodinnu pohodu,atd...take veix boli pre mna neznamy pojem. Pri 4tom to az tolko neriesim. ;D Upracem stol a stolicky,ked ideme jest. Periem pravidelne rano a pradlo caka,ked mam chut ja. Uz mi nevadi ani susiak na chodbe. Romba vysava za mna. Hracky ukladaju deti a myslienku..ze to nie je na spravnom mieste,dobre sparovane a podobne vypustam... ;D Proste sa da zit aj pokojnejsie. Nehladiet tolko na vykon. Krby nie deti,nechapem to dodnes. By som mala vsetko tip top a co nie,hned by som sa do tohi pustila. Takto mam pocit,ze zijem v polorozpadnutom byte.. :D a tesim sa aj tak z dna.

autor
19. dec 2023

Už sú tu… počujem ich… 🙈🙊 No, to bude…

ibajaanikiny
19. dec 2023

Hod sa do kludu,vsak ta klepne. Pride svagrina,no a co?tiez chcem mat poriadok,ale od kedy mam dieta,nejde to stale,tu a tam hracky,sekunda ticha a je zle. Pride do domacnosti,kde sa zije a kde su deti,nech necaka “kremese”. Umyjte wc a kupelnu,gauc ma pripraveny a na rychlo povysavaj. Dovi. A na muz ak tak chod naopak,kludne mu povedz,ze ty urobis to a to a on nech sa hra s detmi…nerob dusno kvoli jednej navsteve,ak sa jej nepaci,nech ide inde

nikaeli
19. dec 2023

A prečo si madam nebookne hotel, keď je taká fajnová? Určite by som teraz netepovala gauč a stoličky.

lucia147852
19. dec 2023

Kks, že to riešiš… keď sa jej nepáči, nech nechodí 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ by som sa z hlboká vys…kaslala. A že gauč kvôli nej tepovat 😅😅 Omg.

Strana
z2