Zvažujem rozvod: Čo všetko ma čaká?
Baby, zvažujem rozvod, môžem prosím vedeť, čo všetko od A po Z ma čaká? Máme 2male deti, 8a 5r, bývame v byte, ktorý je písaný na neho, kupovali sme ho 3mes pred svadbou, ja mam hypo na seba na ten byt, lebo sme refinancovali a bolo lepšie keď prešla na mňa. Vôbec spolu nekomunikujeme, nedá sa s ním ani keď je ,,dobra chvíľka ". Pracujem od rána do večera, on na smeny, s deťmi pomáhajú svokrovci. Proste vzťah o ničom, a už došlo aj k napadnutiu. Sotil ma o skriňu, spadla som na zem a včera večer to nebolo inak. Ja z práce neskoro, on tu mal kamaráta so ženou, v kuchyni na linke neporiadok, mala neumyta, neosprchovana, neprezlecena, ako bola celý deň tak išla spat, k tomu ešte aj tvar mala zmalovanumaka. Prádla sa ani nedotkol, zato fľaše áno. Tak som vyletela, udrela som ho, do ramena z nervy, on vzápätí mňa do hlavy kde mam totálne boľavé miesto a nemôžem ani jest lebo ma to boli. A ešte ma chytil pod krk a tlačil ma o skriňu, nemohla som sa ani nadychnut.Bezmocnost to bola. Vobec to nefunguje tak ako by malo a tiež nechcem aby si na mňa dovoloval. A ešte starám sa o všetko, aby deti mali, aby doma bolo všetko, aj poriadok a pritom robim všetko zlé podla neho.inak ako prijebanou ma nenazve.
A máš s deťmi kam inam ísť (rodičia)? Možno by to chcelo poradiť sa vopred s nejakým advokátom. Aj keď to bude stáť nejaké peniaze.
@madeincssr áno k rodičom môžme ísť, len on mi to určite nedovolí, deti bude chcieť isto on, stále ma pred nimi len zhadzuje. Už som myslela, že asi by bolo dobre ak by ostali s ním, nekomplikovala by som to, len aby sa mali dobre, keďže ja nie som vraj dobra mama, srdce mi puka, keď nato pomyslím, ale jedno viem, že on bude robiť problémy a ja sa z toho zlozim a zrutim, čo sa týka deti.
V ziadnom pripade mu nenechavaj deti. Preboha, aby toto deti zazivali. Ze sa rodicia biju a nadavaju si. Strasne mi to je luto. Jemu nechat deti, co sa nevie o nich postarat?
Predtým ako s deťmi odídeš, prosím investuj do toho advokáta/právnika. Keby sme vedeli odkiaľ si, možno by Ti tu niekto vedel nejakého doporučiť (ale to je len moja domnienka).
@stanislavicenka on sa vie postarať, nikdy sa to nestalo, jedine včera, hladná nebola len nenachystana na spánok ako je zvyknutá. Vie navariť, upratať, berie deti na rybacky , dá prať, toto všetko áno, so svokrovcami majú pekný vzťah, lebo sú veľa aj tam, mám na nich spolah, ale my dvaja .... toto je cele zle. Keď sa snažím porozprávať, tak je to jasné, netrep, mňa to nezaujíma, a pod. Chodím na celý deň do práce, tiež to tam nie je jednoduché a prídem domov a druhe kolo. Nevládzem tak ďalej, keby sme my dvaja vychádzali, tak je všetko super. Ďakujem Bohu, že mám zdravé deti, ďakujem zato ze ich mam, ale k šťastiu mi ešte málo chyba.
@madeincssr som z HE, niekto by sa našiel
Ja sa ozaj snažím, chodím do práce, aby sme sa mali dobre a aby nám nič nechýbalo, v dnešnej dobre je to dosť ťažké, keď kúpim deťom nejaké oblečenie, len hundre, že či majú málo. Kúpim zle, ale on sa nezaujíma ci majú čo obuť, alebo obliecť, ale ohundrat to áno. Raz sa neopytal, či má malý všetko nakúpené do školy, nie..... on mal hlavu už na svojich rybách. On platí účty , ja hypo, nákupy. Máme to podelene,
Ak nikto lokalny neporad niekoho overeneho, tak na webe (stačí aj google maps) ked zadas: "Humenne JUDr." najdes viacero advokatskych kancelarii, poprecituj recenzie. Idealne keby sa specializoval na rodinne pravo (mal s tym vacsie skusenosti). Dohodni si konzultaciu, zisti kolko to bude stat a az potom po prekonzultovani nieco konaj (myslim ten odchod ci uz s detmi ci bez). Aby si si nezhorsila situaciu unahlenym krokom.
@madeincssr ďakujem pekne, určite za niekym zájdem, nechcem to len tak bezhlavo riešiť. Už keď sa do toho pustím, tak ,,s rozumom". Chcela som vedieť co a ako a tiež sa aj vyrozprávať
Preco si si to hned neosetrila, ked platis hypo a dom je jeho?
@stanulienkat neviem, som hlúpa
Moja ☹ takto žiť nemôžete . Určite podaj o rozvod
Keď už ste to takto posrali, tak určite sa nedaj zastrašiť, že ti vezme deti !!!
Naplanuj si kroky k odchodu. Veľmi diskrétne.
Poziadaj rodicov o pomoc.
Šetri peniaze, svoj plat na svoj účet, aj všetky príjmy.
Prelustruj všetky papiere doma - doklady ,faktúry, výpisy z banky, jeho pracovnú zmluvu a platový dekrét, čo treba si na okopíruj aj 2x, vaše osobné doklady zober originály, čo uznaš za vhodné a potrebné zober aj to.
Nevien kde žijete vy a kde rodičia, tak zisti možnosť zmeny školy pre deti.
Takisto zajdi za právnikom, ako sa dá poriešiť spoločný majetok, a hlavne do banky aké máš možnosti prehodiť hypotéku na muža
Postupne odnášaj osobné veci sebe aj deťom potajomky k rodičom, mimo sezónne, aby si nevšimol
podaj návrh na neodkladné opatrenie vo veci zverenie detí tebe a určenie výživného - do riadneho rozvodu.
A odíďte k rodičom, napíš mužovi krátku správu s rovnopisom pre teba, nechaj na stole, odfoť, potom pošli sms a mejl, obsahom bude oznam že deti sú ok a kde ste.
Nezaslúžis si byť prije.bana a obuchana o skriňu,stenu či kdekoľvek
Obrat sa na pravnika. Su drahi. Neviem ako dlho s caka na bezplatnu poradensku sluzbu. Vygugli si
Prepac,ale ked mas normalnych svokrovcov nevedia mu dat po papuli, ze on lemra chlasce pred detmi a potom zenu bije?? Mna keby moj udrel,tak ho svokor zastreli, len aby sa nemusel za neho hanbit.
Udrieš chlapa pod vplyvom ? Si normalna ?!?? " A udrel ma do bolahevo miesta" ma uplne dostalo.. musiš byt pekne retardovana . Udrieš svojho chlapa lebo decko nebolo prezlečene, vidim, že vies super riešit konflitky.. to bude aj dovod preco si otvoril flašu..si proste presne to, akou ta nazyva.. hrozne prepnutá pekne povedane..
@nwnw necitala si ? To ona udrela jeho :D

Žiaľ,nič dobré ťa nečaká.🤦🏻♀️Bez bývania ale zato s hypotékou na krku.Pane bože,prečo?
K bitkam sa nevyjadrujem.Ani jeden si nemáte čo vyčítať.