Zvládanie domácnosti
Muz sa so mnou hada o neporiadku stale ma porovnava so svojou byvalou ako ona všetko stíhala a ja som neschopná žena. Pravda je taká že som na celú domácnosť a 8 mesačného syna sama on mi s ním nijako nepomáha nenakrmi neprebali neberie ho na ruky(teda hej ale len na minútu sa s ním sali) neoblecie ho keď ho poprosím že ideme von a ja sa musím pripraviť tak nech ho oblečie aby sme ušetrili čas proste nič nerobí absolútne. A ja už nevládzem robiť všetko sama. Iný chlap príde z roboty a aspoň na nejakú chvíľu zoberie dieťa aby matka mohla mať chvíľu pre seba alebo robiť niečo alebo nedajbože oddýchnuť ale on nič ešte povie že nič nerobím. áno robím to čo všetky matky ale ja nemám podporu u muža .keď som chorá ajtak mi vyčíta bordel alebo obed a keď už sa rozplačem tak mi len príde utrieť slzy žiadne aspoň ospravedlnenie za slová porovnávanie s bývalou urážky aká som neschopná. Každý deň je poprqtane navarené.nemam doma vyluxovane ale je čistota.a keď nie tak to preto že už v ten deň nevládzem. On ma taku oracu ze nemusi robit ale ajtsk si srale nieco najde aby sa nenudil doma . Vraj to ribil aj s byvalou mi povedala jeho sestra. Lenze ona je pani dokonala a kazdy druhy den mala este aj napecene.
Raz mi zobeal maleho na prechadzku aby som si oddychla a hned som ozila aj som urobila kolac ako podakovanie. Ale nikdy mu nie je dost. Veaj vela od neho ziadam aby varil a pratal pritom ja chcem aby sa podielal na vychove maleho.lebo to nie je pomoc pre mna je to jeho povinnost. Alebmoje slova nemaju unho ziaden zmysel. Neviem co robit. Este mi potom hovori ze uz nie som taka pekna ako som bola (aj ked akoze zo srandy) ale je to pravda lebo som vyzmikana vychrtlina. Ked mal maly sopel neodpustil si poznamku ze pri nej by to nebolo zeby malo decko plny nos.
Mozno to nevyznie doveryhodne ale nepodvadza ma, lubime sa inak mame dobry vztah ale v tomto je ani neviwm ako to nazvat ma proste taku povahu. A co ze bol zvyknuty na puntickarku ? Ja sim iny clovek mam inu kapacitu baterky..
Keď chce mať človek doma navarené, upratané, tak musí priložiť ruku k dielu. Buď by som trvala na tom, aby sa riadne podieľa na chode domácnosti alebo nech platí upratovačku... A o starostlivosti o syna sa netreba ani baviť. Je jasné, že starať sa o dieťa má mama aj tata.. Veď je to spoločný synček... A robiť koláč ako poďakovanie, že zobral vlastného syna na prechádzku? 🤔🤔🤔
Už len prvá veta ma vytočila ze ta porovnáva s bývalou, tak si mal s ňou ostať 🤦♀️a ja vždy len poviem ze ja nie som ty, a co ja som pomalá viem to, sa neposerme každý je nejaký a ma svoje tempo 😅🤷♀️
Ja by som ho poslala za byvalou, ak sa mu tam viac pacilo. Inak, moj manzel ked prisiel z prace, tak zobral kocik a ja som sa mohla doma v klude realizovat a stihla som si aj oddychnut. A takto sme boli obaja spokojni. Ale teda aj keby sme mali neviem aky bordel, tak si neviem predstavit, ze by pindal. Dom aj deti mame spolocne, takze nevidim jediny dovod, aby tam makal len jeden z nas.
Reagujem na tretiu vetu od konca tvojho príspevku. Nie, nelubite sa, on ta neľúbi, nemáte dobrý vzťah, toto nie je láska. On ta ponižuje, honi si na tebe ego, manipuluje ťa a psychicky tyra. A ze ta nepodvadza, na to sa môžeš vys..t. Sama by som mu zbalila veci a nech padá za bývalou alebo za nejakou inou dokonalejsou. Život je príliš krátky aby si ho strácala s takýmto debilom. Samej s dieťaťom ti bude lepšie, budeš mat hlavne KĽUD. Ale nedá mi neopytat sa-kde na toto zeny chodíte???
Je to sebecký pako, a to som ešte slušná, ak nepomôže normálny rozhovor, tak aký pozicaj taky vráť. Tiež som voľakedy všetko musela sama a padla som na hubu. Potom som zaujala postoj " je tu podľa teba bordel? Aj ty mas ruky tak úprac. Nepáči sa ti nákup,? Vieš kde je obchod. Nechutí ti jedlo,? Mame ešte chleba s maslom. Trochu mu trvalo ale už sa správa inak. Holt niekto ma dlhšie vedenie.
Ja by som mu asi zacala hovorit o kvalitach svojho byvaleho a stsle ho spominala,nech ochutna,ake to je. S nim to inak asi nepohne ako len basnit o druhom chlapovi.
Toto je to dookola deň pri dní. Pan si myslí, že dieťa a domácnosť je starosť ženy.
Ja len dúfam, že matky ako ty zo svojich detí vychovaju ľudí, ktorí budú vedieť, že deti, domácnosť a peniaze sú v manželstve spoločne a spoločne sa treba podieľať na výchove, starostlivosti o deti a domácnosť a využívaní zarobenych peňazí. Patriarchat skončil už dávno a dnes už partneri sú rovnocenni. Aj rodičia sú obidvaja.
Mozno byvala bola puntickarka.
A mozno len ustvana zena jeho poznamkami, kritikou, co chcela sa zavdacit, ukazat, ze ona nie je taka, ako on hovori, ze je lepsia.
A vysledok? Aj tak mu nebola dost dobra.
Takze na nej vidis, kam to smeruje, aky on je a akym taktikam sa naucil (uvykol), lebo videl, ze funguju.
A funguju aj na teba, lebo uz v tebe vrtaju, uz aj ty mu pecies kolac ako vdaku (wtf?!), ze konecne vzal dieta nachvilu von.
Uz sa porovnavas s byvalou (aj ked zatial len tomu oponujes, ale uz ti to lezie pod kozu).
Pust byvalu z hlavy. Ty nie si ona a ona nie je ty. Nedovol, aby ti z nej robil meritko dokonalosti, ani nedovol, aby si neznasala neznameho cloveka len preto, ze on si z nej urobil zbran na teba, ktorou ta drezuruje ako cirkusoveho pudla a nenapadne komanduje, aby si nakoniec robila, ako on chce.
Ked zacne on s jej prikladom, usmej sa a rovno mu povedz: A co jej to bolo platne, ze bola sikovna? Ostal si s nou snad? Alebo co z toho budem mat, ak budem denne pocitat vylestene hrnce a dlazky ako ona? Prave na jej priklade vidim, ze nic.
Takze moj mily, ja nie som tvoja byvala. Tieto reci na mna neskusaj. A ak uz ti nie som ani dost pekna, na svete su stovky muzov, ktorym pekna budem dost a este mi aj doma pomozu.
Ak sa ti totiz malim, tak ja s tebou nemusim stracat cas.
Lebo ty robis chybu, ze ked ti dava najavo, ako sa mu malis, tak ty sa chces snazit, aby si mu dokazala, ze si lepsia, nez on hovori. Ze sa on myli. Cim vacsiu kritiku (latku) ti nastavi, tym vyssie sa snazis vyskocit.
Otoc to.
Ak kritizuje, nedokazuj mu, ze sa mylil.
Ano, tou kritikou ta bezdovodne ponizuje. To je fakt. A ako reagujeme na niekoho, kto nas ponizuje? Posleme ho tam, kam patri. Ak si nas nevazi, nemusime s nim stracat cas, ktoreho mame aj tak malo. A toto mu daj najavo. Nehraj tu jeho hru na porovnavanie. Vzdy mu ju stopni a otoc to proti nemu.
@som_realistka to nepomohlo skor ho to este vyprovokovalo do hadky
Juuuj dievča. Zbytočne tu vyplakávaš. Čuduješ sa, že si ťa sa neváži? A vážiš si ty sama seba? Lebo ak áno, tak by si si zo seba nenechala robiť handru. Žiadne, že neuprace, nevenuje sa dieťaťu, nepohne v domácnosti prstom? A k čomu ti je taký chlap? Veď pre teba by bolo lepšie dostávať alimenty a mať svätý pokoj. A nevrav mi, že toto indivídum ľúbiš. Toto sa nedá ľúbiť. Tak ho pekne krásne pošli za bývalou, alebo sa daj dokopy a nastav hranice.
Mate oravdu zeny aj v tom ze ho mam nechat s deckom lenze je kojeny a nevie ho ani len uspat. Maly by pri nom len plakal. A skusala som uz rozne reci aj do dat do laťky ze so mnoz takto eozpravat nebude ale ziaden vysledok
Raz za cas aj on uzna sam od seba povie ze mam s malym dost ze nechcwl by byt na mojom mieste a na druhy den uz krici ze nema navarene alebo ze je malo stavnate
A to sa taky zra, u stal, taky pred tým nebol. Však? Túto kravinu opakuje každá co je na tom ako ty.
Malý by pri ňom plakal? A pri tebe neplače? Zvykol by si. Je to predsa jeho otec! Mlieko sa dá odsať. Sama si škodíš takýmto postojom.
@viestta to som nepovedala nedomyslaj si.. predtym mi nevadilo pratat a varit to bola malickost ked ste dvaja..ale ked prislo decko tak je toho na mna vela
S bývalou má tiež dieťa, že pri nej by dieťa nemalo plný nos? 🤦
Prejdi si svoj denný režim.
Rnao vstaneš, nakojis dieťa, najete sa, popraces stôl. Co potom?
Upraces asi niečo po izbe, navaríš obed, zase dojcis, dieťa uspať a potom do večera robíš co?
Reálne si rozpis co denne robíš.
Lebo teda ja osobne som mala pri prvom strašne zlý denný režim a nestíhala som.
Teraz mam dve, tretie čakám a pomedzi domácnosť mam ešte eshop a aj tak mam ešte voľný čas.
Nieco teda robíš zle. Lebo mat len domácnosť a dieťa nie je sichta na celý deň. Ja napr som strašne veľa plytvala pri prvom čas na fb, na mobile, TV..
Aha, takže pred tým nevadilo, zrazu vadí. Kde sa stala chyba?
No vydala si sa za debila, žiaľ.
By som poslala takého chlapa do rite! Prípadne za tou jeho dokonalou bývalou. Normálne ma tvoj príspevok vytočil. To čo je za paka ten tvoj muž? Môj chlap sa bežne SÁM stará o TRI naše deti. Lebo sú jeho, lebo ich ľúbi, lebo ľúbi mňa, lebo je NORMÁLNY!
S byvalou mal tiež dieta? Aké kvality ma tvoj muž? Okrem kvalitného vola? To už si nic lepšie nenašla? Raz by spomenul bývalú tak ho vysadim s kuframi pred jej dverami… ale bývala asi mala viac rozumu a zbavila sa ho.
Necitala som komentáre, ale prvý mesiac mal môj syn silne koliky, reflux proste u nas plač od rana do večera a samozrejme ja baby blues do toho. Na domácnost som sa vykašľala, môj muž z toho komfortu, ktorý bol u nás predtým( pozor, mna baví mat doma poriadok, mám to ako psychohygienu) bol zrazu prekvapeny, že doma nic nefunguje, opytal sa má, či to tak u nas bude vyzerať kým deti nevyjdu z domu. Mna sa ta otázka tak strašne dotkla, že som mu dala maleho v perinke do ruky, zobrala kľúče od autá, nechala mobil doma a odišla som na 3 hodiny prec vozit sa po Záhorí…vozila by som sa aj dlhšie, ale maly bol kojeny a odkázaný na mna. Keď som orisla domov, u nás bolo pocut plač až na ulicu…keď má muž videl v dverach rozplakal sa(teda myslím, že aj on plakal, bol to mix emócii vtedy, lebo bol naozaj zúfalý), ze v živote nebol zufalejsi, ako keď som odišla a nevedel čo má robiť…odvtedy sa podieľa na VSETKOM, lebo zažil čo obnáša byt len 3hodiny s novorodencom. Skús mu možní urobiť aj ty nejakú šokovú terapiu, aby pochopil o čo ide..
Dakujem vam.. mali 2 deti. Vase komentare ma nejako motivovali zavolala som si ho ze sa s nim chcem rozpravat. Povedala som mu vela stylom otvorenia oci a taktiez ze aj nas vztah dopadne rovnako ak bude robit to iste co s nou. Priznal ze jej tiez vytykal podobne veci. Ospravedlnil sa a vraj bude starostlivejsi muz a otec. Uvidime ci su to prazdne slova slebo budu aj skutky. Viete zeny, ked ste v rovnakej situacii a s nikym o tom nehovorite tak mate len jeden hlas v hlave a to jeho. Prave to som potrebovala- nakopnut dodat silu a povedat si svoje. 🙂
V čom máte akože pekný vzťah keď ti s ničím nepomôže a ešte ťa aj uráža ? Sorry ale to nechápem 😃 nech sa zobudí alebo dovi dopo
Tak to je láska ako hrom , keď ti nepomôže,kritizuje a porovnáva.Ako sa potom prejavuje nelubenie sa

Preco si si ho vzala? Preco si si s nim robila dieta? On musel byt blb a terorista aj predtym. Urcite ti ani predtym neurobil nic v domacnosti.