icon

Zvládanie domácnosti

12. nov 2022

Muz sa so mnou hada o neporiadku stale ma porovnava so svojou byvalou ako ona všetko stíhala a ja som neschopná žena. Pravda je taká že som na celú domácnosť a 8 mesačného syna sama on mi s ním nijako nepomáha nenakrmi neprebali neberie ho na ruky(teda hej ale len na minútu sa s ním sali) neoblecie ho keď ho poprosím že ideme von a ja sa musím pripraviť tak nech ho oblečie aby sme ušetrili čas proste nič nerobí absolútne. A ja už nevládzem robiť všetko sama. Iný chlap príde z roboty a aspoň na nejakú chvíľu zoberie dieťa aby matka mohla mať chvíľu pre seba alebo robiť niečo alebo nedajbože oddýchnuť ale on nič ešte povie že nič nerobím. áno robím to čo všetky matky ale ja nemám podporu u muža .keď som chorá ajtak mi vyčíta bordel alebo obed a keď už sa rozplačem tak mi len príde utrieť slzy žiadne aspoň ospravedlnenie za slová porovnávanie s bývalou urážky aká som neschopná. Každý deň je poprqtane navarené.nemam doma vyluxovane ale je čistota.a keď nie tak to preto že už v ten deň nevládzem. On ma taku oracu ze nemusi robit ale ajtsk si srale nieco najde aby sa nenudil doma . Vraj to ribil aj s byvalou mi povedala jeho sestra. Lenze ona je pani dokonala a kazdy druhy den mala este aj napecene.
Raz mi zobeal maleho na prechadzku aby som si oddychla a hned som ozila aj som urobila kolac ako podakovanie. Ale nikdy mu nie je dost. Veaj vela od neho ziadam aby varil a pratal pritom ja chcem aby sa podielal na vychove maleho.lebo to nie je pomoc pre mna je to jeho povinnost. Alebmoje slova nemaju unho ziaden zmysel. Neviem co robit. Este mi potom hovori ze uz nie som taka pekna ako som bola (aj ked akoze zo srandy) ale je to pravda lebo som vyzmikana vychrtlina. Ked mal maly sopel neodpustil si poznamku ze pri nej by to nebolo zeby malo decko plny nos.
Mozno to nevyznie doveryhodne ale nepodvadza ma, lubime sa inak mame dobry vztah ale v tomto je ani neviwm ako to nazvat ma proste taku povahu. A co ze bol zvyknuty na puntickarku ? Ja sim iny clovek mam inu kapacitu baterky..

Strana
z2
marianarem
12. nov 2022

No drzim palce, aby sa viac snazil. A ked nie, tak je jednoduche riesenie, ako sa stat jeho idealnou partnerkou - rozist sa s nim. On si najde dalsiu a jej bude rozpravat, aka si ty bola uzasna..

katkati
12. nov 2022

Nielenže su rodiny, kde muž príde z práce a zoberie trochu dieťa, ale ver tomu, že sú rodiny, v ktorých muž nemá najmenší problém venovať sa deťom, aj navariť, urobiť poriadok, keď treba, nakúpiť atď. Ale to musí byt charakter, muž ktorý si uvedomuje, že domácnosť a deti sú spoločné a že žena nie je slúžka alebo stroj, ktorý zvládne všetko. On nemá ruky, že nemôže upratať alebo navariť, keď ty nestíhaš? Bývalá je úrčite rada, že sa ho zbavila.

katkami123
12. nov 2022

Ta jeho bývala od neho musela utekať ako Forrest Gump. Mat takého blbca, ktorý vie iba kritizovať, tak mu nič nerobím a poviem, nech si teda navarí on sám a lepšie. A prestala by som mu variť. Ty si platená od štátu za starostlivosť o dieťa a nie o neho, variť môže kľudne aj on, aj upratovať a tiež kočíkovať. A keď nie, nech si ide za tou bývalou, len tá ho akosi nechce.

pipistrel13
13. nov 2022

ach zena ten zaver,ze inak sa lubime a rozumieme si...ako inak v com?ved zakladne veci na lasku nesplna - porovnava ta s inou,uraza ta,nepomaha ti,dokonca ked si chora ti vycita bordel...ak chces nueco v zivote zmenit,musis si priznat skutocnu pravdu a ta nie je,ze ta miluje a rozumiete si...
drz sa

lenka567899
13. nov 2022

Máš doma nejakého Araba?? 🤣

katkami123
13. nov 2022

Obdivujem mnohé zeny, čo sú ochotne znášať “v mene lásky”, skôr zaslepenosti. Mala by som každý deň od takého neschopného trkvasa znášať, že nie som dosť dobrá a vyzdvihoval by stále ešte bez hanby inú zenu, balím mu bez hanby caky-paky, kúpim lístok na vlak a posielam ho za ňou. By som mu povedala nabudúce, že vidíš a už ani tá tvoja bývala ťa nechce a zutekala od teba. Buď rad, ze ešte ja mám na teba nervy, ale aj to sa môže zmeniť. Akože toto čo má byt, pánko neschopný arogantný sebestredný blbeček, zhrnutím nič-moc, robota v domácnosti a pomoc s dieťaťom mu nevonia, ale bude zo seba robiť dôležitého pomaly asi kráľa Británie. Kks, by som mu hneď dovarila, doprala, dožehlila a jeho vecí sa nechytila. Tam, nech ti teda on ukáže ako sa to teda ma robiť lepšie a nie iba hubou. Opindal by mi opäť jedlo, zobrala by som tanier a strelila jedlo do koša, keď nechuti, nech si spraví. No žasnem.

autor
13. nov 2022

Hej lenže z takého správania by bol len boj 🤷‍♀️

katkami123
13. nov 2022

Ty sa iba brániš a urcuješ si hranice. Buď sa ponaučí a uvedomí si, že si ťa ma vážiť a prestať s takým konaním, lebo ty nie si povinná mu skákať okolo zadku, alebo trpí poruchou osobnosti a potom len bude bojovať a nič si z toho nedonesie. Podľa mna nou už trpí, lebo normálny človek by sa už poučil pri prvom rozpade vztahu, ze treba zmeniť povahu. On si len našiel teba a pokracuje vo svojom deptaní a ponižovaní, teda si našiel len ďalšiu obeť. Tu ide o teba, ukazat, ze máš svoje hranice, nabrať to sebavomie, ktoré ti úmyselne ničí.

katkati
13. nov 2022

V živote musí človek aj bojovať, nemôže sa stále vzdávať bez boja.

katkami123
13. nov 2022

Inak dobrý postreh, prečo sa ho teda neopytas, ze prečo potrebuje s tebou on neustále bojovať? Že teda, ty mozes byť taka istá a tiež sa tak správať. Ale podľa mna je to už starý cap, meniť sa nebude. Len bude hľadať submisivnu zenu, ktorá mu bude za take ponižovanie ešte asi ďakovať. Začni ho ty porovnávať tiež so svojim bývalým, v čom bol lepší, či by sa mu take reči páčili.

marika39
13. nov 2022

no raz by ma ma urazil , že bola lepšia a má kufre predo dvermi😠 Ako je mi ťa ľúto, lebo evidentne si s tebou robí čo chce, a ty to ešte považuješ za lásku. Smutné, že už je tam aj dieťa, lebo takýto človek sa nezmení a ak , tak len k horšiemu😔

irusa
13. nov 2022

Vždy ma napadne otázka ako to je v domácnosti,kde majú 4 - 5 detí....ako to žena zvláda,keď niektorá nezvláda jedno dieťa a domácnosť....

sparrows
13. nov 2022

@irusa nie každá žena ma naničhodného muža, ktorý je len na obtiaž. Všetko sa dá stíhať lepšie, keď sú na to dvaja

irusa
13. nov 2022

@sparrows no veľa mužov pracuje za hranicami...a poznám ženy, ktoré sa starajú o malé detí a majú doma upratané a navarené a muž preč...čiže všetko sa dá len treba chcieť a nie hľadať výhovorky ako sa to nedá...a nikto im nepomáha...kto chce hľadá spôsoby kto nechce hľadá dôvody...a muža si vybrala sama

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sidicek
13. nov 2022

Malo žien sa rozvedie s normálnym mužom, už toto ta malo varovať .teraz už vieš, ze problém nebola blbá bývalá ,ale toto tvoje zlatíčko ,na ktoré si sa ulakomila.Mimochodom ako sa stará o svoje prvé deti?

tribodky
13. nov 2022

Nevieš si nájsť nejakú brigádu? Ze by si mohla odísť od malého na 2-3hod-aspon časom keď bude viac prikrmov a nechať ich spolu? Muž bude nútený postarať sa a vyskúšať si to, a Ty môžeš argumentovať, že ved peniažky. A uvidíš časom, ako sa to bude vyvíjať. Ak by pochopil tak super, ale ak nie začni si šetriť a pouvazuj, ako dlho budeš vládať takto fungovať a ci radšej nechceš odist. V tom prípade sa už budeš mať postupne od čoho odrazit. Hlavne zatiaľ žiadne ďalšie dieta

irusa
13. nov 2022

@elizabet173 nemala ale ako píšem ,čo si vybrala to má....bolo to jej rozhodnutie a žiaľ nikto z nás jej s tým nepomôže...či stojí o ľútosť ??? Podľa mňa treba sa vzchopiť a ukázať mu aký je kreten

autor
13. nov 2022

@irusa jak že čo som si vybrala to mám to som mala použiť magickú guľu aby som videla že mi toto bude robiť v budúcnosti? Ľútosť nepotrebujem ako som písala povzbudenie je to čo som tu hľadala a už ho aj dostala takže tvoje názory takého typu si nechaj

katkami123
13. nov 2022

Tak z časti, už mu jeden dlhodobý vzťah nevyšiel, takze je tam výkričník. A to aj, kde boli deti. Čiže nebol schopný sa zmeniť ani kvôli nim.

irusa
13. nov 2022

Samozrejme...základom vzťahu je komunikácia...

irusa
13. nov 2022

@sidicek presne vtedy už jej mala svietiť kontrolka....

domak2
13. nov 2022

@irusa sú ženy co spia 3 hodiny, zjedia jedno jablko, postarajú sa o statok, o 5 deti, ešte odbehnú do prace, vyfintia sa, zapozuju na insta, upecu, povysivaju, muža obskocia a možno aj knihu napíšu...a ja im fandím ale ja taka nie som. 😅 potrebujem sa vyspať, najesť, a zrelaxovať aby som bola mentálne pripravená čeliť dňu, nie som stroj. Na hrob mi nikto nenapíše "mala vždy prach utrety", nejak sa cez to prenesiem. 😂 a muž pokiaľ mi nemieni zabezpečiť štandard a upratovačku ani sa zapojit, tak nech aspoň cusi.

irusa
13. nov 2022

@domak2 myslím,že v tomto prípade vôbec nie je prach problém...

ahhola
13. nov 2022

Keď ta zas bude deptat s bývalou, splechni mu do xichtu,
nech si zapisuje všetko o čísle 2,(ty) aby to nepoplietol,
keď s tebou bude deptat číslo 3.
Mozno mu trkne, blbovi.

Strana
z2