Zvládnem neveru?
Ahojte,
s priateľom som krátko (5 mesiacov) no aj za túto dobu sme si toho dosť prežili. Pred pár dňami som sa dozvedela, že popri mne udržiaval ďalší vzťah. S tou ženou sa stretával vyše roka. Potom spoznal mňa a začal sa aj so mnou stretávať. Keď som mu došla na to, že to 4,5 mesiaca ťahal aj so mnou aj s ňou, rozišli sme sa. najprv som mu však dala priestor na to, aby mi to vysvetlil. Tvrdí, že prvé dva mesiace sa hľadal a spoznával ma. ok, to ešte pochopím. Potom, že si však uvedomil, že miluje mňa a chce byť so mnou. Keď som sa ho pýtala, prečo to s ňou neukončil, povedal, že jej nechcel ublížiť a že mňa nechcel stratiť. Naozaj sa to snažím nejako pochopiť, ale je to proti mojej logike. Aj napriek tomu, že mňa miluje, udržoval s ňou kontakt (aj fyzický) naďalej.
Po týždni bez seba som si uvedomila, že ho aj ja skutočne milujem a viem si s ním predstaviť, že už to bude navždy. Avšak bojím sa, čo toto všetko s nami urobí. Či to zvládnem. On sa snaží, ľutuje to, dáva mi pocit výnimočnosti. Lenže keď to najmenej čakám, zrazu sa to vo mne všetko vynorí a je po nálade. Nemá to odo mňa na tanieri každý deň. Ale tá bolesť, čo mi spôsobil je naozaj veľká.
v hlave mi behajú tieto veci a otázky:
- Veľmi chcem pochopiť, prečo to všetko robil. to, že jej nechcel ublížiť, neberem ako dôvod.
- bojím sa, že to neprekúsnem a zničím seba ale aj jeho. dá sa s tým naučiť žiť?
- snažím sa mu postupne veriť, ale je to naozaj veľmi tažké. dá sa vôbec obnoviť dôvera?
- tvrdí, že vie, čo chce. že som žena jeho života, bavíme sa o bábätku, bývaní. že chce a potrebuje už iba mňa. čo keď mi znovu ublíži?
Niekedy mám pocit, že to všetko mi zatemnilo rozum, mozog. Keď mu pípne správa, hneď sa mykám. Mám stále potrebu kontrolovať ho. Keď som bez neho, tak ma v kuse prepadávajú myšlienky čo robí, s kým je.. Dá sa toto všetko zvládnuť? Som ako na hojdačke. Raz si poviem, že to zvládneme a potom to chcem vzdať. On si myslí, že ja to všetko spracujem za pár dní a ide sa ďalej. Lenže nejde to :(
Viem,že to buď budem musieť prijať a ísť ďalej, alebo to skončiť. Iná možnosť neexistuje. Chcem byť s ním, ale zvládnem to?
prepac, ale ty este aj uplne seriozne uvazujes, ze by si s takymto clovekom zostala??? prosim ta, maj rozum, a ked nie, pocuvni rady tu, kazda jedna ma pravdu, tento clvoek sa nikdy nezmeni, spravi to aj tebe a ublizi ti este velakrat, to je iste, takze radsej kasli na neho takto z kratsej cesty.
@dominika6 že pošli ho do prírody 😀 😀 😀 môže byť 😀 😀 😀
@vierocka29 ty ho stále ospravedlňuješ, stále hľadáš nejaké dôvody, aby si mu mohla dať druhú šancu... tak daj, nepýtaj sa, rob ako chceš, nepotrebuješ na to súhlas nikoho z nás... rovno ti poviem, že sa s tými jeho klamstvami nikdy naozaj nevysporiadaš, nikdy mu nebudeš veriť, stále ho budeš podozrievať a čaká ťa pár týždňov, mesiacov, rokov v nonstop podozrievaní a nervoch, až ťa nakoniec aj tak nechá kvôli nejakej, čo bude v pohode, lebo nebude nič tušiť... ale je úplne jedno, čo ti tu my napíšeme, keby sa tu rovno ozvalo aj 10 jeho bývalých / súčasných mileniek, tak to nepochopíš, potrebuješ si ľudovo povedané "rozbiť hubu" a poučiť sa z vlastných skúseností... tak hor sa do toho, snáď aspoň ten sex s ním je najlepší, aký kedy v živote budeš mať... 🙂
@vierocka29 - poznam v okoli niekoho, kto takymto sposobom zil dlhšie, našiel si potom priateľku aj sa oženil, ale tie vzťahy neprestal vyhladávať, aj virtuálne, aj reálne. Je to sila zvyku. Vybublalo to par mesiacov po svadbe. Velmi pravdepodobne, že vždy mal paralelne vztahy. A tiež jej hovorí, ako ju lubi, kvety nosi, vyplakava, že je somár a už to skončilo, že asi nebol pri zmysloch a na cas ok, ale po čase sa zasa najde nejaka zabudnuta sms, nevymazany email, omylom ulozene heslo na zoznamkovu stranku, apod. Malokedy asi zostane jedna nevera, jednou neverou.
Ja som prve dva mesiace aj mala podozrenie, ale nejako som to neriesila. Spoznavali sme sa. Potom som isla nasluzobku tyzdennu a ako som sa vratila, bol ako vymeny. Vsetky podozrenia sa vytratili, boli sme skoro stale spolu, bola som velmi stastna. A z jeho strany som uz nemala ani najmensiu pochybnost. Sama mi ta dotycna potom vravela, ze sa s nou nechcel stretavat, spali spolu par krat a vyhybal sa jej. A potom zrazu rana.
Viem, ze si urobim podla seba. Keby hocijaka kamaratka za mnou dosla s tymto pribehom, povedala by som jej, nech ho posle kade lahsie.. Len ked sa to stane prave vam, tazko je radit :(
Len ma zaujimal vas nazor na to vsetko a to, ci sa clovek dokaze nejako s takymito ranami vysporiadat. Stale ho milujem, nebudem tu hrat hrdinku, som iba clovek, ale neviem, ci to zvladnem.
Viem, ze nejsom nijaka chudera odkazana na takeho slabocha, ale laska je niekedy slepa.
Kazdopadne si velmi vazim a dakujem za kazdy vas prispevok a radu.
@vierocka29 preboha, maj rozum a aspoň žiadne deti, to je klasika, zalepiť ženám ako ty oči, rýchlo urobiť dieťa a bude prášiť inde, keď si chceš zničiť život, ok, nič si ho, ale nenič ho dieťaťu, ono za to, že matka verí takémuto hňupovi, nemôže
@moni244 este nechcem dieta. Bavili sme sa, ze ked tak, az o rok..
Pochopim, ked zena, manzelka s 2-3 detmi uvazuje o tom, ze odpusti neveru a skusia zacat odznova...ale toto nikdy nepochopim...toto je naivita najvyssieho stupna.
@vierocka29 bolo by zaujímavé vedieť, koľko máš rokov...Ja osobne si myslím, že to, čo cítiš, je produkt hormónov, ktoré telo produkuje v čase zamilovanosti (teda ešte sa o láske nehovorí, aj keď ty to teraz vnímaš inak). Úplne najdôležitejšie je si uvedomiť (kým nie je neskoro), či do takého človeka chceš investovať svoj čas, energiu, city a neskôr možno aj omnoho viac, než budeš ochotná (až sa preberieš zo zamilovanosti a bude tu trebárs už aj to dieťa). A keď sa rozhodneš, že áno - chceš, tak potom si už sama pred sebou ospravedlníš a zdôvodníš všetko - viď príklad "obrat", ktorý nastal po tvojom návrate zo služobky...to si teraz tak retrospektívne "vysvetľuješ" a dokazuješ, že ono sa to celé uberá správnym smerom...Už to je alarmujúce, že po takej krátkej dobe, kedy by ste ešte mali jeden pre druhého dýchať, ty už zháňaš dôkaze jeho oddanasti (nechcel sa stretávať s druhou, len sa s ňou pár krát pri tých nechcených stretnutiach vyspal...)
@vierocka29, ja by som v tom mala jasno, dovidenia, dopocutia, u mna by skoncil. Ajkeby som ho milovala, casom by ma to preslo. Mam rozum.
@vierocka29 Robis zivotnu chybu.
@vierocka29 Posli ho do zadku a najdi si verneho chlapa, pre ktoreho budes celym svetom. A nie, aby na teba cez den zalubene mrkal a laskyplne ta drzal za ruku a po veceroch trtkal inu.
Je to nezrely chlap a za tých par mesiacov behania od jednej k druhej a vymyslania "dôveryhodných" historiek určite nedozrel....ja by som v takom vzťahu nedokazala pokracovat. A čo ty? Ak to v tejto sekunde nevieš hodiť za hlavu a ist ďalej, tak v tebe zrejme uz ostane cervik pochybnosti....a ten ti časom zožerie dušu aj radosť zo života.
@vierocka29 precitala som prvy odstavec a staci...poslat kade lahsie. Cim skor to ukoncis tym lepsie pre teba. Ani neuvazuj ze by si s nim mala byt 🙂
@vierocka29 pytas sa ci zvladnes neveru?Urcite nie.Ak vas takto odrbaval obe,nie je co riesit a po tak kratkej znamosti sa pober kade lahsie dievca
Ahoj, viem, ze si este cerstvo zamilovana a este stale mas pri nom tie motyle v bruchu, ale toto, co ti urobil sa proste neda odpustit.ved ste spolu 5mesiacov(co je velmi malo) a z tohota 4,5mesiaca podvadzal.ved to je chore.on ta urcite nemiluje a nikdy nemiloval.keby to tak bolo, tak by ta nepodvadzal.a dalsia vec, ako ty mozes vediwt, ze sa to uz nikdy nezopakuje??pri takom chlapovi si nikdy nebudes ista.na tvojom mieste by som ho poslala kade-lahsie a zila dalej po svojom a urcite by som s nim neplanovala dieta, ci byvanie.5mesiacov je kratka doba a urcite to bude boliet menej, akoby ste sa rozisli po roku, po dvoch.musis nabrat odvahu a poslat ho do ...lebo sa veeeelmi sklames a este aj pohlavnu chorobu nejaku chytis.
Precitaj si svoj prispevok a predstav si, ze Ti to hovori kamoska...co by si jej poradila?
Btw, za slovne spojenie "hladal som sa/hladam sa" by som davala tazke facky. To uz co je za vyhovorku? Kolko ma rokov, 14?
Este som sa pozastavila pri vete "Aj napriek tomu, že mňa miluje, udržoval s ňou kontakt (aj fyzický) naďalej." No...prdela by som mu na taku lasku.
@vierocka29 pre mna je toto chory zaciatok vztahu, to chory myslim ako uplne zly a nefunkcny, ved zaciatok vztahu je stav zamilovanosti lasky atd... a nie toho, ze tak hram to kde tade, uvidim s kym mi bude lepsie a tak sa rozhodnem...za mna sa s takym clovekom realne v buducnosti neda ratat, toto co robil vtedy moze urobit hocikedy vo vztahu, jednu si zmysli a uz zakotvi inde... nic v zlom, ale ak si hlupa a nemas sebauctu zvladnes to...ak mas rozum, tak si chvilu pofnukas, co za hlupaka si si nasla, ale pozviechas a pojdes dalej a najdes si niekho normalneho....
Mna by celkom zaujimalo preco jeho druha partnerka/cerstva ex robi vsetko pre to, aby si s nim ostala Ty a nie ona.
nevera boli a zazivat bolest vo vztahu hned na zaciatku, je velmi zla prognoza do buducnosti,..je to velmi nevyzrety muz, urcite najdes niekoho, kto bude lepsim partnerom a vyzretejsim...
@vierocka29 Buď za tím udělej tlustou čáru a přestaň se v tom babrat, a nebo jdi od toho. Na výběr nemáš, protože jinak tě to sežere.
@vierocka29 teraz chvilku mam za sebou neveru.no bohuzial mame male dieta. Tvoje pocity akoby hovoris o mne. Ste spolu kratko a uz toto robil
Posli ho do rici kym nemate zavazky. A zisti si kto je ta druha..a co jej narozpraval
@vierocka29 uvedomujes si,že počas celého vášho chodenia Ti klamal?? Ešte s ňou aj spával?? Ja mám tiež dosť dilemu u mňa,ale my sme manželia a máme spolu dieťa, tak je to trošku o inom, ale skus sa na to pozrieť bez ružových okuliarov zamilovanosti.. S čím pôjdete ďalej? Tvoju dôveru si získa len VEEEELMI ťažko.. Ak vôbec.. Ako sa môžeš naňho spoľahnúť? Ze doteraz tá celý čas klamal a odteraz už nie..? Sama tomu veríš? Skús si určiť priority, na svete je chlapov ako maku.. A hlavne normálnych nie klamárov dvojtvarnych.. Hlavne uvidíš čo bude nasledovať a či tie sľuby o bývaní a spol dodrží.. Ver zamilovanost prejde raz dva a co Ti zostane potom..?
@vierocka29 ine je , ked je to znamost na jednu noc ..a ine , ked si udrziava naraz viac vztahov....odid od neho, bud mudra a odid od neho...mozno i ta druha odisla a nie on to ukoncil...
@vierocka29 daj ruky preč kým nemáte dieťa.. Chudiatko.. S takýmito rodičmi V takomto vzťahu..??? Neeee...
No nieco podobne sa stalo aj mne 🙂 Skusim skratit tu love story..
Nasla som si frajera a asi prvy krat v zivote som sa zamilovala na zivot a na smrt., myslela som si,ze je to ten osudovy pre mna. ( boze moj, na 26r som si myslela ze mam rozum )..
Vsetko bolo zo zaciatku super, az pokial som o par mesiacov zistila, ze si chlapec vyznava lasku aj s nejakou slecnou na internete. Jeho vysvetlenie bolo, ze ona bola do neho totalne zamilovana a nechcel jej ublizit. (velmi podobna verzia ). Ze je strasne zamilovany do mna,ze ja som pre neho ta prava a chce byt so mnou, snazil sa, doprosoval sa ...no zozrala som mu to (vsak 'osudova laska').
Chlapec sa vsak nadalej veselo vykecaval na pokeci po nociach ( to bolo este za pokecovej ery ), a ked som bola na jeho pc, tak som videla aj nejake ine nicky ( zrejme mal jeden oficialny, a ostatne na paradu ). Stale som bola zamilovana,ale uz som mu neverila, tiez som zila v neistote a nedovere. O pol roka nato, som sla do zahranicia, rozhodla som sa ostat dlhsie tak sme to ukoncili. O necely mesiac nato, uz bol videny v meste ruka v ruke s nejakou dalsou slecnou ( asi ju nezbalil zo dna na den ). Nie dlho nato sa aj vzali, samozrejme laska jak z katalogu na snubne prstene. Zhruba o pol roka nato, zacal zase vypisovat mne, najprv len take kamaratske spravicky a potom to zacal stupnovat uz. ( znesiem vela, ale uz mne to bolo neprijemne ). Keby som bola ostala s nim, tak sa urcite santi aj niekde inde. Dakujem ale nepotrebujem toto. Dnes DAKUJEM zato, ze sa to skoncilo ako sa to skoncilo ( bolo to tazke pre mna, ale to nie je nikdy lahke ked je clovek zamilovany) , a ze nemam na krku takeho 'osudoveho' zmatka !!!
Ja viem ze su situacie, kedy to moze vyjst , ze naozaj ta miluje a budete stastni, ale uprimne..to je asi taka sanca ako byt zasiahnuta bleskom a prezit 🙂
@vierocka29 na toto ma napadne jedine.
“Women can fake an orgasm, but men can fake an entire relationship.”
Zeny dokazu predstierat orgazmus, ale muzi dokazu predstierat cely vztah
prec prec....tu ani z jeho strany o nic neslo, od zaciatku postavene na lzi. o nevere sa mozeme bavit, ak je vobec nejaky vztah
@vierocka29 Spoznáš ju casom, stretnete sa na infekcnom. Spolu s dalšími, ktoré mal ešte popri vás dvoch. Ajajááááj dievca zlaté. Preco ho vlastne chceš? Na sex si môžeš nájst aj niekoho iného a láska toto rozhodne nie je. Iba zo seba robíš submisívnu trupku, ktorá nemá štipku sebavedomia.
Perčítaj si aspon tak tri - štyri - päť krát co si napísala do úvodneho príspevku a ked ti to nedojde tak popros toho co ti stojí na kábli od vedenia aby podskocil a snád budeš mat jasno....... Inak veeeelmi zle dopadneš. Majn got
@tindes Neviem akych ma rodicov, ale taketo zufale drzanie sa atrapy vztahu byva, ked cloveku v detstve nieco chybalo /napriklad objatie, laska/ a clovek vyrasta s odkazom v hlave, ze jeho city nie su dolezite a pre kusok lasky je ochotny ztolerovat cokolvek, len aby si ju zase chvilku uzil od partnera. Dalsim prekliatim takychto ludi je, ze sa tak desia samoty, ze ostavaju v tryznivych vztahoch len aby nemuseli celit samote. Je to tym, ze rozchod im pripomina trapenie sa s emocionalnym nepochopenim/chladom v povodnej rodine. Po anglicky sa taky clovek vola co-dependent, cize spoluzavisly. Veri, ze nie je hodny normalnej lasky len za to, ze existuje. Veri, ze vztah je tazka robota /s normalnym partnerom to mie je tazka robota/ a veri, ze ak prtnerovi obetuje vsetko, on ju neopusti. Opusti, lebo ma taku povahu, ze casom podrazi a opusti kazdu.

Strašne ho milujem,predstava navždy????😀😀😀 Škoda, že ti nemôžem nasypat zrno, zrodil sa vo mne tento charitatívny rozmer necakane....😀