Zvládnem neveru?
Ahojte,
s priateľom som krátko (5 mesiacov) no aj za túto dobu sme si toho dosť prežili. Pred pár dňami som sa dozvedela, že popri mne udržiaval ďalší vzťah. S tou ženou sa stretával vyše roka. Potom spoznal mňa a začal sa aj so mnou stretávať. Keď som mu došla na to, že to 4,5 mesiaca ťahal aj so mnou aj s ňou, rozišli sme sa. najprv som mu však dala priestor na to, aby mi to vysvetlil. Tvrdí, že prvé dva mesiace sa hľadal a spoznával ma. ok, to ešte pochopím. Potom, že si však uvedomil, že miluje mňa a chce byť so mnou. Keď som sa ho pýtala, prečo to s ňou neukončil, povedal, že jej nechcel ublížiť a že mňa nechcel stratiť. Naozaj sa to snažím nejako pochopiť, ale je to proti mojej logike. Aj napriek tomu, že mňa miluje, udržoval s ňou kontakt (aj fyzický) naďalej.
Po týždni bez seba som si uvedomila, že ho aj ja skutočne milujem a viem si s ním predstaviť, že už to bude navždy. Avšak bojím sa, čo toto všetko s nami urobí. Či to zvládnem. On sa snaží, ľutuje to, dáva mi pocit výnimočnosti. Lenže keď to najmenej čakám, zrazu sa to vo mne všetko vynorí a je po nálade. Nemá to odo mňa na tanieri každý deň. Ale tá bolesť, čo mi spôsobil je naozaj veľká.
v hlave mi behajú tieto veci a otázky:
- Veľmi chcem pochopiť, prečo to všetko robil. to, že jej nechcel ublížiť, neberem ako dôvod.
- bojím sa, že to neprekúsnem a zničím seba ale aj jeho. dá sa s tým naučiť žiť?
- snažím sa mu postupne veriť, ale je to naozaj veľmi tažké. dá sa vôbec obnoviť dôvera?
- tvrdí, že vie, čo chce. že som žena jeho života, bavíme sa o bábätku, bývaní. že chce a potrebuje už iba mňa. čo keď mi znovu ublíži?
Niekedy mám pocit, že to všetko mi zatemnilo rozum, mozog. Keď mu pípne správa, hneď sa mykám. Mám stále potrebu kontrolovať ho. Keď som bez neho, tak ma v kuse prepadávajú myšlienky čo robí, s kým je.. Dá sa toto všetko zvládnuť? Som ako na hojdačke. Raz si poviem, že to zvládneme a potom to chcem vzdať. On si myslí, že ja to všetko spracujem za pár dní a ide sa ďalej. Lenže nejde to :(
Viem,že to buď budem musieť prijať a ísť ďalej, alebo to skončiť. Iná možnosť neexistuje. Chcem byť s ním, ale zvládnem to?
@vierocka29 ona nebola jeho partnerka, ale ty si? Prečo ona nebola a prečo ty si? Podľa akých kritérií? Veď keď s ňou spával, tak bola jeho partnerka. Alebo ako? Ona bola len na sex a ty si, samozrejme, na lásku 😀 Ach, koľko naiviek tomuto uverí a stačí im to k tomu, aby sa cítili výnimočné a tie jedine hodné lásky svojho šampióna. Hm...fajn chlapík. Keby spolu mali deti, ešte to pochopím. Chlap je zmätený, zamiloval sa, ale cíti záväzok voči matke svojich detí, nevie sa rozhodnúť....nič moc, ale aspoň tam sú pádne dôvody - deti. Ale ak nemajú záväzky a on jej iba "nechcel ublížiť", tak s ňou ďalej spával (samozrejme, popritom úplne najviac miloval teba), hovorí o tom, že tento chlap, je prinajmenšom pochybný.
@danielka1810 no my sme sa aj predtým pravidlene stretavali. 6/7 dni som spavala u neho.
sama mi to povedala, ze ho lubila a brala ako partnera do zivota. ale on to tak nebral. ma 31 a ona tusim 24.
tvrdi, ze ona ho tak strasne lubila, ze on to nedokazal skorej ukoncit, aby jej neublizil. ale to, ze mne denno denne ublizoval a klamal, bolo asi v poriadku..
@vierocka29 Najlepsi prediktor buduceho konania su minule ciny.
Spraval sa tak ako vyprava? Tak, ze si zena jeho zivota? Nie. Spraval sa ako nicom ik, ktorym je cely zivot.
Momentalne dosiel o oba zdroje sexu a tak vyprava o babatku... A Teba tie plany strasne oslovuju. A tak zvazujes rychlo babatko namiesto rozchodu. Pocuvas kydy ako sa zmenil. Este pred x dnami prasil inu a zrazu je zmeneny? Kecy.
Hadaj preco ocakava, ze to mas hodit hned za hlavu a doverovat mu? Lebo je tak citovo plochy, ze on by tak naozaj fungoval...
Ocakavanie okamzitej nezasluzenej dovery.
Tlacenie na rychle prehlbenie vztahu a materstvo.
Viedol divoky zivot.
Nevera.
Vedenie dvojiteho zivota.
Davanie partnerky na piedestal /"zena mojho zivota"/.
To vsetko su varovne priznaky vztahu s psychoatom. Utekaj.
A nemyl si zvyk a neschopnost sa rozist s laskou. Ty milujes tu romanticku predstavu zleho chlapca, ktory sa vdaka Tebe ukludnil a verne tuzi po rodine s Tebou. Pravda je, ze je to darebak co prasil minimalne dve naraz. V ziadnom pripade s nim aspon tri roky dieta neplanuj. Nekaz si zivot. Utekaj od neho. S takymto by si sa trapila cely zivot.
@vierocka29 z tvojich prispevkov mam pocit, ze ty sama ho nechces nechat tak, aj napriek tomu, ze pochybujes o jeho charaktere. Chapem, ze ti hormony zatemnuju zdravy usudok. No skus v tejto situacii pouzivat mozog. Naozaj potrebujes chlapa, ktory celý zivot klame? Sama si tento nie moc lichotivy fakt o nom uvedomujes. Naozaj chces ist do toho rizika, ze o 2-3 roky tu budes vyplakavat, ako ta podvadza s kadekym a ty doma s deckom cakas kedy dojde? Ja by som sa mu po 5 mesiacoch vykaslala na hlavu, radsej z kratsej cesty, chvilu oplacem stratenych 5 mesiacov, ako roky zivota, dodrbane nervy a zdravie. Kaslat na takeho chlapa. Kasli na nho, on sa nikdy nezmení!
@kllamarka sak toto.. ci z neho nehovori to jeho "zlomene" ego, ze mu na to niekto dosiel a dal kosom..
@vierocka29 to iste co teraz tebe hovori o tej predoslej bude onedlho nejakej dalsej hovorit o tebe...
@vierocka29 A nechyt sa este do pasce loviacej na spasitelku: "Pomoz mi zmenit sa..." To je tiez oblubena buda takychto chumajov.
@vierocka29
ak máš v sebe trocha hrdosti tak ho pošli do prírody raz a navždy,...toto isté zažila kamoška kde chodili spolu rok,on bol tak aktívny v plánovaní budúcnosti až bolo všetkým divné že to nieje možné...nakoniec vysvitlo že chodil s 3 naraz a aj s nimi veselo spával...na gracanie taký chlap
možno je to ten tvoj 😀
@vierocka29 Jasne, ze hovori 🙂 To su take zaciatky...hm, riesit neveru ma vyznam (aj to len individualne) na pevnych zakladoch. U vas nemoze byt ani reci 🙂 Vela stastia do zivota!
@danielka1810 nechcel jej ublizit tak, ze sa s nou uz nevyspi... 🙂
"Nechcel som jej ublizit, tak som ju pravidelne sukal." Sranda comu vsetkemu sme my zufale zeny schopne uverit.
...popravde, 5 mesiacov je doba prikratka na to, aby si spoznala cloveka, niekedy je totiz aj 10 rokov na to malo...co som tym chcela povedat? ze nepoznas jeho zmyslanie, ci je vypocitavy, ktoru naozaj miluje atd. Este mas cas ist bez sramov na dusi dalej a on nech obluje ine. Ked to robi teraz a ste kratko spolu, co bude o rok, dva, pat, po detoch? budes mu verit, ze je naozaj na pracovnom stretnuti, atd.? ty budes s dietatom a on sa bude niekde kurvit...
@vierocka29 vidno, ze ho k vode pustit nechces, kedze si laska jeho zivota. Ukonci to, uvidis, ako sa zachova. Do tyzdna poskakuje ako tajtrlik pri tej druhej "len na sex" -dam na to krk. A aj dieta je slubi.
Prosim ta a to kedy na to prisiel, ze si zena jeho zivota? po 4,5 mesiacoch? Ci v ten den ako sa s nou vraj rozsiel??? Vtedy mu doplo, nebudem namacat uz inde, ty si sa osvedcila, ty si zena zivota? Zobud sa!
A chod na testy, kto vie kolko zien zivota este mal a co ste si navzajom povymienali. Kedze ste sa tak silno lubili, tak ste gumu asi nepouzivali......
Osobne mi je z neho zle, by som mu ruku odkusla, keby sa ma chcel chytit. Snad s nim nespis, odkedy si sa to dozvedela???? Ci to beries tak, ze hadam vase genitalie nebudu trpiet tym, ze hlavy sa nepohodli?
Ahoj, nečítala som rady ostatných, ale - mne to tu niekedy príde ako pubertálne fórum... 5 mesiacov je extrémne málo na to, aby ťa podvádzal :D A vlastne skôr podvádzal tú druhú s tebou.
Aj tak vidím, že s ním budeš, žiadna rada ti tu nepomôže, vidno, že to chceš skúsiť.
Síce som presvedčená, že padneš na ústa, ale aspoň si to snáď potom uvedomíš.
A možno ani to ti nepomôže, možno tu budeš za 5 rokov písať, že si nešťastná s dieťaťom s chlapom čo sa fláka a chodí za defkami a keď sa ťa nejaká členka tohto fóra opýta, že či bol taký vždy a ty napíšeš, že áno, podviedol ma po 5tich mesiacoch chodenia, tak sa ti tu všetci vysmejú... 🙂
mne to stale vychadza tak, ze ty si bola len "pichacka. bocak"
podvadzal ju, nie teba...
laska mojho zivota...co ti hrabe ???
@vierocka29 Klamal jej, klamal Tebe, chlap ako sa patri, s pevnym charakterom a moralkou. Toho sa drz. Spolahlivo Ti znici zivot.
Tiez som mala takeho co to na zaciatku tahal aj so mnou, aj s ex....lebo vraj jej nechcel ublizit. Ale, s nou uz nespaval! Iba sa stretavali, ona chcela, on sa sexu vyhybal. Potom to prasklo, ale odpustila som. Dotycna mi potvrdila ze uz sex nebol. O par rokov to nastalo opacne: popri mne sa zamiloval do dalsej, ale so mnou uz nespaval, postupne sa k nej odstahoval. Takze zaver: chlapom sa casto vztahy prelinaju, boja sa narovinu povedat tej aktualnej, ze sa niekde zamilovali, ale da sa to odpustit ak je to bez sexu. Keby Ta tak naozaj mioval, ako tvrdi, tak sa mu pri tej druhej ani nepostavi....zvlast po 5mesacnom vztahu.
Nevera sa odpustit da! Dokonca aj zly zaciatok. Sama som toho prikladom. Ak by mi niekto povedal, ze sa za takeho raz muza vydam, tak sa zasmejem akurat. Ale ozaj zalezi na okolnostiach. Ja som toho mojho dovody pochopila. Aj po logickej stranke, aj ked situacia bola podobna, ale odlisna ako ta tvoja. Druha vec, ze ma do nicoho netlacil, a vybral si mna, ale obavy teda mal. A urcite ma nestaval na piedestal. A nesluboval horydoly. No dalsia vec, ze moj tu doveru este nemal, az potom vsetkom si ju vybudoval. Cinmi, chovanim, nie slovami. Bez dovery sa vztah neoplati vobec riesit. Ty evidentne uz tomu svojmu neveris, ani nechces verit,len hormony este pracuju, tak nemas o com rozmyslat. Sama nechces aby si sa zacala spravat ako stihacka. Tak ci tak to vas vztach rozbije a sama sa v tej roli nebudes citit najlepsie.Takze ak mu neveris ked s tebou nie je, tak to uz nepride.

@vierocka29 tak mu to daj vyžrať aj ty!