Zvláštne správanie švagra- neviem čo si mám o tom myslieť...
Zdravim zienky..uz dlhsie hladam odvahu napisat sem taky mensi vylev alebo skor postreh ktory mam poslednu dobu lebo by som rada poznala Vás nazor resp. akoby ste riesili situiaciu v ktorej som..Som stastne vydata uz 7 rokov a mam 3,5 rocnu dcerku..byvame s manzelom v mensom meste na sidlisku asi o dva panelaky dalej byvaju svagrovci (manzelova sestra s muzom a ich dvoma detmi)...vychadzali sme spolu vzdy dobre rozumieme si navzajom dost casto sme sa zvykli aj navstevovat..ide o to ze svagor sa v poslednom case ( cca za posledny rok) dost zmenil..ja a on sme nikdy neboli nejakí velkí kamarati ( netvrdim ze by sme sa nemuseli) ale tak skor som si vzdy rozumela so svagrinou a on zase s mojim muzom (ved logicke)...lenze takto pred rokom v marci sme boli na svadbe muzovej sesternici a tam sme sa konecne porozpravali a zistili ze mame dost spolocne (samozrejme vsetko vramci kamaratskej/rodinnej urovne)..odvtedy bol u nas svagor vareny peceny neustale chodil na kavu vyhladaval nasu spolocnost..zo zaciatku som si myslela ze chodi koli mojmu muzovi ale zacal k nam chodievat uz aj ked nebol moj manzel doma..napriklad prisiel v pondelok pytal sa na manzela hovorim ze je v praci cely tyzden ma poobedne smeny.tak prisiel na dalsi den zas poobede ked nebol manzel doma..prisiel o tretej a bol u mna do siedmej..nie a nie sa ho zbavit..to bol utorok..vo stvrtok zase..moje ustipacne poznaky ci ho zena nehlada a podobne ignorovoal..ked ma videl ze idem s malou na prechadzku lebo som presla okolo ich panelaku hned vybehol alebo zavolal ze ho mam pockat ze ide aj on so synom.kazdy druhy den mi volá ze ide do obchodu ci nieco nechcem kupit zakazdym mu poviem ze nie dakujem ze vsak ked mi nieco treba si po to pojdem sama alebo poslem muza ze ho predsa nebudem obtazovat...a uplny gol bol ked sme si s manzelom v septembri objednali taky romanticky trojdnovy pobyt v tatrach ze len rpe nas dvoch..pochvalili sme sa jemu a svagrinej ze ideme si trosku romatniky uzit konecne svagor nam oznamil ze mame na to zabudnut lebo aj oni idu s nami..ze tiez objedna izbu v tom hoteli..svagrina uplne mimo ze ona o nicom nevie ze to prvy raz pocuje ze aj oni idu..a je toho ešte ovela viac..uz som mu naznacila viackrat ze mi je to neprijemne aj to ze stale je u nas ale neda si povedat..vselijako sa uz pred nim zatajujem nedviham mu uz telefon..
Ja by som sa naopak švagra na rovinu spýtala čo je zrazu u vás varený -pečený.....že nevieš čo si máš o tom myslieť že zrazu je u vás tak často....že jednoducho rada ho vidíš, ale ty máš aj svoj program....a popravde mu povedala že on je pre teba švagor a nie kamoška....
neviem fakt ako si to vysvetlit..nezda sa ze by oni mali medzi sebou nejake problemy..ale tak nezijem s nimi v jednej domacnosti tak neviem ..tak svagrina vedela ze bol vtedy u mna ale podla toho co mi povedala nevedela ze cely ten cas..od tretej do siedmej..a moj muz ten sa uz dlhsie chysta s nim na vazny rozhovor..ale vzdy ked sa dohodli ze sa niekde stretnu mimo..tak svagor z toho vycuval..
Toto rýchlo zastav. Lebo ešte si švagriná niečo pomysli a určite budeš tá zlá ty
@pribinak ver mi snazim sa..vzdy ked zavola ci moze dojst tak ho odbijem..a teraz tym duplom ze je tato pandemia je to lahsie..
A je aj možné že on si niečo zle vysvetlil a teraz to na teba skúša....treba si to jednoducho vyjasniť a naliať si čistého vína...
zas je pravda ze nerobi tu nic zle..proste len sedi pije kavu a rozprava mi vselico..co zazil v praci..pyta sa ma na moju rodinu co maju nove a podobne..nema ziadne blbe poznamky ani nic neskusa.
No skontaktuj sa s jeho zenou a nech mu ona dohovori a povedz, ze ti je to cele neprijemne a toto iste co si tu napisala. A romanticky vylet by som presunula o par dni. A mozno mu nie naznacit ale rovno povedat ze si neprajes aby tam siel.
@amelia000 ja sa toho prave bojim..ze jej to poviem a ona vybuchne alebo si tozle vysvetli..ona ma strasne prchku povahu..jej staci malo a je z nej furia hotova..
Prestala by som mat čas. Nie som doma. Idem okolo paneláku, ale keby na mna kričal, odkricim, že idem rýchlo preč lebo mam stretko, idem ku kamoske, .... proste nečakáme. Alebo ak ideš dole, tak čakám aj švagrinu.
A ak by nepochopil, tak mu rovno poviem, že sa budeme stýkať menej a hotovo
Keby to urobil 1x, 2x, že by sa potreboval vyrozprávať, pretože má nejaký problém a manželke to z nejakého dôvodu nemôže povedať, ale len tak, vysadávať u niekoho namiesto toho, aby bol doma s rodinou? Tak ja by som mu určite povedala, že nemáš nič proti nemu, ale kvôli svagrine by si bola rada, kebx voľný čas trávil radšej s rodinou a ze budeš rada, keď sa raz za čas stretnete spolu rodiny. A ty co robíš, keď je u teba? Sedíš s ním a venuješ sa mu? Ja by som určite nemala čas, veď doma ledva stíham všetko porobiť a venovať sa rodine.
velakrat sa stalo ze som ho privitala tak ze jasne videl ze daco robim..okna som umyvala ..zaclony postahovane..cely byt hore nohami ale jemu to nikdy nevadilo..snazila som sa mu naznacit ze nemam cas ze upratujem ale on stale ze nevadi ze on si len do kuchyne sadne a nebude mi prekazat ze dosiel len na chvilku..z tej chvilky boli aj dve hodiny..raz som mu otvorila s tym ze som sa obuvala s taskou ze idme akurat do obchodu nech sa nehneva..jeho reakcia: ok neva idem s tebou ..kupim si dajake pivo na vecer..a ked mu zavolala svagrina ze kde je tak odpoedal ze obchode alebo ze uz je na ceste..a podobne.
Je do teba platonicky zamilovany. Treba mu udat spravny smer, na rovinu, chlapi maju 2 gule, ale ani jedna z nixh nie je vestecka, chlapom treba polopate, naznaky nefunguju. Vela stastia
@limetka69 a co mu mam po lopate naznacit?..ved ma oči..vidi ze sme s muzom stastni ze sa mame radi...ze mame kopec spolocnych planov do buducnosti..vsak sa aj o tom s nim rozpravam dakedy..ja uz neviem ako jasnejsie mam dat najavo ze pre mna existuje len moj manzel..
Nie naznacit. Povedat na rovinu. Ja by som mu povedala, ze ty pocuvaj, mne sa zda, ze si sa do mna na tej svadbe buchol, (uplne s kludom a usmevom) ale ja milujem svojho muza, a tie tvoje navstevy, mam vycitky voci mojmu muzovi, pretoze mi to nepride spravne, nehnevaj sa, ale toto nienje zdravy svagrovsky vztah medzi muzom a zenou.
@limetka69 len ja nemam taky pocit ze by sa do mna buchol..skor sa mu somnou asi len dobre rozprava alebo co..ale zas nemyslim si ze je za tym nieco viac..nemam ten pocit proste
No podla mna nieco sa v nom prebudilo na tej svadbe, a ked si rozumiete.... Takto sa pestuju vztahy, bude z teba len viac paf, aj ked podla mna uz je. Ano pokecat si, eozumiet si, ale mat ho nostop na krku? Ved ani tebe to nepride ok, komunikuj, vysvetli mu, ale nie naznaky, normalne milo a zrozumitelne. Normalny chlap by to svojej zene nerobil, moj by mal raz dva vysvetlene kde su ake hranice, a to nie som ziadna stihacka.
@limetka69 viackrat som naznacovala ze m to nie je prijemne aj voci jeho zene..nemysli si..ale on akoby to prepocul..preto som sa mu zacala posledne obdobie vyhybat..a vymyslat si vyhovorky preco nemoze prist na kavu
Psychos. 😂 Fakt.yslim, ze taki ludia sz najnebezpecnejsi, pozera na svoje blaho a ine ho nezaujima. Normalnemu by doplo uz davno. A. Co tvoj manzel na to?
@limetka69 ešte pred pandemiu sa chystal ze sa s nim vazne porozprava ze pojdu dakte von a vyzisti ze co sa deje ze je stale u nas nasackovany a proste aky to ma dovod ale nedostal sa k tomu lebo svagor mal stale vyhovorku preco sa s nim nemoze stretnut..a potom prisla korona tak sa na to akosi zabudlo
Dobre sa mu s tebou rozpráva a asi ťa začal mať veľmi rád (normálne-kamaratsky). To by nebolo vôbec zlé, keby to nepreháňal.. asi nemá veľa iných kamošov, ktorým by mohol povedať to čo tebe.. neriešila by som to cez manžela, ani jeho ženu.. keď nechceš, jednoducho povieš že nemôžeš, že inokedy a ak bude u teba už dlho, pošleš ho už preč, že nemáš len na neho celý deň čas. Nekazila by som si vzťahy aj s ním aj so švagrinou kvôli tomu. Ak naozaj nemá narážky ani tí nijak nedal najavo nevhodné správanie, len si striktne urči pravidlá, no neizoluj sa od nich. Na ten pobyt si mu mohla kľudne povedať, že nie, nepôjde tam v tedy s vami, lebo chcete byť sami a hotovo..
keby prišiel k vám a mm nie je doma tak mu neotvorim....možno by mu došlo že to troška preháňa....
@denisa0504 ved presne o toto ide..nie nema ziadne narazky ani nic..len sedi a rozprava a ja nechcem koli tomu vyvolavat nejaky skandal..aelbo robit hadky v rodine..co sa tyka toho vyletu vtedy sme zo zartu povedali s muzom pred nimi: juuj oni asi nepoculi ze chceme ist sami a uzit si romantiku..ale stale nepochopil..
Ale preco hned skandal a hadky, len si to proste mierumilovne vysvetlite. Ked sa viete tak dovre porozpravat, tak to nemoze byt problem.
to je jedno, ze nie su ziadne skandaly no viem si predstavit, ze ti to proste vadi a on by to mal respektovat. ma svoju rodinu, tak by sa mal hlavne venovat jej a nie sa neustale lepit na vas. muz ho neskusal kontaktovat aspon cez tel?
a čo taká stratégia: vždy, keď príde zbaliť malú a ísť k nim ku švagrine domov, že sa deti pohrajú a ty s ňou aspoň pokecáš(tým pádom by bol nútený ísť domov k žene). Keby nepomohlo 3,4x tak by som trvala nech sa sním muž porozpráva. Tak na Teba ma chlapec holdu času a na Tvojho muža ani chvíľu? A dovolenku prebookovať a povedať až po príchode domo, že tak sa zvrtlo ani ste povedať nestihli a vybavené.

A jeho manželka čo na to hovorí? Že vysedava u teba celé poobedie? Je to čudné, nutné by som za tým ani nehľadala nejaký záujem o teba (aj keď vylúčiť sa to nedá) skôr si myslím, že oni majú nejaké problémy a takto od nich uteká... Na tvojom mieste by som si zavolala švagrinú na pohárik vínka a normálne, kamarátsky sa jej opýtala, či je všetko ok