Zvláštny vzťah s mamou
Ahojte
S mojou mamou som mala vzdy zvlastny vztah. Viacmenej intentivny a dobry ale velakrat katastroficke hadky.
Velakrat som mala pocit ze ma nenavidi. Ze nie som dost dobra podla jej predstav a inokedY akokeby ma velebila
Teraz k veci:
Odjakziva jej vadilo ked som isla von s kamaratkami. Nikddy som nejak ectremne nezurovala ale tak v norme. Na strednej 1x do tyzdna, nikd som domov neprisla opita. V skole som dosahovala vybirne vysledky. Ked som mala na strednej jedneho frajera, vadilo jej to, vkuse do mna sparala a vadilo jej ked sme isli von. Bol to skolsk playboy a ja som bola do meho paf. Prechadzali sme sa a bozkavali, nic viac. Vadilo jej to amozno aj preto som sa k nemu zcala zle chovat a nechal ma. Doteraz je pre mna platonickou laskou. Je to 18 rokov 🙈
Dnes bola u nas na vikend a mna byvale spoluziacky zavolali na drink. Oznamila som jej ze pojdem vecer. Mali sme sa stretnut o 8. Ona jned ze ked som chcela mat deti mam sa o ne starat. A taketo reci.
Vecer som sa jej soytala ci deti uspi ona a ja vklude mozem ist alebo mam ja. Tak mi pobedala ze ja a zas tie dristy. Uplne som plakala. Akokeby som nejka k••• ktora veha kazdy vikend po diskotekach a nestaram sa o deti. Muz je momentalne pracovne mimo.
Vecer som deti isla uspat a ona odisla z domu. Nic nepovedala a nevzala si mobil. Ked sa vratila dievcata spali a ja som myslela ze zosaliem, kedze ani mobil si nezovrala. Povedala mi nieco v tom zmysle ze nebudem si ja po vonku choodt kedze mam uz deti...
Moju mamu mam velmi rada, vue o mne vsetko, takmer. Ale taketo situacie ma vzdy postavia pred otazku ci aj ona mna ma rada. Vychadza mi, ze nie... velakrat som jej hovorila o mojich pocitov a vzdy mi odvrkla ze je to moj problem ak si to myslim ze mala by som vidiet co pre mna robila a robi a podla toho sudit ... ano to vidim ale potom staci jedna takato situacia a je mi strasne strasne zle a smutno
@danalop takze s manzelom nechodis nikde?
No ak si vedela jej reakciu vopred a ona vedela vopred, ze planujes stretnutie tak si mala riesit inak. Dopredu poprosit susedu, ci pohladat si strazenie k detom bez ucasti mamy. A jej oznamit, ze je vitana, ale pravdepodobne od do nebudes doma. Ak bol manzel pracovne mimo nevidim ani problem pozvat 4 baby k vam do obyvacky (predpokladam, ze ucelom stretnutia bolo posediet a pokecat, nie absolvovat discu s litrom vina na osobu)
No neviem, toto ani nie je o strážení detí, ale o tom ako sa správa k tebe. K dospelej samostatnej žene, tiež už matke 😕 A to veľmi nepekne. Ja s mamou nemám dobrý vzťah, a uz sa dávno vyhýbam tomu, aby mi nejako s deťmi pomohla (skôr ma to psychicky ničilo) takže ti veľmi neporadím. Jediné čo som zistila, že izolácia nás obidve udržiava v lepšom stave. Či to niečo rieši dlhodobo, to si netrúfam povedať, ale mne už bývalo pred a po stretnutí s mamou fyzicky zle.
Ak s ňou ešte dokážeš normálne komunikovať, a dokážeš v sebe nájsť tú samostatnú dospelú ženu, povedz jej ako to cítiš. Že takéto správanie od nej nie je správne, pekné a ak sa takto bude chovať, nabudúce si to poriešiš inak. Že TY sa budeš správať ako uznáš za vhodné (lebo naozaj nerobíš nič zlé, len o tom musíš byť presvedčená hlavne ty 😉 ) a ona to buď akceptuje, alebo nie🤷♀️
@montemotherone ano. Ja tiez zistujem, ze sa na nu vzdy tesin a po par dnoch nam nervy prec a zitim sa strasne. Ja som jej to viackrat hovorila. Nikdy ma nechcela pocuvat a vzdy to zobral tym smeromnze ona je uz taka a ked sa mi nepaci tak moj problem
Tak to je veľmi nezrelý a egoistický prístup. Reaguje ako puberťáčka. To sa tak spravala vždy, či nie je v prechode alebo čo... vtedy je to náročnejšie s tými mamami 🤔 Ak vždy, tak možno by pomohlo zrkadlenie. Znie to hrozne, ale ju to teší keď sa trápiš a pekne ťa do toho šťavu chce dostať. Manipuluje tebou. Tak skús s úplným sebazaprením hrať tiež formu, "no a čo, nechceš nechaj tak, ja už som taká"... Ak začne reagovať podráždene, je jasné že si trafila klinec po hlavičke a to už len musíš vydržať a zotrvať. Stoj si za svojim. Mama "nemama", si dospelá ľudská bytosť. Máš svoj život a svoje city
Ja by som ti odporúčala, pri takejto manipulativnej matke, obmedziť stretávanie mimo ďalších ludi tj. nebyť s nou sama. Pozýva ju keď je doma aj manžel, pripadne oboch aj s otcom, ony sa v prítomnosti svedkov správajú lepšie, väčšinou si takéto výstupy odpustia a ty budeš mať pokoj. Zároveň prijmi ze je taka, ma pravdu, ona sa nezmení nechce-nevie, keď si to uvedomil, nebude ta to tak trápiť a budeš spokojnejsia. Sú proste matky, ktoré neteší šťastie ich deti.
Zapojim sa sice uplne mimo temu ale strasne zle sa citaju tie tvoje prispevky. Bud ti blbne klavesnica alebo Ti nejde pravopis joj cele zle bez urazky
@sidicek praveze ked sa stretneme aj v spolocnosti inych ludi je to hrozne. Ma na mna blbe narazky a vacsinou sa tvari ona ako obet. Priblble poznamky a doplna ma alebo usmernuje ked rozpravam...
Ked sme same dve ne to lepsie
Vzdy nastane problem ked niekam idem. Ked sa mam stretbut s kamoskami, hocikedy cez den to je jedno. V minulosto to bolo toto iste. Vzdy ked som niekam isla mi predtym urobila nejaku sceny ze bud nesmiem ist alebo daco. Oslava narodenin. Rande. Jasne ze potom som jej prestala vsetko hovorit. Nechcela som. Nepoznala poriadne ani mojho muza, proste som nemala odvahu jej hovorit o mojich znamostiach. Trvalo to mozno aj 10 rokov. Potom vsak som mala potrebu sa nejak k nej priblizig
Uz mi parkrat vkricala ze som jej nezdielala svoj osobny zivot-ze nevedela s kym sa stretavam a tak. Odovodnila som to tym ze nemala zaujem a hlavne tym ze vzdy ma potom vydierala (kamaraky mali problem, zle sa ucili, nevedela kde pracuju ich rodicia, isli sme neskoro, isli sme daleko, frajer sa neucil dobre, vzdy nieco ...)
To by chcelo normálne psychológa, čo týmto správaním sleduje a ako na ňu najlepšie reagovať .Akoby robila všetko pre to aby si nemala iný život ako pri jej sukni ,pod jej kontrolou.Ale je to čudné , keď píšeš , že je v spoločnosti obľúbená, že sa takto upina na teba a ničenie ti života, asi sa potom len izolovať.
@sidicek ano
Jej priatelia by asi neverili aka je
Ono na 1 strane ma vie vypocut poradit ale VZDY ked niekam idem na s tym problem odjakziva
no na strednej zurovat raz tyzdenne je dost,aj ked neslo o nejake alkoholove zatahy ale predsa clovek na strednej nie je este dospely a teraz ked pride k tebe na navstevu zase ides von s kamoskami...tiez sa mi to nezda o.k. ja sa tvojej mame ani necudujem, ze ma s tym problem...a nechapem ked pises ze mala odjakziva problem s tym ked ides niekam von naco ju drazdis ked pride na navstevu.
@gagik coze? Baby ha teda neviem ale ja som na stredneh stake brigadovala, popri gympli, studium bez problemov a ak som chxela ist raz za cas von sa mi to nezda vela. Nikdy som neprisla ani pripita... ked si predatacim moje vrstovnicky tak ja som este bola svatica. Asi pre niektore pojem ist von znamena hnrd sa ozierat, fetovat, skakat po chlapoch ...
ja ti to verim,tiez si myslim ze ak sa chce niekto zabavit alebo mat ptiatela na strednej, nemusi to znamenat hned to najhorsie,lenze v ociach rodicov to moze vyzerat inak,sama som to zazila...ale ked vies ako sa na to pozera tvoja mama tak ju teraz, ked uz si dospela nemusis s tym drazdit a ak sa chces ist raz za cas niekam zabavit,mozes strazenie deti zariadit aj inak nez so svojou matkou.
@gagik to je pravda
Ona bola u nas viac dni, nebolo to tak ze prisla a ja som ju hned zamestnala
@gagik veľmi čudný názor, autorka je dospelá osoba, má už svoju rodinu v ktorej normálne funguje a právo rozhodovať kedy, ako a s kým bude tráviť čas.matka jej to spravila naschvál, jednak aby nemohla nikam ísť a mala z toho ešte stres a vycitky.Nepovedala jej ,že deti nepostrazi inak by sa, predpokladám ,autorka zariadila inak.Kazdy normálny človek udržuje kontakty aj mimo rodiny , je to zdravé a správne.

Mne sa osvedčilo chceš mať pokoj, daj pokoj. Keď chcem ísť von s kamoškami na kávu na chvíľu, tak drahý je doma s malou a zase opačne. Nedovolila by som si ísť s niečím takým za maminou alebo za svokrou, veď by ma pohnali. Nemajú problém, pomôžu keď treba, ale keď treba. Keď som bola chorá a tak, nie keď si chcem vyraziť.