icon

Zvykne sa váš partner - manžel opiť?

maffianka004
18. jan 2014

ahojte baby, niekedy som uz z tohto vsetkeho zufala. Partner je starostlivy, zabezpeci rodinu a pomoze po kazdej stranke no je tu nieco co ma strasne nici, nemam sa s tym komu zdoverit tak pisem sem.
Ako som uz pisala postara sa o vsetko len ked ma potrebu opit sa tak tomu nedokazem zabranit. Stane sa to asi tak raz alebo dvakrat do mesiaca, nevystraja, nebije nas a nerobi cirkusy, mne to vsak vadi , je to normalne? Stava sa to aj u vas?
Druha vec je ze je uz normalne zavisly na susedovi, rano mu navari kavu ako svojmu manzelovi, na obed znova, vacsinu casu travi so susedom a dnes ze zavolam suseda na pivo lebo chudak uz mesiac nebol na capovanom, uz mam niekedy podozrenie ci sa nepreorientovava...

linda144
18. jan 2014

@maffianka004 tak ešte dobrý čas vystihol 🙂

bibiana20
18. jan 2014

moj manzel sa opije poriadne raz za 2-3mesiace a aj tak to je pod mojim dohladom 😀ale spolu si dame vinko alebo pivko decentne cez vikend aj teraz davame pivko na zdravie 😀

maminuska
18. jan 2014

tak mne sa manžel opil po piatich rokoch , ale ako divá sviňa. Dovtedy nič, iba mierna nálada. Vypadol mi z auta , ked
sa automaticky otvorili dvere, ako vrece zemiakov. Krok do kopca ako kovboj , ešte aj zvratky v igelitke čo si niesol si vylial na seba v snahe ich hodit do kontajnera. Doma v sprche holý zaspal , jak bezdák. 😀.

takže ano , opil sa , ale nie že raz - dvakrát do mesiaca, to sa mi zdá viac než často.

maffianka004
autor
18. jan 2014

@mishellla24 ako si nabrala silu odísť.

dejnas
18. jan 2014

my sme spolu takmer 10 rokov, za ten čas som manžela videla asi 2 -3x pripitého... ani nie opitého, len tak do nálady
takže mám tiež doma možno "vzácny exemplár", ale som som veľmi rada 😉

maffianka004
autor
18. jan 2014

Dobru noc vám želám a dakujem sa vaše reakcie. Pomohli.

h2
18. jan 2014

No, tak môj muž si dá niečo alkoholické každý boží deň, napriek tomu som ho ešte riadne opitého nikdy nevidela. Naňho snáď ten alkohol ani neúčinkuje. Len neviem, načo to potom pije. 😠

mamavera
19. jan 2014

budem tu oponovať tým, ktoré píšu, že sa každý chlap potrebuje raz za čas opiť. Za tie roky, čo som s partnerom sa to nestalo nikdy. Nie je abstinent, ale d si jedno, dve pivká, alebo pohárik, dva a koniec. A to sa zábave a stretnutiam s priateľmi nevyhýbame ani náhodou. Ani môj otec nebol nikdy napitý.

mamavera
19. jan 2014

@maffianka004 tvoj partner používa suseda ako prostriedok, ktorým zastiera to, že chce vypadnúť z domu a dať si pivo. To by ma asi znepokojovalo viac, aj keď sa obývam, že to, že sa opije raz, dva krát mesačne sa bude časom stupňovať. Každý alkoholik nejako začínal....na odchod to určite nie je, ale na rozhovor s ráznym stop! - takto nám to spolu nepôjde určite áno.

madono
19. jan 2014

podľa mňa je to často 2xza mesiac a nezdá sa mi to normálne. Osobne by som to netolerovala, ale tak ako píše @mamavera nie je to na rozchod ale mm by mal zahiahnut ručnú brzdu.

staronova
19. jan 2014

@maffianka004 aj ked ti tu mnohé píšu,že je to normálne,ja som presvedčená,že to tak nie je. Dva razy do mesiaca,panebože to čo je aký dôvod sa tak často do roka opíjať!!!! Spočítaj si kolko hodín trávi mimo rodiny iba tak opíjaním.Keby športoval,ne poviem ani ň...A tých prepítých penazí. A toho času,čo ste vy doma sami....Nie je to mormálne...Vadilo by mi to a vela...

felixa
19. jan 2014

@maffianka004
Kazdy druhy, treti vikend byt opity, je zavislost. Predpokladam, ze mimo toho tiez pije, len sa teda "neopije" - nie je to na nom vidiet. A tiez si myslim, ako mamavera, ze sused je zamienka na to, aby si dal pivo. Treba sa s manzelom porozpravat, nech to nezenie do opitosti, nech prestane popijat, ak to este vobec sam dokaze.

Mam kamosku, jej muz tiez tak zacinal, po par rokoch bol opity 2-3 krat do tyzdna a po 15 rokoch kazdy den, teraz je rozvedena. Nikdy, najma v zaciatkoch, nepriznal, ze je alkoholik.

Moj muz nikdy v zivote nebol opity, da si prilezitostne pohar, dva a staci. Ja tak isto. Ani v rodine nikto nepije. Len jeden, co sa do rodiny prizenil, popijal, neskor stale opity, v styridsiatke zomrel.

Mame znamych na dedine, kde asi vsetci chlapi popijaju, sem- tam v pravidelno-nepravidelnych intervaloch sa opiju. A bezne tam chlapi okolo patdesiatky maju problemy so srdcom, cievami, cukrovkou, maju dnu, rakoviny, mozgove prihody, umieraju na rozne choroby pecene, ladvin. V takom veku to je vyslovene dosledok alkoholu.

A je riziko, aj ked chlap vela pije a nie je opity. To je snad aj rizikovejsie, lebo na vnutorne organy to ma takisto dopad, akurat, ked sa to prejavi, tak uz na zdevastovanom organizme. A este katastrofalna kombinacia je alkohol a cigarety. Rokmi si taky alkoholik zbiera okrem ineho na rakovinu.

maffianka004
autor
19. jan 2014

Už som skúšala všeličo pekné škaredo hádkami nič nezaberá stale mi povie veď nič zle nerobím len som si vypil a neviem s nim pohnúť

mamavera
19. jan 2014

@maffianka004 nič zlé nerobím, má pocit, že robí niečo dobré ?!?! Skús mu pre začiatok nenápadne ale systematicky pridávať povinností. Ako je to možné, že má toľko času kvákať so susedom a chodiť s ním na pivo? Máš aj ty toľko času sama na seba? Nemáš kamarátky, ale nemáš ich podľa mňa preto, lebo nikam nechodíš. Neviem, aké staré máte deti a koľko, ale treba mu ich šupnúť a odísť. a päť hodín, tak ako on. je úplne jedno, kde budeš. Dve hodinky v kine, dve hodinky u kaderníčky a kozmetičky a s cestou a nákupom to je päť hodín. Prhlás sa na zumbu, choď do posilky, do speváckeho zboru, plávať, to je jedno. Prídeš krásna, oddýchnutá, budeš sa okolo neho točiť a o dva týždne repete. Možno potrebuje zistiť, ako sa cítiš ty, keď si tam sama. Veľkým problémom by bolo, keby sa o deti nepostaral, nevenoval sa im, ale zobral ich trebárs na to pivo....to už by bol celé zle, ale verím, že ho na toľko poznáš. Zapisuj si do kalendára, kedy prišiel opitý a koľko hodín je preč z domu so susedom. Po mesiaci, dvoch treba dať vážny rozhovor s tým, že sa ti to nepáči a predložiť mu ten kalendár. Oznám mu, že mu to v žiadnom prípade nebudeš tolerovať a zvažuješ rozchod, pokiaľ v tom bude pokračovať. Najlepší je rozhovor mimo domu, bez detí, zariaď si varovku a šup spolu do kina, na koncert a potom na večeru + rozhovor. Nemáte sa spolu o čom rozprávať, lebo nemáte spoločné zážitky. Treba na každý víkend naplánovať program - výlet, plaváreň, ZOO,maľovanie kuchyne...ale ak sa dohodnete, že niekam idete a on uprednostní suseda a chlast, tak to by mal byť už pre teba varovný prst. Tam by som už ten rozchod zvažovala úplne vážne.
Nie, nie je normálne, aby sa dva krát mesačne ožieral, nebolo ho kopu hodín a so susedom trávil viac času, ako s tebou. Každý z partnerov potrebuje dostatočný priestor na svoje koníčky a priateľov, nie je dobré, aby všetok voľný čas trávili spolu, ale to, čo robí tvoj partner, by som netolerovala ani náhodou. Držím ti palce, aby sa ti to podarilo otočiť, ešte kým to je v začiatkoch, lebo naozaj je to začínajúca sa závislosť. Keby sa opil ako tu bolo spomínané raz za päť rokov, tak by som ti napísala, že riešiš somariny, ale toto je vážne.

oktobermimi
19. jan 2014

@bibiana20 hej presne 🙂 aj môj tak do nálady a pod mojím dohladom 🙂
a vínko si dáme tiež spolu keď malá spí ale já max jeden polovičný pohárik aj to cuckám 4hodiny 😀

danielagre
19. jan 2014

@maffianka004 MAMAVERA má pravdu, aby to neskončilo tak ako u mňa...že si po 15 rokoch uvedomíš koľko času si "zabila" tým, ako si sa všetko snažila "dať doporiadku" 😖 ........(niektorí chlapi nie sú schopní normalizácie, nie sú šťastní s tým, čo prežívajú a ako ich život ide nudne ďalej a nevedia si pomôcť a ani o to nestoja aby im niekto pomohol....)....nestrácaj čas...ten ti nik nevráti 😔

danielagre
19. jan 2014

@maffianka004 MUSIŠ ODISŤ !!!! Aj iné by odišli, keby mali podporu ...musíš nájsť niekoho, kto ťa podporí ...musíš nájsť silu 😉

lubikan
19. jan 2014

1-2 do mesiaca??????????

ked to bude 300 x do roka...vtedy to ries. ☹ ☹ ...a skus akoze vyjst (eroticky) po susedovi,MM sa s nim hned prestane stretavat

cerez
19. jan 2014

Tak ja asi nebudem zdielať rovnaký názor ako ostatné žienky. Ani mne by sa nepáčilo, keby sa mi manžel opil 1-2x za mesiac. Nepoviem keby raz za čas, nejaká príležitosť, ale pravidelnosť v každom mesiaci by sa mi nepáčila. Dať si jedno pivko od chuti, ale nie opiť.
@maffianka004

natuska87
19. jan 2014

@maminuska Tak si ma pobavila...ale vazne teraz, dvakrat do mesiaca je asi moc, ked sa stane prilezitostne, prosim, moze sa kazdemu z nas....inak, zaujimave je, ked sa opije abstinent,ha ha...moj muz neznasa alkohol,raz ho opil sef tak, ze do smrti na to nezabudne....

lauricka
19. jan 2014

@maffianka004 ved prave

maribell
19. jan 2014

@maffianka004 aj moj manzel je super starostlivy.. vari, upratuje ..je uzasny tatino ale potrebuje sa sem tam opit neni to sice tak casto ale aj mne to vadi pretoze nevie kedy staci ..ja ked sa idem von bavit tak pridem domov uz triezva ale on sa len tak tacka ..zvali sa do postele obleceny a zaspi ... a rano s hlavou v kybli mi slubuje ze uz nidky pit nebude 😀 ach

olivka26
19. jan 2014

@maffianka004 ako keby som citala o sebe...moj tiez si zajde na pivo na dve a vrati sa o 4-5 hodin a uz ma cinknute 😠 stava sa aj to ze ide na diskoteku a tam je i do 3tej rana,alebo on nechodi k susedovi na kavu ale na benzinku s kamaratmi aj 2-3x do dna.Staci ze mu zazvoni mobil a uz uteka.Stve ma na tom to,ze nije doma s nami ale po veceroch a nociach kdesi inde..a ja stale musim byt doma s malou,ci chcem ci nechcem.A on sa vezme a bezsarostne si ide do baru,lebo vie ze ja ist nemoze.No a takto sa na tom hadame velmi casto lebo preco on moze a ja nie a stale dokola 😖

tyssa
19. jan 2014

nie, manzel nepije a ani ja, naposledy pil v lete jedno male pivo na jazere, pred tym sme sa opili 😀 spolu, ked sme si kupili pred 4 rokmi auto, tak sme kupili aj sampus a ja som mala jeden poharika a on druhy, po dopiti sme zacali brblat a nasledne sme zaspali, 4 dc sampusu sa susilo v chladnicke este 3 tyzdne /ze dopijeme/ a potom som to vyhodila, aj ked ma ist s kolegami na posedeni /2x rocne/ ide autom,.. a ja by som pri alkoholikovi nevydrzala

20erika07
19. jan 2014

Aj môj to na mna skúšal,dokedy mu vydržím tolerovať,dala som mu možnosť raz za mesiac,mal ťažkú prácu aj psychicky a fyzicky náročnú tak raz do mesiaca som to aj chápala,no jasné ze sa stalo,ze ten ma taký sviatok,ten o tyzden taký,tomu sa narodilo dieťa,tomu zas niečo iné... Nakoniec sa to zastavilo akosi samé,ked som to prestala riešiť,vždy som mu povedala ako on uzná za vhodné ale potom nech sa nečuduje aká budem ja,a tak Ho to prestalo lákať... Častejšie som pozyvala k nám návštevy aby sa necítil úplne odstrihnuty od kamaratov,a a zacalo sa mu viac páčiť ked sme všetci spolu doma s rodinou alebo známymi,strovi menej peňazí ,občerstvenie po ruke a doma spokojna žena s úsmevom lebo takto ani ja nie som sama 🙂 naposledy bol na mraky nejak v auguste,odvtedy len na silvestra mal vypité... Tak ja som uz spokojna,ale najradsej by som aj celý rok nechcela vidieť pit,no zas niektorý chlapi sa inak nevedia odreagovať,ale 2x do mesiaca myslím nie je v úplnom poriadku,skús sa s ním dohodnúť ze raz a hotovo,alebo na striedačku chodiť von,ty jeden mesiac (nemyslim ze aj ty sa musis ísť zrontovat) a jeden mesiac on... To by vyšlo 2x za tri mesiace a to uz je v celkom v poho a možno sa začnú intervaly aj predlžovať 🙂 chce to naozaj len poriadne vykomunikovat s mužom a uzavrieť ferovu dohodu,porušenie dáte za trestné,napr.mesiac navyše bez alko... Hlavne nesmiete povoliť,lebo sa to vráti do starých koľají...

sashabb
19. jan 2014

Ako tak čítam, poniektoré ste riadne semetriky. Už len dať chlapovi obojok na krk a priviazať ho v kuchyni na reťaz 😀 ... ako sorry, ale toto prve ma napadlo 😀

@maffianka004 je rozdiel opiť sa a opiť sa. Ak sa opije, že o sebe ani nevie, ovracia všetko a zaspí na schodoch tak to problém je a veliký. No ak si dá do nálady, nevidím v tom žiadny problem.
Nehrajme sa tu na super ludí, ktorí robia všetko užasne, nepiju, nefajčia, nenadávajú, na deti su všetci dobrí, nikdy nezakričia necapnú atď. a v reálne je to pritom uplne opačne 😝

nadula01
19. jan 2014

@sashabb ha ha ....ja sa pripijem aj s nim ,a nevidim v tom nic zle.. 😝

mamavera
19. jan 2014

@sashabb semetrika? Ja som nikdy v živote môjmu partnerovi nepovedala, že sa nesmie opiť, nikdy mu nepočítam poháriky, dokáže sa odviazať aj bez toho, aby sa napil. A nemyslím si, že je nejakou raritou. V partii známych, s ktorými sa stretávame nie je nikto, kto by sa pravidelne dva krát mesačne ožral. A to sú tam riadny exoti 😎 😎 😎 Dokážu sa odreagovať spevom, tancom, športom, pivko, dve, alebo pohárik dva, ale ožrať sa?!

cawes
19. jan 2014

@lubikan teda to si ale riadnu sprostost napisala ze ak to bude 300 x do roka nech to riesi. Asi o probleme z alkoholom nic nevies. Mas znameho tvrdi ze nepije a presne 2x do mesiaca sa opije ze nevie o svete, dopadol tak ze sa bol liecit a dr. mu povedal ze je to zavislost!
a ze ma vystartovat po susedovi? a co je ona daaka lahka zena co si ma svojho muza prilakat tym ze sa bude otrcat pred susedom?
niekedy je lepsie mlcat ako napisat nieco taketo. V prvom rade by sa mala porozpravat z manzelom a nie vystartovat po susedovi

bastika
19. jan 2014

@cawes myslim ze ona zartovala bolo to nadnesene 😀