icon

1. sväté prijímanie a rúcha

cloviecka
22. apr 2017

Chcem sa opýtať mamičiek, ktoré už majú skúsenosť, či je nevyhnutné kupovať synovi oblek, ak budú mať deti počas slávnosti jednotné rúcha?

Strana
z2
hettinka
23. apr 2017

@pribinak ale požičiavajú to rok čo rok, minimálne 5 rokov to musí vydržať, také rúcho stojí cca 40 eur http://eobchod.ssv.sk/eshop/rovnosata-na-prve-s...

takže za 2 roky ho majú splatené a potom na tom už zarábajú ... tých 10€ je podla mna maximálna normálna, ešte primeraná cena

pribinak
23. apr 2017

@katarinka289 ja viem, ale kopec mudrlantiek nevie a najmä take vykrikuju ze vedia vsak?

pribinak
23. apr 2017

@hettinka vsak ak sa niekomu zda 20e vela, lebo jasim nasla aj drahšie, nie len ten tvoj link, tak di moze ist požičať oblek a mizno zmeni nazor

Rúcho mozes odmietnuť, nikto ta neprinúti aby si ho dietatu obliekla, prijimanie dostane tak ci tak, je to skor o rodičoch a ich postojoch

hettinka
23. apr 2017

@pribinak u nás sa odmietnuť nedá.

lilke
23. apr 2017

@hettinka ale oni ho aj operu, daju do poriadku. ak to das do cistiarne, tiez to nieco stoji.

kvetinka75
23. apr 2017

my sme mali rúcha aj na fotenie, fotky sú super, nikomu to nevadilo. Boli ale 3 dievčatá ktoré mali normálne biele šaty, veď vždy sa nájde niekto kto sa potrebuje odlišovať ale ostatní boli v rúchach, aj fotky máme také a sú pekné. Nikomu to ani po rokoch nepríde, že ako vo vreci.
Obed sme mali doma, tam sa už dcéra prezliekla do šiat, aj kvôli tomu, aby sa to nezašpinilo.

anjelic
23. apr 2017

@pribinak
@hettinka veru ani u nás sa nedá odmietnúť. Pán dekan si to takto praje, tak to tak musí byť. Cirkev si to režíruje a rodičia sa musia prispôsobiť.

pribinak
23. apr 2017

@hettinka jasne, vsade sa da odmietnuť

mia018
23. apr 2017

ahojte keďže je toto aktuálna téma chcem sa spýtať vás koľko ste platili do kopy na kostol + rúcha, my sa vraj budeme skladať kolo 40 e každý akurát neviem či je v tej cene už aj cena za tie rúcha alebo nie. A čo sa týka toho ,,vreca´´tak ani mne sa to nepáči, fakt farba ako keby to boli vrecia nejaký krížik na tom plus okolo čo mali vypadalo ako kúsok lana takže paráda, oveľa radšej by som bola keby mohli byť vo svojich sviatočných veciach ako v tomto

anjelic
23. apr 2017

@mia018 my sme sa skladali po 13€ rúcha dievčatá, 10€ chlapci, kostol - výzdoba a veci okolo toho + fotograf = ďalších 30 € a to sme bez kameramana.

elenajezova
23. apr 2017

@anjelic Presne tak, dcérka mala prijímanie pred rokom a v podstate hned pár týždňov po slávnosti už chodí do kostola len veľmi málo z detí, ktoré boli s ňou spolu na prijímaní.

hettinka
23. apr 2017

@pribinak šaty som chcela predať. No nepredali sa tak visia v skrini a možno si ich raz oblečie vnučka. Ak nejakú budeme mat. 😘 alebo zostanú ako pamiatka.

A komentovať outfit ostatných deti bolo to posledné , čo sme stihali. Kostol natlačený tak, že ani svoju som poriadne nevidela. Až potom na fotke a videu.

hettinka
23. apr 2017

Syn do kostola odmieta chodiť a v škole si vybral etiku. Na prijímanie teda nepojde. Veď si spraví aj neskôr ak by si to rozmyslel. Ja som tiež šla až v 14 a aspoň som si zo už viac uvedomovala avnutorne prežívala.

hettinka
23. apr 2017

Inak, ak sa zdá 100 eur premrštená suma, bolo to za kompletné oblečenie, vrátane topánok a bolera navrch, aj vlasovej ozdôbky a ozdobu na sviečku nam dali grátis. Ak by som musela ešte aj požičať rúcho, bolo by to 120, lebo tie šaty by som jej kúpila pod to aj tak... lebo v čom by bola celú oslavu? Triko a legíny považujem za oblečenie na cvičenie a nie za oblečenie na oslavu...

Ale skúsme rátať, rúcho 20e, topánky lacnejšia varianta 15-20 eur, šaty povedzme jednoduchšie letné 25-30 eur, silonky 2-3€, nejaký sveter pre prípad horšieho počasia 20 eur ... a už sme skoro na tej istej sume. nič by som neušetrila.

katarinka289
23. apr 2017

@pribinak tvoju poslednu poznamku ku mne som nepochopila.Ty si ta, co napisala, ze to by dopadlo, keby sme si to mali same prat doma (Ja som bola ta, co to navrhla, takze asi by som si do toho trufla).Momentalne periem a zehlim kazdy druhy den, kedze dceru oducam od plienky a na tvoje pocudovanie, celkom mi to ide, po 11 rokoch manzelstva a pri dvoch detoch

pribinak
23. apr 2017

@katarinka289 tak toto som nepochopila zas ja, prosim ta, o com pises?

meusicka
24. apr 2017

@katarinka289 zial 20e, ale som zabudla napisat ze zijeme v AT, troska ina cenova relacia. tu ale maju v meste jednu pozicovnu a tak sa kostoly stale dohodnu kedy kde bude 1.sv. a potom sa podla toho poradia stale vypoziciavaju rucha.

meusicka
24. apr 2017

@katarinka289 mna skor boli hlava ze este musim malej topanky kupit, a mensej sestre tiez a do vlasov daku ozdobu, nastastie saty mame, aj ked bude mat svetlunk ruzove, ale z toho sa nestriela. aj to bude pod ruchom.

katarinka289
24. apr 2017

@meusicka A uz sme doma. Tak sa tu zbytocne dohadujeme. 20€ pre Rakusanov je ozaj nic. To ako u nas 5€

katarinka289
24. apr 2017

@pribinak
toto myslim " ja viem, ale kopec mudrlantiek nevie a najmä take vykrikuju ze vedia vsak?"
Prislo mi to ako ironicka poznamka smerom na mna

erickatt
24. apr 2017

@cloviecka čierne nohavice. Čierne topánky. Stačí

pribinak
24. apr 2017

@katarinka289 tak to myslis zle. Bolo to myslene vseobecne, ze ludia su rozny, operu hala-bala, spalia pri zehleni a majte ma vsetci v ... lebo vsak ja to uz nepotrebujem

preto to vacsina farnosti dava do cistiarni a zehliarni, kde za poskodenie zodpovedaju

cloviecka
autor
25. apr 2017

Dievčatá ďakujem vám za odpovede, hlavne tie k veci. Potrebovala som len vedieť, či musí mať syn pod ruchom oblek alebo stačí slávnostná košeľa a nohavice, keďže oblek uuuurcite využívať nebudeme. Komenty o ruchach sú pre ma ozaj bezpredmetné, keďže my ich mať budeme, ako píšem v zalozenej téme. Dúfam, že som sa nikoho nedotkla a dikicko tým, ktoré čítate s porozumením😉

alexa21
9. máj 2018

Ahojte,potrebujem poradit.kupili sme synovi koselu na prijimanie.
Budu mat rucha tak som vzala tu do ktorej som sa zamilovala,len teraz rozmyslam,ci nebude presvitat.
Vy uz mate skusenosti-poradte mi prosim ci moze byt

Strana
z2