1. sväté prijímanie

nikitkalu
10. sep 2015

Ahojte dievčatá chcela by som otvoriť diskusiu ohľadom 1.sv.príjmania.
Všetky čo máme tretiakov a sme katolíci nás táto slávnosť čaká.
Ako je to u vás vo farnosti s prípravou?
U nás budú pre deti detské omše, budú mať raz týždenne katechézy a samozrejme v škole majú náboženstvo. Vyfasovali sme kartičku na zbieranie pečiatok za sväté omše vo sviatok a v nedeľu. Myslím si a aj iní rodičia si to myslia že je to prehnané. Je to aj u vás tak? Alebo ako?

nell77
10. sep 2015

mam tretiaka chodi na katolicku skolu vsetko je v ramci skoly,nic neriesime,
...n.

natalka13
10. sep 2015

A co je prehnane? Dieta chce ist na sv.prijimanie,malo by v nedelu chodit na omse,ci? A peciatky su motivacia

janinah
10. sep 2015

mali sme to minulý rok,náboženstvo v škole,náuka hodinová pred sv. omšou + detská sv. omša 1x v týždni,+ stretnutia rodičov cca 1x mesačne,kde sme debatovali a modlili sa....kartičky na podpis tiež /najlepšie bolo,že na konci celej ročnej predprípravy ich nikto nezbieral,nekontroloval/....mne to nevadilo,dieťa sa týmto učí akémusi poriadku,pravidlám,kontrole,príslušenstvu k tímu prvoprijímajúcich......

zuzanaf
10. sep 2015

Pre deti by tie kartičky mali byť motivácia, u nás ich majú nielen tretiaci ale i staršie a mladšie deti a tešia sa, keď po omši idú po pečiatky🙂 No a raz do týždňa (podľa mňa) ísť do kostola nie je veľa 😉 Veď na prijímanie nemusí ísť, to nie je povinnosť...

nikitkalu
autor
10. sep 2015

Sväté omše v týždni a ani pečiatky mi nevadia to je v pohode ale načo ešte aj katechézy v ďalší deň. Príde mi že by im malo stačiť náboženstvo v škole.

mawka
10. sep 2015

a vam nevadi, ze vam niekto prikazuje co mate a nemate robit? je okolo toho humbuk vzdy, ale praktizujucich katolikov uz len malo. navyse mladez sa tvari, ze idu na omsu a vzdy sa kamsi zasiju. bolo to tak vzdy a bude to tak aj vzdy.

barla5
10. sep 2015

@nikitkalu my sme to mali tak isto az na tie katechezy, to bolo v ramci nedelnej omse. Raz mesacne stretnutie rodicov s knazom kde sme dostali poucenie co vsetko mame s detmi prebrat a pracovne listy k tomu, spolu 21 pr.listov. Nabozenstvo v skole nema v osnovach pripravu na prve svate prijimanie. Pripravovat maju po novom rodicia a zial v niektorych pripadoch to nebola priprava ziadna. Zbieranie podpisov za ucast na sv. omsi bolo samozrejme, u nas ale od prvej triedy. Takze ak niekto prihlasil dieta na nabozenstvo az v tretom rocniku, tak mal smolu.