icon

2 mená pre bábätko

szzuzka
1. jan 2013

neviem, ci sa do porodu dohoneme s manzelom na meno ... on chce aby dostal meno po nom, ja zase ine meno...viete, on ma madarske meno, a ja by som nechcela dat madarske...sice hovoril, ze uz to je jedno, ci francuzske, latin atd. co si o tom myslite? ja stale myslim na skolu, aby kvoli tomu nemal potom negativa v skole ... :( meno by znelo Csaba Daniel...

papucz
1. jan 2013

ja by som to nedala, lebo aj tak ho budes volat len jednym menom a teraz ktorym? bude iba zmatene. nebudes na neho volat csaba daniel ci?

szzuzka
autor
1. jan 2013

@papucz vsak prave toto...keby kazdy ho volal inak, tak by mal maly chaos...:( joj,, neviem ako sa dohoneme, kazdopadne drz mi palceky, aby som vyhrala ja ;)

mirka1308
1. jan 2013

tiež by som dala iba jedno meno 😉 aj keď teraz je dosť trendy dávať dve, neviem prečo 😕 😅

papucz
1. jan 2013

drzim, neboj najdete kompromis

szzuzka
autor
1. jan 2013

uz som mu aj dala zoznam mien, z ktorych si moze vybrat :D ale hovoril, ze sa mu mena nepacia.......mam tam mena nathaniel, noel, mathias, benjamin, daniel, damian, leon, viktor....tak dufam, ze najdeme kompromis 😠 😎 😉

blumka
1. jan 2013

@szzuzka moje deti maju o 2 mena ale volame ich prvym ,druhe maju po niekom z rodiny. Ak by ste na synceka kazdy mali volat inym menom tak to sa fakt radsej dohodnite na jednom. Tie mena co si vybrala su pekne vsetky, tiez dufam, ze mm nejake vyberie...
a nemozete dat to madarske ako druhe meno? ze by ho mal len napisane ale volali by ste ho prvym? ci manzelovi aj zalezi na tom aby ho tym menom mohol volat?

soldi
1. jan 2013

@szzuzka existuje taka teoria, ze meno predurcuje osud. podla tejto teorie by meno mala vybrat matka, lebo ona najlepsie citi, co sa k babatku hodi 🙂

u nas to bolo pri oboch tak, ze meno som vybrala ja hned ako sme vedeli pohlavie. ani jeden krat sa muzovi extra nepacilo, ale len preto, ze nebol zvyknuty. ked si zvykol, tak sa mu meno pacilo, vsak patrilo nasmu dietatku 🙂

ale nie kazdy chlap je natolko tolerantny ako moj 😅

anjelicek26
1. jan 2013

Pridavam sa ku @soldi - meno vybera matka, chlap ma akurat pravo veta pre meno, co mu absolutne nesedi 😀 Predsalen nosis a rodis to babo ty 🙂Dve mena skutocne, pouziva sa aj tak len to jedno... druhe sa dava zo slusnosti/lebo si niekoho chces uctit, prevazne po niekom z rodiny... ale aktivne sa nevyuziva.

lubina
1. jan 2013

@szzuzka je to vzdy o dohode dvoch ludi, ktori sa stanu rodicmi. My sme sa s manzelikom vzdy dohodli a obe nase dcerky maju dve mena, nie je s tym problem. Ale podla mna by to mala byt dohoda oboch rodicov, aj ked matka to dietatko vynosi, sama by ho asi bez muza nemala 😉

liz_lemon
1. jan 2013

cim to je, ze takmer vsetci chlapi chcu, aby sa syn volal ako oni? a hlavne, ak maju nejake desne meno 🙂
u nas to bolo naopak, ja by som aj meno po priatelovi dala, ale on o tom nechcel ani pocut 🙂

svenka
1. jan 2013

@szzuzka moji chalani maju obaja 2 mena a nikdy s tym ziaden problem nebol... ja aj okolie ich oslovujeme prvym menom, mm ich vola druhym... mladsi je este malinky, ale starsi v tom ma jasno a reaguje na oboje...

ullala
2. jan 2013

@szzuzka dufam, ze sa nikoho nedotknem, ale keby ste byvali v madarsku tak by to bolo ine, len mam obavy, ze tu na slovensku, by vasmu synovi deti v skole stale pospevovali znamu pesnicku od elanu 😀 deti vedia byt krute v kolektive

115simi
2. jan 2013

@szzuzka ahoj aj u nás to bolo presne tak isto, manžel má maďarské meno Ferenc ale ja som to nechcela tak sme sa dohodli, že bude Daniel Ferenc. no a čo že má dva mená aj keď to druhe vôbec nepoužívame 🙂
voláme ho len Daniel, ale pre zachovanie mena. a tak to spolu aj pekne znie. 🙂

115simi
2. jan 2013

a ešte si namyslím, že len matka má rozhodnúť, veď je to dieťatko oboch rodičov. treba sa dohodnúť veď ani mne by sa nepáčilo keby som nebola stotožnená alebo by sa mi nepáčilo meno ktoré dám dieťaťu. 🙂

gabrielapatrik
2. jan 2013

@szzuzka Damian 🙂 🙂 🙂 to je ono

fra
2. jan 2013

myslím že než malý pojde do školy, na pesničky od elanu sa zabudne 🙂 naša najmladšia má tiež dve mená, vačšinou ju oslovujeme tym prvým, ale občas jej surodenci hovoria aj druhým- no čo, aspon ma dvakrat meniny myslím že jej to nikdy nevadilo 😉 ... volá sa Maria Terezia z rovnakych dovodov- každy sme jej chceli dať iné meno... no a koniec koncov je to vcelku ustalene slovne spojenie, jej najlepšia kamoška je Anna Maria, ked sme na ne s jej mamou volavali Maria Terezia Anna Mária tak sa vždy čudovali, že nepribehli 4 dievčatká

julka21
Autor odpoveď zmazal
kacena4
6. jan 2013

@szzuzka moje deti maju tiez 2, vzdy pouzivame len prve a nemaju v tom chaos aj uradne sa na slovensku pouziva len prve meno, takze kludne dajte malemu meno ako chces ty Daniel Csaba xxx sused sa vola Jan Marco xx a volaju ho aj tak aj tak aj obe spolu a maly chape od zaciatku.

molka
6. jan 2013

@kacena4 zaujali ma mená tvojich detí...nemali ste problém s matrikou, keď ste dali chlapcovi druhé meno Mária?

kajusa83
6. jan 2013

v pohode nie je ziadny problem ani na matrike ani inde aj nasa mala ma 2 mena vola sa Sofia Klára 🙂 a cuduj sa svete druhe sa jej paci viac 😅

stellamaris
6. jan 2013

aj moj syn ma viac mien,konkretne 4 😉 sme v zahranici,mohli sme sa rozhodnut,takze syn ma dvojite meno a tie dalsie dve pridavne.....v buducnosti si moze sam vybrat,ako sa bude volat 😀 nie sme tu ziadna vynimka s viacerymi menami.....

timotea244
10. feb 2013

@szzuzka ahoj,chápem ťa...u nás to bolo podobné...manžel chcel,aby sa náš syn volal po ňom...volá sa Július a to u mňa neprichádzalo do úvahy...poniektorí kamaráti a známy mu hovoria Ďuso a keby tak nazval niekto môjho malého syna asi by som mu vylepila 😉 mne sa to vôbec nepáči...a tak som mu povedala nech vyberie meno pre malého on,ale samozrejme,že som mu tak nenápadne podsúvala mená,ktoré sa páčia mne 🙂 a tak dospel k výberu mien medzi Tobias,Kristián a Sebastián a nakoniec sa rozhodol pre Sebastiána a ja som bola nadmiernu spokojná,keďže to meno som mu podsunula Ja 🙂