Aká pieseň nesmie chýbať pri vašom vianočnom stole?
Ahojte, predpokladám, že každý pri štedrovečernej večeri počúva do pozadia koledy alebo iné vianočné skladby. Keď už ich rádiá hrajú o život od rána do večera a je vidieť, že ich je každým rokom stále viac, zaujímalo by ma, čo počúvate vy. Máte nejakú skladbu, ktorá musí hrať každý rok a neboli by bez nej Vianoce? :D
@papaya1234 It's the most wonderful time of the year. To nám hrá pri večeri. Najstaršia si ešte rada púšťa Last Christmas, Darlene Love All alone on Christmas, muž Feliz Navidad
@papaya1234 ja len ze predpokladas uplne zle. Vianocne pesnicky u nas cely stedry den nepocut.
Z posledných 15rokov si nepamätám také Vianoce, keď som počúvala rádio. Vlastne rádio ani nemám, nepocúvam. Ak tak iba v aute mám naladenú zahraničnú stanicu, keď ju ne chytim tak express. Zapnem telku ak bude niečo dobré, vianočné
(nie Mrázik,.Sám doma, zoznam je dlhý)tak Netflix
@papaya1234 púšťam si občas pri varení, keď robíme s mužom šalát. Ale na Štedrý deň nepočúvame nič.
Počúvame rôzne a najradšej máme slovenské aj keď pre niekoho možno už prepočúvané, ale pri večeri máme tichučko. 🌠
My mávame potichu pustené koledy- vianočné CD Tichá noc, Búvaj dieťa krásne, Dobrá novina, Dobrý pastier sa narodil...
Inak tieto klasiky nezvyknem počúvať, ale pri vianočnej večeri to máme už od dávna.
@papaya1234 Rammstein - Du hast 😎😇
"Predpokladám, že každý pri štedrovečernej večeri počúva do pozadia koledy alebo iné vianočné skladby."
No predpokladas zle, mne je z kolied nevolno, ronvako ako manzelovi 😁...
Ziadnu. Cez den obcas, momentalne idu u nas 3-4 vianocne pesnicky resp odrhovacky (prost na aktivnu ucitelku mojej dcery) ale nie su to koledy
Pri večeri nič, to by ma rušilo. Cez deň rozprávky alebo čo si nájdem v telke.
@papaya1234 môj manžel nemá rád pri stole pesničky. Takže od rána do 18tej počúvam a varím pri nich, ale pri stole počuť len deti, a nás, žiadnu hudbu. 🤭
@papaya1234 počúvam vianočné rádia, ale mám to cez slúchadlá. Počas večere žiadna vianočná hudba nehrá. Je zapnutá TV a aj to musi byt stisena inak by nás to rušilo. Takže predpokladáš zle 🙃
Pri vianočnom stole?Žiadne pesničky,žiadna telka ani mobily.Cez deň áno ,ale nie pri večeri.To ticho,mierna nervozita-vnučky sa už nevedia dočkať darčekov,spomienky na tých,ktorí nás opustili je pre nás dôležité.A ak vonku,náhodou,sneží tak je to super.
@papaya1234 myslim ze sa to vola Lasst uns froh und munter sein, ale kazdy to pozna pod “ Eine müh, eine meh “ 😂😂😂 U nas je to hymna 😀😀😀
Ako som bola vždy za jemnú hudbu a príjemné rozprávanie pri stole - odkedy mame deti, platí pri stole ticho! Je to totiž ako tak jediný cas, kedy sa im klapačka zastavi. Nas stáva o 4-5 ráno a mele od otvorenia oči nepretržite.
Takže to je jedno ci su vianoce alebo bežný deň, ziadne pesničky- maly by viac spieval ako jedol 😂 a riadne nahlas!
Ani u nás doma s me pri stole na vianoce nič nepočúval. Pekne pri sviečkach potichučky jedli, mama davala na taniere, potom zazvonil v obyvacke zvončeky, ze uz Ježiško prišiel. Rozbalili sme darčeky a pozerali rozprávky alebo sa hrali.
Takže určite nepočúva kazdy niečo pri vianočnej večeri 🙂
@papaya1234 predpokladáš nesprávne.
Pri vianočnom stole nepočúvame nič. Koledy akurát tak v aute počas presunu, aj to chlap prepína. Jedinú ktorú znesie je Driving home for christmas... Okolo 23 hod. ak náhodou nespím a náhodou natrafím v tv, vypočujem si symfonický orchester z Viedne, Barcelony...
Ak sa však niekomu páčia koledy a vyhrávajú ako v Tescu z reproduktora, nemám nič proti.
Vobec nic. Ten komercnej muziky mam uz po krk ci doma, ci v aute, ci v cakarni kdekolvek, ci v obchodoch, vsade vianocna hudba uz od oktobra. Nie dakujem, mam jej dost.
Nič nám nehrá, trošku by mi to išlo na nervy 🤣, ale mimo si púšťam bežné len pri jedení je to strašné otravné
Mám rada všetky vianočné pesničky, už cca 3 týždne pred Vianocami ich počúvam, a niektoré aj dookola. No pri vianočnom stole nepočúvame nič.
@papaya1234 v čase adventu počúvame 4 cd stále dokola😆 v aute počúvame zahraničné.
Na štedrý večer sme nikdy ( ani v mojej ani v manželovej a ani v našej spoločnej )domácnosti koledy ako podmaz nepočúvali. Pri štedrej večeri hodnotíme celý rok, ktoré miesta sa nám najviac páčili, zážitky, či a komu sme pomohli, či sme neposlúchali/klamali. Takže u nás sa rozprávame a ako podmaz je počuť iba praskanie dreva v krbe .
pusti sa nieco zo spotify gotak ci bila a nik pri veceri tomu nevenuje pozornost
Teraz popri peceni,na stedry den popri vareni...
Pocuvam tradicne koledy v podani SLUK-u ,Lucnice ,
Niektore americke,medzinarodne..
Za stedrym stolom uz nie.
Tam je to len o nas.o vzajomnej blizkosti pokoji a laske.
Pomodlime sa,povinsujeme..po veceri spievame koledy.
S klavirom,gitarou...ked bol otec mladsi,hraval aj na saxofon...
Idu filmy ide sa na polnocnu/ak nezaspime...nie je to pravidlo/

Ja milujem vsetky 😁