Aké meno pre dievčatko?
Aké meno mám dať pre dievčatko ? ... Vôbec žiadne sa mi nepáči :/ :(
My síce ešte nevieme na 100% že to bude baba, ale rozmýšľame nad Kiara, Chloe, Lara alebo Melissa 😉 , mám doma už Noela a Eliasa (nie Eliaša) a ak to bude do tretice chalan tak to bude Noah .... 😀
Ľudia Boží, to kde chodíte na tie mena? veď to sú mena z iných zemepisných šírok, opičíme sa po ostatných krajinách , ktoré sú na míle od nás vzdialené, ako zemepisne, tak aj mentálne
@verunqha23 dievcenskych mien je vela peknych..mne napriklad sa velmi pacia mena pre dievcatka ako Zuzka (preto sa tak vola aj moje dievcatko) a este keby som mala mat jedno dievcatko tak jej dam meno Kristinka...to sa mi este tiez velmi paci
Zoja 🙂
@nikinka1111 ja som rozhodnuta, že ked budem mat niekedy druhé a bude dievča - bude Zoja, dufam dovtedy sa nestane IN to meno a bude ho mať každá druha :D
@koralinka myslím že sa to tak ľahko nestane 🙂. je to krásne meno, zatiaľ jedinečné no stále klasické 🙂
U nás jednoznačne Hanka, iné ani nepripadá do úvahy 😉
U nas to bolo jednoduche - pozreli sme si kalendar jun, jul, august ake su tam mena a hotovo. Ked oslavuju narodeniny v zime nech robia meninove party cez leto :D
mne sa páči Lara - Larinka mi príde také milé 🙂 a ešte Valentína, netradičné ale krásne meno 🙂
vyber také, ktoré sa bude hodiť k priezvisku. nech sa zhodujú dominantné spoluhlásky napríklad. zúžiš tak výber. ak teda používaš na výber náš kalendár.
Mne sa tiez v kalendari nic nepaci.,, ani chlapcenske ani dievcenske 🙂 ale mala sa vola Natalia a paci sa mi Viktoria ale to muz nechcel tak dufam ze ked bude dalsie dievcatko bude Viki lebo uz sa mi ine nepaci 🙂 pokial sa mi vkus dovtedy nezmeni 🙂 este moje meno ss mi paci ale zas sa mi nepaci aby dcera mala meno pomne
@lavinis a keby aj nemali zahraničné priezvisko no a čo? 🙂 Prečo by museli dávať tie "slovenské" mená ak sa im nepáčia? Ja som Zuzana a veru svoje meno odmalička neznášam a nepáčia sa mi ani iné klasické mená typu Anička, Janko. A určite ich nedám deťom len preto aby niekto nemal blbé reči...
@helenanovakova Toto je najhorsia rada aku som kedy citala... Vyberat k priezvisku u dievcata??? 20 rokov bude mat jedno priezvisko a zvysnych 60 uplne ine.... 😎
@alla24 a čo tých prvých 20 rokov života je nepodstatných?
@alla24 Lenze ked uz bude mat 20 rokov, tak bude vediet zvladnut, ze sa vola Hannelore Patakiova. Lenze vysvetluj 8rocnej kocke, preco sa jej vysmievaju decka, ze sa vola Chloe Buchtova. Respektive vysvetlis, lebo ako dospelak to zvladas, lenze to dieta zije aj v kolektive deti a tie sa posmievat budu, to si pis.
@helenanovakova nejde o to ze su nepodstatne ale je to "iba" 20 rokov... myslim ze zivot nie je len o tych prvých 20 rokoch.... Ci podla Vas je????? Proste u dievcata je cisty holy blud vyberat podla priezviska.... Pri chlapcovi to chapem ale u dievcata to prosto nema opodstatnenie...
...u nas, pokud se ukaze, ze je to holcicka, bude to Amálka🙂
@lubinkag. tak ano toto je ale ina tema... zahranicne mena... to je na smiech a vidim to aj v mojom okoli ako si tym ludia "kompenzuju" svoju "malost" Ak nechcem aby sa dietatu smiali tak meno Jessica mu prosto u nas na slovensku nedam... Je vela medzinárodných mien takze preco nevybrat nieco take? A potom aj keby nakoniec zila v zahranici jej meno bude uplne OK ak isto ako na SK...
@alla24 a čo ak si nechá svoje priezvisko po svadbe, čo ak sa nevydá, čo ak po svadbe bude mať napokon horšie priezvisko ako rodné, čo ak nedožije..... meno si nesieme od narodenia, je to naša identita. ja som si nechala rodné, lebo patrí ku mne. nie pre to, že sa hodí ku krstnému menu, ale pre to, že som to ja. podľa mňa nie je blud u dievčat myslieť na to, aby sa meno hodilo k priezvisku
Preco niekto vobec riesi meno pte dieta na nete s cudzimi ludmi a nie zo svojim manzelom?
My mame doma simonku,mala som vybrate aj tieto: Hana,Eliška,Sára,Zuzana...vsetky su krasne,ciste,elegantne ale ked som zbadala moju fazulku ked sa narodila bolo rozhodnute.na nu sedi Simonka🙂 bola som nerozhodna
Mne sa tiez ziadne dievcenske nepacili tak sme presli kalendar a vybrali sme. Skus popozerat na internete rozne menne kalendare (skus googlit po anglicky a najdes rozne medzinarodne mena ktore zbeju pekne v slovncine aj v inych jazykoch) a urcite ta nieco oslovi
mne sa páčia naše slovenské mená, my máme Zuzku, mm nechcel o inom ani počuť, páčia sa mi aj mená Hana, Anna, Pavlína, Monika, Dominika, Mária, Michaela... ten zoznam je nekonečný. Do našej škôlky chodí 80 detičiek, naša je jediná Zuzka, samá Ema, Nela, Sofia, Karin (tých má v triede 3), aj na ulici máme kopu detičiek a samé krásne slovenské mená. Ja tým zahraničným neviem prísť na chuť, ale každému sa páči niečo iné a o tom to je. Len prísť na to, aké je to vaše 🙂 držím palce pri výbere 🙂
@helenanovakova nooo ja som si rodne nenechala lebo dobre si pamatam tie reci deti "preco sa volas inak ako tvoja mama? Si adoptovany? to nie je tvoja mama?. Pokial sa rozhodnem zobrat si za muza cloveka ktorého milujem a planujem s nim deti tvorime rodinu a rodina ma jedno meno.... Ja pracujem v oblasti kde mi "kariera" stoji aj na priezvisku a aj tak mam len jedno a to manzelovo a vsetci si zvykli... nic strasne sa nestalo... dokonca ked ma dnes niekto oslovi mojim rodnym priezviskom je mi to divne 😀 Identita to je to co si ty nie to ako sa volas.... V kazdom pripade moje sebavedomie je dost zdrave na to aby som si to nekompenzovala na svojom priezvisku alebo mene mojej dcery. 😉 😎
Najkrajšie meno pre mňa je Lucia, tú aj mám 🙂
My mame Lauru a Sonu a sedia im na 100%🙂

@alja20 To je už aký argument, že ako to meno bude znieť, keď jeho nositeľ bude mať 80 rokov! 😀 Bude to znieť úplne normálne, lebo človeka tak budú volať celý život a meno ku nemu bude patriť.